Şimdi Ara

Intel giyilebilir cihaz pazarından çıkıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel giyilebilir cihaz pazarından çıkıyor mu?


    Bugüne kadar giyilebilir cihaz pazarına önemli yatırımlar yapan, gözde firmaları satın alan ve yonga çözümleri ile varlığını arttırmaya çalışan Intel’in sürpriz bir karara imza atabileceği konuşuluyor. Mobil pazarda yaşanan hayal kırıklığı burada da tekerrür etmek üzere.


     


    Sektörde Tutunamadı


     


    İddialar oldukça ciddi. Firmaya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Intel, giyilebilir cihaz sektörüne yönelik olarak çalışan Yeni Cihazlar bölümünde önemli sayıda çalışanı işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bölümü içerisinde barındıran Yeni Teknolojiler departmanında da işten çıkarmaların yaşanacağı ifade ediliyor.


     


    Intel şimdiden bölümdeki çalışanlara bilgi geçmeye başladı. Yıl bitmeden pek çok kişinin işini kaybedeceği tahmin ediliyor. İşten çıkarmalar sonrasında bölümün tamamen kapatılması da söz konusu. Bunun anlamı Intel’in giyilebilir cihaz pazarından çıkması demek.


     


    Gelecek potansiyeli çok büyük olan ve her gün daha fazla firmanın yatırım yaptığı giyilebilir cihaz pazarından Intel neden çekiliyor? Sanırız önümüzdeki dönemde cevabını arayacağımız en büyük soru bu olacak.


     


    Aslında geçtiğimiz aylarda yaşanan bazı gelişmeler bugüne ışık tutuyor. Intel 2014 yılında 100 milyon dolar bedelle giyilebilir cihaz üreticisi Basis Science’ı satın almıştı. Basis B1 fitness bilekliğinde kullanılan teknolojileri kendisine aktaran Intel, sonrasında Basis Peak cihazını piyasaya sürdü.


     


    Ayrıca Bkz.Visual Studio ilk ön izleme sürümü MacOS için yayınlandı

    Bununla birlikte ısınma sorunları nedeniyle sonbahar aylarında geri çağırma programı başlatıldı ve üretim tamamen durduruldu. Proje aşamasında olan Basis Ruby de iptal edildi. O dönem bunlara bir anlam verilememişti ancak yavaş yavaş taşlar yerine oturuyor.


     


    Henüz yapılmış resmi bir açıklama yok ancak görünen köy kılavuz istemez misali kaçınılmaz sona adım adım yaklaşılıyor. Intel’in giyilebilir cihaz pazarından çekilmesi elbette önemli bir oyuncunun kaybedilmesi anlamına geliyor ancak pazarın bundan pek etkilenmeyeceği düşünülüyor. Muhtemelen Intel şansını bu kez sürücüsüz araç teknolojilerinde deneyecek. 


     







  • Görmüştür pazarda bir şey olmayacağını.
  • Batarya sorununa cozum bulunmadikca giyilebilir saat vb urunler bosa merak edenlerde ucuz yollu birseyler bulsunlar derim. Para kolay kazanilmiyor vermeyin oyle 700 - 1500 TL felan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zararlı radyasyonu olduğunu bile bile niye giyer insan?

    uranyumdan kazak örelim giyelim madem.

  • morötesi mikrodalga kızılötesi varsa giymesek daha iyi.

    radyo dalgaları olsa iyi

  • @Tugrul_512bit

    İşin o kısmına bakarsak, telefon ve PC'yi kullanmaman lazım. Wireless modem ve bir sürü alet edevat da radyasyon yayıyor neticede.

    Yani hayatımızın her yeri radyasyon
  • Bunun sonucunda Edison ve Galileo üretimden kalkarsa ve tekrar güncellenmezse gerçekten üzücü olur. Çok güzel boardlardı

  • İnsanlık bu teknolojiye sıcak bakmıyor galiba zamanı şuna değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv lerdeki 3d gibi giyilebilir teknoloji de bir an parladi ve daha sonra hizlica inise gecti cunku yine erken davranildi.. her gun sarj olan saat mi olur ? beyin bulandiran vr kafaliklari ise sadece merak sonra kaldirip atiyoruz.

  • artık intel arm mimaride tasarlamalı. x86 ile olacak iş değil taşınabilir cihazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bro Onla alakali degil x86 daha gelismis oldugu icin daha performansli demek ki asiri radyasyon saciyor ki intel bu isten vazgecmis belki daha olumculdur yani insanlarin belki hayatini riske atmak istememistir sonucta insanlar islemcili kiyafet giyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 22 Kasım 2016; 14:25:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sertan-57

    Bro Onla alakali degil x86 daha gelismis oldugu icin daha performansli demek ki asiri radyasyon saciyor ki intel bu isten vazgecmis belki daha olumculdur yani insanlarin belki hayatini riske atmak istememistir sonucta insanlar islemcili kiyafet giyecek.

    Radyasyonu işlemci mi saçıyor?
  • Saciyor tabikide bro elektrikle calisiyor o cihazla birlikte daha cok saciyor sorun bu iste.
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Olayı radyasyona nasıl bağladınız yahu. :D
    Tamam işlemciler de tüm elektrik ileten her şey gibi bir miktar yayım yapar ama giyilebilir ürünlerdeki işlemciler zaten genel olarak küçük ölçüde olduğundan ve kullanım alanı gereği önemli radyasyon kaynağı değiller. Cihazda kullanılan BT kadar radyasyon yaymaz aşırı bir aktif kullanım olmadıkça cihaz. Zaten normal kullanımda da işlemci güç tasarruf modunda olduğundan pek çok devresi kapalı olur, saatleri düşük hızda olur vs. yayımı daha da azdır.

    Bir de Basis Peak aktivite takip cihazında ısınma sorunu olmuş ki ürünü geri çağırıyor Intel, geri ödemesi falan biraz maliyeti oluyor tabi Intel'e.

    Bence Intel giyilebilir olayından beklediği pazar payını kapabilmiş değil. Giyilebilir teknoloji şuan çok sınırlı ve belli kalıplarda sıkışmış. Akıllı bileklik, aktivite takip cihazı desen x86 gerektirecek bir donanıma ihtiyacın yok, ARM Cortex M0 bir işlemci ve BT çipi ve birkaç sensör ile aktiviteni takip edebiliyorsun zaten. Kafana takacağın VR seti falan desen bunlarda da oyun ve uygulamalar için baya bir işlemci gücüne ihtiyaç var ki ufak giyilebilir çözümleri kurtarmıyor, güçlü işlemciler gerekiyor.

    Bir de giyilebilir teknoloji patlamadı. Daha kavramı anlamadan insanlara teknolojiye uygun çözümler üretmek yerine teknolojiyi insanlara uydurup kullanmaya kalkarsan garipliklerin çıkması normal. Akıllı saat yapıyorlar, bir ton donanım dolu, bir ton yazılım ve animasyon. Teknoloji bu donanım ve animasyonu sağlayabiliyor ama harcadığı enerjiyi besleyemiyor. Bu durumda şarj etmek için kolundan çıkarıp durduğun bir teknoloji giyilebilir teknoloji olmuyor. Saatin sağlayacağı faydadan ziyade süslü menülere odaklanılmış. Garmin saatim var şarjı rahat şekilde bir hafta gidiyor ki GPS, Glonass, nabız, kadans ve sıcaklık sensörleri ile haftada 30 KM kadar koşu ve farklı bisiklet aktiviteleri yapıyorum. Tabi bir sürü parlak ve oynak menüler koysalar bu süreyi rüyada görürdüm. Giyilebilir teknoloji ölmedi ama ne olduğunu anlayıp nasıl kullanacağını bilmeden bir şeyler üretip kullanıcıya kakalamaya çalışıp bir de giyilemez hale getirilmesi ile alakalı sıkıntı.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    :) bro dedigin dogrudur ona birsey diyemem her cihaz radyasyon saciyor artik bizim dunyamiz full teknoloji olfu radyasyonun olmasi gayet dogal zaten teknolojinin ozu bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.