Şimdi Ara

İnternet Hızı ve Anlamadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Malumunuz pandemi teknoloji ve çalışma alışkanlıklarımızı oldukça değiştirdi. Türk Telekom altyapısını kullanan bir servis sağlayıcıdan internet hizmeti alıyorum arkadaşlar. Verilebilen maksimum hızın şebeke uzaklığı, şebekede kullanılan portun teknolojisi gibi şeylerin etkilediğini biliyorum. Ancak anlamadığım şey aynı sokaktan geçen fiber'in(aramızda 5-6m var) nasıl bu binaya ulaşmadığı yada karşı binaya verilebilen hızların 100mbit e kadar çıkarken buraya en fazla 13mbit olması.

    Evde aynı anda internete çıkan çok fazla cihaz ve kullanıcı var dolayısıyla yüksek hızlara ihtiyaç duyuyoruz bu şekilde 5 kişi de mağdur oluyor. ancak ne turk.net den ne de turk telekomdan konuyla ilgili herhangi bir bilgi akışı sağlayamadım. Değiştirmemiz gereken bir parça teknoloji vs. Varsa değiştirelim diyorum apartmanda ama bilgi veremeyiz diyorlar. Daha net anlatmak adına bir görsel de ekliyorum. Bunu nasıl çözerim, sebebi nedir? Uzayı konuşan 2021 tr'sinde yaşanan sıkıntıya bakın diye söylenmeden de edemiyorum...
    İnternet Hızı ve Anlamadıklarım

    En azından vdsl alabilsek iyi olacak ama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RakunLander -- 1 Mayıs 2021; 7:28:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • hocam,konuyla ilgili olarak mıntıka diye bir şey daha önce duydunuzmu.mıntıka konusu aynen sizin anlattığınız gibidir.mesela bir kaldırımın iki tarafında binalar var,kaldırımın bir tarafındaki bina 100mbps fiber bağlantı kurarken şebeke var iken,kaldırımın diğer tarafında kalan binada şebeke olarak hala adsl vardır.işte bu mıntıkanın sınırıdır.bunun çözümü firmaların bölgeye yatırım tercihleri ile ilgilidir.firma sizin mıntıkanıza yatırım yapmazasa tabii ki mıntıka dışı kalmış olursunuz.peki siz kendi mıntıkanızdaki şebekeyi değilde diğer mıntıkanın şebekesini bir şekilde kullanabilirmisiniz.açıkcası bilmiyorum.yani bu iş nasibinize kalmış.hayırlı ramazanlar.




    saygılar..................

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.