Şimdi Ara

Intel Security yeniden McAfee oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Security yeniden McAfee oluyor

    Bir dönemin en popüler antivirüs yazılımlarından birisi olan McAfee, 2010 senesinde Intel tarafından 7.68 milyar dolara satın alınmasının ardından “Intel Security” olarak anılmaya başlamıştı. McAfee’ye farklı bir yön vermek ve şirketi, cinayet iddialarıyla gündeme gelen eski CEO John McAfee’nin etkisinden temizlemek adına böyle bir karar alan Intel, şirket hisselerinin yüzde 51’ini 4.2 milyar dolar karşılığında TPG’ye sattı.
     

    Son iki senedir Intel Security’nin başında bulunan ve TPG’nin CEO’su olan Chris Young’a yeniden devredilen şirket, donanım üreticisi olan Intel’in gölgesinden kurtulmanın etkisiyle daha farklı yollara yönelecek. Bunun ilk adımı da şirketin adının yeniden McAfee olması.

     

    Pek gündeme gelmese de dünya üzerindeki en büyük 2000 şirketin üçte ikisi Intel Security ile çalışıyordu. Şirketi iyi bir şekilde yöneten Young, 2016 senesinin ilk yarısında önceki seneye göre geliri yüzde 11 oranında artırmıştı.

     

    Hala McAfee hisselerinin yüzde 49’una sahip olan Intel’in CEO’su Brian Krzanich, Young’a ve McAfee’ye her konuda destek olacaklarını, aldıkları bu karar ile yazılım alanına yoğunlaşan McAfee’nin ve donanım alanına yoğunlaşan Intel’in daha rahat hareket edebileceklerini dile getirdi.

     

    McAfee bu değişimin ardından eski günlerine dönecek olsa da yazılımı kayda değer bir şekilde değişecek. Eskiden yalnızca saldırı gerçekleşmesinin ardından kullanıcıları uyaran bir antivirüs programı olan McAfee, yeni edindiği makine öğrenimi teknolojisiyle gerçekleşebilecek saldırıları önceden tahmin etmeye çalışacak ve kullanıcısını da tehlikelerden haberdar etmek adına bilgilendirecek.

     

    Ransomware’e karşı önlem

    Bunun yanı sıra McAfee’nin artan ransomware olaylarına karşı önlemler aldığı da biliniyor. Ransomware kurbanlarına anahtar dağıtımı yapan NoMoreRansom.org ve siber güvenlik şirketleri arasında istihbarat verisi paylaşımı yapan Cyber Threat Alliance ile anlaşma imzalandı.

     

    McAfee CTO’su olan Steve Grobman, TechCrunch’a verdiği röportajda küçük şirketleri satın almayı düşündüklerini açıkladı ancak listedeki isimlerden bahsetmedi. Intel’den ayrılmasının ardından daha rahat hareket edebilecek olan McAfee’nin nasıl bir yol izleyeceğini zaman içerisinde göreceğiz.








  • Commodore

  • Bu haberle birlikte şu "makine öğrenimi teknolojisi" ile ilgili haber yapılsaydı daha iyi olurdu. Son kullanıcı için İntel'in hisse satması, ismini çekmesi gibi şeyleri bilmenin bunları biliyor olmak dışında bir anlamı yok.
  • Yarın yine Intel Security olur sonra 2 sene sonra tekrar McAfee olur, onu takip eden 5 yıl içinde tekrar Intel Security olarak 3 yıl sonraki McAfee oluşunun önünü açar.


    Bu ne arkadaş bi McAfee bi Intel... Başka isim mi kalmadı? Demek ki, oluşmuş marka algısı çok önemli bir olay.

  • mcafee denince aklıma yeni alınan bilgisayardaki saçma sapan antivirüs vb. yazılımlar geliyor.

  • Iyicene cocuk oyuncagina döndu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında dergilerin önce diset, sonra CD/DVD ortamlarında bundle ettiği yazılımlardan biriydi kendisi. Tab o zamanlar f-prot, sonraları AVP, adı değişince de Kaspersky veya Norton gibi ürünler varken pek de bakmazdık kendisine.
    .
    Ben de aldığım Toshiba NB sonrası özel indirimle alıp kurdum. Fena değil, özellikle Chinese sitelerde uyarılar yaparak koruduğu çoktur. Şimdilerde el değiştirme sonrası umarım biz eski kullanıcılarına rekabetçi olmayan tekliflerle alternatif düşündürtmez.

  • Mesudum kullanıcısına yanıt
    Bana göre bir antivirüs firması çaptan düştü mü bir daha eski günlere geri dönmesi zor oluyor düşünün İntel gibi dünya devi bir firma bile McAfee yi eski günlerine döndüremedi.
  • tarik1968 kullanıcısına yanıt
    Güvenlik olarak döndürdü ama algı maalesef kırılamadı.
  • En berbart ve fazlasıyla sistemi yoran hantal bir program.
  • Bi işe yaramaz bu saatten sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    tarik1968 kullanıcısına yanıt
    Ne döndürmesi ya?
    Sistemi kastırıyordu 4 yıl önce. Halen de öyledir büyük ihtimalle.
    Intel Security yeniden McAfee oluyor
    Neredeyse Microsoft'un seviyesine düşmüş testlerde.
  • bir kere denedim iki gün sonra kaldırdım bir daha kurmadım
  • bende hiç kasma yapmadı ama kaç yıldır kullanmıyorum bir deneme yapacağım bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Ne döndürmesi ya?
    Sistemi kastırıyordu 4 yıl önce. Halen de öyledir büyük ihtimalle.
    Intel Security yeniden McAfee oluyor
    Neredeyse Microsoft'un seviyesine düşmüş testlerde.

    Ben şimdiye kadar hiç McAfee kullanmadım sistemi kastığını da duyuyordum ancak zamanının en popüler antivirüs firması olduğunu da duyduğum için eski günlerine dönemedi dedim yoksa McAfee bir Bitdefender,Avira,Kaspersky,Norton olamaz zaten.




  • McAfee kurumsal yönde ne durum'da bilmiyorum. Ama bireysel kullanıcılar için tercih edilecek ilk 3'e hatta 5'e bile girmez.
    Bir süredir takip etmiyordum. Yeni gördüm;
    Symantec, AV-Comp. testlerine tekrar katılma kararı almış, ilginç. Bitdefender, Kaspersky, Norton güvenlik yazılımları virüsten koruma olarak bir birlerine çok yakınlar. Ama Norton'u bu ikisinden ayıran özellikler var. 1. Norton ikisinden'de hafif, özellikle oyunlarda FPS düşmesi, ağırlaşma gibi bir sorun yaşatmıyor. 2. Norton'un Firewall'u ikisinden'de daha güçlü, sağlam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 7 Nisan 2017; 0:53:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.