Şimdi Ara

Internet Kopma Sorunum [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir TTnet 24 mbit internet kullanıyordum (VDSL) bir 6 ay kadar yurtdışına gittiğim için hesabımı dondurmuştum. Döndüğümde açtırmışken hızımı da yükselteyim dedim ve hattımın 76mbit'e kadar desteklemesinden ötürü ilk etapta 50mbit'e çıkartayım sonra duruma göre 75mbit'e çıkartırım dedim.


    (Böyle düşünmemin sebebi zamanında eski evimin alt yapısı yüksek hız destekliyor gözükse de sürekli kopmalar olduğu için daha düşük hızda sabitlemişti TTnet, bundan dolayı korkum vardı.)



    Neyse 50 mbit'e çıkartım. İnternet hızımda bir sorun yok gayet hızlı ve akıcı ANCAK arada kopmalar yaşıyorum. Bu kopmalar 1 bazen 2 saatte bir oluyor. Ancak 1-2 saatte bir mutlaka kopuyorum. Bunu da online oyunlardaki sunuculardan disconnect olduğumda anlıyorum. (Örneğin Elden Ring'de bağlantım koptuğu için sunucudan düşüyorum.) Oyuna yeniden bağlanmak istediğimde anında bağlanıyorum.


    Bu sorun internetimin hızını yükseltince başladı. TTnet'e eskiden yaşadığım benzer sorunu anlatmama rağmen bana kendilerinde internet kopukluğunun gözükmediğini (ör: en son 26 saat önce kesinti olduğunu) belirtiyorlar. Farklı farklı methodlar denettiler. İşte ethernet kablosunu farklı porta takın vs. ben ethernet kablosunu bile değiştirdim. Ya da manyetik alandan modeminiz etkileniyor olabilir elektronik cihazlardan uzak bir yerde konumlandırın vs. Hiç birisi sorunumu çözmedi. Anlık 1 saniyeliğine internetim gidiyor ve dolayısıyla sunuculardan düşüyorum. Ancak anında geri geliyor internet 2-3 saniye içinde. Modem ethernet ile PS5 e bağlı ancak aynı durum diğer cihazlarda wifi bağlantısı ile de oluyor.


    Şimdi kafama takılan konu şu, bu internet kopmaları TTnet ile mi ilgili (onlarda kopma gözükmüyor) yoksa modem vs. başka bir durum mu var? Ne yapmam gerekir? Daha önceden benzer bir durumu internet hızımı arttırınca yaşadığım için o soruna benzer bir sorun olabilir gibi düşünüyorum ama TTNET ısrarla kabul etmiyor. Birde onlarda kopmamış gözüküyorum. Çıldırtacak bu sorun beni. Teşekkürler.








  • Modem arayüzünden hat değerlerini bulup atman lazım.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Eve gidince atayım hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.