Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (2297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.798
Cevap
343
Favori
2.733.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22952296229722982299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lucifer kullanıcısına yanıt
    her ay başı mecbur resetliyoruz zaten yoksa kotayı diger aya yaslıyolar :D
  • TeNNiSeR kullanıcısına yanıt
    o gecikme Firewall kaynaklı değil bildiğim kadarıyla .
    ITUR hala devredeyse rusya ile istanbul arasında fiber hat var.
  • michael01 kullanıcısına yanıt
    O bölgede hangi veri merkezi varda çıkış verecekler. Veri merkezleri genel olarak kuzey avrupa bölgesinde barınıyor.
  • Kişiden kişiye nasıl konuşacağımızı iyi biliyoruz merak etmeyin, bizim üslubumuza takılacağınıza bence ilk önce asılsız iddaalarınızı neye dayanarak söylüyorsunuz bunları daha detaylı açıklayın.

    Türk Telekom ve TTnet paragöz bir firmadır buna kimsenin itirazı yok zaten ama yapılacak ciddi bir zam bugüne kadar yapılırdı.

    Ayrıca Paragöz bunlar zam olucak deyip ortalığı velveleye vermek, aklı selim bir insanın yapacağı davranış tarzı değildir.

    1 Mayıs BTK kararı yeni alınmış bir düzenlenme durumu değil ki ?

    Aylar önce açıklandı ve operatörlere bununla ilgili süre verildi hatta zaten İSS firmaları bizden önce biliyordu bu uygulamanın geleceğinı çoktan bir adım atılırdı.

    Bugüne kadar elli kere artardı o paket fiyatları rahat olun arkadaşlar şu anda gözlemlenilen tek durum bazı firmaların 25 megabit hızlarını 24 megabit yapmaları oldu buda zaten yeni müşterilere yapılan bir uygulama oldu, eski kullanıcılar şu anda sözleşmelerinde belirtilen hızlar ile devam etmekte.

    Ayrıca herkes telekomun zararlı çıkacağını düşündüğü 1 Mayıs uygulamasında emin olun en karlı Türk Telekom çıkıcaktır.

    Mevcut altyapı ve Tüm yeni sistemler elinin altında adamlar eski portları diğer İSS firmalarına kiralarken, kendileri güncel port ve fiber altyapılarını yerel bazı firmalar hariç kimseyle paylaşmıyorlar.

    Forumda her gün duyuyoruz 24 megabit paketini 5-10 TL fark ile 35 megabite taşıyan Türk Telekom kullanıcıları mevcut, hatta çoğu zaman Telekomun arayıp bu teklifi verdiklerini söylüyorlar.

    Mevcut yasadan çekinen bir Türk Telekom bunu asla yapmazdı zaten büyük ihtimal türlü türlü çakallıklara başvururlardı.

    Bu arada mevcut yasanın ertelenmesi adına başvuru yapayn firmanın Turkcell Süperonline olmasıda ayrı bir düşündürücü konudur.

    Yıllardır Telekoma rakip olacağız diye söylemde bulunup ve sadece büyük sitelere hizmet götürüp, daha sonra diğer kullanıcıları unutan hatta fiberde dahi saçma sapan upload kotası uyguluyan bir firmanında bunu yapmasına açıkcası şaşırmadım.

    Şu anda İSS Firmaları arasında belkide tek kullanıcı dostu firma Türknet diyebiliriz.

    Ayrıca mevcut kullanıcılar olarak sinirli yada aşırı agresif tepki verebiliriz gayet doğaldır.

    Her gün foruma açılan onlarca konu mevcut oluyor hepsinde aynı saçmalık;

    * 1 Mayısdan sonra altyapı yalan olucak ve kimse internete bağlanamıyacak.
    * 1 Mayısdan sonra zamlara hazır olun herkesin cebi yanıcak.
    * 1 Mayıs kararı asla uygunlanmıyacak hayal kurmayın Tüm ISS firmaları engel olucak.


    Tüm bu söylenenlerin maalesef aklı selim bir kullanıcının gözünde değeri yoktur yada takmaması gerekir evet ama insanları bilerek veyahut isteyerekte tahrik etmemek lazım.

    Hiç bir dayanak olmadan şu olur bu olur demek sadece hayallerden ibaret konuşmaktadır.

    Şimdi bende Türkiye`de deprem coğrafyası üzerinde yaşadığımız yarın deprem olabilir diyebilirim; bu belki olabilir olmuyada bilir kimse bilemez ama kimseyi tedirgin etmeye hakkımız yoktur.

    Her düşünce ulu orta insanlar içinde paylaşılamaz sonuçta bir dayanağımız var mı yada gerçeklik bir pay mevcut mudur ?

    Şu anda gerçekleşicek tek bir şey var oda 1 Mayıs itibariyle Bilgi ve Teknoloji İletişim Kurumunun kendi yetkileri çerçevesinde aldığı Yeni AKN kararlarının %100 olarak uygulanacağı.

    Bu yüzden insanlara uslup dersi vermeye çalışacağınıza ilk önce kurgudan ibaret şeyleri topluluk içerisinde paylaşmamayı öğreniniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 27 Nisan 2017; 2:39:35 >
  • Gece 2 Sabah 8 arası için Android zaman ayarlı indirme yöneticisi buldum beyler.

    ADM ismi kapışın.



    Kestirme link https://www.google.com.tr/search?q=ADM+pro+apk&oq=ADM+pro+apk&aqs=chrome.0.69i59j0l2.3515j0j4&client=tablet-android-google&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 lira oduyorum yine akk yuzunden son 1 hafta 3mb internet hizim uydunet...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 27 Nisan 2017; 2:42:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    Konunun bir yere varacağını sanmıyorum ama yine de bir kaç şey yazmak istedim.

    Öncelikle imza ile bir şeylerin başarılacağını düşünmüyorum bunu anlamak için çok uğraşmaya gerek yok aslında haberleri izleseniz nasıl bir ülkede yaşadığınızı görürsünüz. Bu sistem değişmediği sürece bu tarz öncelik sırası olmayan konuların düzeleceğini sanmıyorum.

    akknin ne kadar saçma ve yalancı bir uygulama olduğunu uzun uzun yazsam mı yoksa hala bu uygulamanın gerekli olduğunu "düşünen" insanlar var mı bilmiyorum. Daha önce ciddi ciddi savunan kişileri görmüştüm. Neyse ben yazayım yinede.

    Vereceğim örneklerdeki fiyatlar tahminidir. Seneler öncesini çok net hatırlamıyorum.

    akk uygulamaya girdiğinden beri akk'li internet kullanıyorum. 8 mbps sınırsız bir internete ayda 40 yada 50 lira ödüyordum diye hatırlıyorum. akk geldikten sonra ne oldu? benim 40-50 liraya kullandığım paketin adını değiştirdiler ve fiyatını %50-%60 artırarak yeni bir paket olarak satmaya başladılar. Ve benim paketime de 25 yada 50gb'lik bir akk sınırı koydular. Demokratik hiç bir ülkede böyle bir saçmalığın devlet tarafından kabul edileceğini sanmıyorum. Kaldı ki bildiğiniz gibi ülkemiz internet sansürleme konusunda üst sıralarda yer edinmiş bir ülkedir. Gerçi artık yeni uygulaması yasaklamak değil girelemeyecek derece de yavaşlatmak. Bomba falan patlayınca sosyal medyaların yavaşlaması sizce de garip değil mi? Peki sizce böyle bir tutum sergileyen devlet insanlarının hızlı internet kullanmasını ister mi? Yoksa akkden memnun mudur?

    3mbps ve 50gb kota. Bu değerleri ciddi bir para ödeyerek aldığınızı yabancı forumlarda falan söyleseniz konu gülen kullanıcılardan geçilmez herhalde. Bu tek başına anlatıyor aslında herşeyi detaya inmek gerekirse;

    50 GB Nedir?

    - GTA V isimli "1" oyun 60gb'dır.
    - 1080p gerçek Bluray "1" filmin boyutu ortalama 40-50gb'dır.
    - 1-3 dakikalık 4K videolar ortalama 1-2gb'dır.
    - Windows güncelleştirmeleri, Telefonların güncelleştirmeleri, Televizyonların güncelleştirmeleri derken bir şey indirmesen bile dolacak demektir.

    Kısaca bu 50 gb nedir biliyormusunuz 3mbps'dir. İsterlerse 1000mbps hız versinler bunun hiç bir anlamı ve önemi yok.

    Kota Olmasa İnternet Kasar Geyiği

    - Kota aybaşı herkes de sıfırlanıyor. Hani nerede sorun? Seneler öncesinde akk yokken bile böyle bir sorun yoktu. Şimdi seneler sonra o kadar teknoloji de gelişti ve bunun gerçek olduğuna mı inanıyorsunuz? Ayrıca bu bir bahane değildir. Örnek vermek gerekirse basit bir mağazanız var ve kapınızda kuyruk dolusu müşteriniz bekliyor. Satılan her üründen kar edileceği gerçeğini varsayarsak, böyle bir satış potansiyeline sahip birisi ne yapar? Daha çok müşteriye ulaşmak için yeni mağazalar açar. İşleri hızlandıracak elemanlar alır belki bu sayede karını daha da artırarak büyük bir mağaza olma yolunda ilerler. Peki ttnet ne yapıyor? Başka mağaza açmadan, başka mağazaya kira falan vermeden işleri tek yerden yürütüyor. Gelen inanılmaz karı ise artık ne şekilde kullanıyor yada kullanmıyor sizler de tahmin edersiniz herhalde.

    Kısaca demek istediğim şu; Böyle bir hizmetin zaten demokratik bir hukuk ülkesinde yapılmasına izin verilmez. Bu uygulamayı yüksek sesle duyurma gücüne sahip olanlar zaten bu uygulamadan haberleri bile yoktur. Hepsinin evinde yüksek bir internet paketi vardır. Türkiye'de herkes soyulur ama zenginde para çok olduğu için canı yanmaz.

    Ama umarım beni yanıltırsınız ve sesinizi duyurursunuz ve asıl önemli olan bazı şeylerin değişmesini sağlayabilirsiniz. Şahsen ben artık her konuda çok karamsarım Türkiye'nin geleceği konusunda. Ama ortalıkta bu kadar insanın emeği ve umudu varken benim destek olmamam yanlış olur.

    Hay ağzınla bin yaşa hocam. Bir kişi de olsa umarım anlamıştır şu yazıyla AKK denen rezilliği. Aslında bu düzenlemeyi de yapacakları yoktu da seçim falan derken araya sıkıştırdılar.
  • zamanında marmaris - dataplace netherlands arasında 40 ms ping değeri gördüğümü bilirim. AMS-IX ile bağlantıları çok güzeldi ama geçmişte kaldı :(
    şimdi he.net ile amsix arasında 60 ms civarında iletişim kuruyorum
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    btk nın bence bizi salladığı falan yok. Bu 3 mbps den bir anda vazgeçme nedeni Türkiye'deki internet hızlarının dünya ortalamasının çok geride kalması ve her sene daha da geriye düşmesi.

    şöyle bir gerçek var. Türkiye her sene dünya internet hızları ortalamasında aşağılara düşüyor. Yayınlanan raporlarda 50 lerde geziyorduk. Bu son çeyrekte 70 lere düştük.

    15 milyonluk hollanda da 7 milyon sabit internet kullanıcısı varken, Türkiye'de 75 milyon nufusuyla sadece 10 milyon sabit internet abonesine ulaşabildi. Abone sayımız çok az tabi bunun bir kaç nedeni var. Birincisi biz kalabalık yaşıyoruz. Hanelerimiz kalabalık. Hollanda bir evde bir sabit internet aboneliğini bir veya iki kişi kullanıyorsa Türkiye'de 4'e 5'e çıkıyor. İkincisi internet fiyatları ve elektronik cihazlar bilgisayarlar pahalı. Hadi bilgisayarı bir kere aldın kurtuldun ama her ay internet faturası için 70-80 lira bütçe ayırmak istemeyen aile çok. Bir de bu bütçe sıkıntısı çeken ailelerin oturduğu mühitlerde internet alt yapısı da rezil. Adam rezillik çekip bir de üstüne zengin mühitte fiber kablo ile internete bağlanan kişiyle aynı parayı vermek istemiyor.

    He yine abone sayısında bir artış var. Bundan 4-5 sene önce 6-7 milyondu ama bu artış yine OECD ülkelerinin gerisinde. OECD ülkeleri arasında sabit internet abone oranı en düşük ikinci ülkeyiz.

    akamai raporlarında 2016 üçüncü çeyrekte, ikinci çeyreğe göre ortalama hızımız düşerek, bir çok afrika ülkesinden bile düşük performans gösterdik. Yine akamai Türkiye'nin %70 üzerinde sabit kullanıcının ortalama 3 mbps hızlara ulaştığını raporladı.

    şimdi bu uluslararası şirketlerin kuruluşların raporlarına göre Türkiye'de internet hızları leş. Abone sayısı az. Bu da demek oluyor ki insanlar internet bağlatacak güçte değiller. Yani internet pahalı.

    Bu şekilde 3 mbps uygulanmaya devam edilirse biz dünya sıralamasında 70 leri bile ararız. BTK bunu yapmak zorundaydı kısacası. Yoksa bizim kara kaşımızı kara gözümüzü düşündüğünden yapmadı. Bana göre tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ammavelakinbin

    Gece 2 Sabah 8 arası için Android zaman ayarlı indirme yöneticisi buldum beyler.

    ADM ismi kapışın.



    Kestirme link https://www.google.com.tr/search?q=ADM+pro+apk&oq=ADM+pro+apk&aqs=chrome.0.69i59j0l2.3515j0j4&client=tablet-android-google&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    İDM'nin Android versiyonu resmen.

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!



    Gaza geldim bakiyim dedim bir umut :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o film efsane hocam :D
  • Biliyorum. Efsane olup da izlemediğim bilimkurgu yok gibi bir şey. Bunu izlemeye fırsat bulamamıştım değerlendiriyorum hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek istediği yeni yürürlükte her gün saat 2 de modeme reset atmamız mı lazım kotaya yansımaması için.Bunu bende merak ediyorum nasıl olcak çünkü ne zaman ayın 30unu 1 e bağlayan gece 00.30dan önce hız artmıyor
  • 3 gündür internetim gidip gidip geliyor 3 saat var 10 saat yok bunlar ne ayak arayıp saydırayım dedim çalışana acıdım yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A Lifetime A kullanıcısına yanıt
    ov pardon o zaman, valla onu bende merak ediyorum :D
  • Yine reset atmamız gerekecektir. Torrent ve steam gibi platformların indirme başlatma ve bitirme için zaman ayarları var. Zaman ayarlı priz alıp modemi bağlamak gerekecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafkayony

    Yine reset atmamız gerekecektir. Torrent ve steam gibi platformların indirme başlatma ve bitirme için zaman ayarları var. Zaman ayarlı priz alıp modemi bağlamak gerekecek.

    İsterlerse kendileri ayarlar hocam.

    AKN sorgularken görürsün son güncelleme saati yazar.

    Gece 2 den sabah 8 e kadar bunu devre dışı bırakmak çokta zor değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Popülerde kalmaya devam, konuyu herkes görsün

    Gece 2-8 arası kotadan sayılmamasını pek takmıyorum. İstediğimiz kadar modem resetlesekte, ne kadar dikkat edersek edelim zaten o kota her türlü bitiyor. En azından kota sonrası hız bir nebze yükselecek..
  • İnternette sıkıntımı var arkadaşlar 3 Kere gidip geldi net yarım saat içinde.
  • 
Sayfa: önceki 22952296229722982299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.