Şimdi Ara

İnterneti iki bilgisayar arasında bölmek (çoğaltmak değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, eve gelen internete böyle bir işlem uygulamak istiyorum (bölmek derken, mesela 8lik internetin sadece 1lik kısmını öbür bilgisayara vereceğim), modemimde böyle bir özellik de yok. Sanırım bu işlemi gerçekleştirecek bir router almam gerekiyor (İncelediğim kadarıyla, yanlışım varsa düzeltin). Fakat bir türlü hangi tip router olması gerektiğini çözemedim. Sorum şu, router'da tam olarak hangi özelliğin bulunması gerekiyor ? Temin edebileceğim router önerisi de yapabilirsiniz. (Bütçe yaklaşık 100TL) Şimdiden teşekkürler.



  • bu işi yazılımla yapabilirsiniz. internet bağlantısını kısıtlamak istediğiniz bilgisayar ve ya bilgisayarlara (örn:netlimiter) bir program yükleyip o bilgisayarın kullanacağı bandwidth i belirleyebilirsiniz.
  • Yazılımla falan olabilecek bir şey değil karşıdaki laftan anlamıyor mecburen cihaz kullanarak bu işin üstesinden gelmem gerekiyor.
  • Modem ve routerleri inceledim ve QoS (Quality of Service) özelliğine rastladım. Acaba bu özellik benim düşündüğüm bandwidth sınırlamayı gerçekleştirebilir mi ? (Port 1 Max. 1mbit vs. gibi)

    Mesela bu modem :http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air%205340&s=1&ci=110&i=&cat1=DSL+Modemler&cat2=Kablosuz+Modemler&dil=tr
    Altlarda QoS'den bahsediliyor.
  • Bahsettiğin özellik sadece portlara öncelik verir. Bu özellikle şöyle birşey yapman mümkün: Kendi bilgisayarının bağlı olduğu porta öncelik verirsin, onun önceliğini de "düşük" olarak ayarlarsın. Böylece sen örneğin birşey indirirken, onun internet hızı neredeyse eski dial up modemlerin hızına kadar düşer, sen rahat edersin..

    Sen kullanmadığın zaman da o kullanabilir.

    Ya da paylaşım kablolu değil de kablosuz olarak yapılıyorsa, kablosuz bant genişliğini ayarlaman mümkün (en azından benim kullandığım linksys cihazda)

    Böylece hızı 1mb'te ayarlarsan, kablosuz olarak bağlandığında 1mbitten fazla hız alamayacaktır. Elbette kablosuzdan bağlandığın sürece bu durum senin için de geçerli...
  • Benim olayım, rastgele zamanlarda bişe indirdiği zaman oynadığım online oyunun içine edio bi gün elimden bi kaza çıkmadan bir çözüm bulayım diyorum ...
  • Dediğim gibi QoS olayı senin için bir çözüm olur.

    Hele ki oynadığın oyunun tam olarak hangi porttan çıkış aldığını bulursan, kesintisiz oynayabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.