Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
11
Favori
70.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nightsniffer,haddi aştın artık



    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nolmuş buralarda yav. Bilgisayarı sattık diye piyasadanda çekilmedik ya
  • Z370 Strix-I + i5-8400 kullaniyorum. Son gelen 0606 Bios'u da yükledim. Geekbench'de single ayni fakat multi'de 1000 puanlik bir düsüs gördüm. Windows 8.1 güncellemelerini de yaptim. Kullanimda bir fark görmedim acikcasi.



    Bu donanimla çözülebilen bir sorunsa yazilim güncellemesi ile niye yavaslatiyorlar anlayamadim. Ya da micro code güncellemesi ile tam ne degisti bununla ilgili bir aciklama yok.



    Sistemi satip Laptop almayi düsünüyordum. Iyice kafam karisti acikcasi. Merkla takip etmekteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yapılması gerekiyordu ama konuyu şikayet ettim.Artık AMD fanboyu bir admine denk gelmezsek bukonuyu hakiki üstatlara devredeceklerdir diye umuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    "Etkilenmedik" diyen bir tek sen ve Zafer. Aklı başında bütün Intel kullanıcısı arkadaşlar ateş püskürüyor size...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 9 Ocak 2018; 9:42:6 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Benim bilgisayarım bile yok neyin kafasındasın sen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    O kadar birbirinizin fake'sisiniz ki gözümde, seni BimBitmiş sandım ben.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    2.5 yıl önce açılmış hesabın herkesi fakelikle suçlaması



    Ben 2015 sonlarından beri buradayım aslında(anlaşılmıştır sanırım).Senin ryzen öncesi tarafsız halini canlı olarak görmüş birisiyim ve forumun çoğunun ne mal olduğunu biliyorum. Ryzenden sonra çok bozdun,lütfen ryzen öncesi haline geri dön

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir kaç gündür PC'de anlamsız bir yavaşlama vardı ben kendime yoruyordum süreci ama gördüğüm kadarıyla süreç benimle alakalı değilmiş Intel CEO'su hisselerini sattığınıda okuyunca daha da anlam kazandı benim için. Ciddi bir problem var Intel'de.

    Yalnız bunu Intel vs AMD kavgasına dönüştürmenizin sebebini anlamış değilim. Intel'de ki bu çalkalanmanın nelere sebep olacağını görebilen insan sayısı forumda çok az galiba. Dünyada ki bankaların, güvenlik firmalarının, aklınıza gelen gelmeyen büyük firmaların %90'ı intel işlemciler üzerine yapılanmıştır. Bu durumun sonuçları herkes için ağır olabilir. Benim temennim biran önce düzeltmeleri gerekirse windows'un güncellemeyi geri çekmesidir ki güncelleme geri çekildiğinde ilgili sorun çözülür mü orası hakim olmadığım bir konu.
  • Allons-y kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir durum var;

    Spectre v1 de v2 de Branch Prediction tasarımıyla alakalı sorunlar. AMD'nin branch prediction ünitesi sektördeki diğer markalardan daha özgün tasarlanmış muhtemelen. Özellikle Zen mimarisini tasarlayan mühendislerin arasında çok fazla IBM çıkışlı mühendis vardı. Muhtemeln RISC işlemcilerde kullanılana benzer bir branch prediction ünitesi tasarladılar ve sonunda x86'nın temel kusurlarından birine sahip olmayan bir işlemci mimarisi çıktı.
  • İntel kullanan Amd'de yavaşlama olmazsa yandık diye bakıyor konuya, Amd kullanan İntel'de yavaşlama olmazsa yandık diye bakıyor. Gözünüzü açın ya performansı için para verdiğiniz parçanın %20 kırpılması söz konusu. Bencillik yapmayın bende oldu onlardada olsun diye bakmayın bu olmaması gereken bişey.
  • Ryzen1200 kullanıcısına yanıt
    ryzen inde karnı doyunca intel gibi işlemcilerini yavaşlatmayacağını nereden biliyorsun ?

    noter onaylı kağıt mı verdiler sana '' abi bak söz veriyoruz sen al bir ryzen i 50 sene kullanırsın aynı hızda '' mı dediler
  • Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    İnsanlara Intel+Nvidia önerince tarafsız olunmuyor. O gün Intel işlemciler çok dar bütçede olmayan insanlar için açık ara daha iyiydi. Onları savunur-tavsiye ederdim. Bugün AMD Ryzen ile Intel'in çok önünde bir performans sundu(Ryzen 1700 vs 7700K) 2020'ye kadar anakarta yeni CPU takabilmeyi vaat ediyor, bu tarz saçma şeylerden etkilenmiyor, ve ısınmıyor. Zen+'da bellek gecikme değerlerinde de iyileştirmeler olacakmış. 4,4 Ghz'ye OC'li bir Ryzen 2600 muhtemelen her kullanım alanında 8700K'yi yakalayacaktır. Biri 2000 diğeri 1000 lira olacak. Birinin anakartına 7nm işlemci takılabilecek, diğerinin anakartı 3 ay sonra gümleyecek. Ben hangisini savunayım bunlardan allah aşkına? 10-15 FPS daha fazla veriyor diye Intel mi savunayım? GTX 1080'le falan 144Hz FHD oyun oynamak isteyen insanlar için diyecek bir şeyim yok, Intel alabilirler. Bu arada 144Hz Ryzen'le verim alınmaz anlaşılmasın buradan, Ryzen de aslan gibi çoğunlukla 144 FPS'nin üzerinde kalır ancak Intel biraz daha üzerinde kalıyor işte. Ancak o gözlerimizin göremediği FPS'lerin benim için bir önemi yok. Buradaki insanların %90'ı için de yok. 60FPS monitöründe Vsync açmadan oyun oynuyorsan sistemini boşuna yoruyorsun...




  • Haziran, 2016 itibariyle Xeon E-1650 v3 3.50 Ghz x12 Core kullanıyorum.
    Autocad ve Lumion puanlarım sabit.
  • VIA geri dönüyor,hepsini bitiricek
  • Millet beyninizi yazın kavanoza turşu diye mi koydunuz ne yaptınız? %20-30 gibi bir performans kaybı YOK! Bazı işlemlerde %1-2(BİR-İKİ), artış veya azalış var. AMD'de de açık var, ARM'da da, Apple'da da ama nedense sadece intel konuşuluyor. Bunu ben fanatiklikle veya kötü niyetle açıklayabilirim ancak. Açıklar kapandı, güncellemeler geldi diyorsak da hepsine geldi, geliyor. Ve fark %1-2 seviyesinde. Tutturmuşsunuz %20-30 tekrarlayıp duruyorsunuz. Bir tane kullanılan programda, oyunda test yapıp %20 farkı gösteren yok, testi yapıp koyuyoruz, testi tekrarladığımızda çıkan fark kadar fark çıkıyor, değişim gözükmüyor ama inatla intel'de %20 düştü deyip duruyorsunuz. Dünya çapında kabul gören tüm siteler, kişiler performans düşüşü normaldeki hata paylarının dışına çıkmadığı için fark oldu diyemeyiz diyorken nedir bu hırs? Aynı parçaları başka anakarta takınca veya testi tekrarlayınca oluşan farklara bakıp en düşükle en yüksek puanı kıyaslayıp aa bakın %2 fark var intel bitti, çöp oldu diyecek kadar akıldan uzak davranan birisi zaten tıbbın imkanlarını çoktan aşmıştır.
    http://www.tomshardware.com/news/microsoft-meltdown-patch-storage-performance,36236.html
    http://www.guru3d.com/articles-pages/windows-vulnerability-cpu-meltdown-patch-benchmarked,1.html

    Ucuza intel işlemci almak istiyor da olabilirler, öyle bir şeyler geldi kulağıma, birileri 2.elde işlemci de kovalıyormuş. Pascal çıktığında Maxwell (GTX10xx modelleri çıktığında GTX 9xx modellerine) kartlara çamur atıp 2.elde ucuza kapmaya çalışan üyeler vardı ama hep de aynı kişiler çamur atıp duruyordu. Ona benzedi bu iş. Performans kaybı yokken, performansı çakılacak denen işlemcilerin sahipleri kullandıkları programlarda güncelleme öncesi ile sonrası arasında performans farkı yokken ben iyi niyetli bir açıklama bulamıyorum bu işe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 9 Ocak 2018; 10:49:33 >




  • roltec kullanıcısına yanıt
    VIA'nın yeni işlemcileri Bulldozer seviyesinde IPC'ye sahipmiş. Pek kimseyi bitirecek hali yok. AMD batıyordu o seviyede IPC sayesinde
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Tarafsızlıktan kastın intel+nvidia önermekse o senin sorunun.Ölümüne intel fanboyluğu yapan arkadaşlardan(ryzen önermişliğim de var,kimse bana fanboy demesin)farkın vardı senin.Ryzenden sonra tek bir farkın kaldı=tarafın amd oldu sadece

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderdiğin şeyleri dahi okumuyorsun. Tomshardware'de SSD'nin Write performansında ve write cevap süresinde %82'ye varan kayıp var.

    4K Write

    Önce: 221,73
    Sonra: 138,83

    4KQD4
    Önce: 735,85
    Sonra: 276,54

    4KQD16
    Önce: 1544,2
    Sonra: 277,25



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 9 Ocak 2018; 11:15:27 >
  • Antika intel pentium bu açıktan etkilenmiyor, onu kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.