Şimdi Ara

İnternet kafeler soyguncudur! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
19.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ama genelleme doğru olmaz. Bizim bir Akif Abimiz vardı onun kadar iyi bir internet kafe sahibini bırak iyi bir insan daha tanımadım. Ama zaten belki de bu yüzden ayakta kalamayıp kapatmak zorunda kaldı. ☹️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık yahu. Cahil, cühela adamlar işte. Hiç şaşmaz sonları kötü biter bunların. Hem de her ekonomik parametrede.
  • Tum lise hayatim internet kafede gecti, o indirme yapan adamlar cidden diger musterilere indirme bitene kadar eziyet ediyor interneti yavaslatarak. 2 gb cok bir sey degil ama adam kullandirtmak istemedigi icin boyle soylemis olabilir. Genellemek dogru degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkayselcuk -- 18 Eylül 2019; 21:59:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitme abisinin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    anladım peki play station salonu açmak nasıl bir fikir sizce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birhacettepeli

    5 sayfa cikti icin 5 lira istedi , kaziklim derken 5 kurus para alamadi. Bana muhtac diyip kazikliyolar.
    Siz amme hizmeti için açın fotokopici 25 kuruştan verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Water

    Ama genelleme doğru olmaz. Bizim bir Akif Abimiz vardı onun kadar iyi bir internet kafe sahibini bırak iyi bir insan daha tanımadım. Ama zaten belki de bu yüzden ayakta kalamayıp kapatmak zorunda kaldı. ☹️
    Anlatmak istediğim de bu. Amme hizmeti yaparsa kapatır gider. Neyden para alacak başka kırtasiye değil ki 50 kuruştan fotokopi çektirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    25 kuruşa çektirdiğim yer de zaten amme hizmeti yapıyordu.
  • Geçen geçen bi torrent lazım oldu, turistik bölgede gittim bi pastaneye, söyledim kahvemi, ayarladım laptopu kapattım kapağını.Pastaneci müziği online radyodan açmış.Oturduğum 3 saat boyunca millet cızırtı dinledi, bi kaç kere kontrol etti bişey anlayamadı.En sonunda müziği kapattı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Tartışmanızı okudum da, sizi tam olarak şuradaki adama benzettim

    İnternet kafeler soyguncudur!

    İyi yine sabırlısınız. Gerçek esnaf tüyü var sizde Diğer arkadaş gibi olan esnaflarla tek sefer işim olur, daha da olmaz. Tez zamanda batarlar umarım diyeceğim ki zaten bunun gibiler yüzünden küçük esnaf kalmadı, battı hepsi.




  • Hâlâ beğenmiyorsan çık diyorlar. Yok arkadaşlar beğendim 50 lira bayıldım o yüzden soyguncu diyorum. Akıl dağıtılırken şemsiye tuttunuz sanırım.

    Düzenleme: Bakkal Ahmet abiden rica ettim kırmadı sağolsun. Gerçek ESNAF ender rastlanan bir şey.

    Bu arada para bayılmayı ne çok seviyorsunuz. Cimri diyenler olmuş. Kaba etimle gülüyorum size



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scalh -- 19 Eylül 2019; 3:40:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Modem ve Laptop adaptörünün harcadığı elektrik için şuna Modem için 12V 2A'den 24W, Laptop adaptörü için 19V 5A'den 95W toplamda tüketilen 119W elektrik için bir saatlik tüketim 0.48 kWh'den 0.29 TL tüketim bedeli ödesin de kessin sesini. Elektrik de elektrik deyip duruyor ne aç adamsın ya..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scalh

    Hâlâ beğenmiyorsan çık diyorlar. Yok arkadaşlar beğendim 50 lira bayıldım o yüzden soyguncu diyorum. Akıl dağıtılırken şemsiye tuttunuz sanırım.

    Düzenleme: Bakkal Ahmet abiden rica ettim kırmadı sağolsun. Gerçek ESNAF ender rastlanan bir şey.

    Bu arada para bayılmayı ne çok seviyorsunuz. Cimri diyenler olmuş. Kaba etimle gülüyorum size
    Sıradan kayseri esnafı ile tanımışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2002 ÖSS mi kpss mi bi sınav sonucuna bakmak için sigortacı mı neci öyle bir dükkana 5tl vermiştim. Sonuca bakmak 4dk sürmüştü ve sonuç hüsran.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mrmikda

    Git bi normal cafeye bi çay iç al wifi şifresini indir. 2gb için 30TL nedir, sanki vahiy indiricen
    Gerçekten güldürdün :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    O hesap öyle olmuyor iste. Onu evde kendin o sekilde yapabilirsin, üstüne vergisini dükkan kirasini ivirini zivirinida koy. Bedava internet ariyorsan arkadasinin evine gider orda yaparsin, ac olan kim acaba ? Adam kisaca olmaz dememis yapmasin diye fiyat abartmis Lafin tamami kime denir biliyorsun umarim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 19 Eylül 2019; 9:27:30 >
  • esnaf yapmak istemediği işe yüksek fiyat ister bende internet cafe işletiyorum.Müşteri geliyor abi cıktı alacam buyur aç bir bilgisayar çıktını al.Yok sen ana masadan çıkar laf söz anlamıyor o zaman adama diyorum 50 tl benim çıkarmam(mesele para değil adam laf anlamıyor normalde çıktı ücreti 1 tl masa ücreti de çoğu zaman almıyorum.)Bazılarınız 1 tl yi cok bulabilir ama internet cafeler seri olarak çok sayıda çıktı almak için uygun yerler değildirler fotokopi üssü değildir.İş yerlerinin kazancının en az %50 si masrafa gider yani bir kafeci saat 4 tl den masa kiralıyorsa bunun 2 tl si bu adamın masrafına gider.Yazıyı yazan arkadaş sana da şu kadarını söyleyim bir şahısla sorun yaşadığın için bütün esnafı zan altında bırakıp hakaret etmişsin bu ayıp ta ayıp olarak kendini bilene yeter.
  • Türkiye de İnternet kaffe de yapılan iş pahalı değil Türkiye de İnternet pahalı yada sen fakirsin....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    sanırsın internet kafe kotalı internet kullanıyor. ben internet kafe sahibi olsam böyle şeyler yapmam. müşterim gelsin dizüstü bilgisayarını güncellesin veri indirimi için kesinlikle para almam.
    Ama ne yaparım güncelleme olurken müşterinin canı sıkılmasın diye çay,kola,tost v.s istermisin diye sorarım müşteri de mahcubiyet psikolojisiyle mutlaka çay falan ister. işte parayı o çay ve o tür içecek ve yiyeceklerden kırarım.
    hem müşteri memlun ayrılmış olur hem ben. Türkiye de çoğu esnaf iş bilmez,yol yordam bilmez halde işletme işletiyor.
    Yapilacak sey belli. Orasi bi internet kafe sadece bilgisayara ya da sadece internete para odenmiyor. Masa kiralaniyor olan tum hizmet kullaniliyor. Koyarsin girise ufak bi masa isteyenin bilgisayarina format atarsin, isteyene oyun yuklersin. İsteyene masa ucretinin yarisina sadece internet baglantisi sunarsin. Cok aman aman bi sey degil yani.

    Turkiyedeki internet kafecilerin sorunu gercekten bilgisayardan anlamamalari. Acarsin wirelesstan bi misafir agi, hizini 10mbit ile sinirlandirirsin. Salarsin kullanir millet. 10 sene once kadikoyde internet kafeye giderdin wireless ucretsiz verirlerdi. Gercekten internet kafecilerin hizmetten yana bi fikri yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Esnafımsı yaratıklar soyguncudur diye değiştirelim mi başlığı hocam? Beni kazıklamaya çalışmayan esnaf sayısı çok ama çok azdır.

    Daha geçen gün halı yıkamaya bir halı götürdüm. Metrekaresi 5 lira demişti zaten götürmeden önce. Adam halı top halinde iken göz ucu ile "Eni 1.20, boyu da 5 metre. 25 lira yapar ama 20 lira alırız." dedi. "Mutfağa 5 metre halı sığmaz ama yine de sen bilirsin." diyince bozuldu. "Neyse abi ölçeriz." dedi ve ayrıldım. Halıyı alınca borcumun 20 lira olduğunu tekrarladı. Gitmeden önce tartışmama kararı almıştım zaten ve tek kelime etmeden eve gelip halıyı ölçtüm. Boyu 3.6 metre. Yani indirimsiz borcum 18 lira olmasına rağmen benden indirimli olarak 20 lira aldı Peki ben bu durumda ne yapacağım? Yaşadığım yer küçük bir yer. Müşteri kitlesi belli. Bu durumu anlatıp mümkün olduğunca müşterisini kaçıracağım. Google haritalarda yer olarak ekli. Oraya yaptığı bu dolandırıcılığı tek tek anlatacağım. Bir daha da oraya tek bir halı götürmeyeceğim. 2 liralık adama böyle muamele edilir. Böyle devam ederse de o dükkanı çok sürmez kapatmak zorunda kalır.

    Bu olay başka tecrübelerime kıyaslarsak çok küçük bir olay. İşlem öncesinde fiyat sormama rağmen fiyat söylemeyip 40 lira etmeyecek ocağa 40 lira doğalgaz dönüşüm parası isteyen esnaf mı dersin(taktiği parçayı söktürdüm ve 5 liraya alıp 2 dakikada kendim taktım), işgüzarlığı yüzünden evdeki kornişleri söküp 2 gün çalışma sonunda tek kuruş para alamayan esnaf mı dersin, gelinlik dikimi gibi insanı yaşanacak bir olumsuzlukla strese sokacak bir işlemde bile sürekli fiyat yükseltmeye çalışan (Sürekli extra çıkarmaya çalışıyor ve işi yokuşa sürüyor. Tehdit bile girdi işin içine. ) esnaf mı dersin saymakla bitmez. Esnafa gideceğim zaman kazıklanacağımı bilerek gidiyorum. Eğer esnafa gitmemek gibi en ufak bir ihtimalim varsa hemen o ihtimali değerlendiriyorum. Bu işe yaramaz esnafımsı yaratıklar yüzünden evime bayağı bir alet dizdim. Kendi işimi kendim görüyorum ve her işi öğrenmeye çalışıyorum. Mümkünse kurumsal yerleri tercih ediyorum. Ekmek için uğramasam bakkala dahi girmiyorum. Çünkü bakkal dahi kazıklıyor yahu her fırsatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.