Şimdi Ara

Intel, Z270 ile Coffee Lake Uyumluluğunu keyfi olarak Kesiyor Yeni Z370 Anakartları Almaya Zorluyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
2
Favori
5.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Gf konusunda benim farklı görüşlerim var ama. Bu firma amd tarihinde maalesef saygıdeğer bir konuma sahip değil. 4 5 yıl önce bu forumda yazdım fabrikalar gf'e ayni sermaye olarak verildi amd aldığı Gf hisselerini verecek dedim sonuç böyle oldu. Amd Gf ortaklığında bilinen tek sonuç Almanya'daki tesisler artık AMD'nin değil gf'in ve AMD'nin artık Gf hissesi de yok. Ayrıca tmsc hala amd nin en büyük üretim ortağı değil mi? Gf için üretimde amd nin ağırlığı ön planda olamaz.
    Diğer mesele şu bu teknoloji İntel için bitti mi peki? Yani Gf amd ye güzel iş yaptı diyelim ne olacak İntel dükkan mı kapatacak? Sermaye deneyim ve tekelcilik belaltı işleri de atlamayalım. İntel'i yenmek ne bileyim mümkün görünmüyor. Samsung olabilir diyeceğim x86 lisansı yok. Amd kendi üretimini yapamadığı için hep arkada kalacaktır. Arapların sahip olduğu bir firmadan bahsediyoruz. Amd ye madik atan bir firmadan bahsediyoruz. Samsung İntel tmsc sektörün 3 büyüğü. Tmsc nvidia ya kıyak yapar üretimde amd nin malını geciktirdiği bilinir. Ama Gf de amd ye yetmez diye biliyorum.
    Satılsa Samsung gibi bir firma alsa o zaman değişir ama satılamaz. X86 anlaşmasına amd satılamıyor. Zaten oem in geleceği yok. Masada bir geleceği yok. Ağırlıkta mobil ürünler olmadan amd büyüyemez ki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    6700K ve 7700K nın merkez kısmı aynıydı. Fark 8700K da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Hocam Global Foundries'in sahibi Mubadala isimli, BAE kökenli bir yatırım ortaklığı. Aynı yatırım ortaklığı AMD'nin en büyük ikinci hissedarı. GF'nin AMD'ye madik atması mümkün değil. Aynı zamanda GF'nin şu andaki en büyük müşterisi AMD ve iki tarafın birbirlerine karşı doldurmaları gereken belirli üretim kotaları var. Buna Wafer Supply Agreement deniyor. AMD her yıl belirli bir tutardaki silikonu GLOFO'dan alacağını temin etmiş, GLOFO da yatırımlarını bu kapsamda yapıyor. AMD şu anda TSMC'ye üretim yaptırmıyor. AMD'nin üretiminin çok büyük bölümü GLOFO New York Saratoga Fab 8'de yapılıyor yanılmıyorsam. Kalan kısım da Samsung Fablerinde yapılıyor. 12nm'lik yeni Zen'ler de GLOFO'da olacak. GLOFO şu anda dünyadaki en büyük ikinci silikon üretim şirketihttps://www.ctimes.com.tw/news/2017/01/13/1009312920.png

    TSMC çok daha önde satış olarak doğru ancak GLOFO'da da bir IBM faktörü var. IBM'nin Dökümhane ayağının bütün başarılı mühendisleri şu an GLOFO için çalışıyor. AMD eskiden kendi üretiyordu ve bundan bilerek vazgeçti. Ben Intel'in de fabrikaları kapatıp Fabless ilerleyeceğini düşünüyorum. Intel'in 10nm'si var ancak Intel'in 10nm'si GLOFO'nun 7nm'sinden %15-20 kadar daha düşük transistör yoğunluğuna sahip. 7nm nodundan sonra Server ve laptop X86 piyasası 1-2 seneliğine AMD tekeline girecek hocam. Sonra Next Gen Core mimarisi ile belki bir şeyler eşitlenir, belki Intel yeniden liderliğini ilan eder Zen'i bulldozer konumuna düşürür. Orası tamamen muamma.




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    nightsniffer kullanıcısına yanıt
    @nightsniffer Ah be güzel insan. Orayı alıntı yapmışsınız ama devamındaki açıklamayı alıntı yapmamışsınız. Bu alıntı şimdi 1151 adet pin ile mi alakalı? Peki neresi alakalı ben bulamadım? Elektriksel konfigürasyondan bahsediliyor. Dikkat esip ona gör yazın. Boş beleşliğe lüzum yok. Zaten oldukça fazla var.

    @Timeguard Size gelince; Intel olunca makul dediğim yer neresi, alıntı yapar mısınız? Ben orada Intel'i eleştirmişim. Fakat kişi kendinden bilir işi misali lafları hep yanlış anlıyorsunuz. Orada demek istediğim Intel yapa yapa 95W yapmış. Hiç ugrasmasina 145W ile piyasaya sürerdi Demek istemişim. Yani o laf Intel'in kendisine göre 145W olmaktansa 95W makbul anlamı içeriyor. Daha fazla uzatmaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 3 Ekim 2017; 16:29:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Amd yandaşlarının yorumlarına bakarsanız eyvah ki ne eyvah. Bizim Noctua Nh-D14 ile 4.8Ghz değerinde sıkıntısız kullandığımız i7-7700K sözüm ona bunlara göre 4.5Ghz değerinde 100 dereceleri görüyormuş meğer. Tanıyormuş cayır cayır. Ama sözde. Acaba nerede gördüler bu 100 dereceleri? Yahu şu forumda çok boş insan var. O yüzden üstad, gelen cevaplara pek kafanızı takmayın. Yoksa iş çıkılmaz hal alır. Ayrıca, bu arkadaşlara göre daha Amd ilk Ryzen işlemciler ile Intel'i tarihe gömecekti. Intel pazar payında %30 civarına düşecekti de bilmem neydi vs. Amd 2.çeyrekte kaptığı pazar payını bile 3.çeyrekte doğru düzgün koruyamadı. Ama bu arkadaşlara bakarsanız Amd kaptırdı gidiyor, önünü kimse alamıyor vs derler. Görüneni bile inkar ederler. Kaldı ki öyle yapıyorlar. Şimdi ilk nesilden umutlarını kesince Zen ve Zen 2 işlemcilere bel bağlamaya başladılar. Bu böyle uzar da gider.

    Bu arkadaşlar, Intel çok çekirdek işlemci yapsa yanar cayır cayır mı demediler, güç tüketimini kontrol edemez mi demediler. Her gün patlak işlemci haberi mi demediler. Neler Neler dediler. Ama evdeki hesap çarşıya uymamış gibi. Yahu bir şey daha çıkmadan kötüleyeceğinize umarız ki bu sefer başarır dersiniz. Ama yok sonuçta taraftar oldukları bir firma varken tarafsız gibi görünmek zor olsa gerek. İşte böyleleri yüzünden insanlar bunların taraf tuttuğu firmadan da soğuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 3 Ekim 2017; 16:25:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bilmiyorsun, bir de ahkam kesiyorsun. Her saniye daha da çok batıyorsun. Az önce biz pin yapısının değişmesi bir zorunluluk değil derken "değişiklik olmasaydı 140W TDP ile çıkması gerekirdi, şimdi değişiklikler sayesinde 95W çıkıyor" dedin. Yani Soketteki ufak değişikliklerle %40 güç tasarrufu yapıldığını iddia ettin. Ondan sonra da "ben ona mı dedim" diye yan çizdin. Yazdığın mesaj ortada. Ben sokette değişikliğe gerek yok derken sen "değişiklik yapılması şartmış ki yapmışlar elektrik mühendisleri bile söylemiş, hem bu sayede 140W değil 95W olarak çıktı işlemciler" dedin. Nokta. Şimdi sıvamaya kalkma.

    Al bakayım kaç derece olmuş Intel PTU %100 stres testte;http://www.tomshardware.com/reviews/intel-kaby-lake-core-i7-7700k-i7-7700-i5-7600k-i5-7600,4870-8.html

    Seninki 100 olmuyordur da 90 oluyordur. Ne diyelim. Ama Tomshardware'de 101 dereceyi 3-4 dakikada gördü diyor adam. Ki Tomshardware Intel'i seven bir sitedir. Hem de 185 USD'lik Enermax Liqtech 240 soğutucuyla almış bu sonucu. Siz hala sorun yok deyin. Intel kendisi açıklama yaptı be "7700K'leri OC yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Kendi stok haliyle kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz" diye. Saçma konuşuyorsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 3 Ekim 2017; 16:38:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingocd

    @TheLawMan

    İşlemciyi üfleyerek mi soğutuyoruz?
    1600ü 3.7ghze çıkarmak için 70 dolarlık bir anakart yeter. İnsanların rahatça 3.9 gördüğü anakartlar da 90 dolardan başlıyor. Spire az ısınan ryzenları rahatlıkla kaldırıyor 3.8e kadar.
    5ghze hyper 212 evo ile getirmediğiniz sürece o işlemcileri soğutucu fiyatını da ekleyin.
    Bu arada, sizin benzetme i5 ile i7 arasındaki farkı açıklıyor mu? İkisi de altı çekirdek sonuçta.
    6/6 işlemcinizle fps düşmesin diye chrome bile açmaya korkacaksınız.

    5Ghz stock sogutucu ile calisir mi demisim? Yanlis mi okuyorsunuz acaba mesajlari?
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    ya çok gereksiz bir adamsın sen ya neyi ispatlamaya çalışıyorsun çok bilmiş havalarındasın da gram bir bilgin amd fanlığı dışında ne oldu geçen açlarda asıyo kesiyordunuz yok ne oldu patladı mı süpersonic ryzenleriniz dediğin hiçbir şey tutmadı bu başlıkta zaten ryzenboyların ağlama duvarı gibi olmuş.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Siz neyi uzatıyorsunuz anlam veremedim? Cevap atmıyorum ona rağmen cevap atıyorsunuz. Ben yapılan açıklamalardaki elektriksel konfigürasyon değişikliğinden bahsediyorum. Siz neden bahsediyorsunuz. Artık bir saçma sapan yazmayı kesseniz diyorum? Birine tavır yapacaksanız gidip firmalara ve ya açıklamaları yapan mühendislere ahkam yapın. Malum mühendisler kim ki siz varken değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 3 Ekim 2017; 16:43:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceucme C kullanıcısına yanıt
    Birader git ilkokul bitir öyle konuşalım. Daha düzgün cümle kuramıyorsun ya. Arda Turan'ın Instagram paylaşımları gibi Türkçe-Türkçe çeviri lazım sana

    Patlayan bir şey yok. Ryzenler aslan gibi işlemciler. Öyle olmasaydı Intel sizi 4 çekirdekle bir 20 sene daha soyardı, şimdi çekirdekten çalarak değil chipset satarak soymaya karar vermiş. ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Not: 1800x işlem birimlerinin yarısı kapatılıp 7700k ile aynı saat hızlarında olucak şekilde test edilmiş.
    Intel, Z270 ile Coffee Lake Uyumluluğunu keyfi olarak Kesiyor Yeni Z370 Anakartları Almaya Zorluyor


    Intel, Z270 ile Coffee Lake Uyumluluğunu keyfi olarak Kesiyor Yeni Z370 Anakartları Almaya Zorluyor

    Clock for clock(aynı saat hızına sabitlenmiş) fark ne kadar ki? %6~7 işte geriye intelin overclock farkı kalıyor orda da fark max oc 4.2 ye 5.2 desek %20~25 Günlük kullanılan değerler orta ayar bir soğutma açısından 4.0 a 4.5-4.7 gibi gerçekte o kadar da değil yani hadi toplamda %15oc (ortalama) + %7 ipc desek,bize bir %20 çok büyük çığır açtırır ryzen refresh lerde çekirdek sayısı fazla olduğu için total perfomansta ciddi fark atar beklenti %10-15 arası diye düşünüyorum refreshler için oc + ipc bakalım ne olucak.

    Yanlız oyun perfomansı başka bir dünya mainstream intel işlemciler uçarken i9lar çakılabiliyor oyun perfomansı söz konusu olunca farklı parametreler işin içine giriyor.

    Link 1

    Link 2

    ek:Kısaca Amd Ryzen Refreshle multi tasking avantajını arttıracak ve ipc konusunda daha rekabetçi olucaktır.. Gene Salt oyuncular intele yönelebilirken AM4 ün avantajları ve Multi tasking ağırlıklı kullanıcılar amd ye kayacaktır.(Muhtemelen)

    Refreshle daha hizli olur mu olmaz mi bilinmez bugunden cunku elimizde hicbir data yok ryzen refresh ile ilgili, o yuzden bilimsel bir dayanak aramana da gerek yok zaten yazarken. Benim beklentim dusuk refresh'ten cunku gen1 ryzen mimarisi ile intelin 8. jenerasyon overclocklu saat hizlarini (5GHz+) ve IPC degerlerini yakalayabileceklerini dusunmuyorum, senin yuksek olabilir buna da itiraz edecek degilim tabi. Ama o infinity fabric tasarimi ile frekans isleri zor gibi geliyor bana. Belli de olmaz tabi.

    Bu arada baska bir mesajinda ucuz bir sogutucudan bahsederken "kalbur ustu" demissin, kalbur ustu kalitesi yuksek, seckin mal demektir, aradigin kelime "alelade" olabilir :)




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi senin şu başlıkta ortaya çıkan bilgisizliklerini ve mort oluşlarını sayıyorum;

    1- Her şeyden önce, sen bana cevap veriyorsun ondan sonra başka bir postta "Bazıları yalan söylüyor 100 derece görüyormuş 7700k'ler aldanmayın" diye insanlara tavsiye verip üstü kapalı bana yalancı diyorsun. Ben de geliyorum o yalan dediğin şeyi suratına Tomshardware incelemesini vurarak yalan mı değil mi gösteriyorum. Senin cevabın "Ben sana cevap veymiyoyum, sen bana cevap veyiyosun" oluyor. Önce yalan söylemeyi, sonra manipülasyon yapmaya çalışmayı acilen bırakmalısın.

    2- Sen bana fan falan demişsin ancak sen iflah olmaz bir Intel fanısın. 8700K adam gibi Z170 ve Z270'i destekleyecek şekilde çıksaydı ben olumlu bir şey olarak Intel'i takdir ederdim. Nvidia'yı çok kez takdir etmişimdir. Ben burada bugün başımıza Intelsever kesilen Lana Del Rey arkadaş bana can hıraş FX serisini savunurken "ben o işlemcilerden hiçbir cacık olmaz, arada 10 yıl teknoloji farkı var Skylake ile Vishera arasında" deyip bazı arkadaşların saldırılarına uğramıştım. Ancak ben senden AMD hakkında olumlu bir laf duymadım. Ben insanları soymaya kilitlenmiş bir şirketi savunmam, savunanın da karşısına dikilirim. Yarın aynı tavrı AMD göstersin, ben burada beni destekleyen arkadaşlarla kavga ederim muhtemelen, sen de büyük bir keyifle beğeni butonuna basarsın yazdıklarımı görüp... Benim tek derdim bilgisi olmayan insanların, kulaktan dolma bilgilerle çok iyi biliyormuş gibi konuşan fanboylar tarafından "zehirlenmesini" ve paralarına karşılık en verimli ürünü alamamalarını engellemek.

    3- Aklınca manipülasyon yapmaya çalışıyorsun ben yer miyim? Hiçbir mühendisin "pin türlerinin dağılımını değiştirdiğimiz için ciddi bir güç tasarrufu sağladık ve TDP'mizi 140'dan 95W'ye çektik" dediğini duymadım. Kendi kafandan bir şeyler uydurup bunu Intel mühendisleri söylemiş gibi lanse etmek de tam sana yakışır.




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Amd tabi ki üretimi bilerek bıraktı.
    Tablodaki rakamlara bakınca piyasanın yüzde 90'ı Tayvan tekelinde. Tabi 2017 yi görmek lazım. Samsung'un amd ye üretim yaptığını bilmiyordum.
    Ortaklık konusu zaten benim dediğime geliyor. Başta amd Gf e yüzde 25 30 gibi ortaktı. Bununla ilgili açıklamalar var, sonraGf amd paylarını satın aldı. Eğer şimdi Gf amd hissedarı da olduysa tam olmuş o zaman.
    Gelirler sanırım bu linkte resimde gördüğümüz aşamaya ait. Bundan sonrası paketleme işlemi. Eski inanışa göre tepsinin ortası en iyisi denilirdi. Silikon piyangosu dedikleri işte. Ama bu rakamlar pek istikbal vadetmez. Zen sonrasını görmek lazım. Ne olmuş gelirler ben kadar artmış?

    İntel'in üretimi bırakması biraz fantastik geldi bana. Eski borsacıyım, marc faber'in 2008 lehman sonrası bush hükümetinin sene sonunda kıyak diye yaptığı vergi iadesine ilişkin enteresan açıklaması vardı. Zatı muhterem şöyle demişti:

    Hükümet vatandaşa bir kaç yüz dolar vergi iadesi yapıyor. Şimdi biz bu parayla sebze meyve alsak Honduras meksikalılara, Walt Mart'a alışverişe gitsek Çinlilere, elektroniğe gitsek Tayvanlılara gidecek bu para. Ben Amerikan ekonomisi için bu parayı alkol ve fahişlere harcamayı düşünüyorum zira Amerika da üretilen başka bir şey yok.

    Bu mantıkla gidersek zaten çok uluslu üretim yapıyor İntel, belki olabilir. Ama malı kim yetiştirecek zaman alır bu işler. İntel'in araya üretici sokması maliyetleri ve markette son fiyatları daha da yükseltir.
    Bana göre sağ elde mouse sol elde klavye dekstop oem'in geleceği yok. Sunucu server kısmına gelince üretim teknolojisinde lider İntel ise sırları da vardır. Neden başka bir üreticiyle devam etsin. Patent sahibi firmalarda son yıllarda bu moda haline geldi. Bizim eczabaşı ilaç mesela.

    Açıkçası 8700k ve türevlerinin de intel'in pek umrunda olduğunu sanmıyorum. Dekstop oyuncusunu çoktan gözden çıkardı şanım yürüsün dışında bir şey yok. 2010 dan beri beşik sallama var başka bir şey yok. Amd zaten kusura bakma çapı belli, bf1 tomb raider da performans lideri olmakla olmaz o iş? Ethernet üretimiyle İntel zaten daha fazla kazanır. Notebook pazarında ön yargıyı kırması lazım amd nin. Ama orayı da İntel bırakmaz. 8700k eh işte gibi olur ama mobil de İntel işini sıkı tutar. Amd yapsa dahi zaten marketler elinde x86 lisansını paylaşması bir şey değiştirmez yine tekelcidir İntel. Yazılımcılar ithalatçılar teknoloji marketleri hepsi intelin elindeyken bu değişmez.
    Neyse başka zaman devam ederiz faydalı oluyor zaman da geçiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Bir tek bu var :

    Intel, Z270 ile Coffee Lake Uyumluluğunu keyfi olarak Kesiyor Yeni Z370 Anakartları Almaya Zorluyor
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    7700k 100 derece olsaydı bazı işlemcilerde çıkmış olabilir Amerika Japonya gibi yüksek gelir grubunda en çok satan işlemci olmazdı. Amazon.de ryzen önde Amazon.com ve Amazon,jp satışlarında en çok satan 7700k.
    3770k ile başladı bu diş macunu meselesi. Şimdi o fotoğrafı bulamıyorum, 2. El profilimde satışlarımda var. Costarica batchli 3770k aldım forumdan kapalı kutu. Faturasız almıştım. Ama ön bilgi gelmişti. Millet forumda 3770k 100 derece diye konu açıyordu. Yalnız alıntı değildi adam kendi işlemcisini kendi testlerini koyuyordu. Lehim den vazgeçti İntel diye bol bol feryat figan. 4.8 de 80 derece görmüyordum hem de OCCT, ekran görüntüsü atmıştım. H100 daha yoktu bende onu fx8 i ayağa kaldırayım diye almıştım ama asıl sebebi böyle bir şey olamaz yarı fiyatına kapalı kutu bulmuştum da almıştım. Hayatımda noctua almadım. Vardı bir kule soğutucu termal right sanırım tam hatırlamıyorum. O şekilde millet intele söverken biz akıyorduk. Ben tek değildim o partiden kim aldıysa aynı çıktı. Bakın Fatih bilir, amd testlerini yapıyor işlemci sayfasında Fatih'i tanırsınız. Sağlam oemci dir. Detaylara girmeyeceğim. Yıllarca her gece saatlerce team speakte bf3 bf4 oynadık.
    İşte O zamandan beri bunu merak ederim, tamam bir ara costarica işlemci muhabbeti vardı ama bu seride ısınan costarica işlemciler de oldu. BMW vardı forumda high end donanım kullanırdı, 3 ayda bir sistem değiştirirdi, 3 tane 3770k değiştirmişti ben o test sonucunu paylaşınca.:) En son costarica bulmuştu onu da yakmıştı sanırım. Bir şeyler var ama bilemeyiz ısınan da çıkar ısınmayan da. Ama sabit 100 derece demek çamur atmak olur. O şekilde çok satamazdı kesinlikle...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çarşı karışmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Nisan 2020; 19:26:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Abovvvv. Çarşı karışmış. Niye haber vermiyorsunuz yahu Lorenzo'suz olurmu bu işler Hadi bakim Amd fanboi'ları ile Intel Fanboi'ları öpüşüp barışın bakem


    Yahu dostlar benim attığım gifler neden jpg gibi yapışıp kalıyor dans etmiyor. Siz nasıl hangi tuşla yapıyorsunuz bilen biri söyler mi acep?

    İntel işlemcili bilgisayarlara has bir özellik o amdcilerde olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123


    quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Abovvvv. Çarşı karışmış. Niye haber vermiyorsunuz yahu Lorenzo'suz olurmu bu işler Hadi bakim Amd fanboi'ları ile Intel Fanboi'ları öpüşüp barışın bakem


    Yahu dostlar benim attığım gifler neden jpg gibi yapışıp kalıyor dans etmiyor. Siz nasıl hangi tuşla yapıyorsunuz bilen biri söyler mi acep?

    İntel işlemcili bilgisayarlara has bir özellik o amdcilerde olmaz



    Haykırdım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hahahah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Nisan 2020; 19:25:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Hahahah. Hocam ben de tam onu yazacaktım. Ne zamandır bana taş atmıyorsun yoksa beni sevmiyormusun artıkın diyecedim

    Amd nin çatısına çıkıp siz kim ki bana dans etmeyen gif li işlemci satıyorsunuz diyesim geldi bak. Aha buraya yazıyorum dostlar Amd pişmanlıktır. Ryzen zaten çöp Ya bak gife dans ettirmenin yolunu söylene simit sarayında zeytinli poğaca ısmarlayacam, işlemcisinin macununu yenileyecem. Valla bak

    Hahahaha.



    Neyse güldük eğlendik başlıyor muyuz ne yapıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.