Şimdi Ara

Intel, Wi-Fi 7 yarışında Apple'ı geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, Wi-Fi 7 yarışında Apple'ı geçti



    Apple, tüketici teknolojisi tasarımında lider olsa da, donanım dünyasında Intel, Wi-Fi 7 cihazlarını 2024 gibi erken bir tarihte kullanıcılarına sunarak rakibinin önüne geçmeye kararlı. Şirket, 2024 yılına kadar ilk Wi-Fi 7 özellikli ürün grubunu piyasaya sürmeyi planlıyor.



    Ayrıca Bkz.PlayStation 4 sona yaklaşıyor



    Apple, 2020'de bilgisayarları için kendi M serisi işlemcileri lehine Intel'den vazgeçmişti. O zamandan beri her yeni Apple serisi üründe Intel çiplerinin sayısı giderek azaldı. Ve Apple, her sunumda çiplerinin performansını Intel'in performansıyla karşılaştırırken, Intel ise Apple işlemcilerini aşmak için büyük çaba sarfediyor.



    Wi-Fi 7 ne gibi yenilikler sunacak?



    Intel'in en azından tüketicilerine en yeni nesil Wi-Fi teknolojisinin sunma konusunda ilerlediği görülüyor. Bu gelişme Intel'de kablosuz çözümler başkan yardımcısı Eric McLaughlin tarafından açıklandı. Eric yakın tarihli bir basın toplantısında: "Şu anda Wi-Fi Alliance tarafından onaylanmak üzere Intel Wi-Fi 802.11be'yi geliştiriyoruz ve 2024 yılına kadar dizüstü bilgisayarlar gibi PC ürünlerine kurulacak. 2025'te ise büyük pazarlara açılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.



    Intel, Wi-Fi 7 yarışında Apple'ı geçti



    Wi-Fi 7, 6GHz'de daha kararlı bant genişliğine sahip olacak ve 36Gb/s'ye kadar veri hızlarını destekleyecek. Daha önce Wi-Fi 7'nin maksimum kanal genişliğini (320 MHz'e kadar) iki katına çıkaracağı ve 4kQAM ile daha yüksek dereceli modülasyon sunacağı bildirilmişti. Ek olarak, Wi-Fi 7'nin başka bir önemli özelliği daha olacak - mevcut çeşitli spektrum bantlarını yönetme ve dolayısıyla optimize etme yeteneği. Bu işlev, Çok Bağlantılı İşlem (MLO) olarak adlandırılacak. MLO, cihazların aynı anda birden fazla kanalda spektrum kullanmasına izin veriyor.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2022/08/01/intel-wi-fi-7-in-2024-as-apple-plans-wi-fi-6e/







  • Gerek warmi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2024 ten sonrası ise gerek var tabiki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daha wifi 6 kullanamıyoruz tlf ve laptoplarda larda var özelik ama modemler çok pahalı reklamda yapmıyorlar şu kadar falan diye.çoğu insan modme bile değiştirmez 4000 tl modemmi olur.

  • Sinoeis kullanıcısına yanıt
    Bizim için var

  • 6ghz tek frekans olacaksa faydası az olur. 5ghz bile kaybolup gidiyor kısa mesafede. Tabi kapsama için bastığı gücü artırmak bir seçenek ama o zaman da fazlaca radyo sinyaline maruz kalmak var. Neyse daha zaman varmış, hallolur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinoeis kullanıcısına yanıt
    20mbit ev interneti icin tabiyki gerek yok ama heryer turkiye degil. gigabit internet kullananlar var, kafelerde barlarda okullarda bu interneti dagitanlar var. o zaman wifide ciddi darbogazlar olusuyor.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Ayrıca mesele sadece internet değil ki, ev ağı içinde bilgisayardan bilgisayara dosya kopyalama da bu modem hızları da önemli, tabii bu hızlı modemlere ayak uyduracak diğer bilgisayar bileşenleri de gerekli.

  • wifi 7 ,6 ghz ile Routerin yaninda olursaniz güzeldir evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    yav he he... 5GHz ile onu dediler sadece masal çıktı o...

  • intel ve apple lüks oldu bu topraklarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kaybolma chip setlerin gücünden kaynaklı... bazı cihazlar tam kapasite çalışamıyor...

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    TURKNET giga fiber var kullanan gigabit hızı yaşıyor... anadolu çomarları inkar eder tabi...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Engin bilgi ve network birikimlerinle bu muhteşem grubu aydınlatır mısınız? Sizi dinliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 3 Ağustos 2022; 20:45:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar Apple istesede 2024 de wifi 7 kullanamaz. şoyle bişey var normalde markalar telefonu 1 yılda yapar ve yeni bi özellellik geldiğinde bunu ondan sonraki yılki telefona koyar. Ama apple da böyle değil apple 3 yıl sonraki cihazi yapiyor. Yeni bisey geldiginde 3 veya 4 yıl sonraki cihaza koyar Bu aşırı kötü bişey bu arada. Bu aslinda Apple ne yaparsa yapsin yani kötü bi cihazda yapsa insanların Apple olduğu için o cihazi alicaği için çoğu şeyi genelde önemsemeyen bi marka yani biraz fırsatçı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.