Şimdi Ara

internet hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evde 2 pc var birini ablam kullanıyo diğerini ben ablamki kabloulu bağlanıyo ben kablosuz..Ablam resmen interneti sömürüyo ben googla bile girerken beklemek zorunda
    kalıyorum modem ayarlarından onun hzıznı kısabilirmiyim veya başka bir programla
    modem huawei hg521
    yardımlarınızı bekliyorum

Orijinalden alıntı: ejectx

evde 2 pc var birini ablam kullanıyo diğerini ben ablamki kabloulu bağlanıyo ben kablosuz..Ablam resmen interneti sömürüyo ben googla bile girerken beklemek zorunda
    kalıyorum modem ayarlarından onun hzıznı kısabilirmiyim veya başka bir programla
    modem huawei hg521

Kablolu herzaman çok alır.Fazla Kablo girişi varsa kablolu kullan.
  • muhtemelen elindeki usb adaptör 150 mbitlik 300 yap sende ablan kadar olmasada hızlan..kablolular kadar olmasada % 80 yakalarsın..

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

muhtemelen elindeki usb adaptör 150 mbitlik 300 yap sende ablan kadar olmasada hızlan..kablolular kadar olmasada % 80 yakalarsın..

laptobun kendi kablosuzu yinede değiştirmeye gerek varmı? veya modemi 802.11n modu var ona alsam çok şey değişirmii?

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

muhtemelen elindeki usb adaptör 150 mbitlik 300 yap sende ablan kadar olmasada hızlan..kablolular kadar olmasada % 80 yakalarsın..

Bence asıl sorun ablasında abi.Çünkü kendimden biliyorum: abim 2-3 gün önce dell ınspıron 6400le youtubeden film indiriyordu.İnternete kablolu bağlanıyoruz dell ınspıronda.Acer netbookla internete gireyim dedim ,zor giriliyor.Ama eğer download yüzündense sorun direk arkadaş ablasına idm kullanmayı öğretmeli.Çünkü bildiğin çin işkencesi o tür internete girmek.İdm(internet download manager)ı kurup ,hız sınırlaması getirmeli downloada.

Bence film izliyorda olabilir ve internet firması yeterince hız vermiyordur.Bu nedeni de atlamayalım.Ama soruyu soran arkadaşın ablası bir yandan torrentle dosya indirir ya da upload sitelerinden dosya indirir ve internetten film izlerse ya da video izlersede soruyu soran arkadaş zor girebilir.

ejectx dostum sen ablan ne yapıyorda yavaş giriyorsun internete bunu öğren.Film falan indiriyorsa idm kullandırt ablana ve hız sınırlaması getirt.Ama sorun internet hızındaysa bu durumda şikayetvara ttnet,biri,süperonline hangisini kullanıyorsan artık onu şikayet etmelisin.

İnternet hızını anlamanın basit bir yolu var: 5-10 dakikalık bir videoyu indir internet download manager aracılığıyla.

Dosya inerken kaç kb ile indiriyor onu yaz bir kenara.Ama bu işi ablanı bilgisayarının koltuğundan alıp yapmalısın.

Ve aynı yöntemi 2 gün sonra yani ayın 1inde de yap.Yarın gece 12:00dan sonra yapsanda olur.Ve ortalama indirme hızını bir yere not et ve burada söyle o hızı.

Hangi tarifeyi kullanıyorsun bilmiyorum ama tarifeni ve internet sağlayıcını(ttnet,biri,turkcell vs) yaz internete ve araştır.Benzer kişiler ne kadar hız alıyorlar internetten diye.

ama şu ihtimalide göz önünde bulundur.Şimdi anladığım kadarıyla modem sizde.Ablan kabloyla kullanıyor interneti ve sen kablosuz kullanıyorsun.Peki wifi şifrenizi kıran lamer ya da kırmakta denemez ev telefonunuzu ,cep telefonunuzu bilen birisi netinize bedava ortak olabilir mi?Ne dersin?

iyisi mi kablosuz(wifi) şifrenizi değiştirin ve kolay ,komşuların ,eşin dostun bilemeyeceği bir şifre koyun.

birisi sizin netinizi kullanıyorsa bunu anlamak kolay.Ablan kablolu bağlanıyorsa ttnet kampanyasından beri kullandığım airties rt 205 üzerinden örnek vereyim.Kablolu kullanımda lan ışığı yanıp söner.Kablosuz da ise wlan ışığı.

bu da demektir ki: sen bilgisayarını kapat ve ablanın odasında modemi gözle ve wlan ışığı yanarsa emin ol ki birisi senin interneti bedavaya kullanıyor.Eğer bilgisayarın kapalıysa ve ablan kablosuzla internete bağlanıyorsa hemen ilk işin kablosuz şifresini değiştirmek olsun.Bazı bilgisayarlarda driverla alakalı olarak ve ya teknik bozukluklardan dolayı yavaş internete bağlanma sorunu olabiliyor.Bunu da göz ardı etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashouf eneky -- 30 Ağustos 2012; 23:48:33 >

• vay be kimsenin bizim internete gireceğini düşünmezdim meğer biri var kimse yokken internet ve wlan yanıyor ayrıca wlan kablosuz demek bir hata olmasın
    şifreyi değiştirdim wpa-2 psk yaptım ayrıca

şifreyi değitirmede önceki 5 mbps idi umarım sıkıntı yaşamam artık
    daha youtubedan çok müzik dinliyo ve belgesel izliyo internet paketin net limitsiz ama hiç 50 gb aşmıyoruz meğer biri varmıs
    8 mbps pkette 9.28 hız alıyom ayrı bi konu :)
    çok teşekkür ederim siz olmasaydınız bizim internet beleşe gidecekti

internet hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 30 Ağustos 2012; 22:15:52 >

• quote:

vay be kimsenin bizim internete gireceğini düşünmezdim meğer biri var kimse yokken internet ve wlan yanıyor ayrıca wlan kablosuz demek bir hata olmasın
    şifreyi değiştirdim wpa-2 psk yaptım ayrıca

şifreyi değitirmede önceki 5 mbps idi umarım sıkıntı yaşamam artık
    daha youtubedan çok müzik dinliyo ve belgesel izliyo internet paketin net limitsiz ama hiç 50 gb aşmıyoruz meğer biri varmıs
    8 mbps pkette 9.28 hız alıyom ayrı bi konu :)
    çok teşekkür ederim siz olmasaydınız bizim internet beleşe gidecekti

internet hızı

Vallaha arkadaş şifren zorsa beleşçi arkadaş yine kırar.Wardomda bunu gösteren bir mürit vardı.Wardomda truva atı olduğu wardomda tartışıldı.Yani kendi sitelerinde tartıştılar, admin yapmaz dendi.Adminleri de dial-upçu izmirli mehmet ya neyse.1 class mevzusunda şikayetvar ne diyor ,orası malum zaten.

konuya dönersek , wardomda bir mürit bu olayları detaylıca anlatıyordu ve teşekkürler alıyordu.Yani senin beleşçi zırto tekrar tekrar kırar şifreni.Trojan da yedirmiş olabilir bilgisayarına, bu kısmı da atlamayalım.Nasıl olur o iş bilemem ama virüs var mı kontrol et.1 classcı bebeler falan bu işlere meraklı ,ya da kendi çapında lamerlık yapan bilmemne bulunmaz hint kumaşı hackerlar.

Yani diyeceğim odur ki dikkatli olmak lazım paşam.Ve en mühim çözümüne yardımcı olay şu: hiç değilse haftada bir şifreni değiştir ve zor olsun şifrelerin her zaman.

ikincisi : evine girip çıkan birisiyse o şahıs , bilgisayarına zor bir şifre koymayı ihmal etme.Ha kıran yine kıran ama şifre ona vakit kaybı olacaktır.

Kablosuzun kullanılıp kullanılmadığı airties rt 205 de wlan ışığının yanıp sönmesiyle anlaşılıyor.Lan ve wlanı karıştırdım ,siz haklısınız.Mesajımı değiştireyim de yanlış anlamaya mahal vermesin.

Teşekkürünüz için sağolun.Hesap numaramı vereyimde wikipedi yerine bana bağış yapın.Yazın : 0000000 sonra bir tane daha sıfır.Dekontu p.m.lerseniz sevinirim.hehehhehehehe

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçen kullanıcı klasöründe bi program vardı sürekli açılmaya çalışıyorda hatta foruma yazdım bu program bilgisayarınzda değişiklik yapmaya çalışıyor evet hatır çıkıyor hayır dedikçe artarda çıktı program silinmedi mcafee ile tarattım tanımadı parçala seçeneğiyle silmeye çalıştım silemedi:( en sonunda pcyi güvenli modda açıp sildim sonunda yardımlarınız teşekkürler.

işte konuda burda:http://resim.donanimhaber.com/m_65222062/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65222062
    büyük ihtimalle ondan geldi bu viruus

evde 2 pc var birini ablam kullanıyo diğerini ben ablamki kabloulu bağlanıyo ben kablosuz..Ablam resmen interneti sömürüyo ben googla bile girerken beklemek zorunda
    modem huawei hg521

Peki hiç ablan internete girmiyorken sen girmeyi denedin mi eğer o zmn da yavaş ise kullanığın bilgisayarındna kaynaklı ( kendimden biliyorum ) onuda wireless adaptörle çözebilirsin(airties 2410 adaptör var bence 300 lük gayet iyi )

Orijinalden alıntı: daleth

quote:

modem huawei hg521

Peki hiç ablan internete girmiyorken sen girmeyi denedin mi eğer o zmn da yavaş ise kullanığın bilgisayarındna kaynaklı ( kendimden biliyorum ) onuda wireless adaptörle çözebilirsin(airties 2410 adaptör var bence 300 lük gayet iyi )

ben tek girerken hızlı ablam girince cok yavaslıyordu bide interneti belese kullanmaya çalısan birileri vardı çıkartınca kısmen çözüldü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.