Şimdi Ara

İnternet'in Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2000'lerin teknoloji devi Nokia, zamana yenik düştü. Tuşlu telefonların kralı, akıllı (dokunmatik) telefonlara geçiş sağlayamadı. 2010'larda Microsoft tarafından Windows Phone arayüzle sahneye çıktı, daha sonra esamesi okunmadı.


    mIRC, ICQ gibi chat uygulamalarının modası geçti. Bir döneme damgasını vuran, dünyada 330 milyon kullanıcısı olan Windows Live Messenger, 2012'de Skype'a evrildi. O kadar toksik bir programdı ki artık şirketler bile tercih etmiyor. Chat'leşmek rafa kaldırıldı. İnsanların sohbet etmek için bilgisayarlara gereksinimleri kalmadı. Daha çok WhatsApp, Telegram'da vakit geçiriyoruz. Burada da arkadaşlardan veya işlerden emojiler alıyoruz.


    Yıl 2024: Girdiğimiz sitelerin 4'te 3'ü yasaklandı. VPN'ler sükse yaptı. Kasaba, ilçe sayılabilecek çeşitlikteki sözlükler, bloglar, forumlar yok oldu. Birkaç sözlük, forum sitesi, gazetelerin haber siteleri, Twitter, Instagram ve YouTube kaldı. Ha unutmadan, birkaç da porno sitesi var. Bütün o kaliteli içerikleriyle, kullanıcılarıyla dolup taşan internet, bugün bundan ibaret. 18. yüzyılda alt-orta sınıftaki kısmen küçük ailelerin yaptığı Kapitalizm'in, bugün milyar cirolar yapan kurumsal şirketlere evrilmesi gibi. Çoğu şey kalitesizleşti. Yıllanmış içerikler, ısıtılıp ısıtılıp servis edilmeye başlandı. Haber sitelerinde yüzeysel ve gereksiz şeyler okuyup, sözlükte & forumda başlığını açıp, Twitter'da rt yapıp, YouTube'da beynimizi yıkayıp, Instagram'da kalp atıp, PornHub'da günü sonlandırıyoruz. Yatmadan önce de Spotify'dan ruh halimize göre parçalar dinliyoruz. Küçük bir camdan hayata bakıp büyük işler çevirmeye çalışıyoruz. Tarihe not düşülecek, kayda değer hiçbir şey yok. Herkes sentetik nirvanasına ulaşmak için bir şeyler çabalıyor.


    Gökhan Kırdar'dan,


    "İletişim hızının artması, özlemi yok eden bir süreç oldu. Hemen ulaşılabilir olmak, insanlara özlemeyi unutturdu belki de. Birçok şey sanal olarak yaşanmaya başladı. Romantizm, bir aşk mektubu, o mektubu yazarken hissedilen duygular, arzulamak gibi romantik duyguları yitirmeye başladık. Dönüşüm başladı ve aşkın yöntemleri değişmeye başladı. İlişkilerin yöntemleri değişmeye başladı."


    İnternet'in Geleceği







  • Yil 2002, 2003 falandi. internet aniden hizlanmaya basladi. Nete 128 kbps, 256 kbps gibi hizlarla baglanirken once 512ye sonra 1 mbps'e cikti. Artik arkadaslarla disarda bulusup gorusmek yerine kamera acmaya basladik. Kizla tanismak icin cile cekip heyecan yasadigimiz anlar yerine artik dm'den alev atiyorduk. Halisaha maclarinin yerini online multiplayer oyunlar aldi. Gitgide dijital dunyadaki 0 ve 1lerin icinde izole olduk ve..

    Ve hayat bir daha hic eskisi gibi olmadi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İleride okullar kapanır. Çocukluk yaştan herkes bilgisayar sohbetiyle, kendi seçtiği konuları öğrenir. İnternet'in Geleceği 

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.