Şimdi Ara

internet programcılığı, asp.net ve c# ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir kaç ay önce bir web sitesi yapmaya karar verdim. yani bu işi öğrenip önce amatörce daha sonrada profesyonelce siteler ortaya çıkarmaktı amacım. önce html ile başladım onu biraz öğrenince css ile ilgilendim. sonrasında niyetim asp veya php ile devam etmekti. tabi o arada araştırmalarım devam ediyordu asp mi php mi vs. diye. sonra microsoft un .net teknolojisinden haberdar oldum ve onunla devam etmeye karar verdim. verdim ama işte birazda herşeye saldırma huyumdan dolayı ve internetde okuduklarım doğrultusunda c# öğreneyim dedim. tabi malumunuz o da hiç bilmeyen birine ağır geldiği için biraz sıktı. şimdi, biraz uzun oldu ama asıl sorum şu: internet programcılığı nedir? bunun için asp.net yeterlimidir yoksa c# gibi bir programlama dilide öğrenmek gerekirmi? ne düzeyde veritabanı bilgisine ihtiyacım vardır? internet programcılığı için başka öğrenmem gereken dil vs. varmıdır? artık belirttiğim gibi niyetim internet programcılığı olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim? c# gibi bir programlama dilini öğrensem daha iyimi olur? ve yine son olarakda asp.net ne kadar yeterlidir ve tam olarak neler yapılabilir? cevaplarınızı bu işde profesyonel olmayı istediğimi ve bu işden para kazanabilirmiyim meslek olarak edinebilirmiyim gibi kriterleride gözönünde bulundurarak verirseniz minnettar olurum. teşekkürler.

• sana tavsiyem girip iş ilanalrına bak. orda aranan özellikler sana herşeyi anlatır. Ama illa program adı söyleyin dersen:
    html,php,xml,mysql aklıma ilk gelenler
    C# .VBASİC HATTA COBOL (valla geliştirilebiliyomuş)BİLE KULLANARAK SERVER TARAFLI UYGULAMALAR GELİŞTİREBİLMEKTESİN KOD İLE HTML TAMAMEN BİRBİRİNDEN AYRI WEB İÇİN YAZDIGIN Bİ UYGULAMANIN KODLARININ AYNISINI KOPYALA YAPİŞTIR YAP VE MASAUSTU PORGRAMI OLARAK KULLAN
    coklu dile izin vermesi vede daha bircok özelliği var asp.netin asp.net unleashed kitapını olarak başlamnı tavsiye ederim....
    ayrıca asp.net görsel bir dilidir hatta visual stdio 2003 sürükle birakla bile site yapabiliyosun
    yazdıgın bir anketi birleştirdiğin zaman burda include den bahsediyorum ama include deil tam olarak
    görsel olark görebiliyorsun
    yazdıgın kodu derleyebilme imkanı veriyor asp.net böylece kodlarını kimse görmuyor ve telif hakkın korunmuş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurclub -- 10 Şubat 2006 11:27:03 >

• özgürclub peki asp.net ile c# a ihtiyaç duymadan her istediğimi yapabilirmiyim? benim istediğim belirttiğim gibi masaüstü programcılığı değil. siteler tasarlamak ve bunları yönetmek. ama bu siteler büyük, detaylı ve veritabanı bağlantılı profesyonel siteler olucak. böyle uygulamaları c# a ihtiyaç duymadan sadece asp.net ile başarabilirsem onun üzerine düşücem. birde bunun yanında hangi dil yada programları öğrenmem iyi olur? mesela veritabanınada başlıyayımmı aynı zamanda ve bu hangi veritabanı olsun (ms sql, my sql, access ...)?
    birde bende asp.net kitabı var, programlama kitaplarıyla birlikte almıştım. yazarı zafer demirkol ve yayınevi pusula. bu kitap nasıldır bir yorumun varmı? son olarakda sıfırdan başlamam doğru olurmu? teşekkürler.
  • Valla arkadaşım Asp.NET kodlarıyyla yapmak inan bana daha zor yada ben yapamadığım için bana öyle geliyor.Eğer C# ı öğrenirsen ki öğrenmesi o kadar abarttığın kadar zor değil kolaylıkla site yapabilirsin ben sadece sana C# ve SQL öğren derim.SQL sorgularını kodun içine gömüp veritabanı uygulamalarını da yapabilirsin böylece istediğin o büyük web sitelerine kavuşursun.Yine de tercih senin
  • eğer asp.net ile c# ı aynı anda öğrenmek istiyorsan oldukça zorlanırsın. ilk olarak c# ı kavraman gerekir. bilmiyorum programlama bilgin ne düzeyde? temel programlama mantığını biliyor musun? değişken, sabit, döngüler, sınıf yapısı, karşılaştırma operatörleri, veritabanı mantığı vb. hakkında bilgi sahibi değil isen ilk olarak c# ı kavraman gerekir. sistem yayıncılık c# veya pusula - her yönüyle c# kitaplarını öneririm(adım adım c# kitabını alma, yeni başlayanlar için uygun değil). bu kitaplarda konsol uygulamaları ile c# temelini öğrenirsin daha sonra ide(visual studio.net) ile asp.net uygulamarı geliştirmeye başlayabilirsin.
  • burdaki hocalarımız daha iyi bilir fakat benim görüşüm madem bu kadar azimlisin hemen bir .net 2005 bul biryerlerden ve birazcık içinde dolaş.. bunun yanında tabii ki veritabanı bilmek zorundasın.. bunun içinde sql 2005 ile uğraşman gerekir.. kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dahayeniyim ! burda önemli bir nokta var o da asp / asp.net bir dil değildir. Yani asp.net ile web programlama yapmak istiyorsan bir dil seçmelisin (gerçi .net çoklu dil desteği veriyor). Demek istediğim C# dilini kullanarak ASP.NETde web programlama yapabilirsin. Aynı şekilde VB.Net, J# ya da Delphi dillerini kullanarak da ASP.NETde web programlama yapabilirsin. Farzedelim ki sen C# dilini kullanarak ASP.Netde program yazmak istiyorsun. O halde hem ASP.Net in hem de C# 'ın mantığını kavraman gerekecektir. Bu fizik öğrenirken matematik öğrenmek zorunda kalmak gibidir. Sancılı bir süreç... Öncelikle C# öğrenip sonra ASP.Nete geçmeyi deneyebilirsin ama dikkat et o zaman da birden kendini masaüstü programcılıkta bulabilirsin...

çalışmalarında başarılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: erronin

dahayeniyim ! burda önemli bir nokta var o da asp / asp.net bir dil değildir. Yani asp.net ile web programlama yapmak istiyorsan bir dil seçmelisin (gerçi .net çoklu dil desteği veriyor). Demek istediğim C# dilini kullanarak ASP.NETde web programlama yapabilirsin. Aynı şekilde VB.Net, J# ya da Delphi dillerini kullanarak da ASP.NETde web programlama yapabilirsin. Farzedelim ki sen C# dilini kullanarak ASP.Netde program yazmak istiyorsun. O halde hem ASP.Net in hem de C# 'ın mantığını kavraman gerekecektir. Bu fizik öğrenirken matematik öğrenmek zorunda kalmak gibidir. Sancılı bir süreç... Öncelikle C# öğrenip sonra ASP.Nete geçmeyi deneyebilirsin ama dikkat et o zaman da birden kendini masaüstü programcılıkta bulabilirsin...

çalışmalarında başarılar....

Arkadaşımız güzel noktaları yakalamış. Benim şöyle ilavelerim olacaktır. Masa üstüyle web çok ayrı konulardır. Masaüstünde mevcut duyuğun hemen herşeyi projene ekleyebileceğin eklentilerle halledebilirsin.

Bu işle baştan başlamak istersen Perl ile CGI'ya başlamak en iyisidir. Böylece hemen herşeye hakim olursun. Ama o zamnda çok vakit kaybedersin ve çevrende bir çok kişi o dil kaldı mı filan der. Zaten senin başına ne gelirse hem akıl verenlerden gelir.

Şu anda web programcılığı üzerine bir çok dil ve teknoloji geliştiriliyor. Sen önce hangi işletim sistemeni kullanıyorsun ona bak. Kalkıpta XP üzerinde PHP çalıştırmaya çabalarsan hep webde çakılırsın. ASP ile kendini geliştirmen en güzelidir.

Java tamamen ayrı bir konudur. EN güzelide Java'dır. Ama onun dünyasıo bir farklı. Sunucusu, çalışma mantığı hemen herşeyi diğerlerine göre farklı. Kolay öğrenirsin ama kolay uygulayamazsın.

ASP.NET ise tam anlamıyla balon. Dikkat et ASP.NET patlamak üzere hemde micro$oft'un elinde (bir tarafında derdim ama )

C# gibi ne olupu belirsiz dillerden mutlaka kaçınman lazım. J#, C# hep bir yerlerden türetilmiş ve daha çok piyasada diğer rakiplerin kullanıcılarının kafasını karıştırmak için icat edilmiş dillerdir.

Şimdi Python esas anlamda yegane tek nesne tabanlı dildir. Java onu taklit eder. C# ise hem java'yı hemde python'u taklit eder. Birde işin içinde para göz micr$ort var. Bu adamlar sana sinsi sadece kendi sistemlerinde çalışan programlar yazdırıyorlar.

An gelir rüzgar eser bir bakmışsın Unix sunucuda i yapmalısın. Ne olacak. Tüm bilgin boşa çıkmış. Yıllarca didinmişsin öğrenmişsin daha veritabanına bağlantı yapamayan adamsın.

O zaman platformlardan bağımsız ve tam anlmıyla kaynak kodlara hakim olabileceğin dillere yönelmen gerekiyor.

Perl, Python, Ruby, Java, Standart ANCI C/C++ (MS VC++ değil !), PHP bütün bunlar platform bağımsızdır.

Bak şimdi ne oldu mesela Oracle'ı mySQL alacam diyor. Bir bakmışsın mySQL artık son kullanıya bşle ücretl. Ne yapacaksın o zaman. Sen Oracle'a bağlanabiliyor musun? Hayır çünkü c# bulabileceğin tüm kaynaklar yine MS SQL içindir.

Peki veritabanına bağlanıyorsun diyelim. 10.000 sorgu çalıştır bakalım. Java'da beğenmezsin para verirsin en iyi sürücüyü alırsın kurarsın sonra süratin zevkini alırsın. C# ile sürünürsün.

ÖNce bak bakalım tüm bu teknolojileri destekleyenler kimler. Sun Java'da çok akıllık yaptı. Ben size herşeyi vermiyorum dedi. Bu yüzden pazarda başkalarıda para kazanabilmesini sağladı. Rekabet ve serbest ortam onu popüler yaptı kazancı bol oldu.

HErşeyi senin eline veren ve tek kaynaktan beslenen C# gibi diller yine o üreticinin sana verdiği ve verebileceklerine kalıyor. .NET beta sürümünde MS bir açıklama yapmıştı. Güya sen C# ile program yazabilmen için MS 'ten bir onay alman lazımmış. Büyük bir ihtimalle C# ile bir şey yazabilmen için para karşılığında bir setifika veya ona benzer bir şeye verecekti. Hala o işi yapamadılar. Ama bu adamlar sana böyle milyar dolarlık projeleride kullandırıyorlarsa biraz düşün. Bu MS gib aç gözlü trösty bir şirket sana niye bunu bedavaya kullandırsın ki?

• Aslına bakarsan herşey tercih meselesi insan bazen hayatta alacağı kararları tamamen kendi iradesi ile vermeli.

Kimi zaman düşüncelerim gz arkadaşımın düşünceleri gibi oluyor kimi zaman da tam tersi...

Yalnız şunu söyleyebilirim ASP nin yanında ASP.Net ile programlama yapmak hem daha kolay hem de daha zevkli. Ama elbetteki gz 'nin bakış açısı ile yaklaşırsan microsoft ile aynı riski almak istemeyebilirsin. Bu tamamiyle sana kalmış bir strateji. Ve oldukça izafi...

Aslında Delphi 'yi tercih ederek tüm bu risklerden uzaklaşabileceğini söyleyebilirm. Delphi oldukça kaliteli ve güçlü bir dil. (Şimdilik benim tercihim olmamasına rağmen). Ancak şu sıralar Borland'ın IDE pazarından çekilecek olması beraberinde değişik spekülasyonlar da getiriyor. Bence bunlara kafanı pek takma. Takacaksan da kararını kendi iradenle ver çünkü herkes ayrı telden çalıyor. (şahsen benim de kendi içimde çaldığım iki üç ayrı tel var :) )

Delphi ile web programlama yapabilmene rağmen daha çok masaüstü geçmişi olan bir dil. Bu yüzden tercih etmeme kararı senin.

Yalnız şunu yapmamanı kendi tecrübelerime dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim.

ASP.Net, ASP'nin devamı değil. Yapıları çok farklı. O yüzden bu şekilde düşünüp de önce ASP öğreneyim sonra ASP.Net 'e geçer daha iyi kavrarım deme ! Çok zorlanırsın. Dediğim gibi sistemler tamamen farklı. ASP.NEt tamamen nesne yönelimli bir dil. Ve büyük bir ayrıcalığı CodeBehind programlama yapabilme. Oysa ASP öyle değil ve spagetti kodlama yapılıyor. ASP'den ASP.Net 'e geçtiğin zaman bazı şeyleri kendine izah edebilmen için ASP ile ilgili bildiğin pek çok şeyi unutmaya çalışmak zorunda kalabilirsin.

Karşı çıkanlar olacaktır elbette ama bunlar benim tecrübelerim.

• Kendi şahsi fikrimi hemen belirtiyim.

1. Python
    2. Ruby
    3. Java
    4. C++ (ANSI C++ pek tabii ki)

Gerisi yalan

https://www.google.com/support/adsense/bin/static.py?page=common.html

Bu uzantı bana yabancı gelmedi.

Bu bir python kodudur. Google yeni servislerinin tümünü Python ile geliştiriyor. Artık son nokta konuldu herhalde. Ama ben para kazanacam dersen pek tabii macrşok size amerikan rüyaları gördürmeye devam ediyor. Son bombasıda Visual C++ ile mySQL veritabanına bağlanamamak, Oracle ile ölü bağlantı ve versiyon farklılıkları yüzünden sunucu hataları.
  • arkadaşlar açıklamalarınız çok güzel giderek dahada ayıyorum sayenizde. ben masaüstü programlama yapmak istemiyorum. fakat asp.net ile yazılan kodları al masaüstünde kullan istersen diyenler var. bir nevi programla dili olarak nitelendiriyorlar bunun sebebide asp.net kodlarının c# ile çok fazla benzerlik göstermesi. aslında bu platform bağımsızlığı kavramı benimde uzun süredir kafamı kurcalıyor. dediğiniz gibi her server windows ile çalışmıyor, çoğu unix kullanıyor. ama microsoftun iddaasıda bu değilmiydi zaten .net de. framework ü kur her yerde çalıştır. java java java. hep java deniyor. .net in javadan eksileri yada javanın .net den eksileri varmı bilmiyorum kullanmadığım için. ayrıca java ile web işlemleri yapabilirmiyim yani sadece java programlama dilini bilmem yeterlimi. web için ayrıca asp php öğrenmem gerekicekmi gerekiyorsa javanın bunlar üzerindeki dominantlığı nedir? ve java öğrenmesi ve uygulaması gerçekten daha zor bir dilmidir c# a göre? python demişsin gz. bu dili uzun süredir duyuyorum ve google ın bununla yazıldığı söyleniyor. bu nasıl bir dildir, neler yapılabilir, öğrenimi hiç bilmeyen birine ne kadar zor gelir, kaynak bakımından destek bulunabilirmi ve yaygınlığı nedir? sonunda bir karar verip bu işe zaman ve emek harcıyacaksam en iyisi, en yaygını ve en uzun ömürlüsü olsun değilmi.

• dahayeniyim ! Tavsiye edeceğim bir şey daha var ki,

Öncelikle dil seçimi yapmak için kendine belirli bir zaman tanı. 3 gün, beş gün, 1 hafta... Bu süre dahilinde iyi ya da kötü bir dil seçip kodlamaya biran önce başla aksi takdirde çok zaman kaybedersin ve bir kaç sene sonra bu kaybettiğin zaman gözünde fazlası ile büyüyüp pişmanlığa doğru ilerler.

Sonuçta dil bir araçtır. Amaç değil. Bir dili iyi derecede öğrendikten, programlama mantığını kavradıktan sonra başka bir dile geçmen çok zor değil.

Daha önce de dediğim gibi ASP.Net bir dil değil bir platform. ASP.NET platformunda C#, VB.Net, Deplhi, J# ve daha pek çok dil ile kodlama yapabilirsin. Hatta tüm bu dillerin hepsini aynı programda da kullanabilirsin.

C# ve Java arasındaki ilişkiye gelince ikisi de C++ 'dan türemiştir ve C++ 'ın söz dizimini ve nesne modelini kullanır. Ve ikisinin de tasarlanma amacı taşınabilir kod üretmektir. Bu yüzden C#'tan Javaya geçtiğinde ya da tam tersi sana yabancı gelmeyecektir. Ama asla aynı değildir. Hatta birbirinden çok çok farklıdır.

Bence büyük şirketlerin stratejileri ile seninkileri birbirine denk getirmeye ve en doğru dili seçmeye çalışarak fazla zaman kaybetme. Yapacağın iş için en uygun dili bulmaya çalış. Yoksa günler aylar geçer gider. Tabii seçimini yaptıktan sonra bu stratejiler ile uğraşmak ayrıca zevklidir.

Python hakkında bilgim olmadığı için gz 'nin açıklamalarını merakla bekliyorum.

• Valla yazacam da maç vakti geldi. Benim şeref trübünü kuruldu, kafam ayıksa bu gece 12'den sonra yazarım.

Ama başlamak içinwww.python.org veya pythonturk (adresi unuttum yazarım :)) iyi adresler. Arkadaşları tanımam ama iyi niyetli bir çalışma. Ben de yakında onlara destek vereceğim.

Google örneği tabii kide python bak ne büyük işler yapabiliyor diye göstermek içindi.

C# Java katşılaştırması için ise.

Bir dili kimler gelştirmiştir ve ayrıca bı projeye kimler aktif katılıyor ona bakmak lazım. C# tümüyle micro$oft' a ait. Bi Allh'ın kulu çıkıpta üstünde bir değişiklik yapamaz. Bir de sadece windowsun o da bazı versiyonlarındaçalışır. Sistemi sömürür sründürür.

Java heryerde çalışır. SUn firmasını tekilinde değil. Tamam Sun geliştiri ama bir çok Java teknolojisini geliştiren şirketler var. İstemediğin kadar çok firma bu işten ekmek yiyor. O zaman o dilin ne kadar çok sana değer katacağının bir göstergesi. Mesela diyelim Oracle veritabanına bağlanacaksın. Bir defa istediğin sürücüyü seçmekte özgürsün. Oracle'ın ayrıca ürettiğini beğenmedin değil mi ara bakalım web. Bir ton sürücü var. Tabii sen biraz daha işi zorlatırdın diyelim. Yok ben bütün bunları sevmedim diyorsan al bir açık kaynaklı olanı sen düzenle. Sıkıysa MS için olanı yap. Zaten yapamazsın yaptığın zamanda MS'in mutlaka sağladığı veya sağlamadıklarına göre yazarsın. Zaten elin kolun o kadar bağlıdır ki .NET için başka bir şey aramaya değmeyeceğini düşünürsün. MS her zman için sadece benim sana verdiğimi kullan diyor. .NET farmwork'u kur ve sadece MS SQL veritabanına bağlan. Ağ programcılığı yapıcam diyorsun o da winsock artık desteklenmiyor muş. Onun yerine MS yeni bir sadece kendi üsrettiği ve kontrolü altında ki ağ araçlarına bağlı kalıyorsun.

Bir defa özgür değilsin.

Python'a gelince. Esasında Java'dan eski ve multi-platform bir dil. Dünyada ki ilk ve galibada tek nesne tabanlı dil. Diğerleri bir şekilde nesne tabanlı değildir ama öyle diyorlar. Python'da amaç programcılığı şiirsel br evrime doğru yönlendirmektir. Ruby, Lisp gibi diğer alternatifler küçük yazılım grubları tarafından yazılan ama çok büyük projelerde kullanılan dillerdir.

Gelişen dünyamızda Açık Kaynak Yazılım ilerlemekte. Çünkü bu yeni diller bukelemun gibidir. Onbinlerce insan tarafından geliştirilmektedir. Java bile bu gelişmin içindedir. O kadar hızı gelişiyor ki ben neredeyse ay da bir Java update bakıyorum.

.NET çiler en çok bak ben porgramı derleyince kodlarım saklı kalıyor diyordu. O devirde bitti. Çünkü.NET içinde artık de-complileryani derlenmiş kodu açan araçlar geliştirildi.

.NET'in içinde ve gözdesi olan Common Language .... diye bir özellik var. Sizin yazdığınız program ortak bir dile çevriliyor. O dilin esasında da C# var. O yüzden millet C# ile yazarsam benim programın hızlı çalışır diyor. Küçük ve orta ölçekli bir programda esasında bu fark pek hissedilir değil. Ama büyük ölçekte iş değişiyor. Hadi kod hızlı çalıştı diyelim ama içinde gelen diğer tüm ekler aynı hızda değil. Bu ASP gibi, kod hızlı çalışıyor ama veritabanı bağlantısı aynı hızda değil. Al başına bela. Birde MS olmayan başka bir veritabanına bağlanmak istiyince işler büsbütün karışıyor.

Valla biz gariban ülkeyiz. Bizde ki yöneticilerin gözünü boyamak gerekyor. Bak ben Micro$ock'ta yazdım dedin mi akan sular duruyor. Ama bir versiyon farklılığında işler batıyor. İşte aşağıda bir örnek.
    http://***.communityserver.org/ Bu çok ünlü olan bir yazılım. Basitçe bir içerik yönetim programı ve baya bi kullanılır. Son sürümü download etmek istiyoruz. İstersek cürette öedeyerek pro sürümü alabiliriz. Ama download sayfasınd abulunan bir uyarı beni yıktı.

For ASP.NET 1.1 sites. A web installer pre-configured for ASP.NET 2.0 will be released shortly.

Hani ASP.NET 2 çıkmıştı. MS kendi desteklediği projelerde bile durum böyle.
    Şu versiyonda çalışır şunda çalışmaz şuna mutlaka ihtiyacın var diye. ASP.NET'in resmi forumunda en çok bahsi geçen başlık bunu çalıştıran olabildi mi diye? TAbii sadece bu program bir örnek. MS'in bedava dağışıttığı e-mağaza programından tutunda tonla yazılımda hep problem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gz -- 26 Şubat 2006; 18:09:38 >

• ##faktoriyel hesaplayan program##
    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    int i = 0, carpim = 1, a = 0;
    a = Convert.ToInt16(TextBox1.Text);
    for (i = 1; i <= a; i++)
    carpim *= i; //carpim=carpim*i;
    Response.Write("faktoriyel : " + carpim);
    }
    ##enbüyük sayıyla enküçük sayının farkını hesaplayan program##
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    int s1 = 30, s2 = 30, s3 = 30;
    int eb = 0, ek = 0;
    if (s1 > s2 & s1 > s3)
    eb = s1;
    if (s2 > s1 & s2 > s3)
    eb = s2;
    if (s3 > s2 & s3 > s1)
    eb = s3;
    if (s1 < s2 & s1 < s3)
    ek = s1;
    if (s2 < s1 & s2 < s3)
    ek = s2;
    if (s3 < s2 & s3 < s1)
    ek = s3;
    Response.Write("En büyük - En küçük farkı :" + (eb - ek));

##vize finale göre ortalama hesaplayan program##
    {
    short vize = 50, final = 60;
    double ort;
    ort = vize * 0.4 + final * 0.6;
    if (ort >= 70)
    Response.Write("Tebrikler :" + ort);
    else
    Response.Write(";-( =>" + ort + "Çok üzgünsün biliyom ama yapcak bişey yok");

}

##GİRİLEN İKİ SAYIYI SEÇİME GÖRE DÖRT İŞLEME TABİ TUTAN PROGRAM##
    {
    int s1 = 0, s2 = 0;
    float sonuc;
    int secim = 1;
    switch(secim)
    {
    case 1: Response.Write("sonuc" + (s1 + s2)); break;
    case 2: Response.Write("sonuc" + (s1 - s2)); break;
    case 3: Response.Write("sonuc" + (s1 * s2)); break;
    default:
    Response.Write("sonuc" + s1 / s2);
    break;
    }
    }
    {
    int s1 = 0, s2 = 0;
    float sonuc;
    int secim = 0;
    s1 = Convert.ToInt16(TextBox1.Text);
    s2 = Convert.ToInt16(TextBox2.Text);
    secim = Convert.ToInt16(TextBox3.Text);
    switch(secim)
    {
    case 1: Response.Write("sonuc" + (s1 + s2)); break;
    case 2: Response.Write("sonuc" + (s1 - s2)); break;
    case 3: Response.Write("sonuc" + (s1 * s2)); break;
    default:
    Response.Write("sonuc" + s1 / s2);
    break;
    }
    }
    ##iki sayı arasındaki tek sayıların toplamı ve ortalamasını bulduran PROGRAM##
    {
    float a, top = 0, sayac = 0;
    for (a = 1; a <= 5; a++)
    {
    if (a % 2 == 1)
    {
    top += a;
    sayac++;
    }
    }
    Response.Write("Toplam =" + top + "<BR>");
    Response.Write("Ortalama=" + (top / sayac));

}
    ##iki sayının arasındaki sayıların toplamı bulduran PROGRAM##
    {
    int i = 0, toplam = 0;
    for (i = 0; i <= 10; i++)
    toplam +=i ;
    Response.Write("toplam:" + toplam);

}
    ##rasgele sayı buldurup ekrana yazdıran program PROGRAM##
    {
    double k = 0;
    int a, c;
    Random rasgele = new Random();
    a = rasgele.Next();
    Response.Write("Rasgele a :" + a + "<BR>");
    c = rasgele.Next(10, 20);
    Response.Write("Rasgele c :" + c + "<BR>");
    a = rasgele.Next(10);
    Response.Write("Rasgele a :" + a + "<BR>");
    k = rasgele.NextDouble();
    Response.Write("Rasgele double k :" + k + "<BR>");

}
    ##dairenin alanını hesaplayan PROGRAM##
    {
    double x;
    int a = 5;
    x = Math.PI;
    Response.Write("Pi sayısı =" + x + "<BR>");
    x = Math.Cos(Math.PI);
    Response.Write("Cos 180 =" + x + "<BR>");
    x = Math.Pow(a, 3);
    Response.Write("5^3=" + x + "<BR>");

}
    {
    double x, y, r, sonuc;
    X = Math.PI;
    r = Convert.ToDouble(TextBox1.Text);
    y = Math.Pow(r, 2);
    sonuc = x * y;
    Response.Write("Dairenin Alanı:" + sonuc + "<BR>");
    }
    ##1 ile 99 arasındakitek sayıların toplamı ve ortalamasını PROGRAM##
    {
    int i = 1, toplam = 0, adet = 0;
    for (i = 1; i <= 99; i++)
    if (i % 2 == 1)
    {
    adet++;
    toplam += i;
    }
    Response.Write("toplam:" + toplam + "<BR>");
    Response.Write("Ortalaması:" + (toplam / adet));
    }
    ##verdiğimiz üç sayının ortalamasını bulan PROGRAM##
    {
    int s1 = 67, s2 = 20, s3 = 20;
    int eb = 0, ek = 0, ortanca = 0;
    if (s1 > s2 & s1 > s3)
    eb = s1;
    if (s2 > s1 & s2 > s3)
    eb = s2;
    if (s3 > s2 & s3 > s1)
    eb = s3;
    if (s1 < s2 & s1 < s3)
    ek = s1;
    if (s2 < s1 & s2 < s3)
    ek = s2;
    if (s3 < s2 & s3 < s1)
    ek = s3;
    if (s1 < eb && s1 > ek)
    ortanca = s1;
    if (s2 < eb && s2 > ek)
    ortanca = s2;
    if (s3 < eb && s3 > ek)
    ortanca = s3;
    Response.Write("ortanca Sayımız:" + ortanca);

}

• Kardeş sadece biri yeterli olmaz. Hepsinden anlarsan kralını yaparsın. Ne kadar dil bilirsen o kadar avantajlı olur hem kariyerin hem de hazırlayacağın siteler için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.