Şimdi Ara

Inverter Soğutmada Etkisizmi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Sadece soğukluk açısından Klima almayı düşünüyorum. ve şuanda piyada inverter klimalar bayağı revaçta.Ancak bu tip klimaların yani inverter klimaların soğutmada hiç bir etkisi olmayacağı söyleniyor.Bu ne kadar doğru. Konu hakkında uzman ve deneyimli arkadaşların yanıtlarını bekliyorum



  • Günde 3-5 saat kullanacaksanız bir faydası olmaz tabi. Yok benim klima devamlı açık kalır en az 10 saat kullanırım diyorsanız o başka.
  • klimanın inverter olması sğutma açısından değil tasarruf açısından etkiler benim bildiğim.soğutmayı etkileyen faktörler ürünün kalitesi,btu su gibi özellikleridir.
  • İnverter cihazların tüketim ekonomisi uzun süreli ve ısıtma ağırlıklı kullanımlarda daha çok işe yarar.Sadece soğutma ağırlıklı kullanacaksanız sabit ısı dışında pek fazla getirisi olmaz.Birde en önemli olan bir şey var inverter konusunda ,inverter cihazlar 140 volt elektriğe kadar çalışabiliyorken,klasik klimalar 190 volt un altında termik açıp stop ediyorlar.Tabi bu daha özel konumlarda göz ardı edilemez bir durum.
  • İnverter klimalar çok soğuklarda ısıtma yapabiliyorsa, çok sıcaklarda diğer makinalar püff dediğiğinde çalışabilmesi gibi bir esprisi olabilir.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben soğutma amaçlı derken şunu kastetmiştim aslında. Forumda İnverter klimaların Isıtma ağırlıklı kullanılması takdirinde elektrik sarfiyatının çok düşük olacağı yazılmakta.Aynı durum Soğutma ağırlıklı kullanıldığında da geçerlimi.Bir başka deyişle ben günde 8-10 saat Soğutma amaçlı kullandığım zaman İnverter olmayan klimalar diyelimki elektrik faturasına %70 ek bir ilave getiriyorsa, inverter klimalarda bu getiri ne kadar olur.Yani sadece soğutma amaçlı olarak kullanılan İnverter klima şayet arada diğer klimalarla pek fazla farkı yoksa yüklü miktarda para verip inverter klima almaya değer mi?
    Isıtmada tabiki değer, peki soğutmada ne olacak ???
  • Inverter daki espri;çok uzun saatler kullanırsan bir tasarruf söz konusudur,örneğin 10 saat ve üstü gibi!!
    -Ayrıca inverter lar,klasik klimalar gibide soğutmaz!!sadece belli bir seviyede kalır ve
    sürekli devreye girmeden daha az elektrikle çalışır,yoksa bilinçsiz kullanım veya kısa süreli kullanımlarda hayal kırıklığına uğrarsın
    -Örneğin inverter 9000 lik denen bir klima yaklaşık 3000/10000 aralığında çalışır,ama en fazla ortalama 7500 gibi verir
    --Verim alman ancak çok uzun süreli kullanımda belli olur,dolayısıyla şimdilerde kimileri
    "ınverter" deyip ne yapacağını bilmeden bilinçsizce bunları alıyor ve sonra çok soğutmuyor diyor!!
    7-Kaç saat kullanacağın ve sürekli kullanım saatin nedir ona göre hareket etmelisin!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enl600 -- 8 Nisan 2009; 21:51:58 >
  • İnverter cihaz hiç bir zaman için sadece elektrik tasaufu için tercih edilmemelidir.Zaten %70 tasauruf diye birşeyde yok.Kaldıki ısıtmada daha tasaruflu iken sogutmada bu oran daha düşüktür.Tabi kalite ile kaliteyi kıstaslamalısınız.Elma ile armutu kıstaslarsanız iş değişir.
  • Slm,arkadaşlar inverter klimalar hakkında biraz bilgi vereyim dedim,bildiğiniz gibi normal klimalarin kompresörleri 1s.-50Hz-le çalışırlar,fakat adından da anlaşıldığı gibi İNVERTER yani çevirim-çevirme,bunu şöyle özetleyebiliriz 1s-60-90HZ arasında kompresörün pistonu titreşim yapmaktadır,ve birim zaman içersinde normal klimaya göre daha hızlı çalışmaktadır,ve aynı kompresör 400V.D.C yani doğru akım ile çalışmaktadır,sonuç olarak inverter klimalar daha az elektrik tüketir.
  • Tüm arkadaşlara verdikleri cevaplar için teşekkür ediyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.