Şimdi Ara

İntel i7 3770K / AMD FX X8 8350 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
11.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bana attığın site varya full yalan intel ci site hep intel kazanmış olarak gösteriyor ama ben inanmıyorum atlhon fx e bakıyorum intel Pentium 4 ler onu yenmişler öle bir intel ci site yani
  • Konu uçtum, konudan cehalet damlıyor. 32GHz hesabı mı dersin, işlemci karşılatırma diye referans olarka cpuboss verenleri mi dersin. Bölümün hali içler acısı özellikle karşılaştırma konusunda çok dikkatli olmak gerek özellikle birçok yüksek abone sayısına ulaşmış youtube kanalında intel sponsorluğu gözlerden kaçmıyor ben bu tür kanallara asla itimat etmiyorum, siz de etmeyin intel reklam işine çok para yatırıyor o yüzden büyük çapta büyük paralar harcanara yapılan testlerin %80'i intel sponsorluğunda.
  • Şu konuyu hortlatmayın artık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Korkak -- 12 Şubat 2014; 12:24:37 >
  • KhAnS- nick'li kişi sertan11'in yeni üyeliği olduğu aşikar.
  • kardeşim bişey yok hortlatmıyoruz sadece tartışıyoruz o kadar
  • The_North_Face kullanıcısına yanıt
    kardeşim ne sponsorluğu o sitelerin hepsi intel ci intel zaten kendisini reklam sayesin de kurtardı reklamlar olmasaydı intel ruh olmuştu intel reklam lara dua etsin herkesi ne güzel kandırdı kakaladı kazıkladı ama amd zaten intel kadar kötü olmamıştı amd zaten intel gibi hep reklam yapmıyor hafif bir kriz vardı ps4 xboxone sayesin de kurtardı amd atlhon fx zamanın da ati satın alınca allah bullah oldu şimdi ki amd fx ler phenom un birleşmiş hali i7 de Pentium 4 ün çoğu mimarisini Pentium 4 den kullanıyor Pentium 4 ün i7 nin yeni hali ama amd fx de Pentium 4 gibi çekirdekler bağımsız değil rahat çalışmıyordu internetten bağa araştırdım inceledim ikisini de amd fx i çok büyük boşluklar var çekirdekler teknolojilere bağlı bile değil önbellek tampon lar bağlı değil çekirdekler önbellek tampon lara bağlanmamış amd fx leri eğer dediğim bağlarsa soket değişmesi lazım 2015 te çıkacak merak ediyorum nasıl olacağını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 12 Şubat 2014; 17:38:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cLck'

    Oyun için hangi işlemci daha iyi? İnternetten testlere baktığımda İntel i7 3770K genellikle önde ancak 1/2 fps ile bazısında AMD FX X8 8350 Önde yine az farkla ama bilgisayardaki diğer işlemlerde İntel i7 3770K çok daha hızlı hangisi tercih edilmeli bu durumda?

    i7 3770k ile fx 8350 yi karşılaştırman hata i7 3770 k hertürlü ezer çünkü mimari farkları çok farklı amd 22 nm sürece geçemmeişken intel 22nm fabrikasyon sürecinde amd fx 8350 de 32 nm kullanıyor ve mimarisi eski
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hicretsidan

    i7 3770k oyun disindaki cizim web tasarim gibi islemlerde 8350 ye fark atar yok eger sadece oyun diyorsan i5 3570k al

    oyunda da hertürlü fark atıyor kardeş mimari yapıları çok farklı
  • burada adım hakan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin abi 52

    Yahu para kolay kazanılmıyor,bu zamanın işlemcisi, FX 8350 dir,az bütçesi olanlar içinde FX 6300 dür.

    Yukarıları bi daha okuyun.

    zaten para kolay kazanılmadığı için intelciler baba parasıyla o i7 leri alıyor ama sen alın teri kazandığın için amd fx 8350 alıyorsun örnek melik abi örnek roneasa örnek ben yinede üçümüz de iki marka dan değiliz hangisi daha iyi yapıyorsa onu tercih ederiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 7 Mart 2014; 12:25:13 >
  • merhaba ben hakan amd nin a10 lar yani yeni atlhonlar oluyor neyse intelcilere karşı güzel bir haber kabini çekirdekli amd nin yeni soketi am1 soket değişmesi tek çekirdek hızı daha çok artması demek zaten amd nin artık yapacağı şey bu bunla uğraşsın bir zahmet ve içine bol teknoloji eklenmiş olabilir soket değiştiğin dolayı işlemci de büyük bir hızlanma olduğu ve kesinlikle melik abi nin dediği gibi amd nin fma3 komut seti yani teknolojisini intel e bir şey karşılığın da verdiğini söledi doru sölüyor yani intel in verdiği bir şeyden ne olduğunu bilmiyorum araştırcam işlemci büyük bir hızlanma olabilir soket değişmesi çok güzel haber


    Global Bileşen Kanalı platformlarına GCN grafiğe sahip AMD Athlon ve AMD Sempron APU ürünlerini getiren platform, enerji verimliliği yüksek ve tasarımı küçük yeni PC’lerin üretilmesine olanak sağlıyor.


    AMD'den yapılan açıklamada, sistem üreticilerinin bileşen kanalına yönelik AM1 platformunu ve AMD dört çekirdekli ve iki çekirdekli “Kabini” APU ürününü duyurdu.

    Önde gelen üreticilerin ana kartlarıyla birleşen yeni AM1 platformu, ödüllü Yeni Nesil Grafik Çekirdeği (GCN) mimarisi ve AMD “Jaguar” CPU çekirdeklerini AMD Athlon ve AMD Sempron APU markaları adı altında sunuyor. Cazip fiyatlara esnek ve yükseltilmesi kolay platformlardan oluşan bir ekosistem yaratacak olan AM1, USB 3.0 ve SATA 6GB/s desteğiyle küçük, enerji verimliliği yüksek microATX ve miniITX ana kartlarla kullanılabilecek. “Kabini” işlemciye sahip masaüstü ve bileşenlerin belirli bölgelerde nisan ayının başında, dünya çapında ise 9 Nisan’da piyasaya çıkması bekleniyor.

    “AMD, APU teknolojisindeki liderliğini AM1 platformu ve ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik ‘Soketli Kabini’ APU modeliyle sürdürüyor” diyen AMD İstemci İş Birimi Genel Müdürü Bernd Lienhard, şöyle devam etti: “AM1 platformu bize esnek bir altyapı ortamı oluşturma fırsatı veriyor ve gerek tüketicilere gerek sistem üreticilerine çok uygun bir fiyata yükseltilmesi kolay seçenekler sunuyor.”

    Düşük tüketimle iyi performans veren ekonomik bir çözüm arayan ana akım kullanıcılarına yönelik “Soketli Kabini” işlemcisi iş uygulamaları, internette gezinme ve donanım hızlandırması alanlarında çok yüksek verimliliğe sahip.

    AMD AM1 platformu, ana akım kullanıcılara DirectX® 11.2 ve Windows 8.1 desteğiyle dengeli sistemler sunacak. Ayrıca ASRock, ASUS, BIOSTAR, ECS, Gigabyte ve MSI gibi ana kart üreticileri de soket FS1b’ye dayalı yeni nesil masaüstü ana kartların üretimine hazırlanıyor. Bu ana kartlar, AM1 platformunun AMD Athlon ve Sempron APU’larına doğal USB 3.0 ve SATA 6GB/s desteği getirecek.




  • Listeye bakarsak FX-6300 işlemci TL başına 19,3 passmark puanı alırken, 4770K işlemci 10,4 puan alıyor. Yani FX-6300 her kuruşunuzun karşılığını en fazla veren işlemcidir.
    Para önemli değil en iyisi olsun diyorsanız 4770K ve üstü işlemci almak anlamlı olur. Aksi takdirde intel işlemciler parasının karşılığını veremiyor açıkçası. FX-9590 alana da sopa gerek kuşkusuz bu arada.

    Tek çekirdekte inteller yaklaşık %30-40 ortalama %35 diyelim daha hızlıdırlar. 4 veya daha az çekirdek destekli oyun-uygulamalarda bu durum FX serisinin geride kalmasına neden olur. Zira FX işlemcinin tüm gücü kullanılamaz, çekirdekler boş boş yatar. Ancak günümüzde çok çekirdek desteği yaygınlaştı ve FX gücünü göstermeye başladı. Listeye bakarsak FX-8320 ile I5-4670K toplam güçte birbirine oldukça yakındır. Eski uygulamalar, oyunlar veya ok çekirdeğin iyi kullanılamadığı durumlarda 4670 epey önde olacaktır. Ancak tüm çekirdekler kullanıldığında FX-8 serisini rakibi I5 değil I7 olacaktır.

    Burada devreye uygulama kodu giriyor. Kodlar işlemci seçer. Yapılacak işin ne kadar paralel yürütülebileceği çekirdek desteğinin nasıl olacağın belirler. Buna kod bağımlılığı denir ve bir sonraki kodun önceki kodun sonucuna ihtiyaç durumuna bağlıdır. Kod bağımlılığı azsa yani bir çekirdek aynı anda birçok komut yürütebiliyorsa güçlü çekirdekler öne çıkar. Photoshop-video encode, matematik hesaplama kod yazma vb buna örnektir. Bu tür kodlarda inteller gücünü konuşturur.

    Buna mukabil kod bağımlılığı fazla ise tek çekirdek gücü iyi kullanılamaz. Zira çekirdekler aynı anda daha az işlem yürütebilir. Örneğin kod bağımlılğı nedeni ile aynı anda en fazla 2-3 INT komutu yürütülebiliyorsa çekirdekte 2-3 yerine 5-6 tane INT birimi olması pek fark etmez. Bağımlılık nedeni ile boş yatacaklardır. Burada çekirdek sayısı ve frekans önem kazanır. Çekirdekler zayıf olsa da bağımlılığı yüksek koda yetecektir, çok çekirdek de aynı anda daha fazla bağımsız kodun yürütülmesini sağlayacaktır. CAD-CAM, render, vmware, veri sıkıştırma, akış süreçleri buna örnektir. Burada FX çok çekirdeği ile hoop bende varım der.

    Örneğin veri sıkıştırmanın temelinde huffman algoritması (rar, jpeg, mpeg vb) vardır ve çok yüksek kod bağımlılığı söz konusudur. Huffman gibi algoritmalarda bir sonraki adım bir öncekinin sonucuna bağlıdır ve aynı anda birden fazla adım işlenemez, tek tek gitmek zorundadır. yani çekirdekte 4-6 tane INT birimi olmasıyla 1-2 olması arasında fark yoktur. Sadece biri kullanılabilir ve güçlü-zayıf çekirdek olayı önemini yitirir. RAr için örneklersek 4 güçlü çekirdekli I7 ile 4 zayıf çekirdekli FX-4100 arasında kayda değer fark olmaz. FX-8 fark ettirir zire intel aynı anda 4 dosya sıkıştırabilirken FX-8 bunu 8 dosya ile yapar. (HT burada işe yaramaz)

    Kısaca komutların tamamlanması 1-3 cevrim süren tamsayı ağırlıklı işlerde çekirdeğin gücünden çok kaç tane olduğu ve frekansı çok daha önemlidir. Karşıt olarak tamamlanması yüzlerce hatta binlerce çevrim sürebilen kayar nokta veya paketli aritmetik komutu kullanılan işlerde çekirdek gücü öne çıkar. Burada I5-I7 serisi 8 tane 128 bit kayan nokta ünitesi yerine 8 tane 256 bit kullandığından fark yaratır. Özellikle paketli aritmetikte ki photoshop-video encode işlerinde yoğun kullanılır. 128 yerine 256 bit ünite de ağır bilimsel hesaplarda (matlab vb) öne çıkar. CAD-CAM-render gibi tamsayı yoğun ve önceki adımın bitmesini gerektiren işlerde ise tam güçle kullanılamaz. Bu da çok çekirdek ve yüksek frekansın bu alanlarda galip gelmesine neden olur.

    HT olayının çekirdek gibi düşünülmesi hatalıdır. HT birimleri çekirdek değil register setidir. Çekirdekler işlenecek verilerin tutulduğu registerler (REGS), cacheler (L1/L2), INT-FPU vb işlem birimleri, komut önden getirici (PREFETCH) devresi, komut kod çözücüsü (DECODE), sıralama (SCHEDULER) ve sırasız çalıştırma havuzu (ROP), işi biten komutların sırasını beklediği inziva birimi (RAT), dallanma tahmin tamponları (BTB), bellek işaretçileri (TLB), döngü tamponları (LTB), IO birimi (BUI) ve yol bağdaştırıcaları (CROSSSBAR vb) ve bunları organize edip işi gerçekleştiren yönetim birimi (EU) gibi kısımlardan oluşur. Gerçek çekirdek demek bağımsız olarak kod yürütebilmek demektir ama HT bunu yapamaz. FX modüllerindeki çekirdekler ise bağımsız çalışabilir ve gerçek çekirdek sayılır.

    HT biriminin ise kendi Fetch, decode, scheduler, ROP-RAT, BTB, TLB, LTB, CBAR, INT-FPU vb birimleri yoktur. Kendi cacheleri de yoktur. Bunu bağlı olduğu ana çekirdekle ortak kullanır. Yanlızca register seti (REGS), EU, BUI gibi zaruri birimler bulunur. Bu da kodun özel olmasını gerektirir. HT düşünülerek yazılmamış kod ne kadar işe uygun olsa da yüzde 1-2 katkı sağlar ancak. HT gücünü kullanmak için kod özel yazılmalıdır. Özellikle çalışması çok uzun süren komutların burada yürütülmesi sağlanarak ana çekirdek serbest bırakılabilir. Bu da genelde video-grafik işlerinde veya çok ağır kayan nokta hesaplarında görülen bir durumdur. İyi kodla HT burada %20-30 oranlarına kadar katkı sağlayabilir.

    HT için diğer husus da cache bağımlılığıdır. HT kodunun az komutlu ve çalıştırması uzun süren komutlardan olması esas faydayı sağlar. Kısa INT komutlarını HT ile çalıştırmak boşuna çaba olur. Fayda sağlamaz. Çok komutlu uzun kodlar ise eksik birimler ve cache nedeni ile tıkanmaya sebep olur. Zira çekirdek+HT için birimler ortaktır ve birine yönelse diğeri boş kalacaktır. Püf noktası uzun süren az komut ve az komut bağımlılığıdır. Cache de sıkıntı yaratır. HT gücünü iyi kullanmak için çekirdeğin ana kısmı ve HT kısmında yürütülen kod aynı kod segmentinde bulunmalıdır.

    Farklı olursa HT kısmı cachesiz çalışmak zorunda kalır ve gücünün çok büyük kısmını kaybeder. İşe yaramaz hale gelir zira L1-L2 cache yerine çok daha yavaş olan L3 cache ile çalışmak zorunda kalır. L1-L2 cachelerdeki veri fiziksel ana bellek adresine göre tutulan gerçek adres değil her uygulamanın kendi kod segmentine göre tutulan sanal adreslerdir. Kod segment değiştikçe L1-L2 cachelerin belleğe veya L3 cacheye geri yazılarak boşaltılması (flush) ve yeni kod segmentine göre yeniden doldurulmaları (prefetch) gerekir. Bu da ana-HT birimindeki kodlar farklı segmenttelerse her komutta flush-prefetch demektir ki performansı çökertir. Uzun komutlarda bile bu durum varken kısa süren komutlarda flush-prefetch yapmak sadece HT kısmını değil çekirdeğin ana kısmını da süründürür. Bu yüzden bu yapılmaz ve HT kısmı L1-L2 olmadan yavaş çalışmak zorunda kalır veya iki kodun aynı kod segmentine yerleştirilmesine gayret edilir. Fx ise bundan muaftır. modüldeki her çekirdeğin kendi birimleri ve L1 cacheleri vardır ama L2 cacheleri ortaktır. Ancak FX işlemcilerin L2 cacheleri flush-prefetch ihtiyacı duymadan çalışabilecek şekilde her iki çekirdeğin kendi cache dizinini tutacak biçimde yapılmıştır. Bu yüzden sorun olmaz. Ama çift giriş nedeni ile FX L2 cacheleri intel L2 cachelerinden daha yavaştır, Bunu daha büyük cache boyutu ile telafi etmeye çalışır.

    Sonuç olarak işlemciyi sizin değil çalıştıracağınız kodların seçmesi doğru olan yoldur. Markaya-reklama-fiyata göre değil yapacağınız işe göre işlemci seçin.

    Bu da oyun-günlük kullanım gibi kodun çok da önemli olmadığı durumlarda FX-6300 vb gibi aynı paraya daha fazla güç veren F/P işlemcileridir.
    Matlab, video encode, photoshop, kod yazma gibi işler için tek çekirdek ve FPU gücü yüksek olan I5-I7 vb işlemcilerdir.
    CAd-CAM-render-vmware-sıkıştırma-database indexleme-akış süreçleri gibi tamsayı, çok çekirdek ve frekansa hassas işlerde Fx-8 serisi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 7 Mart 2014; 13:13:46 >




  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    kardeşim seni her zaman ki gibi takdir ettiğim gibi yine seni takdir ediyorum. intelciler ne anlarlar işlemci den onu bırak amd fx lerin ghz si güncelleniyor intel i7 lerin aes komut setisini güncelliyor tek çekirdek hızı iyi olması bundan kaynaklanıyor bu çok önemli bişey bu göz önünden kaçırmamak lazım. amd ise aes teknolojisini güncellemiyor tek çekirdek hız kaybı bundan kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 12 Mart 2014; 2:54:15 >
  • Bi daha dahili gpu lu islemci almam
    Kullanmadigim ozellige bosuna para saydik
    Akil var mantik var i7 islemci alan birisi harici ekran kartida alir
    Zamaninda 3770k aldim 1,5 yil once ama lga 2011 serisi nin anakrtlari 2 kat pahali oldugu icin tercih etmedim
    Amd yi ise dogal sata 3 ve dogal usb 3.0 ve pci 3.0 olmadigi icin tercih etmedim
    Dahili gpu sadece i3 lerde olmaliydi
    200 dolar ustu tum cpularda sacmaliktan baska bisey degil
    Keske lga 2011 serisi alsaydim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallahi amd kullanıyorum. oyunları da canavar gibi oynatıyor. hoş multi oynamıyorum ama, en kaliteli oyunları rahat rahat oynuyorum gayet de görüntü kalitesi de yerinde.

    zenginin malı züğürdün çenesini yorar.

    amd ile intel büyük bir havuz. biz sadece bir parça satın alıyoruz kullanıcı olarak. özellikle ev kullanıcısı ve oyun oynayanlar.

    kaç senelik ömrü var ki bir pc ürününün. 3-5 sene arayla parça yeniliyoruz en geç. ona göre mantıklı yorumlar gerekli, 1-2 puan fark eden ürün oldu diye fazladan paraya hiç gerek yok.
    bütçeye göre mantıklı ve akıllı alışveriş gerekli yoksa borç batağına saplananlar olabilir aman dikkat :)
  • kocaefe88 K kullanıcısına yanıt
    kardeşim ne güzel cevap vermişsin bravo hakatten zaten pc toplarken canvar gibi hızlı olmasını istiyorsan. büyük masraf yapmak zorundasın olay anca öle çözülür.
  • KhAnS- K kullanıcısına yanıt
    tek çekirdek kullanan uygulamalar bitti ondan ona vakit harcamak gereksiz... intel göz boyamada çok iyi olduğundan + pahalı iyidir mantığından çok satıyor...
  • grezimonk kullanıcısına yanıt
    aynen öle kardeşim. tek çekirdek ilereye dönük değil bire kere. birde hd4000 işlemciye çok para değeri kazandırıyor. amd lerin zaten ileriye dönük işlemci olduğu için alınıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melikulupinar

    quote:

    Orijinalden alıntı: mrpoine159

    quote:

    Orijinalden alıntı: metin abi 52

    Yahu para kolay kazanılmıyor,bu zamanın işlemcisi, FX 8350 dir,az bütçesi olanlar içinde FX 6300 dür.

    Yukarıları bi daha okuyun.

    +1

    Aynen.

    Oyunlarda FX-6300 burnunuzdan bile gelir ve eşdeğer fiyatlı intelden iyidir.
    Yani FX-6300+Ekrankartı1 modeli I53570K+Ekrankartı2 modelinden yüksek FPS verir. İşlemci ve anakart arasındaki farkı ekran kartına ekleyince AMD sistem Intel sistemi döver.

    FX-35830 ile I7-3770K ise hemen hemen denktir. Ayrık thread ve çok çekirdek desteği ile FX öndedir. Tek çekirdek gücüne bağlı veya paralel thread olanlarda ise I7.

    I7 4+HT olup gerçek 8 çekirdek değildir. HT ancak aynı taska ait paralel çalışmaya uygun threadlarda %10-20 perf artışı verir. Fakat threadlar paralelizme uygun değilse %5 bile vermez. En fazla 4 farklı program eşzamanlı çalışır. Mesale core1 photoshop yürütürken HT kısmına winamp threadı yüklenemez. Yüklenecek thread da photoshop taskına ait olmalıdır perf artışı için. Tek çekirdek işlerde ise FX karşılığındaki node gibi yapı ikiye bölünmediğinden FX işlemciden oldukça iyi perf verir.

    FX ise 8 çekirdeği ile aynı anda 8 farklıprogram (task) yükleyebilir. Aynı node içinde de olsa her çekirdeğe farklı task, ayrık veya paralel olduğuna bakmaksızın farklı thread yükleyebilir. Mesela node 1 ilk coresi photoshop yürütürken aynı nodedeki diğer çekirdek winamp yürütebilir. Yoğun çok task/ayrık thread kullanımında FX işlemci I7 işlemciden oldukça iyi perf verir.
    AMD extension destekli uygulamalar node içindeki 2 çekirdeği tekmiş gibi kullanıp tek çekirdek performansını katlayabilir. (FX mimarisinin asıl amacı buydu ama pek yazılım desteği görmedi. Intel kendi derleyici ile HT desteğini verdi AMD ise bunu kendi yapmadı. Bu nedenle kod gelişitiriciler bu özelliği pek kullanamadı.)

    3770K işlemci FX işlemciye tek bir alanda gerçekten ciddi fark atar. Bu da FX de çekirdek başına 128 bit FMAC birimine karşı I7 işlemcide 256 bit FMAC olmasındandır. Yüksek hassasiyetli floating point gerektiren bilimsel işler veya paketli FP aritmetik alanında bu fazlalık %40-70 arası bir fark yapmasını sağlar. Mesela Iterasyon işleri, Video encoding, Matlab vb. Ancak 256 bit FMAC kullanmayan işlerde aralarında üstte belirttiklerimiz dışında kayda değer hiçbir fark yoktur.

    Anakart ve işlemci fiyatı göz önüne alındığında Fx-8350 çok daha karlı olur. Aradaki farkı diğer parçalara verdiğinizde FMAC-256 bit kullananlar hariç her alanda I7-3770K işlemciye fark atan sistem kurarsınız.

    Sebebini, tekniğini, mantığını açıklamadan Itel, AMD diyen boşbeyinli-bilgisiz fanlara aldırmayın.
    Atalarımızın dediği gibi boş tenekeden çok ses çıkar.
    Bir insan iddiasını destekleyen delilleri-bilgileri de ortaya koyamıyorsa adam yerine koymaya değmez.

    +1




  • etyemez kullanıcısına yanıt
    sende haklısın kardeşim.intel bazen böle beni pişman etti.amd aldım hiç pişman olmadım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.