Şimdi Ara

iOS 9 [ANA KONU] (1402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.667
Cevap
120
Favori
882.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14001401140214031404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezer19912

    191 tane uygulama yüklü. Denersin yavaşlamazsa yavaşlamıyordur, yavaşlarsa yavaşlıyordur. iphone'ların en hızlı cihazı neden yavaşlasın? Android gibi arkada sömürmüyor.""" Kardeşim bunu yazan sen değilmiydin şimdide kasmıyor diyen yalan söyler diosun üst seviye android cihazlar kullandım belli bir süre sonra şişmeye başlıyor donmaya başlıyor.

    Evet o mesajı ben yazdım ve hala arkasındayım. Dilerseniz o mesajı biraz açıklayayım.

    O mesajda çok fazla uygulama yüklemenin cihazı yavaşlatmayacağını ama bunu herkesin kendisi denemesi gerektiğini söylemek istedim. Ben yavaşlamaz derim biri çıkar yavaşlar der. Kimseyle papaz olmak istemiyorum.

    Kasma sorunun uygulama kaynaklı olmadığı, direk işletim sisteminden kaynaklı olduğu düşüncesindeyim. Çünkü RAM miktarı kısıtlı olduğundan ve iOS'un çalışma prensibi nedeniyle cihaz arka plan uygulamalarını RAM ihtiyacı olduğunda yada çok pasif uzun süre tekrar erişilmeyen bir uygulama olduğunda OS kendisi kapatıyor.
    Yani arkada aktif çalışan uygulama sayısı taş çatlasın 2-3 tane olur. O nedenle uzun sürede uygulama kaynaklı bir yavaşlama yaşanmaz ama işletim sisteminin kendisinden kaynaklı bir yavaşlama kesinlikle oluyor.

    2 hafta önce cihazım servis tarafından sıfır cihazla değiştirildi. Almaya gittiğimde cihazda iOS 9.2 yüklüydü, serviste son sürüme güncellenmesini istedim. Çünkü servis bizim gibi iTunes ile yüklemiyor. Neyse, ilk gün cihaz resmen akıyordu. bir kaç gün acayip kasılma başladı. Sebep olarak Apple serverlarının yoğunluğu veya teknik bir sorun olduğu kanaatindeyim. Çünkü burada da bir çok arkadaş kasılma sorunundan yakınıyordu, ek olarak bilgisayardaki iTunes bile sürekli Apple'a bağlanamadı, güncelleyemedi, erişilemedi hataları veriyordu. Cihazlarımız sürekli apple ile iletişim halinde apple tam yanıt vermezse cihaz yanıt almak için efor sarfetmeye başlıyor.
    Cihazı teslim alalı ve güncelleyeli 2 hafta oldu ve salak saçma zamanlarda, salak saçma yerlerde kasılmalar başladı. Mesela uzun süredir görmediğim Touch ID ile şifre açarken Parola ekranı ve Parola Girin yazısı tekrar gözükmeye başladı. Cihaz parmak izini kabul ediyor parmak iziyle de açılıyor ama önce parola ekranını gösteriyor sonra açılıyor. Ben o esnada çoktan parmağımı Home tuşundan çekmiş oluyorum. Ayrıca arama ekranı, CC, SS menü giriş çıkışı, klavye gibi bir çok yerde rastgele zamanlarda kasılmalar oluyor.
    Tekrar restore etsem sorun düzelir ama 2 hafta sonra tekrar aynı hale geleceğinden eminim. Benim gözümde artık iOS = Android. Hiç değilse Android cihazlar 2-3 ay kasılmadan şişmeden kullanılabiliyor ama iOS artık 2-3 haftada kasılmaya, şişmeye başlıyor. Üstelik cazip olan yedekleme ve yedeği geri yükleme de hep sorun yaşatıyor. Sürekli yeni iPhone olarak ayarlayıp kendimi yoramam, cihaza harcayacağım vakti oğlumla geçiririm daha iyi.

    Android'ten hiç haz almasam da hatta nefret etsem bile şuan android bir cihaz arayışındayım. Samsung cihazların yüzüne bakmam bile çünkü çok kötü anılarım oldu, Sony ile Servis yüzünden 1 kere mahkemelik olduk. LG G5'i biraz araştırdım ve uzak durulması gereken bir cihaz olduğu kanaatine vardım, konusunda bu cihaz USB 3.0 destekli değil USB 2.0 destekli dedim yemediğim hakaret kalmadı, kendi gibi birçok kullanıcısı da kötü. Bu gün HTC 10'u araştıracağım. Kılıfsız kullanabileceğim, seri ve güzel bir cihaza benziyor.

    Not: Sözüm Apple cihaz kullanıcılarına değil, direk Apple'a ve cihazlarına. Kimse'nin adı Apple değilse üstüne alınmasın.




  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sakin kafaya tüm yazdıklarınızı okuyup uyguladım. Sonuç mükemmel 👍

    Bu arada cache boşaltmak için ben battery doctor (kavun içi renkli olan) isimli uygulamayı kullanıyorum. Ayda bir yada yazılım güncelleme sonrasında oldukça fazla alan boşaltabiliyor. Denemenizi öneririm

    Edit: android telefon alacak olsam ilk tercihim Htc10(gerçekten mükemmel bir cihaz yapmışlar bu sefer tek sevmediğim yanı ekranı 2k değil de fhd olmalıydı.) ikinci tercihim Nexus 5X, dir.

    Bu mesaja eklenen görseller:

    iOS 9 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 1 Mayıs 2016; 18:26:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmazsanız o program hakkında birşeycik söyleyeceğim.
    iOS, alan lazım olduğunda kendisi gereksiz gördüğü kişisel veri olmayan verileri siliyor.
    İşte Battery Doctor uygulaması da iOS'u kandırıyor
    Nasıl olduğunu şöyle izah edeyim; "Clean Now" butonuna bastığınızda Battery Doctor uygulaması dahili belleğe sürekli büyüyen bir dosya yazmaya başlıyor. Bir müddet sonra işletim sistemi "aaaaa alan azaldı şu gereksiz dosyaların içinden neleri temizleyebilirim bir bakayım" diyor :D ve O sarı Diğer (Andere) alanındaki dosyaların bir kısmı temizlenmiş oluyor. Sonra Battery Doctor uygulaması oluşturduğu dosyayı silip "ahanda bu kadar yer açtım" diyor.
    Bunun olumsuz bir yanı var fakat sizi etkilemez: Malum cihazların dahili bellekleri SSD'lerden farksız.
    SSD'lerin de bir yazma ömrü var ve aynı şekilde cihazlarımızın belleğinin de bir yazma ömrü var.
    Eğer biz ne kadar çok dosya yazarsak cihaz belleği ömrünün sonuna o kadar hızlı yaklaşacak. Katı hal sürücüler de (SSD) dosya yazma ömrü bellirli bir barajı aştıktan sonra okuma/yazma hızı düşmeye başlar. Ondan sonra "yaffff Benim 4S iOS 6'da, 7'de akıyordu, 8'de yavaşladı, 9'da cihaz berbat hale geldi" diye yorumlar okuruz :D Birisi de çıkar "yalan sölemei iOS 6'yı bilmem ama benim cihazda iOS8'de 9'da gayet iyi çalışıyor" diye yorum yazar :D

    Kasıyor diyen arkadaş haftada bir restore ile Beta yazılım yüklemiş, sürekli film, müzik, uygulama yüklemiş silmiş, Battery Doctor gibi uygulama kullanmış ve cihazı 1 yıl daha fazla kullanılmış.

    Kasmıyor diyen linç edilmiş hastanedeki arkadaş ise iOS 7.1.2 çıktığında cihazını almış, sadece OTA üzerinden final sürüm çıktıkça güncelleme yapmış, çok fazla uygulama yükleyip silmeye gerek duymayan , film, müzik yüklemelerini herkes gibi normal şekilde yapan ( Kezban'ın yeni albümü çıkmış indireyim = 50 - 70 MB) bir kullanıcı.
    Birinin cihaz belleği yazma ömründen dolayı yavaşlamış diğerinin ki hala kız gibi.

    Mesela ben Beta Batağındayken ve/veya her güncellemeyi iPSW indirip DFU ile yaptığımda neredeyse her hafta yada 2 haftaya bir 35 GB veri yazıyorum. Her seferinde bütün uygulamarımı, fotoğraflarımı, müzik ve videolarımı yeniden telefona nakşediyorum. Apple böyle bir kullanım senaryosu için cihaz belleği üretmemiştir Normal SSD olsa dayanmaz :D

    Not: Cihazların fiyat farkı da bunlardan kaynaklanıyor. 1000 TL'ye satılan 16 GB'lık bir cihaz ile 3000 TL'ye satılan 16 GB'lık cihazın farkını donanım kalitesi ve ömrü DE belirliyor.

    Neyse çok laf kalabalığı yaptım, kusura bakmayın. Güle güle normal normal kullanın




  • infom@n kullanıcısına yanıt
    İphone 6s'e geç hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cordoncayo kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama sağol almayayım :) Bir daha Apple mı? Tövbe.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Evet bende 2K ekran istemiyorum. Bence 5.5 inçe kadar en yüksek çözünürlük 1080p olmalı. Gerisi müsriflik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Hakkında hayırlısı olsun hocam emeği geçen insanları hiç bi zaman unutmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordoncayo

    Hakkında hayırlısı olsun hocam emeği geçen insanları hiç bi zaman unutmadım

    İnşallah hocam. Allah razı olsun. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
  • telefonun pil performansı nasıl sizce? full wifi. 5s.


    Bu mesaja eklenen görseller:

    iOS 9 [ANA KONU]iOS 9 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derser1 -- 1 Mayıs 2016; 21:33:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • infom@n kullanıcısına yanıt
    yahu herşeyi iyi güzel söylüyorsunda samsungda kötü anılarım oldu diyorsun en son ne kullandın s3 mü ? ben note 5 kullanıyordum cihaz bildiğin yağ gibi akıyordu yağ 5 ay kullandım o cihaz 5 ayda gram kasma yapmadı kassa şişse bile bi format atsan ne olacak ? benim samsungda en nefret ettiğim özellik güncellemeyi ülkemize geç vermesi başka hiçbirşeyinden nefret etmiyorum note 3 , note 5 kullandım tek servis yüzü görmedim samsungda yalan yok note serisi hariç alınmaz benden sana tavsiye hocam note serisini mutlaka dene inan bana şuanda iphone 6s plus kullanıyorum cihazdan artısı var eksiği yok iphone benim gözümde artık hiçbirşey değil sırf ios merakım yüzünden aldım bu cihazı.
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    valla bu sözleri senden okuyacağımı hiç tahmin etmezdim hocam..platform değiştirsen bile bu konudan kaçamazsın ama haberin olsun :)
  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    Yok e250 kullandım😡
    Klasik Samsung sever yorumudur " Yeni modellerde sorun yok, eski modeller kötüydü".

    Ben Note 2, 3, 4 denedim. Evde hala Note 2 var. Bana uzak Allah'a yakın olsunlar. Telefon demek sadece işlemci ve RAM değil hocam.

    Sizin görmezden geldiğinizi ben görürüm benim görmezden geldiğimi siz görürsünüz.

    Dünyanın en mükemmel telefonunu üretsin yine de yaklaşmam. En kısa anımı anlatayım. Note 2 hala dururken Note 3 aldım. Bayide telefonu açtık telefon çalışmadı :) 1 saat tartışmadan sonra servise gönderdiler. 20 gün sonra tamir edilip geldi. Zar zor para iadesi aldım.

    Gittim Samsung bayisinden yeniden aldım 3 ay kullandım çerez parasına sattım. Bu anı sadece birisi. Daha istersen anlatırım.



    Bana hiçbir güç Samsung aldırtmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infom@n -- 1 Mayıs 2016; 22:43:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma sen dahil çok değerli arkadaşlarım var burada ama platform değişince ayrı dünyaların insanı olacağız :) Şimdi ben gelsem iPhone Hakkı'nda bişey desem beni asarlar burada :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    samsung çalışanı değilim alıp almaman beni bağlamazda note serisinede laf ettirmeyi pek sevmiyorum. iosuda yerden yere vuruyorsun kasma vs de nedense bana hiç öyle şeyler denk gelmedi cihazın neydi tam okuyamadım yorumları 6s plus kullanıyorum kasma konusunda takıntılı olan birisiyim eğer öyle birşey olsa şuan parçalardım telefonu emin ol.
  • Karargahx kullanıcısına yanıt
    Ben sizin gibi hiçbir markanın fanatiği değilim. Eğriye eğri doğruya doğru derim. Yalanla işim olmaz bana yalancı diyenle de işim olmaz.
    Güle güle kullanın mükemmel cihazlarınızı.
    Lütfen alıntılayıp beni rahatsız etmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sana kim yalancı dedi ? Hangi cihazı aldıysan elinde kalmış sence sorun cihazlardamı sendemi bi bunu yokla benimkisi fanatiklik değil yaşadığım tecrübelere dayanarak söyledim..

    ''bak sana fanatikliği anlatayım geçen gün bi abiyle konuşuyoruz iphone 6 plusu var bendede iphone 6s plus var satacam cihazı note serisine geri dönecem diyorum niye dönüyorsun apple kral cihaz dedi dedimki hayatında hiç apple dışında cihaz kullandınmı hayır dedi apple bu telefonun varsa klassın dedi işte fanatiklik ağır fanboyluk budur. '' ..

    neyse uzatmayacam.
  • yeni konu açmak istemedim, buradan sorayım,
    pc deki txt dosyasında ki yazıları iphone nasıl aktarabilirm?
    itunes dan dosyayı arşive ekle dedim ama nedense hiç bir değişiklik olmadı, bulamadım.

    nasıl aktarabilirim? ( mail yoluyla hariç )
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Belki platform değiştirmeye kalkarsan asarız seni hocam:)

    Valla bu konuya girdiğimde ilk Makale Hocamın ve infom@n hocamın yazılarını arıyor gözlerim ona göre:)

    Bu arada nerede kaldı bu 9.3.2? Haziran organizasyonuna bırakmasınlar bu işi bunlar bide?:)
  • Musab kullanıcısına yanıt
    iCloud.com ile iCloud Drive'a ekleyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    kaldırıyorum hemen söz konusu uygulamayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14001401140214031404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.