Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
11
Favori
70.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt
    Oyun açısından öyle zaten hocam. Burada bahsi geçen şeyler kod compiling, photoshop, handbrake encoding, GIMP, SSD Erişim hızları vs. Gelecek olan güncellemeler oyunlarda bir %4-5'lik daha düşüş getirebilir diye düşünüyorum ancak asıl önemli olan nokta render vs. alanlardaki düşüşler.
  • Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    Böyle yargı kesin konuşmanıza bayılıyorum. İddiaların fos oldu olduğunu böyle kesin bir yargıyla söylemeniz gerçekten çok ilginç. Forbes, pcworld, hothardware gibi siteler olayın doğruluğunu kanıtlamak adına delilleri ortaya koydular. Ufak bir google araştırması ile verileri görebilirsiniz.

    Ayrıca sadece Amd fanboyu olanları değil, genel olarak bir markaya saplantılı olanları dinlemiyorum. Ben kullanıcıyım, paramın karşılığını tam anlamıyla almak dışında herhangi bir firmadan farklı bir beklentim olamaz. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Dominic Toretto, Wilson Fisk; Hocam bazı arkadaşlar sizin isminizi anarak kendilerini haklı çıkartmaya çalışıyor. Lütfen bu konuda ilgili iş yüklerinde performans kaybı olduğuna yönelik şüphenizin olup olmadığına dair açıklayabilir misiniz?

    Bu ne şimdi? Abilerini kavgaya çağıran çocuklar gibi?

    Tamam ben anladım arkadaş sen ciddi ciddi ortalığı karıştırmaya çalışan bir AMD fanboyusun daha ortada net bir şeyler yokken, olayın bile ne olduğu tam anlaşılmamışken iyice suyu bulandırıp milleti kavga ettirmeye çalışan bir provakatörsün. Nedense forumda senden başka bu kadar çığırtkanlık yapan yok. Eskiden Mete Can denen bir troll vardı şimdi onun yerine sen geldin galiba.

    Ayrıca konunun 1. mesajını defalarca inceledim hala Ryzen'la ilgili tatmin edici test yok ortada, sadece laf var. Sözde yapılan testin log kayıtlarını not defteriyle açıp oradan yani not defterinden SS atmak hiç de inandırıcı gelmiyor bana. Bu kadar Intel işlemci kullanan üye tek tek didik didik edip tüm testlerini görsel olarak paylaşırken Ryzen'la ilgili sadece 1 testin olması ve bunun da yetersiz olması benim senin hakkında fikir edinmem açısından gayet yeterli.

    Ciddiye almıyorum bu saatten sonra @nightsniffer isimli kullanıcıyı ve kara listeme ekliyorum. Ayıp be, şurada foruma yıllarını vermiş üstadlar bile bu kadar muhabbetini yapmıyor bu konunun demek ki bildikleri bir şeyler var ki bekliyorlar.




  • Yav abi başka işiniz yok mu cidden merak ediyorum. Adamlar cakmis geçmişler iste daha neyi uzatiyorsunuz. 25 yildir pasa pasa bütün PC leri patlatmışlar allah bilir şuan bilgilerimiz hangi sunucudadir.



    Simdi burada ne diye tartisiyorsunjz onu da anlamadım. Olan olmuş. Bir daha Intel ürünü kullanmazsiniz olur biter. Şahsen AMD ye de güvenmiyorum orasida bir gerçek.



    Bende daha yeni PC aldim. Yapacak bir şey yok. Ne zaman ki kendi işlemcimiz olur o zaman guveniriz. Bu tarz şeyler her zaman olacak. Sonra da çıkıp mühendislik hatası diyecekler. Küresel piyasa. Dünya da bilgiden kıymetli bir şey yok. Adamlarda ona gore hareket ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yazılım güncellemesi sorunu tamamen çözmüyormuş. yani hem performans kaybımız olacak hem güvenlik açığımız.
  • Senin güzel hatrın için Patch öncesi sonuçlarımın bir kısmı burada;

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)


    10 kez bir testi yapıyorsanız 10 kez fotoğraf ekleyemezsiniz. İnsanların bu bilgiye en çabuk biçimde ulaşması gerekmekte. Ortalıkta bir şey var. Hiçbir şeyi bulandırdığım yok. Konuyu açıp okuyan herkes Image Processing, Video Encoding, Server İş yükleri, Code Compiling gibi yüklerde CPU'ların güç kaybettiğini anlıyor. Size olanca iyi niyetimle, samimi bir şekilde cevap verdim, hala kalkmış bana laf ediyorsunuz. Benim bu işle bu kadar uğraşıyor oluş sebebim "Zafer, Jedi39, donanımcı123, Johnny Sinsin Teyzesinin Kızı, Mother Russia" gibi Intel paralı çalışanlarının bu işi sümenaltı etmeye çalışma girişimini kabullenemeyişimdir. Nokta. Görmek istemiyorsan bloklarsın. Forumda böyle bir özellik mevcut.

    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Ocak 2018; 17:57:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Senin güzel hatrın için Patch öncesi sonuçlarımın bir kısmı burada;

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)


    10 kez bir testi yapıyorsanız 10 kez fotoğraf ekleyemezsiniz. İnsanların bu bilgiye en çabuk biçimde ulaşması gerekmekte. Ortalıkta bir şey var. Hiçbir şeyi bulandırdığım yok. Konuyu açıp okuyan herkes Image Processing, Video Encoding, Server İş yükleri, Code Compiling gibi yüklerde CPU'ların güç kaybettiğini anlıyor.

    Fanboy olduğunu ve taraflı davrandığını anlamak zor değil.

    Şu kadar kaybım oldu diyorsun ama konunun başlığında sadece Intel geçiyor. Yazsana Intel ve AMD işlemcilerde diye o zaman fanboy ve tarafsız olduğuna inanalım?

    Inteli boşu boşuna kötüleme şeyine girmişsin. Iki tarafında avantajları belliyken.




  • Nasil yukleniyor yahu. Oyunu peak zamaninda oynadim(2005-2007) p4 islemci vardi ve pazarda ufak kasintilar disinda sikinti yasamiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olsun ben bilgisayarı hep 1 cigahertzlik kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Anakart üreticilerinin kullanıcıları ne kadar düşündüğü belli olacak bu olayda, 10 yıl önceki anakarta dahi bios güncellemesi yayınlayacak marka bir daha ki seçimimde beni kazanmış olur.

    asus z87 plus var bende en son sürüm 2014te gelmiş, windows uptade kısmında ne olarak geçiyor bu tam olarak biri cevaplayabilir mi? gizleyelim güncellemeyelim yanlışlıkla

    cpu : i5 4670
  • ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    5 Aralık tarihli KB4056892 güncelleştirmesi hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Ocak 2018; 18:14:43 >
  • Gaming laptop alma arefesinde olan bana ne önerirsiniz? Amd mi kollayayım? Fiyatların düşmesini mi bekleyeyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greggs

    Nasil yukleniyor yahu. Oyunu peak zamaninda oynadim(2005-2007) p4 islemci vardi ve pazarda ufak kasintilar disinda sikinti yasamiyordum.

    Sadece oyundan mı bahsediyorum? oyunu arka plana atıp pubg oynuyorum diyorum kaldı ki FX6300 vardı 6 core onda bile %50 üstü kullanım görüyordu işlemci.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygunsuzadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Greggs

    Nasil yukleniyor yahu. Oyunu peak zamaninda oynadim(2005-2007) p4 islemci vardi ve pazarda ufak kasintilar disinda sikinti yasamiyordum.

    Sadece oyundan mı bahsediyorum? oyunu arka plana atıp pubg oynuyorum diyorum kaldı ki FX6300 vardı 6 core onda bile %50 üstü kullanım görüyordu işlemci.

    Oyun ise 30fps sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    5 Aralık tarihli KB4056892 güncelleştirmesi hocam.

    KB4056890 ı gizlemişim 92 gözükmüyor hocam bende, yanlışlıkla yüklemiş olsam nasıl anlarım? veya bi önceki gizlemişim diye 92 gelmemiş olabilir mi bana

    edit : Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailbbyigit -- 8 Ocak 2018; 18:36:23 >




  • 6 core değil ki o işlemci, 6 thread. Kaldı ki döneminde hali hazırda piyasada olan 4C/4T i5 2500K'nın %20 gerisindeydi performans olarak. i7 2600K OC yapınca 2 katından daha güçlü oluyordu. Özetle ucuz bir işlemciydi, oyun için Phenom II'den bile kötüydü.

    Ayrıca Silkroad, Knight, Metin 2 gibi oyunlar doğru düzgün sistem yemiyor. En babası Silkroad bile Athlon 64 3500+ ile aynı sistemde birden fazla açılabiliyordu. Hala da 3500+ duruyor bir köşede. 2.2GHz'den 2.4GHz'e OC olabiliyordu. Hey gidi hey
  • prestiggge P kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle bekleyin derim!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi Zen+ Ryzen işlemcilerini beklemek. AMD bugün CES fuarında 5.1 ghz bile gördüklerini söyledi. Yani tek çekirdek performansı da coşacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prestiggge

    Gaming laptop alma arefesinde olan bana ne önerirsiniz? Amd mi kollayayım? Fiyatların düşmesini mi bekleyeyim?

    7700Hq lu notebook var voltaj düşürmeden kullanılmıyor. Başka seçenek olmadığından aldım. Tavsiye etmiyorum. İşlemci 3,8 e kadar çıkıyor ama ben 2,5-2,8 arası sabitleyip ancak kullanabiliyorum.
  • iscanthere kullanıcısına yanıt
    guzel anlatiyor da, piyasaya girisi hizlandirsalar biraz daha iyi olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.