Şimdi Ara

İntel kullanan kardeslerim buraya..!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortalıkta bayaa karışmış aslında yaa ama ne olursa olsun tartışmalar bakarsan amd savunucuları atağa kalkmış tamam ben amd şimdiye kadar cok okudum bilgilerini cok gördüm hadi ben yalan söylüyorum yaa bu işi senelerdir yapan abilerim var vaa adamlara amd deyince adamlar yaka silkiyor yaa getirme dükkan ısınır diye espiriler yapıyorlar yaa buna ne diyorsunuzz..???

    bikurti
  • Burada AMD hakkında bol keseden atıp tutan arkadaşların gözardı ettiği birşey var siz bugün 2GHz bi P4'ü 200 $'a alabiliyorsanız bu tamamen Amd sayesindedir. Intel daha 1 hafta önce marjinal bir fiyat indirimi yaptı sizce niye? Sizin kara kaşınıza kara gözünüze mi, hayır Amd ile rekabet edemediğinden devamlı üçbuçuk atıyor, nereye saldırsam diye yırtınıyor. Intel ikinci çeyrekte beklediği karın yarısından daha azını ancak gerçekleştirebileceğini 2 gün önce açıkladı. Aranızda ilgilenenler varsa Nasdaq'da Intel'in son üç aylık grafiğine bir baksınlar. Intel Amerikada ve tüm dünyada pazar kaybediyor ve küçülüyor. Artık dünyada bilişim sektöründe de tekeller yavaş yavaş çözülüyor. Bundan en çok kar edenlerde amd'yi paso aşağılayan sizin gibi son kullanıcılar.
  • Dostum bunlar yanlız intele cok kaba ithamlar yaa neden atıp tutucam kii yaa neden rekabet edemicekki hem amd ne olursa olsun bizim milletimiz bilmediği ve ucuz mala hemen atlar bu kuraldır bilgisiz son kullanıcıları kandırmak cok kolay tamam intel soylediğin gibi pazarındada zayıflamıs ta olabilir aslında ama bu amd cok iyi ve cok satıyor anlamına mı gelir allah aşkına söylermisin yaa hem satsa ne olacak bu gün teknik servislerde kactane amd işlemci değişmeyi bekliyor sen bunu biliyomusun sadece benim bir arkadasım da 20 tane var ve bu adam fazla bilgisayar satan bir adam değil yaa bu nasıl oluyor bunu izah edebilirmisin herseyi bırakk 70 derece bir ısının neresi normal allah aşkına yaa aygaz değil işlemci bu ben bununla çayda yapmıcam işlem yapıcam onun için intel pazarını asla amd gibi basit ve işlemcilerindeki sorunlarını yenememiş bir firmaya kaptırmaz onun için asla korkmuyoruz amd den eteş olsa nereyi yakar allah aşkına bu amd nekadarlık bir firma bütün bayileri birleşse intelin deposunu satın alabilirmii kii...

    bikurti




  • amd'nin tek iyi yönü tek kafama esen noktası ewet senınde dedığın gibi ortadaki tekeli kaldırması bunda haklısın ancak INTEL...<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
    SÜPER BENZİN = İNTEL
    KAÇAK MAZOT = AMD

    <img src='http://evrengokasar.kolayweb.com/p.gif' border=0> + <img src='http://mevreng.kolayweb.com/nvidia1.gif' border=0>
  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
    değerli sakal bana p4 ün en ucuz boardunun fiyatı ile amd board fiyatı karşılaştır ondan sonra cevap ver.Örneğin geleceğe dönük bi sistem toplamaya karar verdik epox8kha alalımdedik aa baktık fiyatı85$ hemde piyasadaki en kaliteli board,birde intel chipsetli en yeni boarda bakalım Asus P4B266 i845D DDR aa fiyata bak 154$ bu ne ya biraz araştır,ondan sonra konuş sakal kardeş...
    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>
    Tartışmanın sadece son sayfasını okudum pek yararlı bir tartışma olduğunu sanmıyorum ama yine de şunları söyleyeyim. AMD işlemcinin anakarttan ayarını yaparsın biraz zor yakarsın yani yakmak için biraz dalgın olmak gerekir.
    p4 anakart konusunda ise yukarda yazdığın anakartın özellklerini de yaz istersen.
    Madem via anakart fiyatı veriyorsunuz ben de sis veriyim : gigabyte ga-8SRX 88$ creative ses li manyak oc kartı ve bunun gibi daha 90-100 dolara alabileceğin bir sürü kart var. İntelin işlemcileri ise tabii ki çoğunlukla daha pahalı.

    Cel 1000A@1414
    Abit BE6-II

    Edited by - nucro on 09 June 2002 01:06:07




  • Ben intel kunlanıcısıyım ve şimdiye kadar da hiç intelden şaşmadım.
    Amd şu an rekabet ortamını hazırlayan ve yeni teknolojiye daha çabuk ve daha ucuza ulaşmamıza neden olmuştur.
    Amd intele göre artılatı vardır ve bu artılar sayesinde bazı testlerde inteli arkada bırakmaktadır. Bu artılar ise desteklediği konutlar ve 64kb büyüklüğündeki L1 cache dir. desteklediği komutlar sayesinde Amd'nin performans bakımından saat frekansı eşitolduğunda inteli geçebiliyor.
    Stabilite bakımından ise intel bayağı bir fark atmış durumda çok rahat overclock olması ve yüksek saat frekanslarında bile çalışması bunun kanıtıdır. ( intel 1.6a nın 3ghz de çalıştığını gördüm.) En uç seviyede de intel çıtayı bayağı yükseltti ve yeni gelen işlemcilerle 2002 yi 3ghz hızında çalışan işlemcilerle bitirmeyi planlıyor.

    Amd'nin performansını gözardı edemeyiz fakat intel'in hız konusundaki ilerlemesi amd'yi geride bırakmıştır.




  • Dostum haklısın bu konuda hızına kimse yetisemez ben biryerde bir yazı okumustum ve yazı şöyle yazıyordu "Eletronik devreler sıcaklık arttıkça çalışma kararlılıklarını ve stabilitelerini kaybederler ve buna görede tabiiki CPU denen ve yüksek frekansta çalışan mikro devrelerin sıcaklıklarının kontrol altında tutulması gerekmektedir" tabiki sıcaklık arttıkca ve zamanla bu işlemcinin alacağı sorunları düsünsenize yaa bu sıcaklıkle nereye kadar gidebilir. birde "nucro" arkadasım bu forumu ben açtığım için ben alınıyorum üstüme neden yararlı olmasın ki burda hangi işlemcinin iyi oldugunu ve donanımcı arkadaşlarımı bilgilendiriyoruz ama sevmediysen saygı duyarım....

    bikurti
  • Yine mi bu tartışma? Bıkmadınız gitti ya!!!

    <b>Ondan Kaçma! Onunla Savaş! En Azından Şerefinle Ölürsün!!! (E.GÜNDOĞAR)

    Clan TR-AW FoReVeR...
    <font color=blue>http://cs.traw.sitemynet.com</font id=blue>
    We Were, We Are, We Will.. TR-AWs FoReVeR

    Celeron II 600@1116 Mhz
    MSI TNT 2 M64 175/190 Mhz
    More than Most!!!

    ICQ : 19397086 - Divinity!!!</b>
    <img src='http://ergungundogar.sitemynet.com/terror3.jpg' border=0>
  • Bu arada sakal kardeş o board'un chipsetinin üzerinde fan bulunması sadece bir pazarlama politikasıdır. Aslında bu boardların fana ihtiyacı yoktur. Sadece kunlanıcıyı üzerindeki fanla daha performanslı diye gözünü bürümekten başka birşey değildir. Aynı chipsetli fakat fansız da boardlar bulabilirsin. Bu arada amd'nin de chipseti var adı 601 miydi öyle birşeydi. bu arada takip ettiğim yabancı forumlarında da amd kunlanıcıları bayağı fazla ki düşün amd bu sene pazar payını epey büyüttü. %10'a çıkartmıştı zannedersem.

    Amd taraftarı değilim sadece doğruyu bilin.



    Edited by - calavera on 08 June 2002 19:45:59
  • Bu arada "CaLaVeRa" kardeşim biliyorum pazar payı büyütmüş olabilir ne kadar büyüte bilir daha kii insanlar anlamaya başladı neyin ne olduğunu ozaman ne olacak kii bu işlemciler bu sorunlar kim bulacak çare böyle forum sitelerinde sıcaklık çareleri mi arıcaksınız bugün 3 veye 4 forum sitesine girdim herkez işlemcim yaz geldi yanıyor diyor hele birisi diyorki işlemcim 70 derece normalmi biride yazmış amd için normal nasıl yaa 70 derece normalmi bırak allah aşkına bende arkadaşa dedim kii ver evdekilere çay demlet daha ucuza gelir dedimm yaa şimdi havalar daha çok ısınacak ne olacak herkez kasaları açıp önlerine vantilatörmü koycak ne yapsınlar söyle yada amd nin pazar payı mı soğutucak..??

    bikurti
  • AMD tarafında olup olmaman beni pek ilgilendirmez sadece forumun gereğini yapıyoruz yani tartısıyoruz fan konusu bence daha iticidir en azından bana oyle geliyo daha fazla fan bana daha fazla ısı ve daha fazla ses demek gibi geliyo ben tercih etmem istenmeyen iki şey ısı ve ses.. gece eğer geç vakitlere kadar makineni kullanıyosan makine kapandığındaki sessizliği biliyosundur tabi fan sayısı arttıkça gündüzleri bu rahatsız edici sesi algılayabiliyosun bu benim açımdan bi eksi sayılır sence?
  • Haklısın sakal kardeşim yaa tamam amd de soğutular ama 6-7 bilemedin 10 tane fan falan kullanman lazım herhalde ondan sonra o seslede bilgisayarıda kullan oh valla hem dünya para ver hemde sesinle uğraşş amd bu olsa gerek...??

    bikurti
  • bikurti_il orada sadece amd'nin kunlanıcı tarafından kabul edilmekte olduğunu yazdım. Sakal sen beim şu an kasamdaki celeron'u nasıl soğuttuğumu ve çıkan sesi bilsen bana bunu asla sormazdın. 8 fanlı bir kasa düşün işte. Buna rağmen işlemcimin ısısı 49 da geziniyo.
  • Boçverin işlemciyi aldıktan sonra nasıl soğuturum diye düşünmeyi siz alın bi intel hem başınız ağırmasın
  • Sen ne kadar desende bu işlemcileri kunlanan ve memnun kalan binlerce kişi var dünyada. Sana önce daha çok bilgi edinmeni ve sadece burada tıkılıp kalmamanı öneriyorum. Eğer ingilizcen varsa sana [url]discuss.madonion.com[/url] adresini öneriyorum. En azından bir şey hakkında bilgin olur. Amd işlemcilerinin ısındığı bir gerçektir. Bunu Amd'yi alan da biliyor ve onu öyle kabul ederek alıyordur. Kendi düşüncesidir. Buna saygı duymak gerekir. Tek birşey söylüyorum size bilmeden konuşmayın. Bilmeden atıp tutacağına sus daha iyidir.

    Ayrıc hatırlatmak isterim Amd de bir zamanlar intel adının altında çalışıyordu.
  • Valla şu an bu foruma yeni üye oldum.Hepinizin yazdıklarını okudum.Arkadaşlar maalesef bende AMD ATHLON XP 1.8 kullanıyorum.Maalesef diyorum çünkü aranızda bazılarını üzülecek.Kendime soracak olursanız işlemcimden son derece memnunum.Çünkü pentium 4 1.6 ghz de kullandım.Aslında normal uygulamalar çalıştırıldığında arada fark yok gibi gelsede görüşte böyle.Kendim 3ds max çalıştığım için aralarında fark var .ama bayağıda fark varr.Render yapınca fark ortaya çıkıyor.Öyle chat yapacaksanız yada word excel gibi basit uygulamalarla çalışacaksanız AMD fazla gelir.Size tavsiyem öyle gidipde intel e para bayılmayın.Amd daha ucuz daha hızlı.Siz bakmayın türkiyede millet tutturmuş intel diye.Yurtdışında AMD bayağı tutuluyor.Hiçbir sorunuda yok.Ayrıca intel ile microsoft un beraber çalıştığınıda herkes biliyor.Öyle ısınma gibi bir problmde yok hem 70 - 80 c dereceye ben bu işlemcinin çıktığını görmedim.Öyle pentium 4 de fazla ısınıyor.Tek fanla en fazla benim işlemcinin 51 c dereceye çıktığını gördüm.Siz siz olun AMD alın.Babamın açtığı bir fabrika deil AMD .Sadece ucuz fiyat yüksek performans.




  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
    police kusura bakma noktalama koyamıyorum neden dersen yeni bir makinam var elimde intel p4 mobil işlemcili bir compaq presario 2815 EA var ondan koyamıyorum klavye english daha turkce klavyelisi cıkmadıı sorry ondan

    bikurti
    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>

    ingilizce klavyelerde noktalama işareti olmuyor evet. gelişmemişliğin bir belirtisi noktalama işareti olmayan klavye yapmak.

    <img src='http://www.webspawner.com/users/cevizci/config.gif' border=0>
  • konu çok uzamış gereksiz yere.Benim tavsiyem kimse kimsenin işlemcisine laf atmasın.Intel kullanan arkadaşlar kullanmaya devam etsinler p4 alacam diye ekran kartından veya ramlerinden kırpsınlar.(çoğu bilgisayarcı 500 dolara p4 topluyorum diye ilan veriyo,128 sdram ve Tnt2 M64 koyuyolar.sistemmi bu şimdi?)Gördüğüm ve kullandığım kadarı ile amd de bahsettiğiniz sorunları görmüyorum ve görmedimde.4 yıldır amd kullanıyorum.dediğiniz K6-II de kullandım ve sıcaklık problemi yaşamadım.800 athlon kullanıyorum ve 2 yıl oldu.donanımsal olarak servise gitmişliğim yoktur.Sıcaklık derdim hiçbir zaman olmadı bu gidişle de olmayacak.Adam gibi sistem kurarsanız hiçbişey olmaz.Şu anda tek ve kaliteli bir fanla soğutamayacağınız amd işlemci yoktur.
    nvidia bile anakart pazarı için amd yi seçti ben daha ne diyeyim.Demek ki Inteli takmayan bazı firmalarda varmış...
  • yaa bırakın yaaa..en iyi AMD kim ne derse desin...hem abartıgınız kadar ısınmıyorki..cok abarmıssınız ki kardesim...ona bakarsana her islemci ısınır..sizz bu isi bilimyosunuz..kactane AMD gordunuzki bu hayatta...
  • Selam dostlar "Asmodeus" Arkadasıma gelince basta sana tek şöyle diyorum dostum 3dsmax demişsin ben o programı ilk çıktığı zamandan beridir kullanıyorum vee amd işlemcideki performansınıda gördüm biliyorum saol genede kalsın amd ile asla max çalısan bir grafik tasarımcı arkadasım yok hep silikon makinalar zaten oda zatan amd kalkıpta olmazz onun için 3d max de amd birkere asla olmaz.."PoLicE" dostuma gelince dostum gelişmemişlik dedin cok alındım senin daha görmediğin bir diz üstü bilgisayara sahibim ve hepte sahip oldum sendaha gelişmiş oldugum kesin orda benimle tartışamazsın bu zamana kadar senden daha çok amd makina gördüğüme de inanıyorum çünkü bu işleri uzun zamandır yapıyorum dostum ondan bana gelişmemiş diyemez sin ama fikirlere bizde saygı vardır..."CaLaVeRa" dostum saol benim yabancı dilim iyidir daha fazla bilgi edinmeye ihtiyaç duymuyorum bu işlemci hakkında neden dersen duyduklarım bana yetiyor zaten bu ülkede toplasan bu amd yi 10 kişi var onların 10 da burda galiba yani dostum bilgi edinmeye gerek yok yaa sıkma canını sen ben biliyorum bileceğimii amd nin ne olduğnu sen amd de sorun yaşamamış olabilirsin tamam sen ozaman sıkma canını sakın bende işlemciyi tanıyorum yani sallıyorlar falan demen kaba bir itham değilmi dostum ama bizde fikre saygı var dile getirmen hoşş..."trulli" dostum sen sorun yaşamamış olabilirsin tamam sen servi,se de gitmemişindir haklısın sende iyi olabilir bu bu işlemciden çok ciddi bir biçimde dili yanan tanıdıklarım var ciddi bir biçimde hemde onun için hiçbir zaman tekil yani kendini örnek vererek yani sen yaşamamışın sorun başkalarının yaşamadığını nerden biliyorsun bir arkadaşda demiş ben 70-80 derece sıcaklık duymadım burda adamlar bağırıyor bas bas yanıyoruz diye onlar yalşan söylüyor yada bu arkadaş hiç forum sitesi gezmiyor yada amd yi bilmiyor yorum yapmasınlar lütfen bir insan işlemcisinin ısındığını bilerek alıyorsa bu insan hakkında daha ne düşünürsün ki ya kışın evinde kalorifer falan yok yada aygazda çay yapmayı sevmiyor işlemci kullanmak istiyor herkez burda birşeyler söylüyor ama kesinlikle birilerine hakaret ederek onların bilgilerini klüçümseyerek değil insalcık bir biçimde ben hepinizin düşüncelerine saygı duyuyorum ne derseniz deyin ama iş hakarete gelirse ozaman olmazz işte ona katlanamam dostlarım onun için seviyeli bir biçimde devam edelim arkadaşlar istemneyen yazmaya bilir....

    bikurti




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.