Şimdi Ara

İnternet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 interneti 3 haneye dağıtmak istiyorum ancak her hanenin ağı kendine özel olsun, yani gidipte başkasının bilgisayarına yada telefonuna bağlanamasın ve göremesinler. Bu şekilde bir ağ kurulabilirmi, nelere ihtiyacımız olur?



  • mümkün değil. isteyen bilgisayarının ya da telefonunun hotspot özelliğini açıp istediği cihazla internetini paylaşabilir.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiğim sizin dediğiniz değil hocam, yani adam evindeki bilgisayardan benim ağımda paylaştığım klasörlere ulaşamasın, bağlı cihazlarımı göremesin, yani aynı interneti farklı ağlarda gibi kullanalım yoksa zaten adamda ethernetin bir ucu olacak, istediği kadar cihaz bağlayabilir.
  • cagdas70 dostum ezbere konuşmamakta fayda var :)

    gelelim cevaba 3 kullanıcınız (3 hane) oldugunu için sizin 3 ethernet kartlı bir bilgisayara ihtiyacanız. bu bilgisayara işeltim sistemi olarak pfsense kuracaksınnız local modem ip'sini 192.168.1.1 olarak vereceksiniz sizde bu ip'ye ait subnet kullanıcınız diğer haneler ise
    Hane1=192.168.2.1-254
    Hane2=192.168.3.1-254
    Hane3=192.168.4.1-254 doğal olarak kimse birninin ağını gormemiş olacak ve hanelere hız limiti kota vs vs koyma imkanınızda vardır. detaylı bilgi istersen anlatabilirim.
  • Arkadaşlara ek olarak
    router cihazlarda AP Isolation kısmını aktif ederseniz hiçbir kullanıcı birbiri ile haberleşemez. Tplink ve asus cihazlarda mevcut bu ayar.

    Ama her ağ kendi içindeki cihazları -vlan- görsün derseniz daha gelişmiş sistemlere ihtiyaç var.

    Arkadaşın verdiği pfsense serveri kurmanın alternatif olarak ubiquiti yada mikrotik gibi sistemlere ihtiyacınız var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağı dağıtmak için bir pc kurmak elektrik faturası nedeniyle pek mantıklı değil, ben modemden filan direk olur diye düşünmüştüm ama olmuyor anladığım kadarıyla, yanıtlarınız için teşekkürler.
  • o kadarına ne gerek var? pc lerden dosya ve yazıcı paylasımını kapatmak, paylasımı sifrelemek bilgisayarlarında kullanıcılarına sifre atamak yeterlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neo59

    Ağı dağıtmak için bir pc kurmak elektrik faturası nedeniyle pek mantıklı değil, ben modemden filan direk olur diye düşünmüştüm ama olmuyor anladığım kadarıyla, yanıtlarınız için teşekkürler.

    modem vlan destekliyorsa oluyor

    http://www.airties.com.tr/_supportdocs/2/77/2_77_20111231165857.pdf
  • AĞ üzeri dosya paylaşımımı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.