Şimdi Ara

## Intel'den Önemli Adım: Havok'u Satın Alıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'den Önemli Adım:  Havok'u Satın Alıyor ##


    Intel, son derece stratejik bir karar ile fizk teknolojileri konusunda sektörün lider kuruluşu olan Havok'u satın alıyor. Oyunların yanı sıra dijtail uygulamalara yönelik başarılı işlere imza atan Havok, an itibariyle piyasada olan veya merakla beklenen pek çok oyunun kullandığı fizik teknolojisinin arkasındaki en büyük isim.

    Havok'un geliştirdiği teknoloji, BioShock," "Stranglehold," "Halo 2," "Half Life 2," "The Elder Scrolls IV: Oblivion," "Crackdown," "Lost Planet: Extreme Condition," "MotorStorm" ve "Harry Potter and the Order of the Phoenix" başta olmak üzere 150'den fazla oyunda kullanılıyor. Oyunların yanı sıra "Poseidon," "The Matrix," "Troy," "Kingdom of Heaven" ve "Charlie and the Chocolate Factory" gibi sinema filmleri de yine Havok teknolojisi kullanan önemli yapımlar arasında yer alıyor.

    Havok'un tepe yöneticisi David O'Meara yaptığı açıklama ile "Bu operasyonun ürünlerimi, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için son derece önemli olduğunu diler getirirken Intel'in teknolojileri yeni alanlara yeni ürünler ile çok daha hızlı giriş yapacaklarını" ifade etti.

    Tabi Havok operasyonun Intel açısından farklı noktaları da var. Zira firma bir süredir özellikle oyun teknolojilerini multi-çekirdekli işlemcilere adapte etme konusunda yoğun çaba sarf ediyordu. Bu noktada Havok, Intel'i istediği adrese çok kısa süre içerisinde götürecek gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra Intel'in 2008 ılında ekran kartı pazarına giriş yapacağı biliniyor. Bu noktada Havok'un hazırlayacağı yeni nesil teknolojiler Intel'in ekran kartlarında kendine yer bulacak gibi gözüküyor.

    Detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.



  • Çok süpriz bir haber, Havok müthiş bir firma, özellikle Half Life 2 deki fizik motoru gördüğüm en iyi motordu. Ama ne gerek vardı Intelin almasına? 4 core optimizasyonundan çok devamı gelecek satın alma veya ortaklıkların başlangıcı olabilir.
  • Bu gelişme AMD, Nvidia ve ATİ'ye olumsuz yansımaz inşallah.
  • Umarım intelin finansal gücünü arkasına alıp bağımsız çalışmaya devam ederler
  • İntel de ekran kartı üretecek ve kendi içinde donanımsal havok fizik motoru olucak.Böyle bişey olursa nvidia ve ati baya bi zarar görecek bence.Öyleki intel zaten işlemci lideri üstüne birde çipset lideri birde vga ürettimi al sana tek el.
  • Intel ekran kartı üretceksen piyasa biraz daha hareketlenir.
  • tekelleşme için güzel bir adım, bizim içinse kötü bir adım
  • ekran kartı ve işlemçilerini daha iyi hale getirecekse iyi tekelleşme diyorsunuzda bir de diğer taraftan bakın daha iyi ürün yapmada şartlar kızışacak bence rekabet artacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilhdmr

    tekelleşme için güzel bir adım, bizim içinse kötü bir adım


    Karşılıklı lisans anlaşmaları ve antitröst yasaları var tekelleşmeye yönelik bir adım zor olacaktır ama AGEIA'nın da geleceği artık iyice tehlikeye girmek üzere
  • Bence harika bir haber rekabet artar bıktım artık atiyi nvidiayı beklemekten biraz fazla marka ve çeşit olsunki bu iki firmaya muhtaç kalmayalım.
  • Bence çok iyi bir gelişme İntel adına.Çünkü bu sayede oyunlardaki optimizasyonlar sayesinde daha gelişmiş fizik olayları görebiliriz oyunlarda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: losthell

    Bence harika bir haber rekabet artar bıktım artık atiyi nvidiayı beklemekten biraz fazla marka ve çeşit olsunki bu iki firmaya muhtaç kalmayalım.


    Evet o noktası da var. Ama arkasında Microsoft un olduğu, dünyanın en büyük çip üreticisi ünvanına sahip bir firma var.

    Bu firmanın bir de ekran kartı işine el atması işleri karıştırabilir. Olası durumlarda Windowstan gelecek daha fazla destek. İntel in kendi ekran kartları için işlemcilerine özel kodlar eklemesi ve gene ekran kartlarına işlemcileri için kodlar eklemesi gibi ihtimaller düşünülünce korkutucu oluyor.

    Diğer yandan ekran kartı pazarına böyle güçlü bir firmanın girmesi ise ayrıca sevindirici. Ben yukarıda Windows desteğinden bahsettim ama ters te tepebilir. Yani düşünsenize intel işlemci ve intel ekran kartı olmadan doğru dürüst performans alamayan kullanıclar linux a yönelir linux daha fazla gelişir. Ekran kartı üreticileri de durumu iyice kavrayıp linux a daha fazla destek verir. Gene microsoftun tekelinden sıkılan oyuncular linux a tam destek verir ve hatta eski oyunlar için bile eklenti paketleri çıkarmaya başlarlar. Ki umarım bu şekilde olur. Zira başka türlü piyasa adam olmaz.
  • iyi bi haber mi kötü bir habermi kestirmesi zor şimdilik... yani getirileri olur, bize ürün çeşidi ve başarılı kartlar olarak gelir ilk etapta, ama sonrasında gelicek ciddi bi başarı (microsoft un gücü ile birlikte) diğerlerine kötü bir darbe olur. zaten ati silindi silinecek...
  • Yani şimdi ciddi olarak Intel 3-5 ay sonra GPU lar üretmeyemi başlayacak ve o GPU ları taşıyan ekran kartları üretilecek öylemi???
    Intel yapacak bunu?? GPU-INTEL ve nVIDIA ile rekabete katılacak?????
  • bence intel iyice tekelleşmeye başladı. duyarlı olmak ve amd satın almak gerekir diye düşünüyorum. zira amd 6000+ x2 de oldukça iyi bi durumda. oldukça alınabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KYSER

    Yani şimdi ciddi olarak Intel 3-5 ay sonra GPU lar üretmeyemi başlayacak ve o GPU ları taşıyan ekran kartları üretilecek öylemi???
    Intel yapacak bunu?? GPU-INTEL ve nVIDIA ile rekabete katılacak?????


    Valla intel gpu işine girerse nvidia batar artık amd ile intel hem cpu hem gpu alanında savaşır.
  • Tabi Ati yok ki satın alsın.... AMD Ati işbirliği sonucu büyük bir sinerji oluşturabileceğini farketmiş olacak ki intelde AMD nin arkasından gitme çabaları içerisinde gözüküyor... Bir ikincisi piyasanın en tecrübeli ekran kartı üreticisi nvidia ya hiçbirşey olmaz korkmayın... intel bu piyasaya girmek istese bile en azından bir kaç senesini alacaktır... girse bile nvidia kadar başarılı olacağı kesin değil.. en fazla işlemcilerine oyunlarda fark yaratacak yeni teknolojiler ekleyebilir.. ki esas amacıda budur... zira aldığı firma ekran kartı üreticisi değil...
  • intel gpu ısıne gırer amd batar desek daha dogru 1 mılyar dolar zarar eden ıntel yada nvıdıa değil
  • intel de girer insallah bu pazara

    boylece bir nebzede olsa ucuzlar ekran kartlari
  • iyi bir rekabet olduğu sürece bizim lehimize ama umarım boyle olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.