Şimdi Ara

iOS Programlama Kursu Merak Ettiklerim (deneyimli arkadaşlar yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yazın iOS proglamlama kursuna başlamayı düşünüyorum. Yazılım konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. 60 saatlik bir kurs bana ne kadar fayda sağlar? Daha önce bu kurslara gitmiş olanınız varmı? iOS için program geliştiren birileri varsa aranızda bana ne gibi tavsiyeleriniz olabilir? Buna benzer kursları tamamladığımızda ne seviyede olabiliyoruz üstüne ek olarak daha farklı şeyler öğrenmemiz gerekir mi? Bu yola giren biri ne gibi adımlar atmalı hangi rotayı izlemeli?Deneyimli arkadaşlar az çok kafamdaki soru işaretlerini anlamıştır yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.



  • Baslangic kismini ögrenirsin en azindan bir giris yapmis olursun. Adam akilli bir uygulama cikarmak yada bir takimda yer almak istiyorsan üzerine cok sey koymalisin kendin :)

    Zaten bu sonu olmayan bir ögrenme süreci

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah teşekkürler. biraz daha ayrıntılı bilgi verebilme şansınız varmı hocam? en azından hani benim gibi yeni başlayan veya başlayacak olanların izledikleri yollar? atıyorum mesela bu ilk aşamaysa bundan sonrakiler nedir? üstüne daha başka kurslara mı gitmemiz lazım neleri öğrenmemiz gerek?

    @cwr
  • Şimdi öyle açıklayayım, dediğim gibi bu oldukça uzun ve her aşamasında öğrenme kavramı devam eden bir süreç. Kursta size objective-c yada swift'in syntax'ini öğreterek başlayacaklar ardından iOS tasarım konseptine geçeceklerdir. Ancak bir kurs süresince tüm kavramları tek tek göstermelerinin imkanı yok. Örneğin size temel iOS component'larından table view'ı gösterecekler atıyorum ancak table view'a ait birçok property, birçok method, birçok delegate methodu var hepsi farklı farklı senaryolarda devreye girebilir bunun hepsini size öğretemezler, siz temel mantığı kapıp sonrasında kendiniz bunla ilgili basit uygulamalar yapmaya çalışarak kendinizi geliştireceksiniz, hangi yerde hangi methodu çağırmanız gerektiğini öğreneceksiniz.

    Kendiniz bu aldığınız çok temel eğitimin üzerine bir şeyler yapmaya çalışıp sık sık stackoverflow gibi sitelerde takılıp problemlerinize çözüm ararsanız kendinizi geliştirirsiniz. Ama şahsen ben kursa gitmezdim. İnternette çok güzel kaynaklar var, üstelik kurstaki olası hocanızdan çok daha iyi anlatan. Sorumuzu kime soracağın dersen emin ol senin aklına gelen bir soru stackoverflow'da en az 100 kere sorulmuştur zaten ordan yararlanabilirsin dediğim gibi:)

    Ben olsam stanford'un ios kursuna bir bakardım, hocası çok çok iyi anlatıyor bence. Bana objective c kursları zamanında oldukça yararlı olmuştu. Google'a stanford ios falan yazarsanız ilgili linkler çıkacaktır, yanlış hatırlamıyorsam kursun adı CS193p'ydi.

    Ayrıca önemli bir dipnot, object oriented programlama bilginiz yoksa önce o konuda kendinizi geliştirin. Yoksa çok zorlanırsınız, hatta ben en azından ortalama oop bilmeyen birinin iOS programlamada ilerleyebileceğini bile düşünmüyorum.

    Kolay gelsin.




  • Eyvallah hocam çok sağolasın. @cwr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.