Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (878. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63.796
Cevap
342
Favori
2.734.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 876877878879880
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simdi burda yazılanlara bakınca güleyim mi aglıyayım mi sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim biri çıkar kota kalmalı illegal içerikleri engellemek için iyidir diyiyor biri cıkıp steam satılan ürünlerin yasal olmadıgı vergi alınması söylüyor. bü ülkede ne yapsan yaranamıyorsun kota kalsa biri konu acıcak kota geri gelmeli diye adım gibide biliyorum bu insanları ama vps kullansalar o hızı hissetseler özgürlügü ondan sonra iyimi kötümü die yorum yapsalar keşke adamlar herşeye birden daha hızlı ulaşıyorlar sonra ülkle gelişmiyor lafları başlıyor. fazla uzatmıyacam kotasız ve ya gayet makul seviyerlede kotalı olan interneti ölmeden dünya gözüyle görebilirim inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sqlfox -- 4 Ağustos 2016; 23:59:35 >
  • Sizleri anlamak mümkün değil!
    Birileri farklı görünmek ve o sayede gelecek olan karşıt cevaplarla bolca heyecanlı laf atışması yapabilmek için akla mantığa aykırı şeyler yazıyor. Sizler de o tür şahıslara sürekli cevap yazarak ekmeklerine yağ sürüyorsunuz.

    Onu yazan kişi o an hem Utorrent'ten yüklemeler yapıyor, hem de size o manasız cevapları yazıyordur...

    Okullar tatil olduğunda gidip Teknosa'dan yeğenime Battlefield 4, Hardline ve Call of Duty'nin orijinal DVD'lerini bir tomar para verip satın aldım.
    Bu oyunları yükledikten sonra güncellemeler ve ek paketlerle 2 günde adil kota doldu.
    Daha neyden bahsediyorsunuz..!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence BTKya gonderilen mesaj yanlisti. Soyle seyler yazmaliydik:

    "Ya allah bismillah allahu ekber.

    Bir ak partili vatandas olarak her gun sosyal medyada dunya liderimizin videolarini izliyoruz hamdolsun. Ancak kotayi astigimizda videolar takiliyor ve koskaca dunya liderimizi dusuk cozunurluklerde izlemek zorunda kaliyoruz. Siz fetocu musunuz? Reisimiz 4klara 8klara layik bir adam iken niye bize camur gibi izletiyorsunuz? Gecen gun liderimizin itibarimizi arttirsin diye insa ettigi sarayin videosunu acamadim bile. Amerikadakilere gonderip kiskandirtacaktim onlari. Bizim Sarayimiz daha guzel diyecektim. Sonra Gilisdaroglunun merdivene ters binisini izleyip dalga gececektim ama bu AKK yuzunden izleyemedim. AKK milli iradeye saygisizliktir ve acilimi da Amerikanin Koydugu Kanun'dur. Bu yuzden acilen kaldirilmalidir insallah.

    Ya allah bismillah allahu ekber."

    Tabii bu metin gelistirilebilir. Kulaga absurt gelse de bu yazdiklarima daha cok itibar eder BTK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 5 Ağustos 2016; 0:01:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu ülkede hiç bir şey düzelmez gibi, kan emiciler olduktan sonra televizyondan bir maçı bile izleyemiyoruz her şey parsellenmiş durumda. Milletin üzerinden hazır para bir maç izlesem desem kahvede veya kafede 5 10 tl den aşağı değil. Özel platformlar kaldırılmalı bunu sunsunlar referanduma.
  • ya arkadaşım hala aynı şeyleri konuşuyoruz. illegal içeriği engellemek internet sağlayıcının, türk telekomun süperonlineın işi değil. ürünü üreten içeriğin illegalleşmesine karşı kendi önlemini alır. illegal içeriğe ulaşmak isteyen zaten ulaşıyor. bu ülkede yasal statüde dvdciler var gidiyorsun istediğin filmleri, oyunları söylüyorsun dvd'ye yada götürdüğün flash diske harddiske atıp sana veriyor. bir yolunu bulup yasal statüye girmişler, fiş kesip vergi de veriyor bunlar. yasal mı bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Bu yaziyi gelistirip akp gruplarinda paylasiriz bide ppyi rte yapariz
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Aynen Bimer e de yazılsa daha çok ilgileniyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Evet. Şimdi hakkını yemeyelim hükümet Google'a cazip teklifler sunmuş yer bakımından, kira, vergi bakımından... Ama dediğiniz gibi ülkemizde geniş ve yaygın fiber altyapı yok. Google'ın seçeneği bir tek Türk Telekom. Rakiplerimiz olarak Bulgaristan ve Rusya'ya baktığımızda hükümetleri cazip teklif sunmuyor ama trafiği çok rahat taşıyabilecek sağlayıcıları var. Sadece tek sağlayıcı değil Rusya'da 3, Bulgaristan'da 5 seçeneği var.

    Bu teşvikler konusunda umarım ciddiyetle verilen teşviklerdir zamanında yapılan hatalara düşülmez de ciddi bir yatırımcı kazanılır ama göstermelik tekliflerden öteye geçmiş olacağımıza da inanasım gelmiyor

    http://mobil.hurriyet.com.tr/hyundai-teklifi-begenmedi-dev-yatirim-ceklere-gitti-3779007

    ayrıca google'ın bu datacenter işini almak İSS'leri pek memnun etmez datacenter yeni yatırım demek bizim Türkiyede İSS'ler min yatırım max Kâr prensibi ile çalışıyorlar


    Büyük düşüneceksiniz. Şu anda Türk Telekom'un çıkışları bu veriyi çok rahat taşıyabilir. Taşıyamazsada 100 bin km daha fiber yapar ama uzun vadeli kara girer. Türkiye'nin trafiğinin %80'i Google servislerine gidiyor. Yani rahat 1 - 2 Tbps'i Google harcıyor. Üstelik oraya gidene kadar 3 ülkeden geçiyor ve üç ülkeyede trafik ücreti ödüyor. En kötü aylık 600 - 700 bin dolar.

    Ama Google veri merkezini ülkemize kurarsa Türk Telekom hem trafik ücretinin %80'ini ödemeyecek hemde üstüne başka ülkeden gelen trafikler için para alacak. Belki 5 milyon yatırım yapacak ama 1 yılda misliyle kazanacak. Aynı şekilde hükümette vergi, kira, elektrik gibi ücretlet alarak para kazanacak. Yani resmen oturarak para kazanmanın örneği olurdu. Ama tabii hükümet ne kadar ne destek önerdi bilmiyoruz. Ayrıca olayın üstünden 1 yıla yakın zaman geçti ve büyük ihtimalle Google bizi seçmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • garip. çok garip. 3mbit internetle aaa ne güzel 720p açıyor demiştim bir baktım 1080p yüklüyormuş meğersem. kimse kullanmayınca tek başına yetiyor ama başka cihazlar işin içine girince video izlemek işkenceye dönüşüyor.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!




  • Check out my Ookla Speedtest result. What's your speed?http://www.speedtest.net/my-result/a/2112453674

    Upload yanlış ölçüldü o kadar hızlı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala AKK yı savunanlar var. Oldu olacak 50GB den sonra modemi falan sokup gotursunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Sen doğrusun da Hocam senin benim gibi ileriye dönük düşünmek isteyen kaç yönetici var bütün yapılan işlemler günü kurtarsak yeter moduyla yapılıyor yoksa böyle yatırımların ülkemizde olmasına asla karşı değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßlaCKFOX ß kullanıcısına yanıt
    Benim gözlemlediğim kadarıyla eğer bir yerden para gelecekse çekinmezler. Evet görüşleri dar ve günü çıkarsak yeter düşüncesinderler. Ama böyle durumda hemen akıllarına dolar gelecek kadar akıllılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack Martin kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiyi alıntıladınız sanırım?
  • şu interneti otomobil gibi düşünün.
    ben her gün 30km yol katederim. başkası 500km yol kateder.
    bu konuda bir sınırlama var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametykcll

    Yanlış kişiyi alıntıladınız sanırım?

    Aynen hocam düzeltiyorum şimdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: jett1995


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    Kotanın kalkmasını isteyenlerin büyük kısmı, illegal içeriklere daha kolay ulaşabilmek için bunu talep ediyor. Sömürü mantığıyla, hak iddia edilmez. Film izlemek yada oyun oynamak istiyorsan, orijinal disklerini alırsın. Türkiye'de internet kullanıcılarının ne kadarlık bir kısmının interneti sadece yasal işler için kullandığını gerçekten merak ediyorum. Adil Kullanım kotasının kaldırılmasını destekliyorum, fakat interneti yasalara Aykırı işler için kullananlara da ceza yaptırımı olsun. Para ödemeden film izlemenin yada oyun indirmenin hak sayıldığı bir anlayışı kabul etmiyorum. Yasal engelleme olmayacaksa, adil Kullanım kotası devam etmelidir...

    Steam diye bir programdan haberdar misiniz? Sayfalarca su yazdiginiza benzer seylere cevap verildi. Ya da steam tarzi orjinal uygulamalarda akk kullanilmiyorda biz mi bilmiyoruz? Insan kendi nasilsa diger insanlarida öyle bilirmiş. Akk kalkmasin o zaman 75 gbyi 5-10 gunde bitirip ayin kalaninda iyi ki akk var diye hep beraber seviniriz.

    Steam'den oyunu parayla alman, onu yasal yapmıyor. Steam, Türk kullanıcılara sattığı ürünlerin vergisini Türkiye'ye ödemiyor. Vergisiz oyun alıyorsun, sadece oyun üreticisine para ödemekle, kendini işin içinden çıkaramazsın. Vergi Kaçakçılığı yapıyorsun. Digiturk play gibi sitelerden spor müsabakalarını izleyemiyorum desen, daha makul bir cevap olurdu. Fakat, bu firmalar da servis sağlayıcıları ile anlaşıp, müsabakaları izlerken kullanılan internetin kotadan düşmesini engelleyebilir. Söylediğim gibi, illegal içeriğe karşı yasal güvence olmadığı müddetçe, adil Kullanım kotasının devam etmesinde fayda var. Interneti, oyuna para ödememek için kullanan biri bunu kabullenmekte zorlanabilir. Sizi de bunun rahatsız ettiğini anlayabiliyorum.

    Allah kimseyi bu kadar zır cahillikle sorgulamasın..

    Bilişim dünyasına dair %1 bir bilgin olsa böyle konuşmazdın..

    Tutmuş olayı vergiye bağlayıp sonra siyasete çekiyorlar deyip milleti aşağılamaya çalışmak nasıl bir parazitliktir..

    İSS Firmaları korsanı engellemekle yada onlardan sorumlu tutulmakta yükümlü olamazlar..

    Bu tam tersi buna karşı devlet yapılanmaklarının kurduğu birimlerin görevidir..

    Senin gibi interneti sadece p*rn* ve t*rr*nt`ten ibaret sanan insanlara sadece gülüyorum..

    Yok herkes malum şeyleri indirirmiş, adam parasını verip aldığı hizmette ne yapması gerektiğini sanamı sorucak ?

    Madem her haltı vergiye bağlıyorsun, bakkaldan aldığın ekmeğin fişini bugüne kadar talep ettinmi acaba ?

    Hele birde steam gibi platforma laf atmak Adamlar yabancı menşeili bir firma, bulundukları ülkedeki vergi politikasına uymaları yeterli ve devletler arası zaten böyle anlaşmalar mevcut..

    Senin mantığına göre gidersek her web sitesi dünya üzerinde bilgi sunduğu için bile resmi rakamlara göre 180 ülkeyle gidip vergi anlaşması imzalıyacak ?

    Cidden böyle inan insanlar gördükçe gülesim geliyor Gümrükten bile istediğin ülkeden, istediğin malı 75 euro geçmemek kaydıyla geçirebiliyorsun, daha üstü rakamlarda birey vergisini ödüyebiliyor..

    Yani düşün Hong Kong da bir firma o bulunduğu yerde devlete kendi vergisini verip istediği ülkeye malını gönderebiliyor, diğer türlü işlemler zaten fimayı bağlamaz..

    Sen hem korsan oyun indirilmesinden şikayet ediceksin !! Hemde tutup steam platformu bu ülkeye vergi vermiyor deyip yakınıcaksın

    Allah aşkına ne içip geliyorsunuz buralara ? Steam sayesinde korsana olan talep günden güne azalıyor ve insanlar hem yapımcılara para kazandırıp oyunların gelişimine katkıda bulunuyor..

    Sizin gibilere kalsa milletın burnuna vana takıp günde 250 den fazla nefes aldı bunun vergisi yokmu dersiniz..Sabit fikirli yetiştirilmişsiniz..

    Böyle çakma klavye delikanlarına bayılıyorum, burda öter öter dışarı çıktımı 25 kuruşun hesabını yapar..

    Sana burdan ekmek çıkmaz, hadi git konu dışı bölümüne belki yaşıtlarını bulur biraz trollersiniz..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: squhze


    quote:

    Orijinalden alıntı: selverin


    quote:

    Orijinalden alıntı: squhze

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silkolet

    Köprü gibi yerlerden güzel vergi alıyorlar ötv ye de hiç girmeyelim isterseniz her taraftan kertilirken özellikle


    Seni vergi ödemeden kabul edecek bir ülke olsa, burada durmazdın. Alışveriş yapıyorsan vergisini ödemek zorundasın. Steam'den oyun indirenlere vergi cezası kesilmelidir. Internetten oyun indirme yada film izleme, yasalarla güvence altına alınmalıdır. Illegal içerik olmasa kota zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Çünkü, internet trafiğinin büyük bölümü, illegal içeriklerden oluşuyor. Bunları ortadan kaldırırsan, herkese ödediği paranın karşılığı olan hızı kotasız olarak verirsin...

    ISS nin işi bana düzgün hizmet sunmasıdır. Korsan deyip vs şeylerin arkasına saklanarak kota uygulanamaz. Korsan ile ilgilenecek kişi bu içerikleri üretenlerin sorumluluğundadır. Servis sağlayıcıların işi değildir. Bahsettiğiniz "kota kendiliğinden ortadan kalkar" ifadeniz komik bir ifadedir. Kalkmaz çünkü servis sağlayıcısı bundan çok karlı çıkıyor.

    Eğer legal yollardan oyun diyorsanız ki steam gayet legal siz önce gidip Aral firmasına ve yerli şaklabanlarına çeki düzen verin daha sonra buraya gelip ahkam kesebilirsiniz. Vergi deyip verginin vergisini alan bir firmadan ben oyun almam.



    Tekrar edeyim; Internet trafiğinin büyük kısmı illegal içeriğe gidiyorsa, bu durum servis sağlayıcısını bal gibi de ilgilendirir. Türkiye, telif hakları açısından gelişmiş bir ülke değil. Yasalarda caydırıcı cezalar olmadığı için, insanlar rahatça bu işlere yönelebiliyor. Bugün kotayı kaldırırsan, çoğu kişi ayda 5-6 tb trafik harcar. Servis sağlayıcı bu şekilde hizmet veremez. Ama illegal içeriği engellesen, bu trafik, servis sağlayıcısının kaldırabileceği bir oranda kalır.

    A firmasının, B isminde bir oyun ürettiğini Düşünelim. Bu firma, ürettiği oyunun Türkiye'de illegal olarak indirilmesine Razı olur mu? Herhalde, oyunu illegal indirme yapılması için üretmiyor. Ama Türkiye'ye başvurduğunda, yasal bir zemin bulamıyor. Bu sebeple, oyunları Türkçe bile üretmiyorlar. Şu halde, illegal indirme, nasıl üreticinin sorumluluğunda olsun? Servis sağlayıcı bana hizmet verip, Karşılığında para alsın, ne yaptığıma karışmasın, görüşü yanlıştır. Servis sağlayıcı suça Aracılık edemez. Suç ve suçluyla mücadele için tedbirler alması gerekir. Buna uygun yasalar da olmalıdır.

    İşin özü, illegal içeriği bitirmeden, kotayı kaldıramazsın. Internet Hızı yüksek olan ülkelerde, illegal Kullanım oranı, Türkiye'ye göre çok daha az...

    Öylemi şimdide alt yapı yetrsiz deyip kıvırıyorsunuz. 15 Temmuz - 31 Temmuz 2016 arası AKK uygulanmadı. Demekki alt yapı kaldırabiliyormuş.

    Korsan sadece Türkiye'de var demeniz çok çok yanlış. Windows'u hacleyen kim Ruslar aaa daha bitmedi oyunları hacleyen kim, korsan olarak yayan yine Ruslar peki Rusyada kota var mı? Yok.

    Ayrıca son zamanlarda korsan çok azaldı. Ruslar ve Çinliler bu işi bıraktı. Film için Netflix Türkiye'ye geldi. Ama Adil zıkkım şeyi nedeniyel üye olmuyorum. 3mps ile izlenmez.

    Lütfen bu konudan ayrılın ve daha fazla kirletmeyin. Size iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 876877878879880
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.