Şimdi Ara

ioniq hybird tüketim videosu (yüksek tüketim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • araç ile rolantide bekledik o yüzden tüketim yüksek çıktı diyorlar. Rolantide hyridler, yakıt harcamadan standby konumunda beklemiyor mu?
    video nun ilerleyen yerlerinde. Araç dururken elektirik harcamıyor diyor. Soğuk motorda elektirikle çalışmaya başlamıyormu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 13 Nisan 2018; 16:33:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • yanlı popüler araç videolarında, hybritleri anormal şekillerde sürüyorlar. Ancak gerçek tüketicilerin 6-6.5 lt tükettiği görülüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    yanlı popüler araç videolarında, hybritleri anormal şekillerde sürüyorlar. Ancak gerçek tüketicilerin 6-6.5 lt tükettiği görülüyor.
    Ben bu aracı kullandım. Şehir içi ve şehir dışı karma bir yoldu. 3.8lt/100km ortalama tüketim yaptı.

    Hibrit araç kullanma tekniğini bilmeyenler 6lt/100km yaktırabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • video 40 dakika ve video sahibi abimiz bana pek güven vermediği için izlemedim lakin Hybird motorlu araçların elektrik motorlarının şarjı benzinli motorunun ürettiği güçten geri kazanımla yapıldığını düşünürsek testi yaptıkları sırada aracın şarj durumu yeterli olmayabilir
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    bende o konudan bahs ediyorum. Youtuber testlerinde 3.5-4.0 lt ler. ama normal sade kullanıcı testlerinde 6-6.5lt. Bahs ettiğiniz tekniği herkez öğrenebilir mi? Zorluk derecesi nedir? aynı tekniklerle yakıtlı araçlarlada da ekonomi sağlanabilir mi?

    chr hybird araçdaki motor ve ağır kasa ile birleşince normalde 11-12 lt tüketebilecekken, elektirikli motor ve pilleri sayesinde ciddi kazanç sağlıyor doğru. Ancak sonuç tüketim, hafif kasa dizellerden fazla çıkıyor.
    örneğin dururken sıfır tüketen araç, yokuşda dur-kalk yapılınca tüketimi artıyor.
    ioniq bende kullandım, dikkatli sürüş (aşırı değil) ortalama 6.5lt oldu.
    kendi aracımda eco pro modu var ve tüketimi aşırı düşürüyor. Ancak hissizleşen gaz pedalı ile aracı sürmek eziyet oluyor. O hissiz bölge ile kullanmak çok sabır gerektiriyor.Sıkılıp eco proda gaza gazla basınca bu sefer comfort moddan da fazla tüketiyor. genelde comfort mod ile sürüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname

    video 40 dakika ve video sahibi abimiz bana pek güven vermediği için izlemedim lakin Hybird motorlu araçların elektrik motorlarının şarjı benzinli motorunun ürettiği güçten geri kazanımla yapıldığını düşünürsek testi yaptıkları sırada aracın şarj durumu yeterli olmayabilir

    KOnuda tam da bu. Bence en güvenilecek hybird testi. 40 dk gibi uzun bir sürede ve %80 sakin sürüş. ara sıra agresif sürdü. 6.0 lt lere ancak düşürdü tüketimi.
    diğer testlere bakarsanız sürekli montajlanmış görüntüler. ve 3.0 tüketimler hep popüler kanallarda.

    şu testte bakarsanız dediğimi anlıcaksınız. videonun sonlarına doğru güzergahını ve tüketimini açıklıyor. 6.6LT . sıkışık trafik gerekiyorsa var. yok aşağı inişde var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 13 Nisan 2018; 17:32:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >






  • Bu testin 16.53 dakikasına bakarsanız. 6.3lt tüketim olmuş. Bu araçla 3-4 lt tüketimler bu kadar zor ise insanların bunu bilmesi gerekmez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 13 Nisan 2018; 19:36:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl oluyor da 6lt/100km üzerinde çıkıyor bilemiyorum çünkü ben şehir içinde kışın 4.2lt/100km, yazın 3.8lt/100km ortalama ile kullanıyorum ve güzergahım rakım farklı.

    Neyse, hibrit araçları kullanma tekniği Pulse&Glide yöntemidir. Evet, bu yöntem konvansiyonel araçlarda da kullanılabilir. İlk olarak (Pulse kısmı) gaza aşırı yüklenmeden istenilen hıza çıkılır, sonra gazdan ayak çekilerek aracın süzülmesi (Glide kısmı) sağlanır. Ben bu yöntemi şöyle kullanıyorum;

    1. Toyota hibritlerde CHG-ECO-POWER şeklinde bir gösterge vardır. Pulse yaparken (hızlanırken) ibreyi ECO bölümünün 4.çentiğine (ECO orta noktasından yukarıya yani POWER'e doğru ilk çentik) getiriyorum.

    2. İstediğim hıza çıkınca gaz pedalını bırakıyorum ve araç EV moduna giriyor. Benzin motoru belli şartlarda kapanıyor. Hemen ardından ECO'nun birinci çentiğinde araç hızını koruyabiliyorsa bu şekilde devam ediyorum.

    3. Rejeneratif fren yaparken ibre CHG'nin ilk çentiğinde kalabilecek kadar frenleme yapıyorum.

    Dikkat edilmesi gereken şey CHG-ECO-POWER bölgelerinin ilk çentiklerini kullanabilmek, ibre ikinci ve son çentiklerine geldiğinde tüketim logaritmik artarken, şarj verimliliği ters logaritmik düşüyor diyebiliriz.

    Bu yazdıklarım trafik ve yol koşulları elverdiği sürecedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 13 Nisan 2018; 21:44:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok fazla elektronik araçlar. birde biizm tüp ustaları atkinson çevirimli motorlara lpg kalibrasyonunu zor yaparlar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaris Hybrid ve Prius'a LPG taktıranlar var. 4-5lt/100km LPG tüketimi varmış.

    Akaryakıt zamları böyle devam ederse LPG dönüşümü düşünülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.