Şimdi Ara

Intel, tarihi kayıplara rağmen AMD’ye kaptırdığı pazar payını geri alacağından emin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, tarihi kayıplara rağmen AMD’ye kaptırdığı pazar payını geri alacağından emin
    2022 yılı Intel’in son yıllarda yaşadığı en büyük kâr kayıplarına sahne oldu. Öte yandan mevcut pazar payları olayın ciddiyeti ve büyüklüğünü biraz gölgeliyor fakat uzmanlar, firmanın içinden geçtiği durumu “Intel’in tarihi çöküşü” olarak nitelendiriyor.



    Finansal tablolar Intel için iyi görünmüyor



    Öncelikle küçük bir hatırlatma ile başlayalım. Intel’in 2022’nin son çeyreğine ve tam yılına ait finansal sonuçlarında neredeyse tüm oklar aşağı yönlü. Firma son çeyrekte 661 milyon dolar zarar açıklarken 2022 yılının tamamında yüzde 60 düşüş (2021 – 19,9 milyar dolar) ile birlikte 8 milyar dolar kâr elde ettiğini bildirdi. Hatta Intel, düşüşün 2023'ün ilk çeyreğinde de yüksek olacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte Intel, halen daha pazar payı bakımından çok önde olsa da piyasa değeri bakımından AMD'nin gerisine düşmüş durumda.



    Intel, tarihi kayıplara rağmen AMD’ye kaptırdığı pazar payını geri alacağından emin
    Intel, gelirini artırmak için 2023 yılından başlayarak 2025 yılına kadar devam edecek olan 8-10 milyarlık bir tasarruf elde etmeyi planlıyor. Intel’in maliyetleri azaltma planı, işten çıkarmalara ve ana iş odakları dışındaki piyasalardan çekilmesine veya oralardaki varlığını azaltmasına neden olabilir.



    Ayrıca Bkz.AMD, oyun performansını artıran 3D V-Cache teknolojisini ekran kartlarına da getirebilir



    Öte yandan sektör çapında bilgisayar satışları genel olarak yüzde 30 oranında düşüş gördü ancak Intel’in tek sorunu kötü piyasa koşulları değil. AMD’nin de güçlü rekabeti burada etkili oldu. Örneğin, Intel’in bilgisayar ve sunucu payı 2017 yılında yüzde 90 civarlarındayken şu anda yüzde 70’e düşmüş durumda. Bir de Intel kadar çok çip üreten TSMC var. Önümüzdeki yıllarda Nvidia, Apple ve hatta Amazon gibi şirketlerin işlemci pazarına girmesiyle işler daha da ilginçleşecek.



    Intel, AMD'ye karşı kaybettiklerini geri kazanacağından emin



    Buna rağmen Intel’in İcra Kurulu Başkanı Pat Gelsinger’in bir konferans görüşmesinde sırasında yatırımcılara söylediği "Pay kaybettik, ivme kaybettik. Bunun bu yıl istikrara kavuşacağını düşünüyoruz" ifadeleri önemli. Intel, bir şekilde kaybettiği pasta dilimlerini geri alacağından emin. Öte yandan Intel’in çok sıkışık ve fazla miktardaki envanter ile uğraşması gerekiyor. Bu, başlı başına uzun bir yol. Ancak tüm bunlarla birlikte Intel, şirketin ilk yonga tasarımını sahip olan yeni nesil Meteor Lake işlemcilerini bu yıl içinde piyasaya sürmeyi düşünüyor.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/90169/intel-confident-it-will-regain-market-share-over-amd-despite-historic-losses/index.html







  • Şu envanteri eritmek için maliyetin azıcık üstünde satması lazım. Bu diğer cpu ve gpu firmaları için de geçerli bu fiyatlardan ne pc toplanır ne leptop alınabilir. Fiyatlar çok yüksek dolar bazlı bile.

  • İntel nanometre düşürdüğünde tekrardan ciddi bir performans artışı sağlayıp ivme yakalayacaktır.

  • Yavaş alsın da yanmasın, taht bir kere devrildi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD kendi topuğuna sıkmadığı sürece intel defteri kapandı denilebilir

  • Kesin alırr 5800X3D den sonra 7800X3D cıksın biraz da Anakart fiyatları dussun elinde ne kalacak?

  • Önemli olan kimden alındığı, neden alındığı değil..ABD, İngiltere, Almanya vs denmiyor haberde . Portekiz , TÜRKİYE den siha alacak deniyor..demek ki bu teknolojinin lideri , ( bu sınıf için) TÜRKİYE , şirketin adı da Baykar ' dır

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.