Şimdi Ara

İnternet Hızını Arttırınca Yavaşlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Geçenlerde internet hızını 16’ya çıkarttım. 2-3 gün sonrasında sürekli kopmalar, yavaşlama yaşamaya başladım. Gece kopmalar kesiliyor ama yavaşlık devam ediyor. Steam’dan bir şey indirmeye çalıştığımda en çok 200’leri görebiliyorum. Ttnet’i aradığımda sorun olmadığını söylüyorlar. Modemim yeni. Bunu nasıl çözebilirim?

    Hat değerleri şöyle.
    İnternet Hızını Arttırınca Yavaşlaması







  • Hocam noise margin degerin upload yonunde 5.4db yani gürültü degeri yüksek buda kopmalara sebep veriyor ek olarak kutu yada santrale mesafene bakarak ath. Değeri olur 20-25lerde orta seviye diyebiliriz 16mbit kaldırması gerek iki sorun buna sebep verir iç tesisatın eskidi ankastre kutusundan gelen telefon kablosunu degiştiriceksin %90 sebebi bu diğer secenek TT tarafında kart yada alt yapıda sorun olabilir bağlı olduğun ısp firmasına arıza bırakman gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğin resme göre hızın 16 değil 4mbit'e sabitlenmiş durumda ama bu durum düşük bir ihtimal'de olsa modem ayarlarıyla alakalı olabilir. çünkü Asus modemlerde dsl sekmesinde bağlantıyla alakalı snr arttırmaya yönelik ve sıradan kullanıcıların kurcalamaması gerekn abidik gubidik ayarlar var, o kısımda yanlışlıklar varsa belki sorunların ondan kaynaklıdır.
    Bana göre Asus router'lar fena değil ancak modem olrk çok kötü, yani ya bu ülke şartlarına uygun değil yada belki dünya genelinde 5 para etmez durumda olabilir belki, fakat modem olrk şahsen tavsiye edeceğim bir marka değil.
  • Modemi sıfırlayıp yeniden kurmayı veya hat stabilizasyon değerlerine bakmanızı tavsiye ederim. Onun haricinde varsa elinizde başka bir modem onunla da deneyebilirsiniz. Ek vs varsa da aradan çıkartıp deneyin.
  • Şu anki alt yapın 8mbit stabil bağlantı alacağını gösteriyor. Saha kutun veya portun değişmezse 16mbit bağlantı verilse bile hat oturmayıp sürekli kopacaktır.
  • değil 16 mb 8 aldığana şükret modemdi kabloydu vs uğraşma senin problemin tamemen bağlı olduğun santralle alakalı santrale (dolaba) bağlı olduğun mesafe hepsi etken
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.