Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 21 Ağustos 2018; 21:1:10 >



  • Ben bu olaydanda bişey anlamadım. Kimi, ne şekilde, neden denetleyecekler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Ben bu olaydanda bişey anlamadım. Kimi, ne şekilde, neden denetleyecekler?

    İnternete müdahale edemiyorlardı ya sanki adam gibi, Adnan Oktar ayağına anasını belleyecekler ortalığın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK yetmiyormuş gibi birde bunlar çıkacak şimdi imgur ve wikipedia banlayan zihniyetten ne beklersin.
  • Sanki ülke çiçekler böcekler, kuşlarla dolu Heidi dünyası da denetim yapılacakmış .Ne diye küfürlü ,kötü kelimeler geçmesin diye .

    Ne güzel TV de kafaniza göre takiliyorsunuz işte.

    "Salak","eşoluessek" kelimeleri sansurler ,

    Prime time 'da erotik ,konulu porno 'dan hallice Türk dizi yayınlarını denetlemezsiniz ...



    Bir internet keyfimiz var onunda içine s.çmayin kardeşim rahat bırakın inananları yahu..



    Oraya gelesiye kadar su reklamlara da çeki düzen verin..

    Bir kadını çikolata ile sevistirip orgazm eden tuaf reklamlar kaynıyor ortalik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin sonu iyi değil, ilk başta spofity gitti, sonra netflix, youtube, hepsi birer birer gider, sonra açar neti gelir bi güzel kendi kıç.. mızı izleriz bunların hiçbirşeyden haberi yok. Yazıklar olsun ne diyeyim
  • silinsin
  • Hayalci kullanıcısına yanıt
    spotify'in Türkiye'deki temsilciliğini kapatmasının sebebi ile Komisyondan geçen yasanın arasında bir bağ yok.

    Spotify ülkemizde ki temsilciliğini kapatarak, Türk Vergi Kanununda 'Dar Mükellef' tanımından çıkıp, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Spotify şirketinin, ülkemizde ki kazançlarının vergilendirilmesinden muaf oldu.

    Komisyondan geçen yasanın hedeflediği durum ise şunu önlemek;

    https://www.youtube.com/results?search_query=vartolu+k%C3%BCf%C3%BCr

    Bu nerede yayınlanıyor? Diziyi yayınlayan kanalın, web sitesinde.

    Peki neden bu halini Televizyon kanalında yayınlamıyor, Çünkü RTÜK denetiminde.

    RTÜK kurallarına aykırı olan bir yayını, televizyon ekranında aykırılıktan ötürü yayınlayamıyor diye, web sitesinden yayınlamak nedir? Devlet otoritesini arka yollardan dolanarak delme.

    Bu durumda devlet ne yapacak? Tabi ki otorite olarak kapsamını genişletecek. sonuç olarak Sosyal de olsa internet Medyadır, Medya RTÜK denetimindedir.

    Peki bu tv kanalları, kalkıp, bu dizileri web sitelerinden yayınlamak yerine, DVD ile dağıtımına girse, raflarda yerini alsa, bundan hem maddi kazanç elde etse, hemde RTÜK denetiminden muaf olsa, Devlet RTÜK'ün kapsamını internete taşırmıydı? Sanmıyorum.

    o zaman netflix'e de bir şey olmazdı, Puhu'ya da, başka bilmem neye de.

    ama sen kalkıp, bu yasaksa, bunu burdan yaparım, onu yasaklarsan, ben buradan devam ederim diye bir mantık, yani çevresini düşünmeden, etraflıca tartmadan, neyin ne olacağının sonucunu geniş çaplı hesaplamadan, TV ekranında yasaksa, web sitemden yayınlarım mantığı,

    İşte vatandaşı böyle mağdur ediyor. Sorumlu bence Devlet değil SADECE

    TV patronları da. Onların salaklıkları yüzünden şimdi İnternette BTK yetmezmiş gibi birde RTÜK girdi işin içine.

    Katmerlendi durum.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Oldu,, isterseniz interneti kapalı devre sisteme dönüştürün daha rahat olursunuz
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Benim ağzımdan interneti kapalı devre sisteme dönüştürmek gibi bir mantığım yok, o sizin ithamınız.

    Ben sadece mantık olarak şunu söyledim, kaldı ki AKPCi biri de değilim. AMa Hükumete olan tutumum, fikrim, ve karşıtlığımın da akıl tutulmasına, mantığı öldürmesine de izin veremem.

    eğer bir televizyon kanalı, gerekli lisans ve frekans izinleri sonrasında çatı kurum RTÜK'ün yaptırımlarına tabi oluyorsa,

    Onun resmi web sitesinin, internet üzerinden yaptığı yayının ne ayrıcalığı olabileceğini düşünüyor da, RTÜK kurallarından ötürü yayınlayamadığın içerikleri, web sitenden yayınlama cesareti buluyorsun?

    Devlet olarak, bir kanalın denetim kapsamını internet sitesindeki yayınlara da genişletmesi çok basit bir adım.

    Ama TV kanalının burada yaptığı durumla Kanal Devletin aklına karpuz kabuğunu şöyle sokuyor, Ulan Benim yasakladığım her şey internetten yayınlanır ben bunu da denetleyeyim.

    Sonuç, devlet internet yayınlarına RTÜK'ü sokar, senin benim adam mağdur olur.

    Peki, Mantıkta aykırı olan durum ne?




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Bu yasakladıkları şey mantıklı olsa emin ol kimse uğraşmaz internette yayınlamaya. Sinema televizyon kurgudur kurgunun inde küfürde olur cinsellikte. Bunun neresi yasalara aykırı ? TV ortamında böyle yayınlar yasaksa sen bu prodüksiyonlara alternatif bi platform sunmak zorundasın. Hükümet attığı bu adımlarla bu tip yayınlara bir alternatif bırakıyormu ? Ne yapacak şimdi warez sitisi gibi küfürlü dizileri para karşılığı törrenttenmi çekecek millet para kazanmak için ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 22 Şubat 2018; 12:35:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yasa sonrası bir donanım incelemesi:
    Yasadan önce --> Yasadan sonra
    Samsung Galaxy S9 incelemesi --> Bir akıllı telefon incelemesi
    Samsung Galaxy S9 Apple iphone x'den daha iyi --> Bu telefon diğer firmanınkinden daha iyi.
    Microsoft Windows 10 incelemesi --> Bir İşletim sistemi incelemesi( ...Yaygın kullanılıyor anlayın işte...)

    ...

    Kısaca bu yasanın geçmesi demek, Donanimhaber, Teknoseyir, Teknopat, Shiftdelete vs. bilimum inceleme sitelerine darbe olur. Düşünsene Apple telefon inceliyorsun Apple diyemiyorsun, marka söylemek yasak. Hadi Apple'dan destekleme aldın başta ürün yerleştirme dedin apple diyebildin. Telefonu rakibi ile karşılaştırmak isteyeceksin, Samsung Galaxy S9 diyemeyeceksin bu sefer Diğer marka diyebileceksin.

    Liste uzar gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Şubat 2018; 12:41:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dk 11:00 'den sonra güzel bir eleştiri. Dinleyin.

  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    Tamam ikimizde aynı tarafta olduğumuza göre karşı tarafın mantığına göre kendimizin nasıl bir yol izlememiz gerekliliği ile ilgili olarak konuşabiliriz.

    Yasakladıkları şey benim mantığıma göre de saçma. Ama yasaklayan kurum olan RTÜK yasağı hangi gerekçe ile sunuyor? TÜRK AİLE YAPISINA OLAN UYGUNSUZLUK.

    Şimdi toplum aile yapısına girersek daha ne uygunsuzluklar var, tecavüz, taciz, hemde her yerde, sokakta, YURTLARDA, Okulda, VAKIFLARDA.

    ama konumuz, bu değil, çerçevemiz Türkiye'deki görsel medya yayın organı olan televizyon.

    şimdi biz kalkıp, karşında Türk Aile yapısına uygunsuz olan bir yayının yasaklaması veya sansüre takılmasını hangi mantıkla saçma olarak değerlendirebiliriz?

    2. si ise demişsiniz ki o zaman alternatif bir platform sunmak zorunda. Devlet o zaman TÜRK aile yapısına uygun olmadığını belirttiği bir ürüne alternatif bir platform sunarsa kendisiyle çelişmez mi?

    Yine aynı mantıkla Bu yayınları yasaklayacağına sen önce Ensar'daki, kendi yurtlarında ki, sokaktaki tacizi önle dediğinde, sana kalkıp, tamam işte bu olayların hepsi bu tarz yayınlardan etkilenen insanlar o yüzden bu yayınlara yasak koyarak engellemeye çalışıyorum diyemez mi?

    İşte sonra ne oluyor biliyor musun? Grup toplantısında, Yandaş muhtar toplantılarında çıkıyor, CeHaPe zihniyeti diye böğürüyor. Zihniyetten kastı ne? Türk aile toplumuna uygun olmayan içeriği, özgürlük, yayın hakkı, vs. gibi kavramlara sığınıp bana muhalefet ediyor, sonra dönüyor, ülkede tecavüz, taciz aldı başını gitti diyorsun, diye eleştiri de bulunuyor.

    Peki, bu zihniyet tamamen bir senaryo üzerine kurulu olsa da genel olarak kabul gördüğünden haklıyken haksız duruma kim düşüyor? Sen ve ben Neden? Toplumda infial yaratan, ar, namus gibi bu toplumun hassas olduğu durumda, ülkenin tüm genelinde yayın yapan kanalların dizilerinde bu içerikli yayınları yasaklamanın mantığını sorguladığımız için.

    Sinema evrenseldir mesela şu anda ona fazla müdahale edemiyor. Kutulu ve Bandrollü 'Box' dediğimiz yayınların içeriğine, satışına da bir şey diyemiyor çünkü satışı genel, ama alan izleyen evinde 'özel' olarak izliyor. TV'deki gibi genel yayın gibi bir durum değil.

    O zaman, İNTERNETİ genel anlamda tehlikeye atıp, Hükumetin dikkatini çekip, RTÜK denetim kapsamını internete yaymaması için.

    RTÜK kapsamında televizyonda yayınlayamadığı içerikli bir yayını,

    bir başka PLATFORM olan 'box ürün' olarak yayınlayabilir.

    Türk aile yapısını genelde bozmayıp, izlemek isteyen evinde istesin mantığına da karışamayacağı için buna müdahale edemez.

    yani açıkça söylemek gerekirse, bunların getirdiği yasağa 'tamam eyvallah' çekmeyeceğiz

    Toplumun geniş kitlesinin hassas olduğu değerler üzerinden 'özgürlük, hak vs.' diye polemiğe girip, ne kendimize ahlaksız dedirteceğiz, ne de karşımızdakine 'homofobik' yada eğer bu hasssiyeti dini inanışı yüzündense 'yobaz' diyeceğiz.

    O istediğini, bizim de istediğimiz olan ortak bir nokta bulacağız.

    Çünkü diğer türlü iş inada yada polemiğe girdiğinde maalesef kaybeden biz oluyoruz, çünkü adamın elinde maalesef 'devletin imkanı' var ve kendi kesimi de bu imkanı kendi inanışı ve yapısı için kullandığında bunda haz duyan, zafer kazanmış hisseden ve tatmin olan bir kesim var, ve onların yaşadığı her tatmin, bu partinin daha da potansiyelini arttırmış oluyor.

    Yoksa daha en başında söylememem gerekeni sona sakladım. Yatar yatmaz hemen uyuyun yoksa Battaniye ve yorgan cinsel dürtülerini rahatsız eder diye, yorgandan yastıktan uyuz bir zihniyet var karşımızda ve maalesef bu zihniyetin oluşturduğu toplum kesiminin seçme ve seçilme hakkıyla gerçekleşen bir demokratik sistem içindeyiz.

    Maalesef ki.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.