Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (882. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63.797
Cevap
342
Favori
2.734.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 880881882883884
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahsen şuan kullandığım pc de oyunlar dışında orjinal birşey yok ben orjinal idm yi satın alarak kullanıyorum diyen varsa yazsın hiç görmedim duymadım siz office İ satın mı aldınız illegal olarak kullanmaya birşeyleri mecbursunuz çünkü ülkede ne office ucuz ne Windows 200 tl ye Legal Windows kullanın o zaman Diğer kısmı ben öğrenciyim ve 5 arkadaşla kalıyorum hesabıma göre sadece Video izlesek evde 5 kişi yaklaşık 10 gb yapar lütfen torrenti bahane etmeyin artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay 4-5 TB indirme yapabileceğimizi sanan kişiler evlerimizde şöyle özel bir oda olduğunu sanıyor olabilir.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!
  • 5 mayıs indirme falan yapmadım ama hala kotadayım sanırsam çünkü hız 400 kb/s yi aşmıyor. Sağolsunlar 2 gün sonra aldığım oyunu oynayabilecek duruma geleceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeschyli -- 5 Ağustos 2016; 12:01:53 >
  • bende email attım tüm m.v.lere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thurus68

    bende email attım tüm m.v.lere

    hocam yarın akşam toplu atıcaktık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi more34 -- 5 Ağustos 2016; 12:02:17 >
  • Gerçekten saçmalıyorsunuz. AKK'yi savunanlar da kalkmasını destekleyenler de saçmalıyor bazen. AKK kalksa ortalama tüketim 60GB'tan 160GB'a çıkar ancak. Siz sanıyor musunuz ki Ahmet amca 4K açacak, Ayşe teyze 4K dizi izleyecek, Ömer GTA V indirecek her gün? Bir defa veriyi saklamak ve elde tutmak maliyetli bir şey. Veriyi Stream etmek çok daha ucuzken işi ticarete dökenler ve akıl sağlığı yerinde olmayanlar haricinde büyük çoğunluk stream etmeye geçecek. Youtube gibi. İzle-kapat olayına dönecek. Deli değiliz filmleri indirip izlemekle, zamanımızı bekleyerek geçirmekle uğraşalım. Açar izlerim filmi, bitince de kapatırım. HDD masrafım olmaz, elimdeki SSD/HDD ömrü, kotası o kadar azalmaz, daha az depolama yeterli olacağı için daha az maliyetle aynı şeyleri yapabilirim. Oyunları indirmek mecburiyetindeyiz de kim ayda 1TB oyun indirecek? 1 ay indirdin, 2 ay indirdin. Sonra? İndirecek oyun mu kalacak, o oyunları saklayacak HDD mi kalacak? Eski pc'den yeni pc'ye geçmiş gibi olacak işte. İlk birkaç ay oynayacağız, sonra oyunlar bitince şimdiki gibi sadece rahat rahat olacağız. Aylık ortalama olsa olsa 200GB artacak. 1TL zam yapsalar maliyeti fazlasıyla çıkaracak. Saçmalamaya lüzum yok. Biz uçuk kar oranlarına, saçma sapan şekillerde kısıtlanmış internete, düşük hızlara karşıyız. Kimse de gidip her ay TB'larca veri çekmeyecek, çekemez de zaten. Aylık depolama maliyeti zaten yüzlerce hatta binlerce lira tutacak... Beyninizi takma diş gibi suya mı koyuyorsunuz? Yazdığınızı aklınız alıyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...

    Bıkmadınız şu şehir efsanesinden. Yok neymiş Türkiye'de illegal indirme fazlaymış yasa yokmuş diğer ülkeler de direk ceza alıyormuş. Atmayın bari. Ingiltere, Amerika gibi ülkelerde de gayet illegal indirme vb. şeylere kimse karışmıyor. Ama onlarda Kota yok. Bahaneleri geçelim boş yere insanlarıda kandırmaya gerek yok burda. Bir çok ülkede böyle. Sanki tek Türkler illegal indiriyorda bize özel kota koymuşlar gibi konuşmayı bırakın da çözüm arayın az. Savunmayın şu sözde internet sağlayıcılarını.




  • Bu internet aşmış kendini
  • slower than %76 of tr.

    ağlanıcak halimize gülüyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

    Dün gece

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!

    Bu sabah

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    Bandwidth throttling'in a... (adını) koyuyorlar şu an.

    Bazen 300kbps gördüğüm oluyordu eskiden , sizde hiç 1mbit altına düşüyor mu hocam?




  • Chp vekillerine sürekli yazalım bence ak partili vekiller kendileri bir fikir atamıyor başındaliler ne derse onu yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılıçdaroğluna sürekli yazsak geri dönüş olur bence
    Kılıçdaroğlu da ses getirirse gündeme daha çok oturur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: more34

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!



    Yarın ilgili saatte gönderilmek için hazırlar

    Bu cok mantikli ya, rica etsem beni alintilar misin aksam gorunce aklima gelsin yapayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle çok önemli ve daha da dikkat çekmesi gereken bir konu.
    bu yönüyle destek şart.
  • MrNtlu kullanıcısına yanıt
    Yasa dışı içeriğin büyük bir kısmını onlar yaymasına rağmen daha hızlı ve sınırsız internet kullanıyorlar. Türk kullanıcılar internette yasal veya yasa dışı olarak çok az içerik üretiyor.
  • Mail etkinliğine katılım sağlayalım arkadaşlar, mümkünse kendimize göre bir kaç kelime de ekleyelim.
  • Uppp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Her ay 4-5 TB indirme yapabileceğimizi sanan kişiler evlerimizde şöyle özel bir oda olduğunu sanıyor olabilir.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!

    Hahhahahahahaha cok guzel cevap olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Yasa dışı içeriğin %80'lik kısmı Doğu Avrupa ülkelerinden çıkmaktadır. Bu ülkelerden çıkmasının sebebi aynı bizim gibi telif hakları için yeterli yasa yok ve bizden farklı olarak internetleri çok hızlı. Örneğin Bulgaristan, herkesin bildiği üzere korsan torrent'in başkentidir. Ve bir keresinde Game Of Thrones 1. Sezon 1080p çekiyorum, aktif tek seed Bulgaristan'da bir vatandaş nasıl bir upload hızı var bilinmez ancak o dönem 16 Mbps internetimi ben üstelik 50 kişi daha aynı dosyayı çekiyordu. Üstelik bende 16 Mbps internetimi tam kapasite saniyede 1.8 - 1.9 Mb/sn kullandım.

    Şimdi bizim en yüksek upload zaten 2 - 4 Mbps. Hele ADSL ise 800 kbps. Şimdi biz kalkıp bir seed yapmaya kalksak elin yabancı adamı bizim seed ettiğimiz veriyi indirene kadar Netflix'i hacklemeye kalksa başarıya ulaşma şansı daha yüksek.

    Sonra illegal içerikten bahset bu ülkede çok küçük bir kesim yasadışı içerik paylaşabilir. Buradaki en yüksek upload 4 Mbps kim kalkıp günlerce uğraşıp illegal içerik paylaşır. O kadar sabırlı varsa beri gelsin benim dosyalarıda bulut'a atsın.




  • 
Sayfa: önceki 880881882883884
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.