Şimdi Ara

İNTEL MARKASINDAN DOLAYI MI PAHALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İntel bi zamana kadar tek başına yürüttüğü işlemci piyasasını şu an AMD ile paylaşıyo desem yalan olur herkez intel diyo AMD biraz hor görülmüyomu sizce İntel den aşağı kalır bi yanları yok fiyat-performans dengesini çok iyi tutuyorlar İntelin marka değerinden dolayı pahalı işlemci sattığını düşünüyorum.Eğerki böyle değilse AMD den ne farkı var artısı eksisi nedir?

Karşısındaki rakip zayıf olduğu için pahalı İnşallah Zen ve Polaris ile birşeyler değişir.
  • Silikon kalitesi daha iyi, tek izlek performansı daha iyi, daha çok izlekli işlemcileri var, daha yüksek sıcaklıkta çalışabildiği için overclock olabilitesi da yüksek. Daha eski, daha çok bellek kanalı olabiliyor, cache hızı daha fazla. Optimize edilmemiş yeri yok. Nanometresi iyi, pazar payını ele geçirmiş bile.

Dolayısıyla kazık ötesi fiyatına rağmen müşteri memnuniyeti sunuyor.

i3-6100 ü overclock yaparak default fx-8150 yapmışlar. 2 çekirdek --> 8 çekirdek olmuş.

Intel kendisiyle yarıştığı için bazı işlemcilerini ezmek zorunda bile kalıyor. Ya silikonuna yabancı madde katıyor ya da çipi çevreleyen koruyucu ile çip arasındaki noktaları zayıf yapıyor ki daha çok ısınsın hatta soğutucu yüzünden bükülüp ezilsin.

Bütün oyunlar dx12 gibi daha iyi olanaklarla yapıldığında pek önemi kalmayabilir. Zaten tüm işlemciler word excel açıyor. 3-5 saniye geç açılması işi engellemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 30 Mart 2016; 1:37:13 >

• Pahalı diyorsunuzda dengi AMD işlemcilerle arasında dağlar kadar da fark yok. Yani o rezilliği çekmeye değmeyecek kadar küçük bir mevla fazladan ödeniyor. Gönül isterdiki AMD daha kaliteli işler ortaya koysa ve Intel'i fiyat düşüşüne zorlasa. Böylece Intel işlemcileri daha ucuza alabiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD kötü değil ama intel işlemcilerin tam karşılığı AMD'de yok tam olarak. Misal efsane i5 2500K, kaç sene oldu, stok hızı bile 970'e rahat rahat yetiyor. AMD'de yetiyor ama sorun tek izlek performansı ve bu yüzden de minimum fps'de sıkıntı çıkıyor. F/P olarak AMD fersah fersah ileri de ama iş stabilite ve uzun ömürlülüğe gelince iş orada değişiyor.

Burada kabahat tamamen AMD'nin yönetiminde. Kaç sene oldu hala FX8 serileri ile devam ediyorlar. Zen ile bir şeyler değişir umarız, rekabet bizlere yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel'in giriş seviyesi Fx'in son seviye işlemcilerini geçiyor. Amd'nin tek çekirdek performansı çok kötü. Haliyle oyunlarda ani düşüşler oluyor. Alınacak zevki baltalıyor. Fiyatı düşük olabilir ama performansı daha da düşük. İki üç kuruş için çekilecek dert değil.

• Amd yi herkes kötülüyorda neden kötülüyorsunuz bende anlamadım.3 senedir internet kafemde fx 6100 ve 6300 kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım ısınma vs.Şuanki her oyunuda oynatıyor.
    AMD ATHLON II X4 640 AM3 3.0 GHZ---Biostar A780L3L AM3(DDR3) AMD---Palit GTS450 1GB 128 Bit DDR5---SEAGATE 500GB SATA III NCQ---Philips 221EL2SB/62 21.5" 5ms Dokunmatik Kontrollü Full HD Wide Screen LED Monitör---Vento TA-K52 400W Kasa---A4 Tech KB-8+OP-620D Multimedya Siyah Klavye + Mouse Seti
  • Eşdeğer rakibi yok
  • pahalılık birazda bizim ülkeyle ilgili doların değeri yüksek. markaları kıyaslarsak amd fx serisi tam başarılı olamadı. çok çekirdek düşüncesi güzel ama tek çekirdekte zayıf olması, oyun geliştiricileriyle intel-nvidia kadar bağı olmaması ve yazılım alanında geride kalması. yeniden düzlüğe çıkabilir.
  • atma be intel botu... apuları yok saydın... FX serisine çöp diye hakaret ettin...
  • Amd uzun ömürlü değil diyen yalan söylüyordur, 2009'da çıkan ve benim 2012'de 300 Tl'ye aldığım x4 965 İntel'in şu anda 400 Tl'ye sattığı işlemci(i3 6100) ile aynı güçteyse uzun ömürlü değil, kalitesiz vs. demek yanlıştır. Son zamanda kötü birkaç işlemci çıkarmaları toptan bir markaya çamur atmak için yeterli değil, ayrıca zen çıksın, o seriden bir işlemci ile yoluma devam etmeyi düşünüyorum.

Sistem tavsiyeleri ile ilgili her türlü sorunuz için pm atabilir veya konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. CS:GO veya genel olarak Steam-Origin-Uplay ile ilgili sorularınız için yine pm atabilir ve konunuza etiketleyebilirsiniz.
    Yararlı linkler: steamcommunity.com/gwohawin2 / fb.com/talhaefe.ay / factorialgamestudio.com
  • İki Amerikan markasının çıkarlarını savunmak bize düşmez. Herkes bütçesine göre alışveriş yapıyor. Ele muhtaç olursan 3 santimetrekare çipi almak için 2 ay çalışırsın.
    İntel bilmem şu oyunda 120 fps veriyormuş. Kardeşim sen önce monitörünü 144 fpslik yap ondan sonra 120 fpsden bahset. AMD çoğu kullanıcının ihtiyaçlarına yeter.
    Ben şu anda geçici olarak kullandığım tek çekirdek AMD athlon 3700 ile gta 4 oynayabiliyorsam (overclock ile) işlemcinin oyunlardaki etkisini o kadar abartmaya gerek yok. Oyun için ekran kartına çok daha fazla yük düşüyor.
    Zaten yüksek seviyeli işlemcilere artık sıvı soğutucu veya kaliteli hava soğutma şart oldu. AMD kullananlar kaliteli bi soğutucu ile overclock yaptıklarında çok sıkıntı kalmıyor.
    Kaliteli bi soğutucuya yapılan yatırım hiç boşa gitmiyor. Çünkü soğutucu joker gibi her anakarta her işlemciye uyuyor genelde. Sistem değiştirince çöp olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 30 Mart 2016; 9:09:20 >
    Ryzen5 3600,Ga x470 aorus ultra,2x8:16corsairddr4 3200mhz ram,msı 5700xt mech oc,castle 240 rgb,rampage carbon kasa,asus 27 inç 144 hz 2k, fsp 1000 watt psu

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

Amd uzun ömürlü değil diyen yalan söylüyordur, 2009'da çıkan ve benim 2012'de 300 Tl'ye aldığım x4 965 İntel'in şu anda 400 Tl'ye sattığı işlemci(i3 6100) ile aynı güçteyse uzun ömürlü değil, kalitesiz vs. demek yanlıştır. Son zamanda kötü birkaç işlemci çıkarmaları toptan bir markaya çamur atmak için yeterli değil, ayrıca zen çıksın, o seriden bir işlemci ile yoluma devam etmeyi düşünüyorum.

İNTEL MARKASINDAN DOLAYI MI PAHALI?

Daha 4 sene önceki i3 geçemiyor. Şimdikini mi geçecek

• Bana i5 6600K muadili amd işlemci söyle, alayım. Yav 2 sene önce amd sistem toplamıştım, bir kaç ay sonra da satmıştım. Aralıkta gene sistem topladım, amd hala 2 sene önceki işlemcilerini satıyor, 2 senede hic bir gelisme yapmaz mi bir sirket ya. Umarım zen işlemci ile bir şeyleri değiştirirler.

• Hayır bir de asırlık Q6600 işlemci ile de arasında 10 fps var, ama Q6600 2.4 ghz, arkadaşın işlemci 3.4 ghz. Q6600 stok voltajla 3Ghz rahatlıkla gören bir işlemci, Q6600'ı 3Ghzye çeksek x4 965'e ne olur acaba? Amd o zamanlar da intel ile rekabet edemiyordu, şimdi de.
    Nerede o 2005'deki amd, nerede o athlon x2 ler. Yazık. İşlemci pazarı bir tane şirkete kaldı, cidden yazık.

• Birincisi, ben de biliyorum Amd'nin şu anda üst seviye işlemcileri olmadığını, yani ben de üst seviye sistemler için İntel öneriyorum, ama bu onların her zaman "En iyi, en kaliteli" olduğu anlamına gelmiyor, sırf pahalı diye daha iyi diyorsunuz. Hala sırf Nvidia diye R9 390'ın yerine gtx 970 öneren kafada insanlara ben ne anlatayım ki ? Fanboy değilim, şu anda evdeki pc'de gtx 750 Ti duruyor, arkadaşıma yazın toplayacağım sistemde de İntel kullanacağım, ama bu İntel'in veya Nvidia'nın her zaman daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Hangi firma o fiyat bazında daha mantıklı bir seçenek sunuyorsa ona yönelirim. Ayrıca siz q6600'ı 3 ghz'e çekerken Amd nal mı toplayacak, x4 965 BE 4 ghz'in üstünde stok voltajla kullanılabiliyor, ayrıca 7.5 ghz'e kadar da çekilebiliyor. Ben sizin gibi tek oyun üzerinden benchmark atmak yerine genel karşılaştırmayı atıyorum, buyurun efendim:http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2410&pid2=1001&compare=core-i3-6100-3-7ghz-vs-phenom-ii-x4-965-black-edition

Sistem tavsiyeleri ile ilgili her türlü sorunuz için pm atabilir veya konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. CS:GO veya genel olarak Steam-Origin-Uplay ile ilgili sorularınız için yine pm atabilir ve konunuza etiketleyebilirsiniz.
    Yararlı linkler: steamcommunity.com/gwohawin2 / fb.com/talhaefe.ay / factorialgamestudio.com

• fx8350 600 lira, i5 6500 ise 700 lira ama i5 fx8350den çok daha iyi. İkisi de pahalı dersen anlarım ama intel amdden daha pahalı değil.
    Her serisi mükemmel olacak diye bir şey yok, Amd Fx serisinde çok büyük bir hata yaptı(genel olarak), burada size katılıyorum zaten ancak sırf bir seri yüzünden bütün markayı harcamak da anlamsız. Amd Zen işlemciler ile İntelin 400 dolarlık işlemcisini 150 dolarlık işlemci ile yakalayacağını iddia ediyor(tam kaynak hatırlamıyorum, sormayın), eğer böyle olursa çok kaliteli şeyler görebiliriz ama o zamana kadar zaten Amd'nin tek kozu Apu'lar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.