Şimdi Ara

İnternet İçin Bina İçi Kablolama Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 senedir sorunsuz olarak kullandığım 24 Mbit VDSL internetimi 2 aydır düşük hızla kullanıyorum. 2 ay önce internetim kesilmeye başladı hızı 18 Mbit'e sabitlediler. 18 Mbit'te kesilmiyor ama hızı yükseltince kesilme oluyor ben eski internet hızıma kavuşmak istiyorum, müşteri hizmetlerini aradım ancak bina içi kablolamada sıkıntı olduğunu, elektrikçi çağırmamı söylediler. Ankastreden modeme gelen 2 tane ayrı kablo var ben bunları tek bir kablo haline dönüştürmek istiyorum:
    -Biraz araştırdım, CAT6 kablo alma kanaatine vardım.
    -Kutu ile modem arası yaklaşık 10 metre.
    -Detaylı bilgilendirirseniz sevinirim.
    Güncel modem hat değerlerim şu şekilde:İnternet İçin Bina İçi Kablolama Yapmak







  • Elektrikçiyi çağır cat5 veya cat6 çeksin eksiz kabloyu ezmeden büzmeden bi ihtimal iyileşir şuanki kablodan ek filan yoksa çokta fark olmaz.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    İşi elektrikçi çağırmadan halletmek istiyorum.Şuan ki kabloda ek var evet.CAT6 kablonun bir ucu ankastreye bir ucu da modeme takılıyor demi?Ankastreye takmak için ek bi alet gerekir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xprez

    İşi elektrikçi çağırmadan halletmek istiyorum.Şuan ki kabloda ek var evet.CAT6 kablonun bir ucu ankastreye bir ucu da modeme takılıyor demi?Ankastreye takmak için ek bi alet gerekir mi?
    Ben 2 arkadaşın kablolarını cat6 ile değiştirdim.
    Bina girişindeki kutuya kablo nasıl takılır diye çekiniyordum ama çok kolaymış.Kredi kartı ile sıkırştırdığımda mis gibi oldu. gerisi ise çok kolay. birde soket pensesn varsa modeme giriş için soket 11 çakman lazım. Kolay gelsin
  • Ankastre ile modem arasındaki kablo cat6 demi? Ve ben tek kablo çekmek istiyorum.Bi arkadaşım cat6nın modem ve pc arasındaki kablo olduğunu, sana dsl kablosu çekmemiz gerektiğini söyledi.Dediğim gibi ben tek kablo çekmek istiyorum bu mümkün demi? Bir ucu ankastreye bir ucuda modeme uyumlu olacak.
  • xprez X kullanıcısına yanıt
    Bende bağlatırken tek 1 kablo ile bağlatayım dedim türk telekom çalışanı bunu böyle bağlamayalım dedi ek yapip telefon kablosu ile bağlayalım dedi böyle daha sağlıklı olur dedi ek yapmak sorun değil kablo kırılmasın hatta kayıp yaşamazsınız benimkide ekli hatta kayıp yaşamıyorum modemin ucuna kadar cat6 çekip modeme telefon kablosu ile ek yaparsanız daha iyi olur hatta direk eksiz istiyorsanız telefon kablosu alın
  • Telefon kablosu kaldı mı ya? daytone1 arkadaşın dediği gibi yapıcam ama kendi portumu nasıl bulucam?
  • Almışken kalitelisini alayım diyorum şunu alıcam ne dersiniz?
    https://www.hepsiburada.com/kablo-switch-coklayicilar-c-757
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.