Şimdi Ara

Intel'in Ultrabook konseptine karşı AMD'den Ultrathin sistemler geliyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Consumer-Products-and-Services/Atrix-Accessories-Page/Atrix-Accessories

    "Bence saçma olan laptop ve türevi cihazlar bu tip çözümlerle bitebilir" diyecektim ama insanların "ultra" aptal olmasını göz önünde bulundurarak vazgeçtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    Fusion dunya'da cok buyuk basari yakalamis ama ne yazikki Turkiye'de daha gormedik.

    AMD ısınıyor onu alma intel al mantıklı satış gerçekleştiği sürece pek fazla göremeyiz gibi geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U


    quote:

    Orijinalden alıntı: comanchee

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U


    quote:

    Orijinalden alıntı: comanchee

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Intel: ULTRABOOK diyor.

    AMD: ULTRATHIN diyor.

    Burada dikkatimi çeken nokta Intel'in daha bütüncül bir gelişim fikri ortaya koyup, AMD'nin yalnızca inceliğe önem vermesi. Yani Intel her anlamda Ultra derken, AMD yalnızca incelik konusunda Ultra diyor. Buradan çıkardığım sonuç, performans anlamında bir şey beklemeyin demektir. Zaten AMD'nin SB'e rakip olabilecek bir işlemcisi olmadığını düşünürsek, böyle bir isimlendirmeyi kullanmasındaki sebebi de daha iyi anlamış oluruz. Millet de AMD ucuz notebook satacak diye seviniyor. Evet satacak ama performansı çok daha düşük olacak. Yani F/P oranında pek bir farklılık olmayacak.

    ne dediği önemli değil neyi nasıl yaptığı önemli. Amdnin cpu ile entegre APU çözümleri intelden daha başarılı.İyi bir pazarlama politikası ile ciddi bir pay kapar.Zaten fusion ile yurtdışında iyi bir çıkış yakaladılar.Maalesef ülkemizde hala hal esanafı zihniyeti ile bilgisayar satıldığı için fazla fusion modeli göremiyoruz.

    Intel'den daha başarılı derken?

    AMD cpu+gpu çözümlerinde, toplam sistem güç tüketimi açısından olsun, grafik gücü açısından olsun daha başarılı.Saf cpu perfomasnı ile bakarsak amdnin fusion işlemcileri atomlardan çok çok iyi.İ3 lerinde gerisinde ama çokda zayıf değil..saf cpu olarak intel elbetteki şuan AMD'den iyi ama en azından fusionlar, oyununa göre düşük veya orta ayarlarda oyun oynatma kabiliyetine sahipleri.Bunu unutmamak lazım


    i3 vs fusion

    Çok güzel. Peki Ultrabook'un özelliği nedir? Yüksek işlem gücünü, çok ince ve zarif bir alette sunmak. Bunu yaparken de kullanım süresini uzatmak. Peki AMD'nin elinde böyle bir işlem gücü var mı? Yok. AMD elbette elindeki tek iyi ürün olan Fusion'a oynayacak. Ancak Fusion'lar SB'nin yanına yaklaşamıyorlar. Bu yüzen de AMD, Ultrabook'a alternatif sunmadığını açıkladı. Notebook'lar oyun için üretilen aletler değil. Bu nedenle AMD'nin yarışabileceğini sanmam. Fusion'ları beğensem de Intel'in işlemci gücü ile boy ölçüşemiyorler. Grafik performansı da aslında çok iyi değil. Yani orta seviye sayılabilir ancak ne kadar yeterli? Masaüstü sistemler için yeterli değil. Ultrabook ile zaten aynı klasman değil. AMD için Fusion'lar netbook pazarında hayati öneme sahipti ancak netbook işi de bitti. Bulldozer mimarisi iyi olsaydı, gelecek nesil Fusion'lar da iyi olabilir ve notebook'larda Intel ile rekabet edebilirdi. Ancak mevcut Fusion'lar ancak giriş düzeyi notebook'lara hitap edebilir durumda. Bir de AMD, Ultrathin ile kendine yeni bir pazar oluşturma çabasında ki bu mantıklı görünüyor. Ancak Ultrabook'un çakması olan bu ürünler ne kadar tutar; şüpheliyim.

    ULTRATHİN aletlerde HD 7000 serisi grafik kartı olacak yani hd3000 denen ucubenin yaklaşık 3,5 katı kadar grafik performansı verecek. Bu durumda %40 kadar işlemci performansı için hem 200 $ fazla verip hemde %350 lik bir grafik performansından vazgeçmek ciddi anlamda saçma olur.

    Neye göre %40 işlemci performansı farkı? Ayrıca grafik gücünü kullanmayacak bir kişi için elbette işlemci gücü önemlidir. Her şeye oyun performansı olarak bakmayın. PC'de oyun oynayacak adam zaten masaüstü alır. Daha önce de yazdım, notebooklar oyun için değildir. Bu alanda AMD'nin grafik gücü çok da önemli değil yani. Esas olan işlemci gücü ve ne yazık ki o tarafta AMD şuan dökülüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.