Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
11
Favori
70.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Windows yaması odur.
  • Elimde i7 4770 işlemci var. Ve son güncellemeyle beraber nedense bir performans düşüşü yaşadım. Normalde oyunlarda işlemci kullanımının %50 civarında olması gerekirken bu son güncellemeyle beraber %70-%80 civarına çıkmış durumda. Elimde H100i GTX sıvı soğutma ve GTX970 ekran kartı bulunmata. İşlemciyi darboğaza götürecek herhangi bir sebep göremiyorum.
  • Ya sen nasıl iflah olmaz bir fanatiksin. Intelin dahi giderildiğinde performans açığı oluşacağını kabul ettiği forumda birçok arkadaşın "bilgisayarım güncelledikten sonra yavaşladı" dediği bir açıkla ilgili olarak gelen BIOS ve işletim sistemi güncellemesinin performansı arttırdığını iddia ediyorsun. Allah akıl fikir versin. Hani bu konuya bir daha yazmıyordun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Ocak 2018; 11:26:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Arkadaşlar konu çok teknik bir mesele. Bu açık için öncelikle bilgisayarınıza mutlaka bir çeşit virüs bulaşmış olması gerekiyor. Eğer sistemde virüs yoksa bu açık kullanılamıyor.



    İkinci olarak da bu açık yararlanmak hiç kolay değil yani sokaktaki çocuk değilde bir profesyonelin sizin bilgisayara kafayı takması gerekir ki bu forumdaki hic kimsenin bilgisayarinda o kadar değerli şeyler olduğunu düşünmüyorum.



    Dolayısıyla güncellemeleri mümkün olduğunca geciktirin yazılımcılar konu üzerinde biraz uğraşsın çok daha stabil yamalar çıkacaktır. Kisacası simdilik pcleri guncellemeyin.

    Kesinlikle ayni sekilde dusunuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 8600k var, 4.7ghz oc ile kullanıyorum, PUBG oynarken fps dropları yaşamaya başladım acaba bununla alakalı olabilrmi?

    soğutmam iyi, oyunda 50-55 derece arası stabil scaklık
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    İlla ki saklıyor olmana gerek yok, zararlı bir yazılım bu açığı kullanarak keylogging yapabilir yani klavye tuşlamalarını kayıt altına alabilir.
  • ø kullanıcısına yanıt
    Hocam PUBG çok dandik optimizasyonlu bir oyun sorun muhtemelen oyundan kaynaklıdır. Ancak bu droplar daha önce yoksa ve güncellemeler yapıldıktan sonra ortaya çıktıysa, tabi ki bu durumla alakalıdır.
  • ø kullanıcısına yanıt
    pubg'den kaynaklı bir durum bu güncelleme ile hiçbir alakası olduğunu sanmayıp denk geldiğini düşünüyorum.

    Twitch youtube videolarını izlerken dahi droplar görüyorum sürekli.
  • Msi Z170 anakartım var
    6700k kullanıcısıyım. Windowsum güncel bios güncellemedim bu performans düşüşünü yaşar mıyım bios u güncellemeyi düşünmüyorum 2-3 ay önce güncellemiştim,işim sadece oyun oynamak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

    Ai suite 3 te sıkıntı yaşayanlar için şu linkten yeni sürümü indirip kursunlar problem biticek.

    https://drive.google.com/uc?id=1EBUU6Vsut08WUeY81IPZC_qciiUvN6HR&export=download

    Bak bu ilaç gibi oldu. Fan ayarlarımı bu programa yaptırıyordum. Güncellemeden sonra açılmadı. 10 saat biosta fan ayarı yapmıştım. Gerek yok. Silent mode herşeyi çözüyor
  • Bilgisayarım eski ve güncellemeyecegim. Yama çıkacağını sanmıyorum. Windows guncellemesini yapacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Kuzenim bugün talebi doğrultusunda bilgi işlemle toplantıya gitti biraz önce bıraktım o da sizin gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spycho_


    quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Donanımcı bilmeden konuşma. Kaç tane Bitcoin borsası tespit edilemeyen sebeplerle battı geçenlerde. Bunların cüzdanlarını boşaltanların Spectre ya da Meltdown kullanmadığı ne malum? En basitinden şu anda bu açığı kullanarak gezdiğin websiteleri bilgisayarında kayıtlı Steam şifresini bile alır. PC'de "Mastercard Altyapısıyla" kayıtlı olarak duran kredi kartı bilgilerin de "Kraloyun.com" tarzı bir site tarafından dahi gerekli saldırı planları yapıldıktan sonra görülebilir durumda. Boş konuşmayın yeter artık. Intel bile "9.nesilde performans daha az etkilenecek" diye açıklama yapıyor siz hala müdafaa peşindesiniz. Şirketin CEO'su elindeki hisseleri eritmiş, haala olayı toparlama peşindesiniz.

    Bitcoin borsalarında 2FA - Google Authenticator kodu olmadan; Steam'de yine mobilden SteamGuard kodu olmadan giriş yapamaz kimse. Yani daha doğrusu bütün bu güvenlik protokollerini kullanıyorsa biri kolay kolay ulaşılamaz. Bankalarda da zaten yine telefonunuza doğrulama SMS'i geliyor. Yanlış anlamayın ama bana göre biraz dikkatli ve bilinçli ev kullanıcısı içinde not defterine özel bilgilerini yazmadığı sürece pek etkilenmez gibime geliyor.


    Konuya gelirsek ben de merak içerisindeyim cidden Ryzen'larda durum nedir? Keşke şöyle birisi çıkıp videolu olarak detaylı analizler paylaşsa.


    Elimdeki 4690k ile test yapsam mı acaba?

    Bu mesajımda Ryzen'larla ilgili detaylı bilgi sormuştum ama nedense pek göremiyorum detaylı testler. Ben henüz kendim denemedim 4690k ile, belki de hiç denemem şahsen hem üşeniyorum hem de zaten senelerdir hangi windows'u kullanırsam kullanayım (orjinal veya korsan fark etmez) hep Windows Update'ı kapalı tutarak kullandım. Yıllardır da performans olarak güncelleme yapmadım diye bir sorun yaşamadım yeri geldiğinde dalga geçenler oldu onlara da bir güzel kapak olsun. Hele ki bazı insanlar güncelleme fetişliği boyutuna ulaşmış durumda. Bir kere haydi Windows'u geçtim; bilmeden etmeden, yeni özellik var mı performansa etkisi nedir, ne değildir demeden bir insan neden koşulsun şartsız BIOS update yapar ya? Bazı insanlar güncelleme hastası, lafım bunlara özellikle. Bu telefonlarda da geçerli. Ondan sonra vay efendim bilgisayarım yavaş vay efendim telefon yavaşladı şöyle böyle. Sen bilmeden etmeden önüne gelen güncellemeyi yaparsan böyle olur.

    Yanlış anlamayın Intel'i savunmuyorum canı cehenneme zaten fahiş fiyatlara %5 performans vermesinden ötürü son zamanlarda kaçmak için bahane aradığım bir firma. Sadece güncelleme hastalığını anlamıyorum bir araştır bir bak ya, ben ekran kartını bile senede 1 defa 2 defa ya güncellerim ya da önemli bir performans etkisi yaratan sürücü çıkmamışsa hiç güncellemem, güncelleyeceğim zaman da en az 2 gün boyunca forumlarda sürücü numarasıyla araştırma yaparım çökmeler, sıkıntılar yaşayan var mı diye.

    Burada neden güncelleme yapıyorsunuz diye tepki göstermiyorum, böyle anlamayın mesajımı, ben özellikle bilinçsiz kullanıcılara hitafen yazıyorum. Tabi ki burada sürekli testler yapan, sürekli değerlendirmeler yapan insanlara lafım yok onlar her sürücüyü yükleyip durum değerlendirmesi yapıp bilgi paylaşan kişiler, üstadlar onlara lafım yok.


    Velhasıl kelam tekrar konuya dönecek olursam, ben şunu merak ediyorum 20 senedir hiç mi kimsenin başına kötü bir şey gelmemiş bu açıktan dolayı? Bu kafamı kurcalıyor. Bana göre normal ev kullanıcıları bu durumdan pek etkilenmez. Ben banka kartımı internet alışverişlerine kapatıyorum. Kullanacağım zaman açıyorum yine internet bankacılığından girip. Bunu yapmayan varsa şiddetle tavsiye ederim, özellikle sanal POS'lardan dolayı bilgileri çalınıp hesapları boşaltılan birçok insan var, bunu yaparlarsa önüne geçmiş olabilirler. Ha bunun dışında kartınızın fiziksel olarak kopyası yapılırsa o zaman ne olur bilemiyorum. Bunun dışında Steam, Bitcoin gibi şeylerde zaten telefonunuza bildirim, kod yollayan güvenlik protokolleri var, ben çok mühim bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

    Intel bu sefer sert kayaya çarptı, bari AMD bu fırsatı iyi kullanabilse de adam gibi fiyata adam gibi işlemci alabilsek.
  • Haki_Tr kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayarla "Gerçekten" sadece oyun oynuyorsanız. Alışveriş yapmıyor, özel bilgilerinizi saklamıyorsanız olabilir. Ancak ben bu açıktan faydalanan Ransomware tarzı yazılımlar göreceğiz diye düşünüyorum. O yüzden hazırlıklı olmakta fayda var.
  • Hocam Intel-Microsoft işbirliği ile yayınlanan bir test scripti var. Scriptin söylediğine göre Ryzen işlemcilerde Spectre V2 için herhangi bir koruma yok. Lakin AMD diyor ki "Benim CPU'larım teorik olarak bu açığa sahip ama, bu açık kullanılarak benim işlemcime bir saldırı düzenlenebilme ihtimali %0'a çok yakın." Dolayısıyla bu konuda aksiyon almayacağını söylüyor. Meltdown ile AMD'nin zaten ilgisi yok. SpectreV1'i de ufak, kullanılan kelimenin tam anlamı "görmezden gelinebilecek", bir takım performans kayıplarıyla OS güncellemesiyle çözeceğini belirtiyor.
  • Haki_Tr kullanıcısına yanıt
    Hiç bir etkisi olmaz. Oyunlarda 2-3fps artış bile var bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Hocam Intel-Microsoft işbirliği ile yayınlanan bir test scripti var. Scriptin söylediğine göre Ryzen işlemcilerde Spectre V2 için herhangi bir koruma yok. Lakin AMD diyor ki "Benim CPU'larım teorik olarak bu açığa sahip ama, bu açık kullanılarak benim işlemcime bir saldırı düzenlenebilme ihtimali %0'a çok yakın." Dolayısıyla bu konuda aksiyon almayacağını söylüyor. Meltdown ile AMD'nin zaten ilgisi yok. SpectreV1'i de ufak, kullanılan kelimenin tam anlamı "görmezden gelinebilecek", bir takım performans kayıplarıyla OS güncellemesiyle çözeceğini belirtiyor.

    Hocam kusura bakma da yani ben senin kısmen art niyetli olduğunu düşünmeye başladım biraz, azıcık foruma bakındım da 1 Allah'ın kulu çıkıp da Ryzen işlemciye sahip olup Windows güncellemesini ve eğer varsa (amd için) BIOS güncellemesini yapıp öncesi-sonrası diye görseller paylaşarak test yapmamış. Sen sadece 2-3 cümleyle geçiştirmişsin. Ben sana canlı kanlı test diyorum sen bana spekülasyonlardan, iddialardan, söylentilerden bahsediyorsun. Nedense de Intel açığıyla ilgili konuları da bir tek profilinde AMD logosu bulunan senden başka açan göremiyorum. Tekrar söylüyorum Intel'le bir alakam yok, fanboylukla da işim yok ama gözüme çarptığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 8 Ocak 2018; 13:0:34 >
  • Kardeşim konunun ilk mesajını okursan, belki de bütün internette Ryzen testi yapan ilk kişi benim. Bir yargılama yapmadan önce bari konunun ilk mesajını okusaydın. Neyse canın sağolsun. GIMP ile Image Processing'de %6 civarı Handbrake ile Video Encoding'de %2 civarı düşüş mevcut. Biri bu konuyu açacak diğerleri konuşacak. Sürekli takip ettiğim haber siteleri var, oralarda gördüğüm şeyleri kendi yorumumu da katarak konu haline getiriyorum. Profilimde hiçbir logo yok. O logo sistem tercihimin AMD'den yana olduğunu belirtmek için otomatik olarak konuyor. Ben Ryzen kullanıcısıyım, bunu foruma eklediğimde, forum otomatik olarak o AMD resmini koyuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Ocak 2018; 13:15:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Evet hocam. Windows yaması odur.

    Hocam bu yamalar Windows Update üzerinden de gelmiyor mu, ayrıca indirip kurmamıza gerek var mı?

    Düzenleme: Ek olarak LGA775 soket bir işlemcinin anakartı için BIOS Update geleceğini düşünmüyorum, bu bilgisayar da risk altında mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milesbroke -- 8 Ocak 2018; 13:22:11 >
  • milesbroke kullanıcısına yanıt
    Hocam iki çeşit yama var;

    Bir CPU'nun çalışma şeklini düzenleyerek sorunu çözmeye çalışan BIOS yamaları, bir de yazılımsal müdahale amaçlı Windows, Linux vs. yamaları. Windows kısmı için ayrıca bir şey indirip kurmanıza gerek yok. Otomatik olarak geliyor zaten. Anakartınız için mevcut BIOS güncellemeniz varsa, indirip kurmanızı tavsiye ederim.

    Edit: Yeni gördüm son yazdığınızı PC'niz tehdit altında ancak yapabileceğiniz bir şey yok. Hassas bilgilerinizi o bilgisayarda saklamamaya çalışın.

    Selamlarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Ocak 2018; 13:23:39 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.