Şimdi Ara

iOS 13’ün gizli yenilikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
10.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS 13’ün gizli yenilikleri



    iOS 13 güncellemesi dün akşam saatlerinde yayınlandı. Apple, güncelleme ile gelen yenilikleri uygulama notlarında ve web sitesinde açıkladı ancak açıklanmayan bazı yenilikler de söz konusu. Dünkü haberimizde iOS 13'ün büyük yeniliklerini sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise gözden kaçması muhtemel yeni özellikleri bir araya getirdik.



    Ayrıca Bkz.iOS 13 çıktı, şimdi indirin!



    İyileştirilmiş Pil Şarjı



    Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı menüsüne eklenen bu özellik ile birlikte pilin eskime hızı yavaşlayacak. Bu özellik aktifken telefonu şarj ettiğinizde, yüzde 80 doluluğa ulaşınca elektriği kesiyor.



    Rehberde kayıtlı olmayan aramaları sessize alma



    Ayarlar > Telefon menüsü içerisine ‘Bilinmeyen Arayanları Sessize Al’ seçeneği eklendi. Bu seçeneği aktif ettiğiniz zaman, rehberde kayıtlı olmayan ya da son aramalar listesinde bulunmayan numaralardan gelen çağrılar sessize alınıyor.



    Tam sayfa ekran görüntüsü alma



    Pek çok Android telefonda bulunan tam sayfa ekran görüntüsü alma özelliği kısmen de olsa iOS 13 ile birlikte Apple cihazlara geldi. Safari uygulamasında bir web sitesi açıkken ekran görüntüsü alınca karşınıza çıkan ‘Tam Sayfa’ seçeneği ile ekranı kaydırarak uzunlamasına ekran görüntüsü kaydedebilirsiniz. Tam Sayfa ekran görüntüsü alma özelliği yalnızca Safari, Pages, Numbers, Keynot, Mail ve Apple Maps uygulamalarında çalışıyor



    iPhone XR için 3D Touch seçenekleri



    iPhone XR ve iPhone 11 serisi telefonlarda 3D Touch özelliği bulunmuyor. Bu özelik bulunmadığı için iPhone XR kullanıcıları bazı seçeneklere erişemiyordu. Örneğin ana ekrandayken uygulama simgelerine hafif baskı yapınca gelen kısayol araçlarına iPhone XR’de erişilemiyordu. iOS 13 ile birlikte bu eksiklik giderilmiş. Normalde 3D Touch ile baskı uygulayınca açılan seçenekler, iPhone XR ve iPhone 11 modellerinde ekrana kısa süreliğine basılı tutunca geliyor.



    iOS 13’ün gizli yenilikleri



    PS4 ve Xbox kontrolcü desteği



    iOS 13 ile birlikte PS4 ve Xbox One kontrolcünüzü iPhone ve iPad’de kullanabileceksiniz. Başta Apple Arcade oyunları olmak üzere pek çok oyunda kontrolcü desteği bulunuyor. PS4 kontrolcüsünü iOS cihazınıza bağlamak için kontrolcü kapalıyken PS logosu ve share düğmesine basılı tutun. Işık yanıp sönmeye başladıktan sonra iOS cihazınızın Bluetooth ayarları sayfasına giderek Dualshock 4’e bağlanın. Listede gözükmüyorsa, kontrolcünün konsola bağlı olmadığından emin olun.



    Düşük Veri Modu



    Bu özellik sayesinde uygulamaların internet tüketimi azaltılır ve mobil veri paketinizden tasarruf yapmanız sağlanır. Ayarlar > Hücresel > Seçenekler menüsünden aktif edebilirsiniz.



    iOS 13’ün gizli yenilikleri



    Zip desteği



    iOS 13 ile birlikte Dosyalar uygulamasına zip ve tar desteği ekleniyor. Dosya ve klasörlere basılı tuttuğunuzda karşınıza gelen ‘Sıkıştır’ seçeneği ile zip dosyası oluşturabilirsiniz.



    3 Parmakla Geri al – Kes – Kopyala Yapıştır



    Herhangi bir uygulamada klavyeden bir şey yazarken ekrana 3 parmağınızla bir kez dokunduğunuzda geri alma, ileri alma, kesme ve kopyalama işlemlerinizi kolaylaştıracak bir araç penceresi açılıyor.



    iOS 13’ün gizli yenilikleri



    Abonelik hatırlatıcı



    Herhangi bir uygulama için App Store üzerinden abonelik başlattıysanız, bu uygulamayı cihazınızdan kaldırırken, devam etmekte olan bir aboneliğiniz olduğuna dair uyarı mesajı veriyor.




    Kaynak:







  • Belli ki hiç kullanmamışsın. Ekrana bakar bakmaz anında şak diye açılıyor. Hem karanlıkta hem şapka gözlük varken sorunsuz ekranı açıyor. Çöp Samsung ve türevleri gibi çakma faceid yok. Telefonun 10k olması apple ın suçu değil, git hukumeti eleştir.

    Aynı parayı note serisi ve diğer amıral gemisi modellerede verıyorlar ama 1 yıl sonra güncelleme bile almıyorlar. Karanlıkta ve şapka gözlük varken yüz tanıma çalışmıyor bile. Rezilliğie bak. Hadi git göz yaşlarını sil.
  • Cengiz55 C kullanıcısına yanıt
    Cengiz bu dünyada boşuna yaşıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone 6'yada gelseydi iyiydi. Yıllarca boş güncelleme verdiler en güzelini vermediler.

  • Çok bug var. Yüklediğime pişman oldum.
  • ''Bu özellik aktifken telefonu şarj ettiğinizde, yüzde 80’e doluluğa ulaşınca elektriği kesiyor''

    Bunu tam olarak anlamadım. Yani bu örneğe bakarak tüm telefonları yüzde 80 e gelince şarjdan aldığımızda pil daha mı geç eskiyecek?
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    Genelde söylenen batarya doluluğunu %20 ile %80 arasında tutmanın en uzun ömrü sağladığıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13.1 de düzelecektir
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    yüzde 20 altı kullanmanın zararını biliyordum ancak tam tersine yüzde yüz olmadan çekmenin de zararlı olduğunu sanıyordum. Hatta çevremdeki çoğu kişidende bu şekilde duydum, gördüm.
  • Dandroidçilerin gözü yaşlı, her apple haberi altında kıskançlıktan ağlıyorlar.

  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    %80 de dediğim gibi. Bende bir batarya programından öğrenmiştim. Bazı araştırmaların sonucuna göre söylenen bir şey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    %80 de dediğim gibi. Bende bir batarya programından öğrenmiştim. Bazı araştırmaların sonucuna göre söylenen bir şey.
    Çok saçma bir iş ama. Pil sağlığı koruyacak diye %20 şarjımızı durduk yere yemiş olur. Özelliği kapatmak en iyisi sanki ne kadar uzatabilir pil sağlığını ben kullanamadıktan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bişeyden bahsediliyordu. Ulaşmak istediğin bir yere üyelik gerekiyor ama üye olmak istemiyorsun. Bir defalık kullanacaksın. Apple rastgele bi hesap oluşturup giriş yapabilecekti. Mesaj ile gelen kodları otomatik yazması gibi. Gelmemiş mi hurafe miymiş bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzaai

    Şöyle bişeyden bahsediliyordu. Ulaşmak istediğin bir yere üyelik gerekiyor ama üye olmak istemiyorsun. Bir defalık kullanacaksın. Apple rastgele bi hesap oluşturup giriş yapabilecekti. Mesaj ile gelen kodları otomatik yazması gibi. Gelmemiş mi hurafe miymiş bu
    Geldi bu özelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 20 Eylül 2019; 19:26:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %80 şarj günü çıkarıyorsa mantıksız bir seçenek değil. Ben de genelde %80-85 civarı şarjdan çıkarıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.