Şimdi Ara

intel undi pxe-2.0 build 083 hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı açtığımda bu hatayı verip biosa yönlendiriyor pc.. bilen bilir bu hatayı çok karşılaşılmasada çözümü olmayan bi sorun.. :) Sorunu aslında tam olarak anladım harddiskte sorun var fakat bilgisayar bazen hiç sorun çıkartmadan masaüstüne kadar gidiyor... Şu aralar bu arttı artık 3-4 kere kendi kendine reset atıp anca o zaman açılıyor.. biosa girdiğimde ne yapıyorum onuda söyliyim. tarihi saati dakikayı saniyeyi değiştirip ayarları kaydedip çıkıyorum :)) akabinde bazen açılıyor bazen tekrar biosa giriyor.. bu arada

bios modeli: Phoenix Securecore Tiano(62CN41WW)
    Bilgisayar: Lenovo G580 20157

Ayrıca bu bilgisayar abimin arabayı satması karşılığında belli para karşılığında abimin bana hediye etmesiyle elime geçti.. dolayısıyla kullanılmış bi bilgisayar.. içinde bir takım programlar oyunlar vardı.. değinmek istediğim nokta şu ki bilgisayarda win 7 32 bit var... oysa biraz yüzeysel araştırmamda bu bilgisayarın win 7 64 bit olduğunu gördüm.. buda bu bilgisayarın daha önce formatlandığını gösteriyor... her neyse yeterli bilgi verdim sanırım asıl sorum şu abiler... şimdi bu hdd sorunluysa yandıysa pc bunu o yüzden tanımıyorsa acaba neden arada da olsa açılıyor.. yok hdd sorun yok eğer bilgisayar sisteminde bi hata varsa bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız çok duacı olurum... :) hani aniden pc açılmasa hiç açılmasa tamam hdd yandı diyecem verecem tamirciye yenisini takacak fakat arada açılıyor sorun hdd te değil sanki...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Intel UNDI PXE-2.0 (Build 083) Hatası Çözümü

Sisteminiz "Intel UNDI PXE-2.0 (Build 083)" hatası veriyorsa, bu, bilgisayarınızın işletim sistemini yüklemeye çalışırken ağ üzerinden önyükleme yapmaya çalıştığını gösterir. Ancak ağ üzerinde önyükleme yapılacak bir sunucu bulunamadığı için hata oluşur.

Hata Nedenleri:

• Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında önyükleme sırası ağ olarak ayarlanmış olabilir.
    • Ağ kablonuz gevşek veya hasarlı olabilir.
    • Ağ sunucunuz kapalı veya erişilemez olabilir.
    • Bilgisayarınızın anakartında bir sorun olabilir.

Hata Çözümü:

1. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girin.
    • Önyükleme sırasını kontrol edin ve ilk önyükleme aygıtının sabit sürücünüz olduğundan emin olun.

2. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:

• Ağ kablonuzun her iki ucundan da düzgün bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
    • Kabloyu çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
    • Farklı bir ağ kablosu kullanmayı deneyin.

3. Ağ Sunucusunu Kontrol Edin:

• Ağ sunucunuzun açık ve erişilebilir olduğundan emin olun.
    • Sunucuya ping atmayı deneyin ve yanıt alıp almadığınızı kontrol edin.

4. Anakartı Kontrol Edin:

• Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, anakartınızda bir sorun olabilir.
    • Anakartı hasar açısından inceleyin ve gevşek bileşenler olup olmadığını kontrol edin.

5. Bir Teknisyene Başvurun:

• Kendi başınıza sorunu çözemiyorsanız, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.

İpuçları:

• Intel UNDI PXE-2.1 (Build 083) hatası da benzer bir nedenden kaynaklanır ve aynı çözüm adımları uygulanabilir.
    • Hata "Intel UNDI PXE-2.0 (Build 083) error on startup" mesajıyla görüntüleniyorsa, bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Bu, yalnızca gerekli sürücülerin ve hizmetlerin yüklendiği bir tanılama modudur.
    • Tüm adımları denedikten sonra sorun devam ediyorsa, anakartınızın üreticisine başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun çözümü yok arkadaşlar cevap gelmediğindende anlaşılıyor.. :) Benim pc arada açılıyor o biosta saçma sapn bi sürü değişiklikler yapıyorum birinde denk geliyor açılıyor... hiç kapatmayarak sorunu çözüyorum... yaklaşık 4 gündür pc hep açık :))
  • Diskini degistir. Diski gormedigi icin network kurulum kısmına geliyor notebook...
  • onu biliyorumda arada açmasına aklım ermedi bnm :))
  • Arkadaşlar öyle kesin karar verip milletin moralini bozmayın. biliyosanız cevap verin yok hdd yi degiştir , garantiye götür , hdd ölmüş yapmayın bu hata başıma geldi bios ta boot ayarlarından eger pc ye UEFI ile format attıysanız UEFI WİTH CSM seçenegini seçiniz. tabi bu hata çözümünden biri olabilir bu konuda başka nedenden kaynaklan sorunlarda olabilir bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velierkan -- 25 Ekim 2016; 2:07:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: velierkan

Arkadaşlar öyle kesin karar verip milletin moralini bozmayın. biliyosanız cevap verin yok hdd yi degiştir , garantiye götür , hdd ölmüş yapmayın bu hata başıma geldi bios ta boot ayarlarından eger pc ye UEFI ile format attıysanız UEFI WİTH CSM seçenegini seçiniz. tabi bu hata çözümünden biri olabilir bu konuda başka nedenden kaynaklan sorunlarda olabilir bilmiyorum...

Hayatınızda kaç bilgisayarınız kac sunucunuz oldu? kac tane pc ye aynı anda baktiniz? Kac yıl server vs kurulumu yapıp kac tane internet cafe kurdunuz? kac tane firewall kurup calisir hale getirdiniz? kac tane sistemi duzelttiniz...

Sizinki biosunuzun boot ayarlari ile alakali arkadasin ki disk ile. Sizde bilip bilmeden milletin soylediğine dil uzatmayin. Bi UEFI ayarının csm de legacy yani normal boot et demek olduğunu uefi calismayan sistemlerde bunun kullandığını bilmiyorsaniz ethernet boot a gecen sistemde ( diski gormeyip ethernetten boot etmeye calisan ) bana dediginiz tek sey birsey bilmediginiz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.