Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (880. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.797
Cevap
342
Favori
2.734.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 878879880881882
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akk kolay kolay kalkmaz sırf alsat abonelerinde 35 bine yakın 8 den 1000 mbite kadar sınırsız net kullanan abone var bu bile telekomun kotayı kaldırmama sebebi deli para kazanıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!

    quote:

    Orijinalden alıntı: more34

    e peki sayın hocam anadol ile telefon olarakta ericsson t10 neyinize yetmiyor durup duruken yenileme yapıyorsunuz?

    Ne alaka şimdi :) Arasındaki farklılıkları yazsam sayfalar sürer şurda :)

    Sen benim soruma cevap ver; 3mbit hıza düştüğünde hangi işinizi yapamıyorsunuz?
    + AKK ile sorununuz varsa AKK dolduğunda hızı düşmeyen ISS den bahsettim az önce. Tekrar demiyorum reklam mı yapıyorsun der biri.

    3mbit hızla bir sitenin açılmasında ne kadar fark var?
    bir video izlerken kaç kere takılıyor?
    Hız ne farkediyor yani.



    kömür, odun neyimize yetmiyor hacı ? neden doğalgaz kullanıyoruz.
    tüplü tvlerde aynı kanalları göstermiyor mu ? neden lcd/led tv'ye para verilir anlamış değilim.
    ayrıca kaset çalarlar neyimize yetmiyor söylermisiniz ? flac dosyalarını ne yapacaksınız ?
    video kasetler neyinize yetmiyor , vcd/dvd/bluray/4k ne gerek var ?
    at kullanmak varken arabalara ne gerek var ? (ama kendisi honda kullanıyor 2013 model çaktırmayın)
    hatta ve hatta mağaralar varken böyle binalara falan ne gerek var ?

    insan olmaya ne gerek var söylermisiniz ? afrika ormanlarında ağaçlardan yaşamak neyinize yetmiyor ?
    en iyisi geri dönelim biz;
    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    GELMİŞ YİNE ŞÜKÜRCÜ TAYFA HOŞGELMİŞ ....




  • Konu açıldığından beri troller evrim geçirmiş. Ya bunlara birisi para verip satın almış, yada IQ numaraları ayakkabı numaralarından küçük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7gün25saat

    BTK cevap göndermiş sitemizdeki linkten görüş önerilerinizi iletebilirsiniz diye.

    Ulan geçen gün onu da yaptık, cevap olarak kotası yüksek paketler var onları al yazmışsınız?

    Forumca birleşip Polonya'dan hat falan mı çektirsek? Adamlar 700 mbit download, 300 mbit upload hızı olan (saniyede 70 mb indiren!) paketi 78 TL'ye satıyorlar.

    Yurt dışındaki büyük firmalarla iletişime geçsek Türkiye'de verilen hizmet kalitesi ve kotalardan bahsetsek bence hepsi buraya açılır. Kar marjı bu kadar yüksek bir ülke var mı? Aynı internet Polonya'da 10 dolar Türkiye'de 30 dolar.

    haksız rekabetten btk onlarada zam getirir akk koyar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesars078

    quote:

    Orijinalden alıntı: cesars078

    Bu darbe girişimi kampanyaya zaman kazandırdı. Siz kampanyanın başını çekenler bu süre zarfını çok iyi kullanarak kampanyanın içerik olarak zenginleşmesini sağladınız.
    Sayın vekilin görüşmesinin ertelenmesinden doğan zamanı da en iyi şekilde kullanacağınıza eminim.

    Benim şahsi görüşüm, bu süre zarfında sayın vekilimizin BTK ile görüşmesinde elini güçlendirmek. Elbette bu sizin aklınıza gelmiştir. Konu hakkında düşünmeye başlamışsınızdır.
    Benim buradaki önerimde tekrar bir twit etkinliği ve youtuberlara toplu mail atmak olacaktır. Onlara göndereceğimiz mailin kısa özeti bence şu şekilde olmalıdır;

    - AKK/AKN hakkında kısa ve öz bilgi.
    - Konu ile alakalı kısa bir video çekmeleri.
    - Bu çektikleri videonun önceden bizim belirlediğimiz bir tarihte yayınlanması.
    - Videonun yayınlandığı saatler veya o günün akşamı twitterde açılan hastag ile tekrar sesimizi duyurmaya çalışmak.

    Bu etkinliğimize daha önce Pintipanda ve Jahrein katılmışlardı. İkisinden tekrar olumlu bir dönüş bekliyorum. Birkaç youtuber daha destek verirse çok başarılı oluruz.
    Eğer youtuberlar destek verirse büyük bir kuru kalabalık buraya akın eder. Bunların içindeki hat sahiplerinin yarısı destek verse resmi olarak elimizi güçlendiririz. ayrıca gelen kuru kalabalıkta sesimizin yükselmesini sağlar.

    Ayrıca tam bu noktada twitterada toplu mail atmalıyız. Biz ülkemizdeki özgür ve düzgün internet için çabalıyoruz. Sesimizi duyurmak için x tarihte y saatte bir etkinlik yapmayı planlıyoruz. Gündem konusunda yardımcı olurmusunuz diye. İnternet üzerinden çalışan ve internet üzerinden para kazanın kurumun kendi çıkarları doğrultusunda kampanyamıza destek vereceğini düşünüyorum.

    Eğer twitterdan yardım istemeyeceksek , twittera reklam verebilmek için bir sponpar bulabiliriz. Bunun için birkaç kurum ve kuruluşlarla iletişime geçebiliriz. İsterseniz toplu mail atarız. İsterseniz sizler bir mail atar durumu açıklarsınız.

    Sevgili forum üyeleri sizlerin düşünceleri neler ? Sizlerde paylaşırsanız daha güçlü adımlarla büyürüz.

    arada kaynasın istemediğimden kendi msjıma up

    Önerini dikkate alacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülke neden gelişmiyor sorusunun cevabı olan konu burası.

    AKK gibi bir şeyi savunanlar var. Savunma sebepleri ise: illegal kullanım - kul hakkı meselesi.

    Bu ülkede insanların pek çoğunun bankada vadeli faizli hesabı vardır - ki şu illegallikten bahsedenlerin bile vardır belki, ülkenin hatırı sayılır kesimi kaçak elektrik kullanır ve bedelini bizim gibiler öder. Kul hakkının daniskası ki bunun faturasını bize yükleyenler de bunun başını çekiyor, ülke baştan sonra haram zehir zıkkım yiyerek dönüyor ama adamlar hiç birinin hesabını sormayıp, konuyu illegal kullanım olursa diye AKK'yi savunmaya çekiyor. Parasını verdiğin bir hizmeti olması gerektiği gibi kullanmaktan bahsediyorsun, ama adamlar konuyu illegale çekiyor. Madem illegal kullanımın hesabını sormak istiyorsun, madem bu kadar titizsin; o zaman onun bunun kullandığı kaçak elektriklerin, suların, hunharca ülkeye alınan Suriyeliler için maaşlardan yapılan kesintilerin, asgari ile aç karnına köle gibi çalışan insanlardan kesilen anlamsız cins cins vergilerin ve daha ülke insanını madur eden zibilyon tane şeyin hesabını sorun, önce bu hakları arayında sonra sıra elin gavurunun yaptığı krekli oyunun illegal indirilmesine gelsin. Sen benim ülkemin vatandaşı olarak, benim hakkımı aramıyorsun ki başta. Ne gidipte yabancıların yaptığı işlerin hakkını gözetme ayağına yatıyorsun ki, hangi yüzle benim karşıma bununla çıkıyorsun? Önce benim sorunumu çözeceksin, konuyu internetten film izleme olayına getirene kadar ilgilenilmesi gereken çok büyük ve ciddi sorunlar var. Bana ucuz bir mesele üzerinden akk siyaseti yapmayın. :)

    Sanarsın ki Türkiye huri melekler ülkesi, herkes o kadar saf, o kadar tertemiz yaşıyor, esnaflarımız o kadar mükemmel ki 1 liralık şeyi 50 liraya satmıyor, bankalarımız faizsiz çalışıyor bedava para dağıtıyor, zengin daha zengin - fakir daha fakir olmuyor sanki gün geçtikçe, kredi borcu olanın evine dakkasında haciz memurlarını göndermiyor, donuna kadar soyulmuyor kimse, her alanda rüşvetçiler, faizciler sanki cirit atmıyor, haksız yere sıvanlarda torpilli adamlar alınıp yerleştirilmiyor sanki kurumlara, hırsızların cezası ağır oluyor sanki ülkede hırsızlık sıfıra indirildi, bütün haramlar ve kul hakları ödendi bitti de şimdi sıra internette illegal kullanımı AKK ile çözmeye geldi öyle mi?

    La ülkede işsiz güçsüz gezen fakir fukara insana bile cins cins borçlar çıkarılıyor, milyonlarca gencin geleceği belirsiz durumda, kullanmadığı kaynakların faturasını ödüyor insanlar, dünyanın en berbat ve en pahalı vergilerini ödüyoruz, bunlardan daha öte kul hakkı ve illegallik nerede görülmüş??? Siz neyin illegal oyun indirmesinden illegal film izlemesinden bahsediyorsunuz ya? Ülke zaten komple haramlar ülkesi anasını satim neyin illegal oyununu gözetiyorsunuz siz? Önce şu ülke insanının sefilliğinin hesabını sorun nereden soracaksınız, ondan sonra elin gavurunun crackli oyununa çözüm arayın. Onu da AKK ile aramayın, ikisi ap ayrı şeyler!! Sen bir hizmete para ödüyorsan o hizmeti sonuna kadar alma hakkına otomatikman sahipsin, beni de bu bağlar. Eğer derdin illegal kullanımsa, telif hakkı kanunlarını sıkılaştırırsın ona göre tedbirini alırsın, bunun yolu akk değildir. Suyu illegal kullandın diye, elektriğin kesildiği nerede görülmüş? Bu akk olayı da buna benziyor işte. O da bahane zaten, sebepsiz ve manasız yere parasını verdikleri bir hizmeti yarım yamalak kullanmayı SAVUNUYOR adamlar. Hayır yani sende madur oluyorsun arkadaş, nasıl savunuyorsun ben anlamıyorum. Bu kadar kalitesizlik olur mu? Kendini batı insanından aşağıda görmüş oluyorsun böyle yaparak, daha ucuza daha iyi hizmet alıyorlar, sen daha pahalıya çeyrek hizmet alıyorsun. Hiç insaniyetine dokunmuyor mu bu? Bizim ne eksiğimiz var diye sormuyor musun kendine? Ondan sonra da batılılar Türkleri 3. sınıf insan olarak görüyor dersiniz. Ulan sen kendini 3. sınıf olarak bile görmüyorsun yapılan haksızlığı kabullenip bide üstüne savunuyorsun, batılı nasıl muamele yapsın sana. :) Biz her konuda böyleyiz üstelik, her şeyin en pahalısı - en kötüsü. Tık diye kabul, sorgulama yok. Sorana da tepki var üstelik.

    Sonra'da Türkiye niye gelişmiyor. Bok gelişiriz bu kafayla. Battıkça batmayı doğru olarak gören zihinlerle boğulmuş Türkiye toprağı. Çözümleri yanlış yerlerde arayıp, büyük resimle değilde, küçük resimle uğraşmayı o kadar ilke edinmişiz ki: bu fırsattan istifade gelen sömürüyor giden sömürüyor bizi işte böyle. Basit saçma sapan bir olay için bile, tamamen HAKKIMIZ olan bir şey için bile yıllardır forumlarda - btk şikayet haklarında rezil rüsva oluyoruz. Şu geri kalmışlığa, şu sefilliğe bir baktıkça hiç mi içiniz cız etmiyor hakkaten? Hala nasıl savunabiliyorsunuz bunları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 5 Ağustos 2016; 5:46:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7gün25saat

    BTK cevap göndermiş sitemizdeki linkten görüş önerilerinizi iletebilirsiniz diye.

    Ulan geçen gün onu da yaptık, cevap olarak kotası yüksek paketler var onları al yazmışsınız?

    Forumca birleşip Polonya'dan hat falan mı çektirsek? Adamlar 700 mbit download, 300 mbit upload hızı olan (saniyede 70 mb indiren!) paketi 78 TL'ye satıyorlar.

    Yurt dışındaki büyük firmalarla iletişime geçsek Türkiye'de verilen hizmet kalitesi ve kotalardan bahsetsek bence hepsi buraya açılır. Kar marjı bu kadar yüksek bir ülke var mı? Aynı internet Polonya'da 10 dolar Türkiye'de 30 dolar.

    Hocam, BTK'ya üye olmadan yapılan Görüş ve öneriler dikkate alınmıyor.

    http://sikayet.btk.gov.tr ' den üye olarak görüş öneri bildirirseniz aşşağıdaki gibi bir mesaj alacaksınız

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!




  • akkli yeni bir güne

    UYAN MİLLETTT
  • Dün geceden oyun indirmeye başladım bu saatte hala 1 kusur gün var diyo :D AKK 'si bitmiş 3mb internet kullanan genç :(
  • Bune arkadaş bi yavaşlama var internette foruma bile 2 saatte giriyor başka siteleri açmıyor bile Allah belanızı versin şu AKK yi başımıza kim bela ettiyse
  • Son Etkinlik:

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    BTK randevusunda daha etkili olabilmek için diğer milletvekillerinin de desteğini almamız gerekiyor bu yüzden kendilerine mail atıp destek isteyeceğiz. Detaylı bilgi: https://goo.gl/jmRJ3v





  • Akk bir an önce kalkmalı, Türkiye'deki AKK uygulaması Telekom ve Superonline gibi altyapı şirketlerinin karının korunması içindir, şebekelerinin aşırı yüklenmeden korunması için değil. Temmuz ayında vanaları açtılar ve sorun yaşanmadı, AKK olayı kesinlikle büyük bir yalandır. Gelişmekte olan ülkeler arasında yer almamıza rağmen internetimiz geri kalmış ülkelerle yarışıyor. Ey BTK isyan edenlerin sesini duy artık.
  • DESTEK! Güncel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muco

    Son Etkinlik:

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    BTK randevusunda daha etkili olabilmek için diğer milletvekillerinin de desteğini almamız gerekiyor bu yüzden kendilerine mail atıp destek isteyeceğiz. Detaylı bilgi: https://goo.gl/jmRJ3v



    E-postayla gönderiyoruz sanırım. Herkes kendi bir şeyler yazsında; okurlar o zaman belki. Aynı mesajı atınca sallamıyorlardır




  • Bencede herkes kopyala yapıştır yapacaksa az da olsa kendinden bir şeyler katarsa daha yararlı olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetin ucuzlaması ve gerçekten kaliteli hizmet almak için ülkemizde Rekabet şartlarının oluşturulması lazım, TT tekel olduğu sürece bu sorunları yaşamaya devam ederiz, belki bu çabamız ile kısa vadeli küçük bir kazanım elde edebiliriz, ama 2-3 sene sonra yine aynı şeyleri konuşuyor olacağız, o yüzden sorunun kaynağına inmemiz lazım. Bunun için önce Halkın bilinçlenmesi ve Kanun koyucuya artık gereğini yap demesi lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fevkelade1i

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muco

    Son Etkinlik:

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!


    BTK randevusunda daha etkili olabilmek için diğer milletvekillerinin de desteğini almamız gerekiyor bu yüzden kendilerine mail atıp destek isteyeceğiz. Detaylı bilgi: https://goo.gl/jmRJ3v



    E-postayla gönderiyoruz sanırım. Herkes kendi bir şeyler yazsında; okurlar o zaman belki. Aynı mesajı atınca sallamıyorlardır

    Ben farklı yazabilirim diyen olursa bizim verdiğimizi kullanmasına gerek yok, aklına bir şey gelmeyenler linktekini kullanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...

    ayda 5-6 tb güzel kafaymış kardeş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCapedCrusader

    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...

    ayda 5-6 tb güzel kafaymış kardeş

    bide şeyi anlamıyorum mesela komle satılık sistemlere girip baksa 3000 TL ve üzeri olanlarda dahi harddisklerin çoğu 1TB, yani diğer seçenekte herkes evinde 40-50 TB harddiskle pusuya yatmış durumda bunlara göre




  • quote:

    Orijinalden alıntı: more34

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCapedCrusader

    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...

    ayda 5-6 tb güzel kafaymış kardeş

    bide şeyi anlamıyorum mesela komle satılık sistemlere girip baksa 3000 TL ve üzeri olanlarda dahi harddisklerin çoğu 1TB, yani diğer seçenekte herkes evinde 40-50 TB harddiskle pusuya yatmış durumda bunlara göre

    yav hikaye, korsancılarda bile o kadar hdd yoktur, milletin aklı anormal çalışıyor son zamanlarda. 5-6 tb hdd dediğin şey nereden baksan 1000 lira para yapıyor belki de daha fazla ulan bir insanın nohut kadar beyni olsa 5-6 tb korsan içerik dolduracağına 1000 liraya mis gibi orjinal oynar kaliteli yapımları. origin access kullandığımdan beri daha iyi anlıyorum dertsiz tasasız




  • 
Sayfa: önceki 878879880881882
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.