Şimdi Ara

..........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:17:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • java = eclipse

    intellij java için gereksiz büyük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 16 Eylül 2017; 18:38:43 >
  • @funky-nd nin tavsiyesi güzel. Eclipse harddiskte az yer kaplar örneğin benim OSX 7 Mac'te default kurulum 260MB yer kapladı üstüne Haskell support, WindowBuilder ve Android Development Kit (ADT) plugin'leri yükleyince 380MB'a çıktı yani farklı platformlar için pluginler yüklesen bile diskte cok yer kaplamıyor + çalıştırdığında RAM cok harcamıyor. IntelliJ hiç kullanmadım fakat onun Python uyarlaması Pycharm'ı kullandım ve default kurulumun 1,5GB tuttuğunu hatırlıyorum



    Android geliştirme konusunda herkes Android Studio kullanıyor veya tavsiye ediyor, fakat Eclipse kullanıyorsan ona gerek yok cunku ADT plugini ile Eclipse'te Android geliştirebiliyorsun. Örneğin benim OSX 7 Mac'teki Eclipse 4.4 (2014) ile Android son sürümü 7 için dahi uygulama derleyebiliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:18:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lombi


    quote:

    Orijinalden alıntı: funky-nd

    java = eclipse

    intellij java için gereksiz büyük. o daha çok javascript için falan kullanılıyor.

    Demek daha cok javascript icin kullaniliyor ahahaha cok iyi ya...

    evet sonradan fark ettim :d webstormla karıstırmısım
  • IntelliJ tabiki de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride "IntelliJ Idea' dan türetilmiş ve neredeyse aynı olan" Android Studio' ya geçilecekse Eclipse kullanmak ne kadar gereklidir...
    Java Development için IntelliJ Idea kullanıldığında neden Intelli dendiği daha net anlaşılacaktır.

    https://blog.jetbrains.com/blog/2013/05/15/intellij-idea-is-the-base-for-android-studio-the-new-ide-for-android-developers/


    ..........


    ..........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphmode -- 17 Eylül 2017; 9:59:45 >




  • .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:18:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'da Android geliştirici olarak çalışan Grant Allen'ın Beginning Android 4 kitabından bir SS.



    ..........




    alıntı paragraf: Bir IDE kullanmanız şart değil. Eclipse ve ADT ile yapabildiklerinizin çoğunu komut-satırı (command-line) eşdeğerleri ile de yapabilirsiniz, bunun için tek gerekli şey bir uçbirim (shell) ve bir editör. Örneğin bu kitabın yazarları şu anda bir IDE kullanmamaktadır ve yakın zamanda Eclipse'e geçmek gibi bir niyetleri de yoktur.



    App inşasında Eclipse, Android Studio / AS öncelikle bir kod editörüdür. App'i inşa/build ederken Eclipse gerekli kütüphane (.jar dosyaları veya IDE'de açılmış bir library project) ve resource dosyalarını proje klasöründeki project.properties dosyasından okur. Android Studio build.gradle (varsayılan Gradle dosyası) ndan okur. projeyi IDE'siz komut satırından Ant ile inşa ediyorsanız build.xml (varsayılan Ant dosyası) ndan okur. Java projelerinde sık kullanılan Maven da Android projelerinde kullanılabiliyor, pom.xml'den okur. Hiçbir inşa sistemi ve IDE'nin app inşasında birbirine göre net üstünlüğü yoktur, aslolan Android SDK'dır ve IDE'ler onun içinden gerekli library ve araçları kullanarak, android pencere tasarımını görsel hale getirmek veya F7 tuşuna basarak Virtual Device veya cihazda sonucu hızlıca göstermek gibi faydalı şeyleri yapar. Eclipse ile Whatsapp klonu FreshIM pencerelerinden birini düzenlerken SS. Eclipse'te projeleri genelde denemek amaçlı açtığımdan soldaki proje sütunu biraz dağınık : )

    ..........

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORU : "Javayı yeni öğrenmeye başlayan ve ileride android studioya geçecek biri hangisini kullanmalı?"

    Kafa karıştıracak bir şey yok Pikiben. Google Android ekibi Android Studio için Eclipse ve benzeri ortamlar yerine IntelliJ' yi tercih etmişler. Elbette belli sebepleri vardır. İlerlenecek yol doğrultusunda baştan güzel kararlar almak iyidir.

    Eğer fazla zaman var ise Java Development için IDE yerine Notepad bile kullanılabilir tabii ki. Ancak yukarıdaki sorunun cevabı bu değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pikiben

    Yazdıklarınızdan ve sondaki resimden bir şey anlamamam normal mi?

    kardeş sen IDE öğrenmiyorsun, dil öğreniyorsun. Java'yı öğrenmek için sana bu yolda en iyi Eclipse eşlik eder.

    Evet, ilerde Android Studio kullanıcaksın ve bu da IntelliJ'e çok benziyor ama olsun nolucak ona da alışırsın. Android Studio'ya başlamak için illa İntelliJ kullanman gerekmiyor öncesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 17 Eylül 2017; 17:11:21 >
  • Sen Java'yı yeni öğrenmeyecek misin? Evet. O halde Android Studio otomatik olarak devre dışı cunku o Android'e özel bir IDE.



    Java yı yeni öğrenenler konsol ve masaüstü GUI uygulamaları yapar, AS'de onlar yapılamıyor. Eclipse te Java konsol uygulaması, masaüstü GUI uygulaması , Android 1.0 - 7.0 uygulaması ve Java Web uygulaması, herşey yapılabiliyor. Karışık mı oldu yine : )



    Örnek verdiğim Beginning Android kitabı Android öğrenmek üzere 2013'te aldığım bir kitaptı ve AS henüz çıkmamıştı, tüm Javacılar ve Androidçiler Eclipse kullanıyordu. Simdi aynı kitabın 2015 basımına baktım, 420 sayfalık kitabın sadece 3 sayfasında AS kurulumunu anlatmış ve ardından Eclipse ile bir başlamış kitabın sonuna kadar onunla devam etmiş. Bir tek 220.sayfada tekrar AS'den bahsetmiş ki SS aşağıda.



    Yine AS kötü müdür, değildir. İster yeni başlayan, ister ileri düzeyde herkes kullanabilir. Ben neden kullanmıyorum, cunku onla yapacağım şeyleri Eclipse te zaten yapabiliyorum.



    ..........

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilişim dünyasında ne bir programlama diline de bir IDE ye sonsuza kadar bel bağlanabilir. Her an değişim yaşanabilir. Esnek olmak gerekir.

    Soruya göre Android Studio ile devam edecek kişinin ileride Android üzerinde çalışacağı anlamı çıkmaktadır. Android Studio ile Java öğrenmeye çalışmak gibi ilginç bir şeyden bahsedilmemiş soruda. IntelliJ Idea ile Java öğrenilirse AS ile benzer ortamda devam edilir. Soruda bahsi geçen şey sadece Java öğrenmek değil, sonrasında Android üzerinde ilerlemek olsa gerek. Aksi halde böyle bir sorunun sorulması ciddi bilgi eksikliğidir ki, soruyu sorana haksızlık edilmiş olunur.

    Zaten yapılacak olan iş "development". Yani hazır olarak sunulan şeyleri bir araya getirerek başka şeyler üretmek. İcat edilen bir şey yok ve bu kadar üzerinde durulacak bir konu da değil aslında. Eclipse de olsa IntelliJ Idea da olsa Netbeans da olsa yine aynı...

    IntelliJ Idea yı geliştiren Jetbrains firması ile Google sıkı birliktelik içerisindeler. JetBrains firmasının geliştirmiş olduğu Kotlin Programlama diline de Google resmi ve tam destek veriyor. Java yüzünden Oracle ile sürekli sıkıntı yaşayan Google ileride Kotlin dili ile devam edebilir, bunu bilemeyiz. O yüzden şimdiden sağlam kararlar alınması ve bu ilişkilerin iyi değerlendirilmesi yerinde olur.

    https://kotlinlang.org
    https://www.mobilhanem.com/androidin-yeni-resmi-programlama-dili-kotlin/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphmode -- 17 Eylül 2017; 19:24:36 >




  • ...........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:18:16 >
  • İlerde Kotlin öğrenmekten bahsediyorsan soru IDE sorusundan bir adım daha uzaklamış demektir. Fakat Kotlin Java'dan o kadar farklı bir dil deil, JVM dilleri arasında olan Groovy ve Scala'ya göre Java'ya daha benzerlikleri var. Örneğin Kotlin'de bir List değişkeni tanımlarken genel yapı aynı Java'daki gibi cunku List, Array, Map, MapList gibi klasik Java veri tpilerini Kotlin olduğu gibi Java'dan almış ve üstüne birkaç ekleme yapmış. Scala'daki gibi değişken tanımlarken val / var ifadeleri dikkat cekiyor. Nitekim Wikipedia'dan bakınca JetBrains'teki Kotlin geliştiricisi Dmitry Jemerov aradıkları özellikleri diğer dillerde bulamadık, Scala hariç demiş. Yani aradıkları özellikler Scala'da varmış peki neden Scala kullanmamışlar da Kotlin'i geliştirmişler? Yavaş derleme süresi. Yani Scala yavaş derleniyormuş, ki bu pek geçerli bir sebep olarak görünmüyor. Wikipedia'daki makalede hemen devamında 'jetbrains bu yeni dilin Intellj IDEA satışlarını arttıracağını ümit ediyoruz' demiş, bakınız:https://en.wikipedia.org/wiki/Kotlin_%28programming_language%29#History ki bu Apple'ın geliştiricileri XCode ve kendi ağına kilitlemek için Swift'i geliştirmesine benzedi hafiften. Herkese kolay gelsin : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:18:22 >
  • Oyun arenasına girersek konu artık programlama dilini de aşar, cunku oyun yapmak standat programcılıktan bir üst düzeyde faaliyet yani oyun yapmayı düşünen kişinin birkaç programlama dilini bilmesi gerekebilir fakat oyun yapmayı düşnen kişi derken hazır kodlar alıp veya popüler frameworkler üzerine herkesin yapabileceği hareketleri yaparak onu oyun diye satmaya calışan kişileri kast etmiyorum.



    Google Fuchsia ile pek birşey yapamaz cunku artık CPU, GPU, RAM, hepsi cok gelişti ve yazılımlar da cok gelişti. Artık insanlar yazılımda güvenlik, mahremiyet konularına önem vermeye başladı. O yüzden Google fuchsia ile avucunu yalayabilir. Librem 5 kod adlı ve Linux temelli PureOS 'un mobil versionunu çalıştıracak cep telefonu bir çıksın ve onun gibi FLOSS cihaz ve OS'ler bir yaygınlaşmaya başlayınca şu anki durum cok değişecek. iOS ve Android cihazlarda Apple, Google ve cihaz üreticilerinin oyuncağı konumuna düşmüş insanlar, Librem 5 gibi cihazları tanımaya başladıkta iOS daha fazla olmak üzere iOS ve Android uzun sürecek bir duraklama ve gerileme dönemine girebilir. Bir android telefon alıyorsun ancak Jailbreak, root falan yaparsan istemediğin yazılım ve özelliklerden kurtulabiliyorsun ki bunun adı paranla sıkıntı yaşamaktır, ilerde bunlar daha cok öneme binecek.



    Kotlin'e gelince, ilerde öneme binecek geleceğin mobil programlama dili deniliyor da, o garanti mi, belki de olmayacak. Şu anda Android developer arayan ilanların tamamına yakını Java. Fakat başka bi sorun daha sözkonusu olabilir: Kotlin ile android geliştirme isteyen firmalar Java'ya göre daha az ücret verebilir ki onun da yazılım jargonundaki adı Haskell Tax, o da ne diyecek olursan açıklaması:https://web.archive.org/web/20140612113242/https://michaelochurch.wordpress.com/2014/06/06/why-programmers-cant-make-any-money-dimensionality-and-the-eternal-haskell-tax/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pikiben; profesyonel tercihler popülerliğe göre yapılmaz. İşlevine, yeterliliğine, desteğine, kaynak durumuna vb. faktörler gözetilerek tercih yapılır. Kolay değildir.
    Zaman varsa farklı IDE ler incelenebilir, zamanında bizlerde çok inceledik. Bu kişiye pek bir şey kaybettirmez, biraz daha bilgi sahibi olunur. Ancak zaman faktörü ön planda ise durum tersine işler.

    Ayrıca piyasada şu an Kotlin kullanımı ve tercihi elbette az olacaktır. Mantık olarak 1995 model (4 yıllık geliştirilme evresi hariç) Java ile 2017 model (6 yıllık geliştirilme evresi hariç) Kotlin i aynı kefeye koyamayız, koymamalıyız. Ancak oyun kurucu Google ise rüzgarın nereden eseceği bilinemez. IDE ler arası geçişlere harcanacak zamanı (2-3 ay) şimdilik Kotlin e ayırman daha yerinde olacaktır. Sonrasında Java ile devam edebilir ve Android dünyasına girebilirsin. Kotlin Java ile bir çok yönden ortak olduğundan zararlı çıkmaz ve farklı açılardan mukayese edebilirsin.

    Kolay gelsin...




  • ..........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C19CF3F3B -- 24 Mayıs 2018; 12:18:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.