|
Intel’in çip üretim geliri TSMC’nin 1000 kat altında kaldı
-
-
Valla zarar etmeyip 0 da kalmayı başarıyorsa bile sevinmeleri lazım. Sonuçta intel zaten aynı zamanda bir çip tüketicisi. TSMC'ye ürettireceğine kendi üretir, bağımsızlık olur, ileriye yönük arge potansiyelinin devamı demek olur. İlla TSMC'nin rakibi olmak zorunda da değil.
-
İntel bodoslama tepe taklak gidiyor.Benim batış temenmim fazla değil bir kaç seneye tutacak gibi gözüküyor.
-
Yılda 100 milyon kazancı var gözüküyor döküm işinden. AMD ayda 3.000 milyon kazanıyor. İNTEL ismi yakında silinecek gözüküyor
-
O nasıl başlık öyle? 1000 kat altında mı kaldı? hep kopyala hep yapıştır sonuç bu...
Dersten kaytarınca kurulan cümleler:
Kesin olmuş olabilir
Fazla eksik
biraz çok hızlı gidiyor
-
Sen yıllarca işlemci yada üretimin sağını solunu değiştirirsin. Bir yiğit çıkar geliştirdiği teknolojiyi daha iyi ve daha ucuza üretir. Ortada kalırsın. Diğer şirketlere ders olsun. Şuan Applenin yapay zekada yaşadığı durum da aynen böyleydi. Gıdım gıdım teknoloji verdi rakipleri kendini geliştirdi. Apple şimdi googleden yapay zeka desteği istiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Intel böyle giderse iyice piyasadan silinecek. Eskisi kadar kaliteli ve piyasaya uygun üretim yapamıyorlar.
_____________________________ -
Intel devri kapandı. İsrail'e yatırım yapan bir şirketin yükselmesinin veya tercih edilmesinin bir anlamı yok ülkemizde de.
Bunu fırsata çeviren AMD de özellikle X3D modellerde fiyatları yukarı çekiyor bütçeyi zorluyor.
Mobile işlemcilerin artık devri başlaması lazım. Qualcomm ve Apple son chiplerinin cpu+gpu tümleşik performansı harici ekran kartı sorununa da çözüm getirecek gibi görünüyor. Bu mobile işlemci sektörünün en önemli avantajlarından biri de Microsoft'dan kurtuluşun önünü açması. ARM64 mimarisinde olduklarından Windows ile birlikte hem Android hem MAC/IOS desteği sağlayacaklar.
2K-4K hatta 8K 60 fps oyun için artık tek bir bileşen yeterli olacak. Masaüstünde de taşınabilirlik açısından ITX kasalara yönelim olacaktır bu gerçekleştiğinde.
_____________________________ -
Eğer Intel kendi çiplerini tasarlıyor, üretip ve satıyor olmasaydı Intel Foundry bir kaç kez batmış olabilirdi.
-
Evet Intel batcak, Intel bitti falan... Şu forumda ilkokul mezunu köy kahvehanesinden çıkma beyinlerin olmasına hayret ediyorum. Nerden nereye, ilk üyeliğim 2005, İkinci üyeliğim bu; 20 yılım var forumda.
Eski nesil ne güzel adamlardınız, atlarınıza bindiniz gittiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 12 Kasım 2025; 8:59:48 >_____________________________ -
Bin KAT az nasıl bir ifade? Hiç azlık kat kelimesi ile ifade edilir mi? Amerikalıların ifade tarzını olduğu gibi kopyalıyorsunuz sonra böyle sonuçlar çıkıyor ortaya.
-
Yarın birgün tmsc çip veremez veya daha kârlı birine ayırırsa asıl AMD biter asıl üretici AMD değil tmsc hiç gelismesin AMD kendi çiplerinin performansını hiç arttıramaz zaten bazı gariplikler var yakında aı falan filan diyip çiplerin maliyeti adı altında en ufak işlemci bin doları görürseniz AMD ye teşekkürler dersiniz
En Beğenilen Yanıtlar
|
O nasıl başlık öyle? 1000 kat altında mı kaldı? hep kopyala hep yapıştır sonuç bu...
Dersten kaytarınca kurulan cümleler: Kesin olmuş olabilir Fazla eksik biraz çok hızlı gidiyor |
|
Valla zarar etmeyip 0 da kalmayı başarıyorsa bile sevinmeleri lazım. Sonuçta intel zaten aynı zamanda bir çip tüketicisi. TSMC'ye ürettireceğine kendi üretir, bağımsızlık olur, ileriye yönük arge potansiyelinin devamı demek olur. İlla TSMC'nin rakibi olmak zorunda da değil.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı