Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (2702. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.798
Cevap
343
Favori
2.733.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27002701270227032704
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kablolu bağlantıda 75mbps alıyorum kablosuzda 30 mbps anca alıyorum önceden bötle bir sorun yoktu 10 gündür olmaya başladı. İSS firmam türknet sizde de aynı mı ???
  • basının bu şekilde servis etmesi gerçekten çok üzücü

    İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Dictator

    75 gb kota,16 mbit kullanıyorum 50 tl civarı,

    Olaı pek anlamadım yeni sistemde benim tarife nasıl bir değişim oluyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    kota asiminda GB basina 10 kurus yapsinlar anlasalim.

    yahu 1 kuruş olsa ne olur
    kota denilen rezil olayın tekrar gelmesi tamamen saçmalık kabul edilmemeli
  • akk sonrası hız kurallarını vodafone henüz uygulamıyor. 50mbit internetim var 3mbitteyim hala.
  • Bunları Rekabet Kurumu'na da şikayet etmek lazım, TürkNet dışında hepsi sanki oturup konuşmuşlar gibi kotalı internetlere dönmüşler, yıl olmuş 2017 neyin kotası bu arkadaş!!
  • buraközkan kullanıcısına yanıt
    bende algılayamadım bendede öyle
  • zinedine_zidane kullanıcısına yanıt
    Sermaye sahipleri adeta bir kartel oluşturarak BTK'nın da bıraktığı açık kapıyı arkadan dolaşmak suretiyle haksız uygulamalar ile astronomik paralar kazanmaya devam etmek istiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blumhouse


    quote:

    Orijinalden alıntı: mkyb


    quote:

    Orijinalden alıntı: ne diyorum

    Beyler benim gibi tamamen kapatın başımıza çok iş açacak bu uygulamamış. Hala farkında değilsiniz sanırım kotayı aştığınızda 1 veya 2 tl ile ekstra ücretlerdirileceksiniz yeni uygulamayla. Sonra fatura geldiğin de 400 500.liraları görmeniz içten değil. Aradım 444 0 375 şi türk telekom müşteri hizmetlerini hemen iptal edin dedim dinlemedim.bile biliyorum bu kan emiciler yalan dolanla devam etmemi isteyecekler. Boykot olmaz ise düzelmez bu işler beyler burda ağlamakla olmaz.

    Kafanız mı güzel yoksa okumadan mı yazıyorsunuz ? GB başı 2 lira olayı sadece Kablonet için geçerli. Diğer firmalar böyle bir sistem getirmeyeceğiz diye açıklama yaptı.

    Bu şahsa daha öncede açıklandı durum hala boş yapıyor bloklayın geçin kendisi evinde oturup milleti sokağa çağıranlar gibi kendisi hala abone ama aradım iptal ettim yazıyor bikaç sayfa önce başka iss deki aboneliğini kapatmıştı şimdi ttnet aboneliğini kapatmış bide dünya aboneliğini kapatsanda biz rahatlasak he.

    Sen ne içtin öyle.bir mesajım varsa göster yıllardır ttnettyim uydurma varsa göster. Bu konu altında toplanmanin sebebi bu skandal uygulama. sizin gibi iss çalışanları gelip burda reklam yapıp insanları kandırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Dictator


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Dictator

    75 gb kota,16 mbit kullanıyorum 50 tl civarı,

    Olaı pek anlamadım yeni sistemde benim tarife nasıl bir değişim oluyor



    sözleşme dolana kadar aynı tarifeden devam ediyorsun.
  • BizimHerif kullanıcısına yanıt
    Savcılığa gerek yok. Çağrı kayıtlarında kaçta aradıkkları kaç dakika sürdüğü belli telefonda. TT'yi arayıp şu saatte aradılar, sözleşmem devam ederken bana bunları dediler, bir nevi tehdit ile yeniden sözleşme yaptılar. Annemde anlamadığı için bu işlerden kabul etmiş, dersin. O aramadaki müşteri temsilcisinden şikayetçi olduğunu belirt. Zaten 57 lira iken 88 deyip, 62 TL yapmaları büyük skandal. BTK'ya da ayrı şikayet et.
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Öyleyse şu şartlara göre çok iyi gerçekten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Dictator


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Dictator

    75 gb kota,16 mbit kullanıyorum 50 tl civarı,

    Olaı pek anlamadım yeni sistemde benim tarife nasıl bir değişim oluyor



    sözleşme dolana kadar aynı tarifeden devam ediyorsun.

    peki gece 2 ile 8 arası kotaya işlemiyor olayı doğru mu?
  • RawShed kullanıcısına yanıt
    Gerçekten ya kafanız güzel sanırım. Bu uygulamayı yapan sadece Kablonet. Türk Telekom harfiyen uyuyor, kurul kararlarına açın bir sitesini de öğrenin.https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/destek/bilgi-bankasi/Sayfalar/adil-kullanim-noktasi-uygulamasi.aspx
  • İbrahim Özdiş İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Tekrardan hoş geldiniz. İlginiz için teşekkür ederim. Gelelim mevcut duruma ve sorunlarımıza.Elimden geldiğince tek mesajda anlatmaya çalışacağım.

    Şu anda karşımıza çıkan yeni sorun fiyatlar. Daha önce de fiyatlar yüksekti ve bizler bu yüzden gerçek sınırsız paketleri alamıyorduk. AKK denen belirli bir kotayı geçtikten sonra ek ücret çıkmayan, temelde limitsiz olan ama hızımızın aşırı miktarda düştüğü paketleri kullanıyorduk. BTK'nin kararıyla birlikte bu durumu tamamen olmasa da büyük ölçüde düzeltecek bir adım atıldı. Ancak kararda bazı açıklar vardı. Altyapıya yatırım, fiyatlandırma gibi şeyler hakkında hiç bir şey yok. İnternet Servis Sağlayıcıları(ISS'ler) da bu açıkları kullanmaya yöneldi. AKK'li paketlerde düzenleme varsa kotalı ve tamamen sınırsız paketlere geçiş yaparak, yapmayı umarak hareket ettiler. AKK'li paket yoksa BTK'nin AKK düzenlemesinden de yeni paketler, tarifeler etkilenmeyecekti. Fiyatlandırma ve altyapı konusunda da serbest oldukları için fiyatları çok ciddi oranda arttırdılar. Altyapıya çivi çakmadan daha az hizmet vererek daha fazla gelir elde edeceklerdi bu şekilde. Turkcell SuperOnline ve Uydunet(Kablonet) AKK'li paketleri kaldırıp sadece kotalı ve tamamen sınırsız paketlerin olduğu yeni tarifeleri bayiilere göndermişti 1 Mayıs'tan önce. Gelen tepkiler üzerine olacak ki Turkcell CEO'su Kaan terzi dün akşama kadar yalanlamadı, hatta gayet düzgün şekilde aslı astarı nedir şeklinde soru soranları ve topluluğumuzu temsil eden Twitter hesabını engelledi.

    1 Mayıs itibariyle de Uydunet'in daha önceden "sızan" tarifeleri satışa sunuldu. Kotalı paketler(kota miktarları telefonda kullandığımız paketlerle yarışacak, hatta geride kalacak kadar düşüyor Bkz: 10Mbps 5GB kotalı paket) ortaya çıktı. Fiyatları görece yüksek ve kota aşımı sonrasında 1GB başına 2TL ile ücretlendirilecek bu paketler. 1GB veri ne kadardır örnek vermek gerekirse 10Mbps(1.2MB/s) hızda bağlantıya sahip bir internetle 1(bir) saatte 25Mbps(3.1MB/s) ile 10GB, 35Mbps(4.3MB/s) hız ile 14GB, 50Mbps(~6MB/s) ile 20GB veri indirilebiliyor pratikte.


    1GB veri ne kadardır, içerik karşılığı nedir derseniz

    20-30dk'lık 1080p(FULL HD) çözünürlükte YouTube videosu izlemeye,
    6-8dk'lık 4K(Ultra HD) çözünürlükte YouTube videosu izlemeye,
    1(Bir) bilgisayar/oyun konsolu oyununun %3'üne veya daha azına(1 oyun 30-90 GB arası),
    1080p çözünürlükte ortalama görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %8'ine,
    1080p çözünürlükte iyi görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %5'ine,
    4K çözünürlükte ortalama görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %2'sine,
    4K çözünürlükte iyi görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %1.5'ine,
    Telefonla çekilmiş 150-200 arası fotoğrafa denk bir veridir.

    Ve bu düşük hızlara rağmen 1GB'ı indirmek paket hızlarına göre en fazla 15dk sürüyor. Genellikle 5-6dk sürüyor. Bu kadar kısa süreliğine kullanılan bir verinin bu kadar uçuk fiyatlarla ücretlendirilmesi SKANDALDIR. Hele ki biten, azalan bir kaynak olmayan internetin, her gün maliyeti azalırken fiyatların bu denli artışının daha fazla para kazanmak haricinde mantıklı bir açıklaması yoktur. ISS'lerin 1TB veri için maliyetleri ortalamada 0.75-10TL arasında değişiyor(yoğunluğa, bağlanılan konuma, kullanılan yola bağlı olarak). Yani bizden 1GB(1TB=1024GB ama 1000 üzerinden hesaplayalım) veri için talep edilen ücret 1TB'ın maliyetine oranla çok ama çok yüksektir. Bilgi çağında, bilgi toplumu olma hedefi olan bir ülkede asla kabul edilemez.

    Diğer taraftan AKK sonrası hızlarda düzenleme yapılmasıyla birlikte fiyatlar AKK'li paketler için ciddi şekilde arttı. Günümüzde standart olan, güncel teknoloji ve içeriklerden yararlanmak için gereken minimum bağlantı hızı olan 24Mbps ve üzeri paketler gerçekten pahalı oldu. Taahhütümüz yoksa ciddi paralar isteniyor. Piyasada yüksek hızlı olarak satılan 24Mbps ve25Mbps paketler arasında da BTK'nın yaptığı düzenlemede ayrım var. Başka hiç bir hız diliminde bu kadar yakın ve keskin farklılık yok. AKK'li 24Mbps kullanıcısı 8Mbps'e, 25Mbps kullanıcısı 16Mbps'e düşecek. Ödenen para aynı, hizmet alınan kablolar, santraller aynı. Ama 1Mbps ile yapılan ayrım sebebiyle çoğunluk olan 24Mbps kullanıcıları mağdur ediliyor gibi bir izlenim oluştu. Ki bu tarafta teknik olarak hiç bir yetersizlik yok. 24Mbps kaldıran hat 25Mbps'i de pekala kaldırabiliyor. Arada teknik olarak buna engel bir durum söz konusu değil. Ancak Adil Kullanım Kotası dolduğunda ISS'lerden midir BTK'den midir bilinmez, çoğunluk kullanıcı AKK'li 24Mbps kullandığından olsa gerek 16Mbps yerine 8Mbps'e düşürülecek.Azınlık olan AKK'li 25Mbps ise 16Mbps'e düşecek. 24Mbps kullananın suçu nedir ki yarı hıza düşüyor? 25Mbps kullanan ile 24Mbps kullanan arasında hız ve kalite anlamında hissedilebilir bir fark yokken biri diğerinin yarısı hıza düşüyor. Burada bir dengesizlik, adaletsizlik var.

    Tekrar etmekte fayda var. Sorunumuz indirme hızlarından önce fiyatlardır. Tamamen sınırsız veya makul hıza sahip AKK'li paketler uygun fiyata olsaydı sorunumuz bu derece büyük olmayacaktı. Fiyatlar 1 Mayıs önceki seviyelerden de daha düşük olsa Upload hızı haricinde ciddi bir hız sorunumuz olmayacaktı. Ancak şu anda düşük hıza sahip, AKK'li veya dünyada sabit hatlarda unutulmaya yüz tutan "KOTALI" paketlere fiyatlar sebebiyle mecbur bırakılıyoruz. Bugün keyifle kullanılacak, güncel cihazlarda ve içeriklerde sorun yaratmayacak en düşük hız 24Mbps ve üzeridir. Netflix gibi internet üzerinden içerik sunan platformlarda önerilen minimum hız 24Mbps. Hal böyle iken 4K hayatımıza giriyorken, maliyetler her geçen gün düşüyorken fiyatların bu denli artması güncel pek çok içeriğin ve hizmetin erişiminde sorun yaratacak hatta erişimine engel olacak seviyeye geldi. Rekabet kurumu bu konuda sessiz. BTK'nın koyduğu kuralların çevresinden dolaşılarak yapılan ve BTK tarafından onaylanan bu yeni paketlerin fiyatları, sundukları hizmetler yenir yutulur gibi değil. 70TL altında doğru düzgün sınırsız ve hızlı internet bağlantısı kalmadı sayılır. Asgari ücretliler, öğrenciler, işsizler, emekliler internet kullanmasın mı? Korka korka, aman diyerek, sürekli kota hesabı yaparak internet kullanmak zorunda bırakılıyor insanlar. Parası çok olan düdüğü çalsın, diğerleri düdüğe uzaktan dahi bakmasın demeye getiriyorlar bu fiyatlarla. Fiyatlar alınabilir, erişilebilir seviyeye geldikten sonra bizlerin de sorunları bu konuda büyük ölçüde çözülecektir. Sonrasında ise altyapı, bağlantı kalitesi ve yükleme/gönderme/upload hızı sorunu kalacaktır. Ancak şu anda önceliğimiz ücretler olmalıdır.
  • sadistica kullanıcısına yanıt
    Dün televizyonda bir haber yapmışlar dedim bunlar hangi ülkede ki internetten bahsediyorlar. Millette inanacak yani. Yok gece bedava gündüz gb başına para falan bişeyler anlattı ama iyice karıştırdı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regionella


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Ücretli Kota sistemi getirmeye çalışan zihniyete ve onları destekleyen trollere kapak olması ümidiyle

    Bazı Avrupa ülkelerinin Hız ve Fiyatları;

    Romanya (RCS & RDS):
    100 Mbps tamamen sınırsız simetrik internet ayda 28 Romen Leyi (23 Türk Lirası)

    Moldova (StarNet):

    100 Mbps tamamen sınırsız simetrik internet ayda 190 Moldova Leyi (30 Türk Lirası)

    Fransa (Orange):

    100 Mbps tamamen sınırsız simetrik internet ayda 20 Euro (78 Türk Lirası)

    İngiltere (Hyperoptic):
    100 Mbps tamamen sınırsız simetrik internet ayda 13 İngiliz Sterlini (52 Türk Lirası)

    Bulgaristan (MTEL)

    200 mbps tamamen sınırsız internet ayda 29 Bulgar Levası (50 Türk Lirası)

    Estonya

    100 mbps tamamen sınırsız internet ayda 21 Euro (80 Türk Lirası)

    Yunanistan:

    50 Mbps download / 10 Mbps upload hızlarına sahip tamamen sınırsız internet ayda 22.5 Euro (88 Türk Lirası)

    Hırvatistan (B.net):
    60 Mbps download / 15 Mbps upload ayda 40 Hırvat Kunası (20 Türk Lirası)
    (B.net 30 günlük periyotlarda akşam 18.00 - 00.00 arası toplam 2 TB 'download' yapan kullanıcıların hızlarına geri kalan günler boyunca sadece bu 6 saatlik dilimde geçerli olmak üzere müdahale ediyor.)


    Ak troller gelmeden asgari ücretlerini de yazayım hemen

    Romanya 275 euro 1.061,61 TL
    Fransa 1480 Euro 5.713,39 TL
    İngiltere 1397 Euro 5.391,30 TL
    Bulgaristan 235 Euro 907,24 TL
    Estonya 470 Euro 1.814,39 TL
    Yunanistan 684 Euro 2.640,51 TL
    Hırvatistan 433 Euro 1.671,03 TL


    bide böyle deyince ama fransada domates 1500 avro 1 ekmek 2000 euro yazıyorlar. ben söyleyeyim abd'de chevrolet camaro 12.000$ burada 210.000$. oradaki maaş 4-5k$ burada 300-500 dolar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Merhaba,

    Tekrardan hoş geldiniz. İlginiz için teşekkür ederim. Gelelim mevcut duruma ve sorunlarımıza.Elimden geldiğince tek mesajda anlatmaya çalışacağım.

    Şu anda karşımıza çıkan yeni sorun fiyatlar. Daha önce de fiyatlar yüksekti ve bizler bu yüzden gerçek sınırsız paketleri alamıyorduk. AKK denen belirli bir kotayı geçtikten sonra ek ücret çıkmayan, temelde limitsiz olan ama hızımızın aşırı miktarda düştüğü paketleri kullanıyorduk. BTK'nin kararıyla birlikte bu durumu tamamen olmasa da büyük ölçüde düzeltecek bir adım atıldı. Ancak kararda bazı açıklar vardı. Altyapıya yatırım, fiyatlandırma gibi şeyler hakkında hiç bir şey yok. İnternet Servis Sağlayıcıları(ISS'ler) da bu açıkları kullanmaya yöneldi. AKK'li paketlerde düzenleme varsa kotalı ve tamamen sınırsız paketlere geçiş yaparak, yapmayı umarak hareket ettiler. AKK'li paket yoksa BTK'nin AKK düzenlemesinden de yeni paketler, tarifeler etkilenmeyecekti. Fiyatlandırma ve altyapı konusunda da serbest oldukları için fiyatları çok ciddi oranda arttırdılar. Altyapıya çivi çakmadan daha az hizmet vererek daha fazla gelir elde edeceklerdi bu şekilde. Turkcell SuperOnline ve Uydunet(Kablonet) AKK'li paketleri kaldırıp sadece kotalı ve tamamen sınırsız paketlerin olduğu yeni tarifeleri bayiilere göndermişti 1 Mayıs'tan önce. Gelen tepkiler üzerine olacak ki Turkcell CEO'su Kaan terzi dün akşama kadar yalanlamadı, hatta gayet düzgün şekilde aslı astarı nedir şeklinde soru soranları ve topluluğumuzu temsil eden Twitter hesabını engelledi.

    1 Mayıs itibariyle de Uydunet'in daha önceden "sızan" tarifeleri satışa sunuldu. Kotalı paketler(kota miktarları telefonda kullandığımız paketlerle yarışacak, hatta geride kalacak kadar düşüyor Bkz: 10Mbps 5GB kotalı paket) ortaya çıktı. Fiyatları görece yüksek ve kota aşımı sonrasında 1GB başına 2TL ile ücretlendirilecek bu paketler. 1GB veri ne kadardır örnek vermek gerekirse 10Mbps(1.2MB/s) hızda bağlantıya sahip bir internetle 1(bir) saatte 25Mbps(3.1MB/s) ile 10GB, 35Mbps(4.3MB/s) hız ile 14GB, 50Mbps(~6MB/s) ile 20GB veri indirilebiliyor pratikte.


    1GB veri ne kadardır, içerik karşılığı nedir derseniz

    20-30dk'lık 1080p(FULL HD) çözünürlükte YouTube videosu izlemeye,
    6-8dk'lık 4K(Ultra HD) çözünürlükte YouTube videosu izlemeye,
    1(Bir) bilgisayar/oyun konsolu oyununun %3'üne veya daha azına(1 oyun 30-90 GB arası),
    1080p çözünürlükte ortalama görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %8'ine,
    1080p çözünürlükte iyi görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %5'ine,
    4K çözünürlükte ortalama görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %2'sine,
    4K çözünürlükte iyi görüntü ve ses kalitesine sahip bir filmin %1.5'ine,
    Telefonla çekilmiş 150-200 arası fotoğrafa denk bir veridir.

    Ve bu düşük hızlara rağmen 1GB'ı indirmek paket hızlarına göre en fazla 15dk sürüyor. Genellikle 5-6dk sürüyor. Bu kadar kısa süreliğine kullanılan bir verinin bu kadar uçuk fiyatlarla ücretlendirilmesi SKANDALDIR. Hele ki biten, azalan bir kaynak olmayan internetin, her gün maliyeti azalırken fiyatların bu denli artışının daha fazla para kazanmak haricinde mantıklı bir açıklaması yoktur. ISS'lerin 1TB veri için maliyetleri ortalamada 0.75-10TL arasında değişiyor(yoğunluğa, bağlanılan konuma, kullanılan yola bağlı olarak). Yani bizden 1GB(1TB=1024GB ama 1000 üzerinden hesaplayalım) veri için talep edilen ücret 1TB'ın maliyetine oranla çok ama çok yüksektir. Bilgi çağında, bilgi toplumu olma hedefi olan bir ülkede asla kabul edilemez.

    Diğer taraftan AKK sonrası hızlarda düzenleme yapılmasıyla birlikte fiyatlar AKK'li paketler için ciddi şekilde arttı. Günümüzde standart olan, güncel teknoloji ve içeriklerden yararlanmak için gereken minimum bağlantı hızı olan 24Mbps ve üzeri paketler gerçekten pahalı oldu. Taahhütümüz yoksa ciddi paralar isteniyor. Piyasada yüksek hızlı olarak satılan 24Mbps ve25Mbps paketler arasında da BTK'nın yaptığı düzenlemede ayrım var. Başka hiç bir hız diliminde bu kadar yakın ve keskin farklılık yok. AKK'li 24Mbps kullanıcısı 8Mbps'e, 25Mbps kullanıcısı 16Mbps'e düşecek. Ödenen para aynı, hizmet alınan kablolar, santraller aynı. Ama 1Mbps ile yapılan ayrım sebebiyle çoğunluk olan 24Mbps kullanıcıları mağdur ediliyor gibi bir izlenim oluştu. Ki bu tarafta teknik olarak hiç bir yetersizlik yok. 24Mbps kaldıran hat 25Mbps'i de pekala kaldırabiliyor. Arada teknik olarak buna engel bir durum söz konusu değil. Ancak Adil Kullanım Kotası dolduğunda ISS'lerden midir BTK'den midir bilinmez, çoğunluk kullanıcı AKK'li 24Mbps kullandığından olsa gerek 16Mbps yerine 8Mbps'e düşürülecek.Azınlık olan AKK'li 25Mbps ise 16Mbps'e düşecek. 24Mbps kullananın suçu nedir ki yarı hıza düşüyor? 25Mbps kullanan ile 24Mbps kullanan arasında hız ve kalite anlamında hissedilebilir bir fark yokken biri diğerinin yarısı hıza düşüyor. Burada bir dengesizlik, adaletsizlik var.

    Tekrar etmekte fayda var. Sorunumuz indirme hızlarından önce fiyatlardır. Tamamen sınırsız veya makul hıza sahip AKK'li paketler uygun fiyata olsaydı sorunumuz bu derece büyük olmayacaktı. Fiyatlar 1 Mayıs önceki seviyelerden de daha düşük olsa Upload hızı haricinde ciddi bir hız sorunumuz olmayacaktı. Ancak şu anda düşük hıza sahip, AKK'li veya dünyada sabit hatlarda unutulmaya yüz tutan "KOTALI" paketlere fiyatlar sebebiyle mecbur bırakılıyoruz. Bugün keyifle kullanılacak, güncel cihazlarda ve içeriklerde sorun yaratmayacak en düşük hız 24Mbps ve üzeridir. Netflix gibi internet üzerinden içerik sunan platformlarda önerilen minimum hız 24Mbps. Hal böyle iken 4K hayatımıza giriyorken, maliyetler her geçen gün düşüyorken fiyatların bu denli artması güncel pek çok içeriğin ve hizmetin erişiminde sorun yaratacak hatta erişimine engel olacak seviyeye geldi. Rekabet kurumu bu konuda sessiz. BTK'nın koyduğu kuralların çevresinden dolaşılarak yapılan ve BTK tarafından onaylanan bu yeni paketlerin fiyatları, sundukları hizmetler yenir yutulur gibi değil. 70TL altında doğru düzgün sınırsız ve hızlı internet bağlantısı kalmadı sayılır. Asgari ücretliler, öğrenciler, işsizler, emekliler internet kullanmasın mı? Korka korka, aman diyerek, sürekli kota hesabı yaparak internet kullanmak zorunda bırakılıyor insanlar. Parası çok olan düdüğü çalsın, diğerleri düdüğe uzaktan dahi bakmasın demeye getiriyorlar bu fiyatlarla. Fiyatlar alınabilir, erişilebilir seviyeye geldikten sonra bizlerin de sorunları bu konuda büyük ölçüde çözülecektir. Sonrasında ise altyapı, bağlantı kalitesi ve yükleme/gönderme/upload hızı sorunu kalacaktır. Ancak şu anda önceliğimiz ücretler olmalıdır.

    Olayın özeti budur daha iyi anlatılamazdı herhalde imzamı atıyorum ben .
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    İyi guzel yazmissiniz da 24-25olayina katilmiyorum.



    Oyle bakarsaniz ben 50mbit kullaniyorum 25kullanan 16ya dusuyor bende 16ya dusuyorum bence de bu adaletsiz. 25kullananin kaybi %36, benimki ise %68.



    Yani 24lere adaletsiz davraniliyor diyorsunuz da adaletsiz o kadar durum varken sadece 24lere deginmeniz dogru degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMuyu


    quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    kota asiminda GB basina 10 kurus yapsinlar anlasalim.

    yahu 1 kuruş olsa ne olur
    kota denilen rezil olayın tekrar gelmesi tamamen saçmalık kabul edilmemeli

    bunun bir rezilligi yok. bir satis modeli ve onerdigim fiyat ile olsa kesinlikle tercih de ederim (02.05.17 itibari ile). sacma fiyatlar koymuslar.

    50 TL ye sinirsiz tarifeyi koysun, yanina da 10 TL + kullandigin kadar ode yapsin mesela. rezil olan durum sunduklari fiyatlar, kota degil.
  • 
Sayfa: önceki 27002701270227032704
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.