Şimdi Ara

iOS 16 ile CarPlay özelliği devrim yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 16 ile CarPlay özelliği devrim yapıyor



    Apple’ın destekli araçlarda sürücülere daha kolay bir bilgi sistemi sunmasını ve ayrıca sürücülerin de iPhone ara yüzünden ayrılmamasını sağlayan CarPlay özelliği iOS 16 güncellemesi ile birlikte daha devrimsel bir hale geliyor.



    iOS 16 sürümünde yeni CarPlay



    Daha önce de dile getirildiği üzere iOS 16 ile birlikte Apple CarPlay artık aracınıza daha çok hakim. Bundan sonra sadece bilgi ekranına yansıtmak yerine artık mevcut tüm dijital ekranlara CarPlay yansıtması yapabileceksiniz.



    Ayrıca Bkz.watchOS 9 tanıtıldı: Daha kullanışlı özellikler, yeni saat arayüzleri ve dahası



    Destekli yeni araçlarda biraz daha değişime uğramış bir bilgi ekranı ara yüzü sürücüleri karşılarken diğer ekranlardaki yansıtma ise farklı bir görünüme bürünüyor. Aracın hızı, saatler, hava durumu, yakıt durumu, vites durumu gibi özellikler artık takip edilebilecek.



    iOS 16 ile CarPlay özelliği devrim yapıyor



    Yani aracın tek hakimi CarPlay oluyor. Klima ısısı ayarlanabiliyor, medya içeriği kontrol edilebiliyor, destekliyse sürüş modları değiştirilebiliyor. Yeni CarPlay gelecek yılın sonlarında piyasaya sürülecek araçlarda yerini alacak. Pek çok marka şimdiden hazırlıklara başladı. Bu özelliğin sadece destekli araçlarda kullanılabileceğini tekrar hatırlatalım.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2022/06/06/ios-16-features-2/







  • Artık buna uyumlu arabaların bir de bir ton ekstra ücret alması gibi bir durum oluşacaktır. Sonuçta sistem kendi gereksinimleri haricinde arabanın hızını, klimasını ya da ne bileyim sunroof'u kontrol edeceğinden dolayı apayrı bir sisteme evrilmiş gibi duruyor.

    Şu an sanmıyorum ki halihazırda arabalarda medya ekranı haricinde tüm sisteme carplay yansıtılabilinsin. Carplay'e tüm sistemi emanet etmek de sıkıntı gibi aslında bakalım incelemeleri nasıl olacak merak ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • …otoyol hız limitlerini aşmak yolculuk başına sadece 1,99$

  • manesnuc kullanıcısına yanıt
    Araçlar 10 yıl öncesine kıyasla çok daha fazla yazılım kodu içeriyor. Olası bir güvenlik açığında virüsler ve fidye yazılımlarının yeni hedefi olacakları aşikar.

  • Arabamın değiştirmemin tek sebebi CarPlay olmamasıydı ve şimdi carplay li bir araca sahibim görünen o ki bu denli bir arayüze sahip olmak bir hayal 2019 corollam var orta sınıf araçlara bu denli destek gelmesi 2 3 yıldan önce olmaz ki o bile erken…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple aslında CarPlay tanıtmadı Çıkaracakları arabanın konsolunun ön gösterimini yaptı.
    Araba ile bu boyutta bir entegrasyonu telefonunuz kaldırabilir mi? Hemde kablosuz olabilir mi? Şarjı yetebilir mi?
    Bu denli bir sistemi yönetecek işlem gücü var telefonda ama bunu vereceği uygun bir ortam olması gerekiyor.
    Kablosuz şarj slotuna koyduğunuzda arabanın onu bir yandan da soğutması gerekiyor yazın ise kablo ile bağlıyken CarPlay e yine soğutmanız lazım yoksa CarPlay düzgün çalışmıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • standart carplay yeterli sanki.her şeye hakim olmasın. müzikten listemi açarım, navigasyona bakarım bana yeter. telefonsa telefonluğunu bilsin. çok yüz vermemek lazım.

  • Aylık abonelik sistemi ile satabilirler bunu da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.