Şimdi Ara

Intel İşlemcili Laptop Batarya Ömrü ve Oyun Perf. Arttırma Rehberi(Undervolting)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün bizim valideye i5 7200u içeren bir laptop aldım. Batarya performansı gayet güzel, 6-7 saat boyunca rahatıkla gidiyor. Lakin ben OC ve Undervolt işiyle çok ilgili olduğum için bu bilgisayarda neleri geliştirebileceğime baktım. Ve işlemcinin ve GPU'nun voltajını düşürerek güç tüketimini azaltabileceğimi gördüm. Internette sadece Dell XPS ile yapıldığına dair şeyler gördüm ancak standart bir HP Laptop ile ben direkt olarak bu Undervolt işini yapabildiysem muhtemelen bütün işlemcilerle bu yapılabilir.

    Öncelikle Intel'in websitesinden Intel Extreme Tuning Utility programını indiriyoruz;https://downloadcenter.intel.com/product/66427/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU-

    1-) Programı yükledikten sonra açın.
    2-) Sol üst kısımda bulacağınız Advanced Tuning kısmına tıklayın.
    3-) Sağdan ikinci sırada "Core Voltage Offset" kısmını -0,10'a getirin ve 15-20 dakika bir stress test yapın. Sorun yoksa 7 saat giden bataryanız artık 8 saat falan gidecektir. Sorun olursa -0,095 yapıp tekrar stress test deneyin. Yine sorun olmazsa -0,090 yapıp tekrar deneyin. Stabiliteyi yakalayana kadar voltaj offset'i sıfıra yakınlaştırın. Stabiliteyi yakaladığınızda artık GPU'yu Undervolt etmeye geçebiliriz :)
    4-) Daha sonra yine solda Advanced Tuning kısmının altında "Graphics" kısmı var. Graphics kısmını da en az -0,07 graphics voltage offset'e getirmeniz büyük ihtimalle hiçbir sorun çıkartmayacaktır. 0,09'dan başlayarak stabilite yakalayana kadar voltage offset'i sıfıra yaklaştırın.

    Laptopunuzun hem batarya ömrü hem de ısınma seviyesi bu sebeple de oyun performansı artacaktır. İyi kullanımlar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Temmuz 2017; 20:0:42 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.