Şimdi Ara

Intel sunucular için özel bir işlem birimi geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel sunucular için özel bir işlem birimi geliştirdi



    Teknolojiye bağlı olarak insanların ihtiyaçlarının gelişmesi ile birlikte sunucu tanımında da büyük değişiklikler oldu. İlk yıllarında alan barındırmak veya belirli fonksiyonlara ev sahipliği yapmak görevleri olan sunucular bugün çok karmaşık yapılar haline geldi. 



    Intel Altyapı İşlem Birimi (IPU) nedir?



    Sunucular sadece ana işlemci ve grafik biriminin yanı sıra uç işlemler, konteyner yapısı, iletişim, sanallaştırma gibi pek çok farklı ihtiyaca karşılık verecek birimlere ihtiyaç duyuyor zira bunları sadece ana yongaya yüklemek büyük enerji tüketimine neden oluyor. Intel Altyapı İşlem Birimi (IPU) de burada devreye giriyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, önümüzdeki aylarda Cloud PC sanal masaüstü hizmetini başlatacak



    IPU olarak tanımlanan yeni işlem birimi, bulut ve iletişim hizmeti sağlayıcılarının ek yükü azaltmasını ve merkezi işlem birimlerinin performansını arttırmasını sağlamak için tasarlanmış programlanabilir bir ağ aygıtı olarak öne çıkıyor. Müşteriler bir IPU aracılığıyla işleme ve depolamayı dengelemelerini sağlayan güvenli, programlanabilir ve istikrarlı bir çözümle birlikte kaynakları daha iyi kullanabilecek.



    IPU, veri merkezinde mikro hizmet tabanlı bir mimari kullanılarak oluşturulan modern uygulamaları hızlandırmak için özel işlevlere sahip. Google ve Facebook'ta yapılan araştırmalar, işlemci döngülerinin %221 ila %802'inin mikro hizmet iletişim ek yükü tarafından tüketilebileceğini gösteriyor. 



    Intel sunucular için özel bir işlem birimi geliştirdi



    IPU birimlerinin işlevlerine bakacak olursak:



    -Atanmış protokol hızlandırıcılarla depolama sanallaştırması, ağ sanallaştırması ve güvenlik dahil altyapı işlevlerini hızlandırma



    -Daha önceki yazılımda işlemcide yapılan depolama ve ağ sanallaştırma işlevlerini IPU'ya taşıyarak işlemci çekirdeklerini boşaltma



    -Esnek iş yükü yerleşimine izin vererek veri merkezi kullanımını iyileştirme



    -Bulut servis sağlayıcılarının altyapı işlev dağıtımlarını yazılım hızında özelleştirmelerini sağlama



    Intel IPU platformu standart bir tasarıma sahip olmak istemiyor. Akıllı veri merkezlerinin gelişen ihtiyaçlarına yönelik olarak uygulamaya özel entegre devre – ASIC şeklinde sonradan programlanabilir IPU platformları da sunulacak. Bunlar şu anda bazı ortaklar ile test aşamasında. 

     









  • FPGA'ların önü her alanda açık. Yatırım yapan firma kazanır. Sadece tek bir yapı ile ister video hızlandırma, ister 3d hızlandırma, ister converter, ister mining aklınıca gelebilecek güç isteyen bir çok şeyi fazla güç harcamadan yapabilirsiniz. Yeter ki FPGA'yı sunan firmalar yazılımsal destekte sunsunlar.
    FPGA'nın tek sorunu bu hepsini aynı anda sunamıyor. Ne yapmasını istiyorsanız öncelikle ona programlıyorsunuz. Ondan sonra istediğiniz işlevi yerine getiriyor.
    İşlemci içerisine konan atıl alanlar bu şekilde değerlendirilebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.