Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
11
Favori
70.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanla çıkıyor bu işin kokusu. 6 senelik 2500k kullanıcısı olarak açıkçası endişeyle takip ediyorum konuyu. Birçoğumuzunda tahmin ettiği gibi benim gibi eski nesil işlemci kullananlar çok etkilenecek bu durumdan. Yani 8 serisi işlemcisi olup benim işlemcim etkilenmedi diye yorum yapacak olan hiç kendini yormasın. Keza bu etkilenme 7 serisi ve 6 serisi içinde az olacaktır. 2 3 4 serisi işlemcisi olup performansından memnun olanlar yeni işlemci almaya zorlanıyoruz bir süre bazılarımız inatla kullanmaya devam edecek ben gibi. :) He birde İntel le ilgili zaten son zamanlarda bir memnuniyetsizlik vardı bende de işlemcilerinde termal macun kullanmasıyla ilgili. Bu durumda iyice soğuttu açıkçası beni. Bir daha İntel işlemci çok zor..
  • nesini düşüşünücen kaçınılmaz son 2.elde fena değeri düşücek tüm işlemcilerin ryzen 12 nm ler geldiğinde ,

    amd inteli görünen o ki her yerden vurmayı hedefliyo, apu ryzen2200g 99 dolar oyun

    performnsıda idare eder çıkarsa 1080p 30 fps high misali amd alt seviyeyi süpürecek

    amd nin vaat ettiklerini o örnekle anlamak mümnkün ryzen 1200 den daha hızlısını daha ucuzunu ve entegre grafikle getiriyor yani gtx 1060 da dahil gtx 1060 a kadar olan kartlar takılamilir ilerleyen zamanda , 2200g nin performansı ne olacak oyunlarda merakla bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    AMD'den yeni yapılan açıklamada; her ne kadar CPU mimarisi nedeniyle Spectre 2 saldırılarına karşı %100'e "yakın" korunmalı olsalar da %100 korunma amacıyla yeni CPU microcode güncellemesi ve OS yamaları yayınlanacağı bildirildi. Bu haftadan başlayarak önce Ryzen ve EPYC için güncellemeler yayınlanacak.

    http://www.amd.com/en/corporate/speculative-execution

    Bakalım Spectre 2 için yayınlanacak BIOS'lar herhangi bir performans kaybı yaratacak mı?

    AMD'den konuyla ilgili bir açıklama gelmiş. HardOCP yöneticilerinden Kyle Bennett paylaşmış:

    quote:

    We have seen some initial stories with a couple of inaccuracies so want to make sure we are being perfectly clear.

    * There is no change to AMD’s position on our susceptibility to GPZ Variant 1 or GPZ Variant 2 (collectively called Spectre in many news reports).
    * The update in relation to Variant 2 is that even though Variant 2 has not been demonstrated to work on AMD products due to differences in our micro architecture, out of an abundance of caution we are making optional micro code updates available to further contain the threat.

    Again, to make it perfectly clear we have not changed our statement related to our susceptibility to Variant 2. Let me know if you have questions or need additional details.



    https://hardforum.com/threads/amd-doubles-down-on-previous-spectre-and-meltdown-statments.1952307/

    Kısaca çevirmem gerekirse:
    quote:


    Bir takım doğru olmayan hikayelere denk geldik, bu nedenle tamamen anlaşılacağımızdan emin olmak istiyoruz.

    * (Bazı yerlerde Spectre olarak da geçen) GPZ Tip 1 ve GPZ Tip 2'ye olan maruz kalma durumu konusunda AMD'nin pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur.
    * Tip 2 ile ilgili olan yeni durum; her ne kadar Tip 2'nin mimari farklılıklarımız sayesinde AMD ürünlerinde çalıştığı ortaya konmamış olsa da, sadece tedbir amacıyla tehdidi daha da fazla kontrol altında tutacak opsiyonel microcode güncellemeleri hazırlıyoruz.

    Bir daha tekrarlamamız gerekirse GPZ Tip 2'ye olan maruz kalma durumu konusunda ilk açıklamamızı değiştirmiş değiliz.




  • INTEL İŞLEMCİLERİN NE KADAR ETKİLENDİĞİNİ GÖSTEREN TEST SONUÇLARINI YAYINLADI
    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)
  • arkadaşlar hangi updateleri yaparsak yavaşlıyor pc işlemcim i7 4790k ben yapmíycam günceleme filan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel güncellemesini bilmem ama Microsoft tarafından Win10 için 3 gün önce yayınlanan güncelleme sonrası bir şeyler olduğu net.

    Dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve son güncellemeden önce Google Chrome, Photoshop ve Camtasia Studio 8 gibi programları aynı anda çok rahat kullanırken şimdi sıkıntı çıkmaya başladı. Üçünü birlikte kullanmaya başladıktan 20-25 dakika sonra 4-5 dakika süren kilitlenme oluyor. Düne kadar yoktu böyle bir sorun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    İntel güncellemesini bilmem ama Microsoft tarafından Win10 için 3 gün önce yayınlanan güncelleme sonrası bir şeyler olduğu net.

    Dizüstü bilgisayar kullanıyorum ve son güncellemeden önce Google Chrome, Photoshop ve Camtasia Studio 8 gibi programları aynı anda çok rahat kullanırken şimdi sıkıntı çıkmaya başladı. Üçünü birlikte kullanmaya başladıktan 20-25 dakika sonra 4-5 dakika süren kilitlenme oluyor. Düne kadar yoktu böyle bir sorun.

    @spyae'nin verdigi grafikte 6700K icin responsiveness %79'a kadar düşmüş. Sizin tecrübeniz de bunu doğruluyor.
    Responsiveness'deki düşüş günlük kullanımda en çok hissedilecek sorun. Anlık takılmalar milisaniye bile olsa kullanıcıyı rahatsız eder.

    @nightsniffer'in da ceza alması ilginç, dikkatli cevap veriyordu ama sonunda patlamış demekki.




  • Z170 yani 6700 işlemcili laptopum var. Yurt dışında Intelten tezminat vs konuşuluyor. Bir şeyler yapılabilirmi acaba?
    Öte traftan aslında Intelin hep patch te performans kaybı oluşturduğu ve Apple gibi yeni işlemci ve upgrade e yönlendirdiği söyleniyor. Aslında bu olay çıkmasa da Intel zaten performansı her yıl düşürüyormuş...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD performansında ciddi düşüşler var bende 6.7 saniyede açılan sistem 9 saniyede açılıyor.
    Güncellemeden önce Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)
    Güncelleme sonrası Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    Bunlar hep planlı eskitme intel 9.nesil işlemcilerini pahalıya satmaya başlayacak artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho_MAN -- 12 Ocak 2018; 20:51:16 >




  • ben de pentium g4560 var gtx 1050ti'a zor yetiyor zaten bilenler bilir. Otomatik win10 güncellemesini aldı pc. Performans düşüşü benim için çok büyük dezavantaj. Nasıl kurtulabilirim bu performans düşüşünden. Bilgilerimin sızdırılması falan umrumda değil işlemci yavaşladımı darboğazlar başlar 1050ti için
  • spyae kullanıcısına yanıt
    6. nesil altı varsa onu da paylaşır mısınız? Burada esas etkinin 4. nesil ve altına olacağı söyleniyor. Açıkçası bu gereksiz yamayı engellemenin bir yolu olmalı. Render performansının yanı sıra oyunlara da etki edecekmiş.
  • Bu kafadaki firmadan bir daha işlemci alacağımı sanmıyorum. Alacak adam varsa da ağır fanboydur zaten. Daha 3 yıllık işlemci elimizde patlayacak bu gidişle.
  • arkadaş şimdi bende x79 anakart var asus geçmişe yönelik x99 a kadar bios yayınlamış. şimdi bu anakartlar eski diyip canavar gibi sistemi çöpe mi gönderin demek istiyorlar hani eskilere bios? şunu uyduruk markalar yapsa anlarım da asus ta şark kurnazlığı mı yapıyor şimdi?
  • RCox R kullanıcısına yanıt
    Benim dizüstünün işlemcisi i7 7700HQ
  • Bugün AMD için verilen KB4056892 güncellemesini kaldırdım. Windows Update bulup tekrardan yükledi. Demek ki bu güncelleme sadece Ryzen'larda sorun çıkartmış.
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Windows yamasını malesef engelleyemeyiz fakat BIOS güncellemesini ben yapmayacağım bile bile yapıyorlar bunu zaten. Amaç yeni i7 X700 veya X700K işlemcilerini 300-350 dolar yerine 400 dolar gibi rakamlara satmaya çalışmak. 15 yıldır bu sorunu fark etmelerine rağmen aynı kopyala yapıştır sistem ürettiler ve bu elemanların şimdi akıllarına gelmeye başladı bu açığın tehlikeli olacağını ve üstüne performans düşürücü yamalar yayınlıyorlar. Burada şark kurnazlığı var başka bir şey yok 4790K,6700K ve 7700K işlemcilerin performans farklarında ciddi bir fark yoktu 8700K 6 çekirdek olduğundan dolayı 4790K'ya göre %25 performans farkı var. UEFI sayesinde işletim sistemleri kısa sürede açılmaya başladı SSD'nin büyük bir yararı oldu bunlar baktılar şimdi bizim 4-5 yıl önce ürettiğimiz işlemciler daha hala kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor biz ne tür kansızlık yapalım ki bu kullanıcılara yeni işlemciler satmayı başaralım. Hali hazırda zaten işlemci önbellek açığı varmış bunu gündeme getirelim güncellemeler yayınlayalım performansları düşsün falan filan. Ryzen çıkmadan önce piyasada 3 yıl tekelleşen intel yapacağını bugün yaptı.
    Özet: Kapitalist şirketlerin planlı eskitme kurnazlığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho_MAN -- 12 Ocak 2018; 21:49:28 >




  • 6700 i7k işlemcim var singleplayer oyunlarda performans etkilermi güncellemeyi nasıl engellerim bu saatten sonra intel işlemci alan olurmu merak ediyorum birde diyorsunuzki yeni nesil işlemci satmak için yapıyorlar kim alır ya bu rezillikten sonra , bende herhangi bir aksaklık yok herşey aynı ama güncelleme geldimi gelmedimi gelecekmi gelince düşecekmi bilmiyorum ama bir kişinin bile düşse ve iade alınmazsa bu marka benim için bitmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS yaması muhtemelen bana çıkmayacak hocam zaten. En son 2015'in ortalarında güncelleme aldı benim BIOS. Benim tek amacım şu an 2. defa gelecek olan Windows 10 yamasını engellemek.

    Zaten bundan sonra Intel gözümde bitti. Kullanıcıları dolandıran firmaya benden para yok. Umarım Intel kullanan diğer kitle de akıllı davranır bu konuda.
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Ben direk konsola geçecem hocam PC'de tek yaptığım sadece oyun oynamak PC oyunculuğunu bırakacam bu nedir arkadaş ya yarın bir gün AMD'de bu tür olayların olmayacağının garantisi yok.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.