Şimdi Ara

İnternet Akşamları Gidiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben 8 mbit netlimitsize geçtigimden beri benimde akşamları net sürekli kopuyor nete girsemde ağzımdan burnumdan geliyor sordugumda forumda da dahil hattınız kaldırmıyor gibi bir bahane var iyide gündüz neden hiç bir kere kopma olmuyor akşam 5,5 6 gibi başlıyor bazı akşamlar çok az kopma olurken bazen çok fazla artık çıldırtıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berrakk

    ben 8 mbit netlimitsize geçtigimden beri benimde akşamları net sürekli kopuyor nete girsemde ağzımdan burnumdan geliyor sordugumda forumda da dahil hattınız kaldırmıyor gibi bir bahane var iyide gündüz neden hiç bir kere kopma olmuyor akşam 5,5 6 gibi başlıyor bazı akşamlar çok az kopma olurken bazen çok fazla artık çıldırtıyor

    bu saatlerde neden kopmuyor bende merak ediyorum.. zaten 8 mbit bağlantıda yok.. 4 mbit ile bağlamnıyorum..eğr 4 mbite gecmek sorunu çözüyorsa sorun olmaz acıkcası...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popeye85


    quote:

    Orijinalden alıntı: berrakk

    ben 8 mbit netlimitsize geçtigimden beri benimde akşamları net sürekli kopuyor nete girsemde ağzımdan burnumdan geliyor sordugumda forumda da dahil hattınız kaldırmıyor gibi bir bahane var iyide gündüz neden hiç bir kere kopma olmuyor akşam 5,5 6 gibi başlıyor bazı akşamlar çok az kopma olurken bazen çok fazla artık çıldırtıyor

    bu saatlerde neden kopmuyor bende merak ediyorum.. zaten 8 mbit bağlantıda yok.. 4 mbit ile bağlamnıyorum..eğr 4 mbite gecmek sorunu çözüyorsa sorun olmaz acıkcası...

    onu bende merak ediyorum buna doğru düzgün cevap verende çıkmadı 4 mbit bağlantıda yok ki 4 olarak görüyorum ama 2 mbit bile alıp almadıgım şüpheli 4 mbitten 2 mbit düşüttürdüm bir ara akşamları olan kopmalar hiç olmadı bu saat 6 gibi başlayan kopmaların sebebi bence yogunluk gibime geliyor da nekadar doğru onu bilmiyorum çözemedim gitti ama bendeki kopma bazen gerçekten çok oluyor enteresan bazende akşamları 2-3 kere kopuyor kopmuyor birde şunu fark ettim şimdi benim bağlantı 4096 gündüz bu şekilde görünüyor kopmalar başladıgında bu düşmeye başlıyor 3900-3800 böyle gidiyor bir ara 3200-3300 kbps yi gördüm işte o zaman hiç kopma olmuyor garip birşey anlayamıyorum




  • ttneti arayıp söyledim..bir işlem gercekleştirdik dediler bakalım kopacak mı bu gece :?
  • bende de buna benzer bir olay olmuştu. müşteri hizmetlerindekilerin bunu anlaması katiyen mümkün değil, anlamalarını beklemem de zaten. bizzat kendim santrale giderek çözmüştüm bu olayı. teknisyenle apartmanın kutularına baktık. saha dolabına. ordan kablonun yerini değiştirdi. santraldekileri aradı. dslamden kartın yeri değiştirildi ve sorun çözüldü. sanırım bir başkasının hattıyla beraber bağladıkları için olmuştu. diğer abone nete girince ben düşüyordum.
  • su an internet in koptu ve geri geldi.normalde bu saate internet kesikti bakalım ne kadar durabilekce bağlantıda..ttneti aradım kopunca bağlantı bağlantınız var ama ip adresi almıyor dedi eleman...
  • bende de aynı şekilde 18:00 itibariyle kopmalar son sürat başlamış bulunuyor
  • Akşamları internetin kopma nedeni bu saatlerde internete bağlanan abone sayısındaki artışla orantılı olarak SNR SINIRI adı verilen hattaki gürültü (parazit) oranındaki artışla açıklanır hattın ne kadar çok parazitli ise o kadar dar bant genişliği dar bant genişliği ise hattan düşmelerle açıklanır mobil ortamda ancak bu kadarını açıklayabildim :)
  • sorunun çözümü olarak hızımı düşürdüler sağolsunlar...

    ne bahtsızı yav..önümüzdeki ayda kopar bağlantı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 25 Kasım 2010; 15:04:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SNIPER82

    Akşamları internetin kopma nedeni bu saatlerde internete bağlanan abone sayısındaki artışla orantılı olarak SNR SINIRI adı verilen hattaki gürültü (parazit) oranındaki artışla açıklanır hattın ne kadar çok parazitli ise o kadar dar bant genişliği dar bant genişliği ise hattan düşmelerle açıklanır mobil ortamda ancak bu kadarını açıklayabildim :)

    peki niye başkaların ki kopmuyorda bizim ki kopuyor.. ne yapmamız gerekli bu sacma kopmalardan kurtulmak için yeni kablo mu döşeyelim ??
  • Her gün ama her gün hiç sektirmeden. Akşam ezanı okunduğunda intnernet gidiyor. Kısa bir süre tekrar geldiğinde hız 50 megabitten 5 megabite düşüyor. 3 aydır açtığım arıza kayıtlarının haddi hesabı kalmadı usandım bıktım. Arızada 24 saat içinde sürekli düzelip tekrar arıza yaptığı için faturadanda düşmüryolar kullanmadığım internetin parasını. Yasal bir boşluk var sonuna kadar Türk Telekom yine bunu kullanıyor. Allah yedirmesin.Haram olsun. İspatı aşada paylaştığım resimde ezan vakitleri ve intnernetimin gitti saat dakikaları paylaştım inanmayan baksın.

     İnternet Akşamları Gidiyor?
     İnternet Akşamları Gidiyor?
     İnternet Akşamları Gidiyor?
     İnternet Akşamları Gidiyor?




  • Benim de farkettiğim kadarıyla, Telekom tarafından sağlanan ADSL/VDSL modemlerde olan birşey; her hafta, bazen 10 gün veya en geç iki haftada 1 kez Telekom tarafından modem uzaktan yeniden başlatılıyor yani restart ediliyor. Hiç sektirmeden aynı saatte 02.20-02.30 sularında gerçekleşiyor. Haliyle bağlantı da kopuyor, ama bağlantının kopma sebebi modemin yeniden başlatılması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Eylül 2021; 13:51:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun bende var her ay 2 defa gece 2-3 gibi internet gidiyor, Millenicom'un sisteminden kontrol ettiğimde "Bölgesel altyapı çalışması" sebebiyle kesinti olduğu söyleniyor.


    Sabah kontrol ettiğimde çalışma bitmiş ve siteden kaldırılmış oluyor fakat her seferinde modeme baktığımda ip almıyor.


    Bende bunun üzerine arıza kaydı açıyorum bana her seferinde "Modem kurulumu yapılması gerekmekte" şeklinde yanıt vererek arıza kaydımı kapatıyorlar.


    Defalarca modem üzerindeki switch ile hard reset yaparak fabrika ayarlarına çevirip yeniden kurdum sorunum düzelmedi.


    Keenetic Hero modem satın aldım, sorunum düzelmedi.


    Millenicom, TürkNet gibi sağlayıcıların sitesinden adres ile kontrol ettiğimde 75MBPS altyapımın desteklediği söyleniyor, modem arayüzünden baktığımda 68MBPS ulaşılabilir hız var.


    Benim kullandığım paket 35MBPS, hızla da çok işim yok sadece bağlantının kopmaması ve gerektiğinde IOT cihazlarıma uzaktan bağlanabilmem gerekiyor.


    Belki çözüm olur diye hızımı 26MBPS'ye sabitlettirdim fakat yine yeni yeniden bu sorun tekrar etmeye devam ediyor.


    Özellikle bu hafta 4 defa bu sorun tekrarladı, hep gece saat 2-3 arası internet kesiliyor sabah olduğunda arızayı sistemden kaldırmalarına rağmen modem ip almıyor.


    Modem ip almadığı zaman ne yapmam gerekiyor? 3 saatlik mesafe kat edip modemin yanına geliyorum, modemi kapatıp açıyorum ve sorun düzeliyor yada laf anlamayan müşteri temsilcileri ile kavga dövüş hattımı güncelleterek 3-5 dakika gibi bir zaman diliminde modemin tekrar ip almasını sağlayabiliyorum.


    Millenicom öyle rezil bir firma ki WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşamıyorsun, daha düne kadar TürkNet ile robot müşteri temsilcisi değil gerçek insan ile hizmet veriyoruz diye dalga geçen çapsız şirket ve yaptığı iş ortada.


    Müşteri hizmetlerini arıyorsun, teknik birime bağlanmak mümkün değil otomatik olarak telesekreter "Hattınız kontrol ediliyor, hattınızda sorun yok" band kaydı ile telefon suratıma kapatılıyor, derdimi anlatabileceğim bir insan yok.


    Şikayetvar, Twitter üzerinden açtığım kayıtlarla ilgilenilmiyor, geri dönüş yapan genel müdürlük çalışanı da bana "Müşteri hizmetlerini aradığınızda 1'i tuşlayın, 5 seçenek sayılacak sonra telesekreter susacak 15 saniye sonra müşteri temsilcisine bağlanmak için 11'i tuşlayın seçeneği çıkacak buradan bağlanabilirsiniz" gibi şark kurnazlığı öğretiyor, yahu padişahla mı konuşacağım nedir bu saçmalıklar Allah aşkına? bu firmalar gram denetlenmiyor mu? Btk'dan da kaç defa yazdım kimsenin umrunda değil.


    Neyse genel müdürlük çalışanının tavsiyesiyle 11'i tuşlayarak bağlandığım müşteri temsilcileri de teknik birim olmadığımız için yapamıyoruz, yardımcı olamıyoruz vs diye kestirip atıyorlar.

    Bazen 2. yada 3. 11'i tuşlamamda denk gelen farklı müşteri temsilcileri de yardımcı olabiliyor, yemin ederim ben böyle kanser bir çözümsüzlük, iş zorlaştırma, her şeyi kişiselleştirme, inatlaşma ile yaklaşım gibi saçmalıkları başka hiç bir yerde görmedim.


    TürkNet'e geçiyorum umarım orada bir sorun olmaz, evde FTTH (Daireye kadar fiber) var, TürkNet ile 99TL'ye 100MBPS'ye kadar olan paketi kullanıyorum, anlık 270-300MBPS gibi hızları bile görüyorum üstelik modemi bile adamlar verdi.


    Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama Millenicom'un bu yüzünü herkesin görmesini istedim.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.