Şimdi Ara

iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oncelikle selamlar.. Tamamen kendi emegimle, hicbir yerden alinti olmadan sizlere iOS cihazinizdan Xbox One ya da Xbox 360 uzerinden nasil stream yapilir onu anlatacagim. Baslamadan once belirtmek isterim ki bir iyi bir de kotu haberim var bunun icin. Iyi haberim sudur ki bu islemler icin herhangi bir Jailbreak veya benzeri seylere bulasmaniza gerek yok. %100 yasal cihazlarinizla yapabilirsiniz; ben bizzat cihazimi zaten JB olmadan kullanirim. Kotu haber ise malesef Web tarayicisini stream yapmayi basaramadim. Ama bu konuda arastirma yapacagim; ilerleyen zamanda duzenleme yapabilirim veya bilen bir arkadasimiz varsa fikrini paylasirsa burada bizlerle cok guzel olur.

    Boyle bir rehber hazirlama geregi duyma sebebim ise acikcasi yillardir iOS kullanan biriyim ve yillardir Xbox da kullaniyorum ama hicbir sekilde aklima boyle bir sey bakinmak gelmedi. Bugune kadar acikcasi hicbir yerde bununla ilgili bir baslik goremedim forumda bu yuzden baslik acma sebebim de budur.

    Son olarak rehbere baslamadan once de belirtmek istiyorum bunlari ben kisisel olarak sadece Xbox One uzerinde denedim. Xbox 360 destegi de var gorunuyor uygulama iclerinde. Xbox 360 uzerinde bunlari deneyip yapabilen varsa yine deneyimlerini paylasirlarsa guzel olur.

    Oncelikle Apple Store'dan telefonumuza ya da iPad'imize iMediaShare programini indiriyoruz. Program tamamen ucretsizdir. Bundan sonra Xbox konsolumuzdan Xbox Music, Xbox Video ve Youtube uygulamalarini indiriyoruz. Eger bunlari indirmezseniz zaten stream yapmaya calistiginizda konsol size otomatik uyari verecek; oradan da uygulamalari indirebilirsiniz. Uygulama boyutlari sanilmiyorsam 50 kusur mb. olmali.

    Oncelikle cihazimizdan iMediaShare programini acalim. Aciktan sonra boyle bir ekran karsimiza gelecek. Buradan Camera Roll Photos'dan cihazimizin galerisindeki fotograflara, My Music'den cihazdaki muziklere, Camera Roll Videos'dan ise cihazimizdaki videolara ulasabiliyoruz ve bunlarin hepsini saniyeler icinde Xbox One konsoluumuza aktarabiliyoruz.

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

    Ben My Music ile devam ettim. Burada gordugunuz uzere telefondaki muzik oynatici nasilsa aynen programa o sekilde geliyor. Buradan sarkilarin yaninda gordugunuz "Arti" ikonuna bastiginizda bu sarkilari stream icin sirasi ile Playlist olusturup oraya aktariyor. Sectigimiz sarkilar ise siyah beyaz gorunmekte. Sarkilarimizi sectikten sonra ise sag ust kosedeki Done yazisina tikladigimizda bizden ekran secmemizi istiyor ve biz de buradan XboxOne olani seciyoruz.

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

    Ayrica tek tek eklemek disinda sarkicilari ya da albumleri secip Add All Songs ile de butun sectiginiz icerigi ekleyebilirsiniz.

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

    Programi yeni kurdugunuzda size ufak bir kisayol rehberi sunuyor bu sekilde. Oynatmak ya da durdurmak icin ekrana dokunmamiz gerekiyor, parmagimizi yukari ya da asagiya kaydirdigimizda da sesi ayarlayabiliyoruz, parmagimizi sag ve sola kaydirdigimizda ise playlist'deki sarkilarda gezip sarki secebiliyoruz. Dismiss deyip devam ediyoruz.

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

    Ve gordunuguz uzere sarkilarimiz Xbox One uzerinde calmaya basliyor..

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

    Butun ayni seyleri fotograflar ve videolar icin de uygulayabilirsiniz. Zaten kullanimi ve arayuzu cok basit. Ama yine de herhangi bir soru olurs atabii ki sorabilirsiniz.



    Bunun disinda arkadaslar. Yine iOS cihaziniza Youtube uygulamasi indirdiyseniz eger benzer sekile bu uygulamadan da konsolumuza Stream yapabiliyoruz. Simdi bana burada zaten Xbox'da Youtube uygulamasi var; bunun artisi ne olabilir diye sorabilirsiniz. Bunun artisi benim gordugum sudur: Xbox One uzerindeki Youtube uygulamasi cozunurluk secmemize izin vermiyor. Cozunurlugu otomatik ayarliyor ama benim internet baglantim iyi olmasina ragmen bana 360p cozunurlugunde goruntu sunuyor. iOS'daki bu uygulama sayesinde maksimum cozunurluklerde Youtube deneyimi yasayabiliyoruz.

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi

    Bugun sanirim 5-6 saatimi buna ayirdim. Bizzat benim icin harika bir sey bu cunku bilgisyar ile ugrasmaktan nefret ediyorum. Bunlarin hepsini bugun kesfettim ve her saniyesinde iyiki de Xbox One aldim dedim. Gercekten her seyi ile muhtesem bir multimedya deneyimi sunuyor. Windows 10 ile beraber bu konsola daha gelismis stream ozellikleri gelecek. Microsoft da Apple gibi bir ekosistem yaratmaya basladi ve W10 ile beraber butun mobil, masaustu Windows 10 cihazlar on numara bir etkilesim icinde calisacaktir.

     iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi iOS Cihazinizi Xbox One Uzerinden Stream Yapma Rehberi







  • Faydalı konu. En kısa zamanda deneyeceğim.
  • Elinize saglık, ben de en kısa sürede deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz de sağolun yorumlar için arkadaşlar. İyi eğlenceler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğine sağlık hocam güzel bir rehber olmuş.Vakit bulabilirsem denemeye çalışacağım.Deneyimlerimi paylaşırım
  • emeğe saygı. teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ipad ile denedim fakat choose a screen kısmında ne 360'ı ne one'ı bulmadı. Sadece idevice olarak gözüküyor...
  • Mesela android cihazlarda olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VendettA

    Ben ipad ile denedim fakat choose a screen kısmında ne 360'ı ne one'ı bulmadı. Sadece idevice olarak gözüküyor...

    IPAD ya da iphone bir sıkıntı olmaması lazım ios hepsinde aynı ama aklıma kabaca gelen üç şey var hocam. Öncelikle cihazların aynı internet ağında olduğuna emin olun. Burada sıkıntı yoksa Xbox one ayarlarına girin. Konsolu Türkçe kullanmıyorum ama özellikler diye bir sekme olmalı, orada Stream ile oynamaya izin verme gibi bir şey olması lazım. Bu özellik açık mı sizde? Son olarak Xbox one konsolunuzda media player yüklü mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powersmachine54

    Mesela android cihazlarda olur mu?

    Hocam android cihazım yok deneme fırsatım pek yok ama tahminim mutlaka vardır ve hatta ios'dan daha iyi şekilde bile olabilir diye düşünüyorum. Android açık sistem mutlaka bir şeyler gelistirmislerdir bu tarz.

    Ben bir arkadaşım vasıtası ile deneyebilirim musait bir zamanda. Ona göre belki bir rehber hazirlayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim herşeyi denedim fakat bi türlü gördüremedim Daha boş bi zamanda iyice araştırıp kurcalıyım
  • Çok faydalı bir rehber olmuş.Eline emeğine sağlık.Android kullanıcısıyım ama apple kullanan arkadaşlara yararlı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmediashare uygulaması google playstore'da da olduğuna göre android cihazlarda da aynı işlem yapılıyordur.Boş bir zamanda bende denerim. EDİT:Android 5.0.1 sürümü olan her cihazda var mıdır bilmiyorum ama bende quick connect diye seçenek var ayarlarda ya da üstten çekince gelen kısayol çubuğunda.Quick connect dedikten sonra açık olan xbox'ınız listede görünüyor.Direk seçip paylaşıma başlıyorsunuz resim,müzik,video hepsi seçilebiliyor.Sanırım Xbox'ı görmesi için aynı wifi ağında olmanız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profxxx -- 25 Haziran 2015; 21:31:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VendettA

    Teşekkür ederim herşeyi denedim fakat bi türlü gördüremedim Daha boş bi zamanda iyice araştırıp kurcalıyım

    Hocam tam yardımcı olamadım kusura bakmayın. Normalde çok basit bir işlem. Mutlaka ayarlarda bir sıkıntı olmuştur. Boş zamaninizda bakın ben de merak ettim açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için sağolun arkadaşlar. Bu arada imkanı olup da Android de denediyseniz basligi Android kullanıcıları için de duzenleyebiliriz ya da direkt yeni başlık Acarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.