Şimdi Ara

iOS 16, eSIM aktarımlarını Bluetooth üzerinden yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 16, eSIM aktarımlarını Bluetooth üzerinden yapıyor



    Apple’ın iOS 16 güncellemesi beta sürecine başlayınca yavaş yavaş bilinmeyen detaylar ortaya çıkmaya başladı. Telefonlar arasında eSIM verilerinin değişimi için artık operatör yardımına ihtiyaç kalmıyor.



    iOS 16 ile eSIM değişimi



    iOS 16 işletim sistemi ile birlikte gelen yeniliklerden birisi de eSIM verilerinin telefonlar arasında kolayca aktarılabilmesi oldu. Telefonunuzu kurarken açılan sayfada Bluetooth üzerinden veya karekod üzerinden seçimini yaparak aktarımı tamamlayabiliyorsunuz.



    Ayrıca Bkz.iOS 16 ile fotoğraf düzenlemelerini kopyalayabiliyorsunuz



    Elektronik SIM ya da eSIM teknolojisi geleneksel SIM kartların aksine anakarta entegre olarak geliyor ve kullanıcı bir nevi formatlama yöntemi ile eski operatörünü yenisi ile değiştirebiliyor. Böylece sürekli kart tepsisini tak-çıkar işlemi de olmuyor. Dahili bellek zorunluluğunu da düşünürsek artık hiç bi tak-çıkar işlemi olmuyor diyebiliriz.



    Normalde eSIM veri aktarımlarını karekod ile uygulama üzerinden sunan operatörler vardı ancak Bluetooth ile yerleşik olarak bu desteğin sunulması işleri daha da hazırlandırıyor. Elbette operatörlerin desteği de özelliğin yaygınlaşması konusunda belirleyici olacak.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/iPhone-ios-16-update-esim-bluetooth_id140675







  • Türkiye'de E-sim gelir operatörler için gelir kapısı, fırsatçılık yapıyorlar. E-sim sadece bir telefona bir defalığına tanımlanıyor, istenirse başka cihaza aktarılamıyor, onun için ücret talep ediyorlar. Teknolojik olarak çok kolay bir aktarım oysa ancak amaçları tamamen soygunculuk.

    Zaten akıllı saatlere de tanımalamak istemiyorlar onun için illa ikinci bir hat ikinci bir numara yüklemek gerekiyor ki başka ülkede böyle bir uygulama YOK!
  • Mesela an itibariyle Vodafone da Bluetooth ile başka telefona aktarma yok.

    Ya da kare kod vs ile başka telefona aktarma yok.

    Yani her seferinde ücret talep ediyorlar en son 50 TL idi.

    Diğer operatörleri bilmiyorum ama Türkiye ye de sistem Bluetooth ile aktarmaya izin vermiyor aktif değil.

    Bence ilk önce fiziksel karttan e-sim e geçiş işlemleri mağazalarda oluyor yani bu işlemleri yaparken kağıt evrak vs verilmeli ve tüm bilgiler yazmalı ki kullanıcı istediği zaman istediği telefona aktarsın. Ya da aynı telefonda istediği zaman silip yeniden yüklesin.

    E-sim teknolojisi bi yandan kolaylık sağlarken diğer yandan zorluk çıkarıyor ne anlamı kaldı.

    Ama ben sanıyorum ilerleyen zamanlar beklendiği gibi olacaktır birileri el atarak zorla da olsa o zaman kadar ne koparırım derdindeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 10 Haziran 2022; 16:19:36 >
  • Türkiye'de E-sim gelir operatörler için gelir kapısı, fırsatçılık yapıyorlar. E-sim sadece bir telefona bir defalığına tanımlanıyor, istenirse başka cihaza aktarılamıyor, onun için ücret talep ediyorlar. Teknolojik olarak çok kolay bir aktarım oysa ancak amaçları tamamen soygunculuk.

    Zaten akıllı saatlere de tanımalamak istemiyorlar onun için illa ikinci bir hat ikinci bir numara yüklemek gerekiyor ki başka ülkede böyle bir uygulama YOK!

  • Türkiye'de şuan için çalışmaz. E-sim'i imei numarasına göre tanımlıyorlar. Başka telefonda çalışmıyor o yüzden. Karekod tek kullanımlık değil daha sonrasında tekrar tekrar kullanabilirsiniz tabiki aynı telefonda. Telefonu değiştirirseniz yeni karekod almak zorundasınız.

  • iPhone 14'te sim yuvası olmama ihtimalini kuvvetlendiren bir gelişme.

  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından gelen akrabalarım için 3 adet turkcell kontorlü hat almıştım. 4 ay geçti tr ye geldim tekrar, Bu gun turkcell bayine gidip hatları yeniden yedek sim ile çıkartmak istedim oradaki bayan bana vergi borcumun oldugunu 3 hat için 250tl ödemem gerektiğini ama istersen kendisi türkcele mesaj atıp borçları sildirebileceğini 3 hatta minimum 65 tllik paket yuklemem gerektiğini ve yedek sim kartlar için ektra para ödemem gerektiğini söyledi. Sim kart parası tamamda vergi borcu diye gözlerime baka baka beni dolandırmaya çalışması ne kadar aciz bir durum.Ordan çıkıp diğer bayiye geçtim öyle vergi borcu vs olmadıgını sadece yedek sim kart parasını vermemin yeterli olduğunu söyledi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cem300 kullanıcısına yanıt

    Eleman paket yükleyince prim ve komisyon alıyor. O yüzden bilerek yalan söylemiş.

  • Theologist kullanıcısına yanıt
    O yüzden fiziki simden vazgeçmiyoruz.

  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Bu yasal olarak dolandırıcılıktır. Çünkü bu plastik sim kart yerine geçen aynı işlevi yapan bir sanal kart. Yasal olarak aynı statüde. Yeni bir plastik sim kart almak için para talep etmeleri çok normaldir ama plastik sim kartı telefonunuzdan çıkartıp tekrar takmanız için para talep edemezler.

  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Ben Cimer'e şikayette bulundum.

    Sn. Yetkili.

    Bilindiği üzere GSM operatörleri teknolojinin gelişimiyle birlikte plastik sim kartlarının yerini alan aynı amaca hizmet eden elektronik sim kart esim teknolojisini sunmaya başladılar. Bire bir aynı işlemi yapan plastik sim kartın içerisindeki çipi telefon içine entegre edilmiş bu modelde sim kartınızı çıkartıp başka bir telefonunuzda doğal olarak kullanabileceğiniz gibi esim kartınıda başka bir cihazınıza geçirip kullanabilirsiniz ve tüm dünyada bu şekilde kullanılmaktadır.

    Ülkemizdeki GSM şebekeleri para ile satın aldığınız size ait olan plaskik sim kartınızı başka bir cihaza takmanıza yada çıkartıp yeniden telefonunuza takmanıza veya telefonu sıfırlayıp tekrar kullanmanıza bir şey diyemiyorlar çünkü bu sizin abonelik bilgilerinizin bulunduğu bir kart. Ancak esim kartlarını parasını veril aldığınız halde başka bir cihaza aktaramıyorsunuz. Cihazınızı sıfırlayıp esim barkodunu okutup tekrar kuramıyorsunuz çünkü yeni kart tanımlayıp para alıyorlar. Bu yasal bir durum değildir. Bu kartlar kesinlikle tek seferlik değildir. Bana ait kartı istediğim telefona takıp kullanabilirim. Bu plastik sim kartın elektronik muadili ve teknoloji olarak bire bir aynısıdır. Yurt dışı hatlarımı istediğim zaman çıkartıp takabildiğim bir teknolojide yasal açıklardan faydalanıp vatandaştan haksız kazanç elde ediyorlar. Bu uygulamanın incelenip düzeltilmesi için Bilgilerinize Arz Ederim.





  • Ben Cimer'e şikayet ettim. Herkes etsin. Bana ait olan şeyi kullanmak için benden tekrar para isteyemez. Telefonu sıfırlayınca plastik sim kart için tekrar para mı ödüyoruz?

  • Arkadaşlar burada bahsedilen bluetooth aktarma olayı şu…Yeni telefon aldınız diyelim…Eski telefonda elinizde…Yeni telefonu açınca(ilk kullanım için) size eski telefonunuzdan bilgileri aktarım yapıp yapmak istemediğinizi soruyor…Operatörle ilgili değil durum…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.