|
Intel, Google ile çok yıllı çip iş birliği kurdu
1 Mobil
-
-
tsmcden teknoloji çalıp derme çatma bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama nvidia silah zoruyla bile yatırım yapmaktan geri adım attı, küçük bir meblağ yatırdı. Silah zoru olmasa grafik teknolojisini de paylaşmaz. Zaten paşlaştığı teknoloji de gtx 1030 ayarında, girişin de en tırtı.
alphabet de intelin ne kadar tırt ürünler ürettiğini görünce geri adım atacaktır.
inteli apple alacak, şu alacak bu alacak diye asılsız haberler denediler tutmadı. Sürekli yatırım, işbirliği diye ölüyü diriltmeye çalışıyorlar. Bu da öyle asılsız zorlama haberlerden biri.
-
İnsan ne konuştuğunu bilir sen bilmiyon.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Intel mi gidici?
1 Nisan 10 gün önceydi. 10 gün öncenin mesajını atmışsın.
---
Intel'i günahım kadar sevmesem de Intel'e öyle bir muhtacız ki. AMD gitse mesela sadece bir x86, GPU ve FPGA tasarımcısını kaybetmiş oluruz.
Intel teknolojinin domino taşıdır. Yeri gelir MS, Apple, Alphabet, Oracle, HP herkes sırayla kapısını çalar. Bu işin gururu vs yok çünkü ABD anakarasında hacimli yüksekten düşüğe wafer dökümü yapabilme kabiliyetine sahip tek firma. Trump yönetimi işin ciddiyetini anladı sadece Intel'i kurtarma operasyonunu başlattığında.
---
Şu an zaten MS Amazon döküm işinde Intel'in elini sıktı, Nvidia ile Apple mecbur da kalsalar TSMC ile Intel arasında paylaşacaklar döküm dağıtım işini. Tayvan kırılgan bir nokta her şeyi TSMC emanet etmek mümkün değil.
Samsung'un IBM ile Tesla dışında bildiğim kadarıyla hacimli üretim yaptığı firma kalmadı.
Intel ise portföyü yeni isimler kazanan dökümcü oldu.
TSMC ise kendi kaderini çiziyor. Evet verimli üretim fakat fiyat avantajı kaybettirdiğinde Intel ve Samsung belirecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
ABD'nin politika değişikliğinin sahaya etkisi belli olmaya başladı, tüm amerikan firmaların üstü kapalı zaruri olacak şekilde intel'le ete kemiğe bürünen anlaşmaları olması gerekiyor anlaşılan.
Berbat yönetilen ve ne yaptıysa durumu toparlayamayan intel'e önce CEO takviyesi ardından da zoraki müşteriler paketleniyor.
Teknik olarak bakılırsa abd bu yolla onlarca avantaj sağlamayı planlamış diyebiliriz, eğer tsmc işindeki ivmesini kaybetmezse sahda kendinisini bırakıp intel'e geçen yada ağırlık veren üreticilerin durumunu görerek bu varsayımı doğrulamış olacağız, muhtemelen işler rayına oturduğunda Tayvan'ın işgali amerika için tehdit olmaktan çıkacak.
ABD'nin saçma sapan politikaları dünyayı getirdiği noktaya gidişat açısından bakılırsa kendisi için planladığı ne varsa etkisini yitirmiş olarak kazanımları olsa da kaderini değiştiremeyecek.
Kısacası intel'i tekel haline getirip sana yonga yok diyebilme hayalleri var fakat dünya'da işler o yönde gitmiyor. izleyelim görelim.
-
tsmc ve samsung abdye inteldan daha sadıklar. tsmcden arakladıklarını el altından samsunga da destek attılar muhtemelen. Sonraki seçimlerde trump gidecek. Demokratlarla kartellerin zihin yapısı örtüşüyor. Kimse hazır ve nazır tsmc varken bitkisel hayatta süründürülen intele para yakmak istemeyecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt