Şimdi Ara

Interrail'ciler göz atın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler arkadaşımla interrail ile eğlenceli bir gezi yapmayı planlıyoruz ve bir çok kişi interrail önerdi bu yüzden bilgi topladım biraz ama bunları sıraya koyup düzenleyip işleme geçmemiz lazım. sorularımızı yazıyorum şimdiden teşekkürler.

    1 - interrail kartımı nereden alabilirim
    2 - şengen vizesine ihtiyacım olucak sanırım . öğrenci değilim müzisyenim yani serbest meslek. şengen vizesini alabilirmiyim? verirlermi ne kadar tutar.
    3 - istanbuldan ilk çıkışı tren ilemi uçak ilemi yapıyım sizce (istanbuldan avrupaya belli yerlere tren gidiyor sanırım)
    4 - hostel olayı tam olark nedir
    5 - trenleri sadece ülke veya şehir değiştirmek için mi kullanıcaz.
    6 - kaç t-shirt , kaç don ve ne kadar nakir para almamız faydalı olur (kartta alıcam)
    7 - tavsiyeniz hangi ülkeden başlayıp hangi ülkede bitirmemiz

    şimdilik aklıma gelenler bu interrail yapanlar yardımcı olursa memnun olurum. eklemek istediğiniz veya dikkat etmemiz gerek şeyler varsa onlarıda yazın

    edit: interrail nedir diye soranlar var şuna bakın ;

    http://www.uzmantv.com/arama?q=interrail yola çıkmaya karar verirsenizde cevapları okuyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobaiNzM -- 3 Haziran 2011; 18:46:44 >







  • 1- ankara yada istanbul tccd garlarindan labilirsiniz

    2- verirler, ortalama 150 tl civari masrafi olyuodu yanlis hatirlamiyosam

    3- ilk gircegin ulkeden vize alman daha uygun olur, ama istanbuldan trenle cikmani tavsiye etmem, uzun bir yolculuk olur, 60 euroya italyaya ucak bileti bulabilirsin (bv airlines)

    4- fiyatina gore odadaki yatak sayisi degisen, ogrencilerin, turistlerin kalmayi tercih ettigi yerlerdir, ayni odada 2-4-8 yatak olur, oratalama gecelik 30 euro civari

    5- evet, yalniz alacaginiz bilet sadece normal trenleri kapsamaktadir, yani hizli tren tercih ederseniz biraz fak vermeniz gerekicek, ama cok fazla birsey degil
    (aslinda belirtmek isterim interrail karti cidden ise yariyo, mialno roma hizli tren 80 euro iken biz sadece 10 euro gibi bir fark vermistik)

    6- kalcaginiz gunle alakali bir durum bu 15 gun icin varsayarsak, 7-8 tshirt alin, don sayisini fazla tutmakta fayda var. gunluk hostel arti yiyecek icecek, ortalama 70 euro masraf cikar, (sehir ici ulasim biletleri dahil)

    7- biz amsterdam-bruksel-paris-zurih-milano-pisaa-roma guzergahini izledik, tavsiyem amsterdam paris roma mutlaka gorulmesi gereken sehirlerdir, bruksel orta seviyedir. zurihe katiyen gitmeyin, pisa cok kucuk bir yer, daha dogrusu kasaba gibi biyer, sadece kuleyi gormek icin bi gun kaldik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 30 Mayıs 2011; 1:59:02 >




  • yani rayın üstünde giden herşeyde geçerli sınıf farkında sadece fark ödüyoruz yani
  • ya cok cuzi farklar onlar o kadar onemli degil, aslinda kafana tek takilan noktanin bu olamsinada sasirdim
  • hocam ben 2 thsirt 2 don almayi planliyorum yeterde artar okadar tasimaya gerek yok yani
  • interraci-al başlığı böle okudum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    hocam ben 2 thsirt 2 don almayi planliyorum yeterde artar okadar tasimaya gerek yok yani


    artık otel lavabosunda don yıkarsın
  • Bence buradan oraya trenle gidip uçakla gelmek yerine uçakla gidip Türkiye'ye trenle dönmek daha mantıklı. Hostel de bir otel düşün. Ama odanda sadece dolap ve yatak var. Duşlar ve tuvaletler ortak. Fiyatları ucuz olduğu için tercih ediliyor. Benim Berlin'de kaldığım da çok temiz ve gayet yeterli bir mekandı. Gezmek istediğiniz ülke ve şehirleri çıkartıp bunların en batısındankinden başlayıp doğuya doğru İstanbul'a gelmeniz bence daha avantajlı olur. Ayrıca zaman ve paradan kazanmak için şehirler arasında gece trenlerini tercih edebilirsiniz. Böylece gece uyurken bir yerden diğerine gitmiş olursunuz ve daha hızlı şekilde turunuzu tamamlarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carl johnson


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    hocam ben 2 thsirt 2 don almayi planliyorum yeterde artar okadar tasimaya gerek yok yani


    artık otel lavabosunda don yıkarsın


    hocam 22 gunde kac kere kirlenebilir 3 on desen 3 hafta iste
  • şu interrail i ayrıntılı anlatsanıza
  • gençken yapılması gereken bir şey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

    Bence buradan oraya trenle gidip uçakla gelmek yerine uçakla gidip Türkiye'ye trenle dönmek daha mantıklı. Hostel de bir otel düşün. Ama odanda sadece dolap ve yatak var. Duşlar ve tuvaletler ortak. Fiyatları ucuz olduğu için tercih ediliyor. Benim Berlin'de kaldığım da çok temiz ve gayet yeterli bir mekandı. Gezmek istediğiniz ülke ve şehirleri çıkartıp bunların en batısındankinden başlayıp doğuya doğru İstanbul'a gelmeniz bence daha avantajlı olur. Ayrıca zaman ve paradan kazanmak için şehirler arasında gece trenlerini tercih edebilirsiniz. Böylece gece uyurken bir yerden diğerine gitmiş olursunuz ve daha hızlı şekilde turunuzu tamamlarsınız.


    bizde ilk geceleri trene bineriz demistik ama tren ortalama 3 saat falan surdugu icin, sacmalamadigimizin farkina vardik birde gezdikten sonta trenle turkiyeye donmek cok mantiksiz, o akdar dolasiyosun yoruluyosun birkac gun daha trenle gezmekten bikabiliyosun, italyadan istanbula 60 euroya ucak bileti var (daha da ucuza bulunabiliyo) blue panaromamiydi oyle biseydi sanki.

    birde sakin bildigin cekcekli bavul aliyim deme izidirap cekersin, buyuk 70 litrelik sirt cantalarindan kullandik (kamp cantalarindan) yordu biraz ama rahat ettik 2 elde bosta, bilmedigin bi yerde bide bavullu elinde tasimak izdirap




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cobaiNzM

    beyler arkadaşımla interrail ile eğlenceli bir gezi yapmayı planlıyoruz ve bir çok kişi interrail önerdi bu yüzden bilgi topladım biraz ama bunları sıraya koyup düzenleyip işleme geçmemiz lazım. sorularımızı yazıyorum şimdiden teşekkürler.

    1 - interrail kartımı nereden alabilirim
    2 - şengen vizesine ihtiyacım olucak sanırım . öğrenci değilim müzisyenim yani serbest meslek. şengen vizesini alabilirmiyim? verirlermi ne kadar tutar.
    3 - istanbuldan ilk çıkışı tren ilemi uçak ilemi yapıyım sizce (istanbuldan avrupaya belli yerlere tren gidiyor sanırım)
    4 - hostel olayı tam olark nedir
    5 - trenleri sadece ülke veya şehir değiştirmek için mi kullanıcaz.
    6 - kaç t-shirt , kaç don ve ne kadar nakir para almamız faydalı olur (kartta alıcam)
    7 - tavsiyeniz hangi ülkeden başlayıp hangi ülkede bitirmemiz

    şimdilik aklıma gelenler bu interrail yapanlar yardımcı olursa memnun olurum. eklemek istediğiniz veya dikkat etmemiz gerek şeyler varsa onlarıda yazın



    1- interrailnet.com dan alabilirsin. ben o siteden kredi kartıyla aldım .gayet güvenilir. dublin den sallıyolar bi haftada elinde. ayrıca her türlü sorunuda kısa sürede yanıtlarlar bilet aldıktan sonra. türkiyede bi ara elektronik bilete geçileceği için bilet satışı durdurulmuştu şimdi ne oldu bilmiyorum

    2-italyadan almanı tavsiye ederim. türklere en rahat vize veren üke. özellikle interrailcilere.verirler.yeterki banka hesabında yeteri kadar para olsun ve interrail biletini gösterdin mi olay tamamdır.vize konusunda kendinizi kasmayın endişe etmeyin vermezler diye.

    3-bu senin nereye gideceğine bağlı. balkanlarda hızlı tren yok yavaş gidiyolar zamanın ne kadarsa ona göre davran ben selanike trenle gidip ordan uçakla praga gitmiştim.

    4- hostel gezginlerin ve gençlerin konakladığı 2-3-5-8-12-16 kişilik yatakları olan otel-yurt çakması uygun fiyatlı konaklama yerleridir.yatak sayısına göre fiyatlar yükselir. çok köhne hosteller oldugu gibi uygun fiyata on numara hosteller de bulunmaktadır. araştırma yapın beğenilenleri öğrenin

    5-bu trenler bildiğin ankara eskişehir hattı trenler gibi. yani gezi trenleri falan değil ulaşım amaçlı kullanacaksın

    6- sırt çantamda hiçbişey koymıyayım dememe rağmen 10 kg eşya vardı ve 12. günden sonra sırtım iflas etti... mümkün oldugu kadar az eşya al. hatta git donunu avrupada değiştir ver bi kaç euro tamam.

    7-güney avrupadan kuzey avrupaya doğru çıkıp hollanda almanya tarafından uçak rahat bulabileceğin ve ucuz olabileceği için oralarda bitirmendir..


    daha fazla bilgi istersen pm at bildiğim kadarıyla cevaplayayım




  • gittiginiz ve begendiniz hostelleri burada paylasirsaniz iyi olur
  • peki interfly nasıldır? açıklamalarını okuyup videolarını izledim mantıklı geldi

    http://www.interflyeurope.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wingsaber

    gittiginiz ve begendiniz hostelleri burada paylasirsaniz iyi olur


    Brukselde bir hostelde kaldik, 3 yildizli otelden farki yoktu, 2 kisilik oda da dus falan icindeydi, tv vardi bildigin odada, sabahda acik bufe kahvalti. fiyatda normal.

    Wed 15th Twin Private Shared Bathroom €26.00 2 €52.00
    Total: €52.00
    10% Deposit €5.20
    Service Charge: €1.50
    Charge on Card (Service Charge + Deposit): €6.70
    Amount due on arrival: €46.80

    Booking Information
    Sleep Well
    23 rue Damier
    1000 Brussels
    p. +32 2 2185050
    e. info@sleepwell.be


    bruksel bence gidilmesi gereken yerlerden, giderseniz bu hosteli tercih edin bildiginiz tertemiz lobi falan var 10 katli, otelden farki yok.




  • İnter - Ralli diye okudum.. bu ne lan İnter Takımından bi Ralli yarışması mı kuruluyor.. sandım..
  • findlandya, isvec, norwec, interriale üyemi
    Ben italya, slovenya, avusturalya, isvicre, ispanya, portekiz, fransa, ingiltere, belcika, hollanda, almanya, danimarka, norwec, isvec, findlandya, poland, slovenya,yunanistani gezmek istiyorum kac gun surer bu gezi, nerden baslamaliyim, 2-2.5bin tl butce ayirdim yetermi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honey5555

    interraci-al başlığı böle okudum

    integral diye girdim konuya

    neyse kolay gelsin.
  • Interrail hakkında çok bilgim yok bi ara araştırmıştım ülkeleri 5-6 gruba bölmüşler hepsi farklı farklı yerlerde. 5 ülke gezeceksen 2-3 tane farklı bilet alman gerekiyor dediler öyle olunca vazgeçtim. Avrupa'nın ne tarafına gitmek istiyorsun. Eğer Güzergah üzerindeyse ve zamanın varsa Prag, Viyana ve Bratislava'yı Görmeni tavsiye ederim. Litvanya Letonya falan da diycem ama orası baya yukarda kalıyor. Ters düşer çok zamana ihtiyacın var... Budapeşte genelde turistler arasında çok övülür ama bence bi numarası yok. Batı Avrupa'ya gideceksen Roma, Venedik, Floransa mutlaka görülmesi gereken yerler. Roma'da bir geceyi mutlaka geçir gece dışarı çık ve o tarihi yapıların gece ışıklandırılmış halini gör. Sakın Roma'da Lazio amblemi taşıyan bir şey giyme benim bi tarafımdan kan alıyorlardı. Arkadaşın dediği gibi Pisa'da Kuleden başka birşey yok. Fotoğraflarda gördüğümüz gibi 100 metre falan da değil. Kısacık bişey. Pisa Floransa'ya yakın 100 Km falan. İlla gidecem dersen sen bilirsin. Sigara kullanıyorsan İtalya'ya girmeden mutlaka sigara al En ucuz Sigara 5 Euro.. Ayrıca Ryanair'e bir bakmanı tavsiye ederim Avrupa içi vergiler dahil 4-5 euroya uçuşlar var. Uçağın kalkmasına yarım saat kala hala boş yer varsa biletler herşey dahil 1Euro'ya düşüyor. Bir arkadaş giderken uçakla dönüşte trenle dön demiş ama ben tam tersini tavsiye edeceğim. Giderken yaşayacağın heyecanla o tren yolculuğunun nasıl geçtiğini anlamazsın bile. Çok eğlenceli de olabilir. Ama dönüşte o kadar yorgunluktan sonra tatilin bitme psikolojisiyle o tren yolculuğu insana ölüm gibi gelir... Gittiğin şehirlerde hemen bi turist bilgilendirme ofisi veya kitapçı bul ordakilere sor. Bizim 5 saat 10 saat neyse artık atıyorum zamanımız var mutlaka gezilmesi gereken yerleri gösterirmisiniz de.. Haritada çizerler oraları sırayla gezersin. Eğer yürümeyi seviyorsan ve hemen yorulmuyorsan yürüyerek gez. Benim için en zevkli gezme şekli bu. Turların peşine takılıp oraya buraya gitmeyi sevmiyorum. Ayrıca Avrupa'da havalar çok sıcak öyle düşündüğün gibi 3 t-shirt 3 donla çıkarsan sıkıntı olabilir. Gerçi gittiğin yerlerden hatıra olarak t-shirt falan alırsın kesin. İnternetten gideceğin yerlerin fotoğraflarına bakma... OLayın tadını kaçırıyor. Gidip gördüğünde çok da fazla zevk alamıyorsun. O hatayı bir kere yaptım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.