Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
70.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alel acele çıkarılan o PATCH denen şey aslında işlemci önbelleğinin kullanımını KAPATIYOR o yüzden performans düşmesi kaçınılmaz bu açıklar önbellek aktarımı sırasında işlemcinin veri erişimini sorgulamamasından kaynaklanıyor adamlar intercept ile önbelleğe gelen veriyi okuyabildi bu yüzden alel acele önbelleği kapatan bir patch yayınladılar.

    Kısaca bu patchi aceleye gelip GEÇMEYİN bu patch çok ciddi performans kaybına sebep oluyor.
  • Arkadaşlar rica etsem kısa bir özet geçebilir misiniz? Kısaca hangi seriden, kaçıncı nesilden itibaren etkilenme söz konusu? bir de güncelleme yapılması filan deniliyor ama ne güncellemesi bios mu? işlemcim i7-4790k.

    güncelleme: evet ben bakındım biraz nette kimi 95 yılı sonrası bütün işlemcilerde kimi nesil 4 sonrası demiş, güncelleme windows update ile geliyormuş, beni etkiliyor sonuç itibari ile güncellemeyi yaptım mı emin değilim otomatik açıktı ve window güncelleme geçmişi boş görünüyor şuan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 8 Ocak 2018; 8:55:27 >
  • Ps4 ve xbox one da x86 tabanlı bunlar hakkında da aynı durum geçerli olur mu?



    Bu cihazlarla da nete girilebiliyor. Sonuçta bu konsolların da hesapları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay sonucunda fiyatlar düşsede bizlerde nasiplensek.
    Çok güzel fırsat gerçekten, tüketiciler olarak tepki iyi olsa fiyatlarda bir şeyler yapılır belki.
  • konu başlığının ilk 5-10 sayfasında yazılanlara şöyle hızlıca bir göz attım. takım tutar gibi donanım ürünü üreticisi taraftarlığı yapmak neyse de; bir de bunun üzerinden birbirine habire laf sokuşturmak, dahası bir de hakaret boyutuna varan (hatta aşan) sözler sarfetmek nasıl ve ne şekilde izah edilebilir? benim nutkum tutuluyor artık böyle şeylere denk geldikçe yahu, insanlarımız her konuda olduğu gibi bunda bile kamplaşma ve hatta neredeyse çatışma raddesine varacak bir bölünmüşlüğe doğru yelken açmakta pek mahirler, şaka gibi fakat üzücü ki gayet ciddi gibiler de.

    üsttekilerden bağımsız olmak kaydıyla, z170'ler için intel tarafından bios güncellemesi ve sürücü güncellemeleri yayınlanmaya başladı mı? (intel'in kendi web portalında kendimi kaybediyorum, kaldı ki aradığımı bulabileyim) eğer başladıysa asus neden hala bir reaksiyon vermiyor?




  • Ben windows update yaptım ama bios update yapmadım çünkü anakartım asus h-81 gamer ve bios güncellemesi çıkmadı. Sadece windows update ile işlemcim yavaşlar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıradan kullanıcıların güncelleme yapması gerekir mi sizce ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan3327

    Sistemim 1080ti + 8700k

    windows update + bios update yaptım. 160k olan realbench skorum 130k ya düştü. Ne yapmamız lazım?

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    eski test skorum burada

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    Hocam baş bas bağırdılar neden yaptınız ki?



    Bir de gta5 gibi bncmarki olan bir oyunda önce sonra diye bakabilir misiniz eski veri varsa elinizde?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    Son 20 yılda çıkan bütün önbellekli işlemcilerde bu sorun var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrunseen

    Spectre virüs değil, bir açık. Açık donanımsal seviyede ama partial olarak fix gelebiliyor. Bu fix ise performansı düşürüyor. Daha tekniğe inmek istiyorsan ingilizce arama yap googlede

    Anladım hocam sağolun. iPhonelarda da varmış bu açıktan ve muhtemelen işlemci hızını düşürecekler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnteli bende sevmem kişisel olarak ama abartmaya gerek yok, serverlar ve veritabanı bulunan sistemler düşünsün. Siz niye bios uptade yapıyorsunuz. PC nizde tüm şifrelerinizi ve kart bilgilirenizimi saklıyorsunuz. Asıl sıkıntı sizin şifrelerinizin saklandığı veri tabanları.

    Çok kasmayın yada bunu izleyin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 8 Ocak 2018; 10:42:56 >
  • Tface T kullanıcısına yanıt
    Herkesin güncelleme yapması iyi olur. Performans kaybı kendi sistemimde yaptığım testlerde yok veya çok çok az. %1-2 arası genellikle. Bahsedildiği gibi ciddi bir kayıp söz konusu değil.

    X testinde puanım düştü, öldü bitti demenin gerçek kullanımla alakası yok.
  • Arkadaşlar konu çok teknik bir mesele. Bu açık için öncelikle bilgisayarınıza mutlaka bir çeşit virüs bulaşmış olması gerekiyor. Eğer sistemde virüs yoksa bu açık kullanılamıyor.



    İkinci olarak da bu açık yararlanmak hiç kolay değil yani sokaktaki çocuk değilde bir profesyonelin sizin bilgisayara kafayı takması gerekir ki bu forumdaki hic kimsenin bilgisayarinda o kadar değerli şeyler olduğunu düşünmüyorum.



    Dolayısıyla güncellemeleri mümkün olduğunca geciktirin yazılımcılar konu üzerinde biraz uğraşsın çok daha stabil yamalar çıkacaktır. Kisacası simdilik pcleri guncellemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BimBitmiş

    AMD ile ilgili kısmı konuya genel olarak yazdığım kısım. 8700K hiç de 1700'ün gerisinde kalır değil. R7 1700 için alacağınız bellekler daha yüksek frekanslı olmalı ki Ryzen adam gibi performans versin. Yoksa 8700K compile ve render'da genel anlamda daha hızlı bir işlemci. Çoklu çekirdekte pek geri kalır yanı yok. OC yapınca da 1650-1700 aralığına çıkıyor cinebench sonucu. En ucuz anakart, en ucuz ram gibi bir kombinasyon yapmadığınız sürece arada pek bir fiyat farkı da olmuyor. Ben sabahtan akşama kadar render yapıyorum diyorsanız tamam. Aksi takdirde ne fiyat farkı ne de performans o kadar değişmiyor.

    Bu arada 8700K 4.3GHz testleri(salya ve köpük çıkaranlar, ağla deyip duranlar lütfen az öteye geçsin) :

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)
    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    Kimdi o L3 çakılmış diyen? Aynı frekansta güncelleme sonrası(windows+bios) aida64 bellek testi. Kör gibi frekanslara bakmadan atlayıp sonra batırıyorsunuz sonra milleti korkutup %20-30 düşecek diyorsunuz. Elinizde sistem yoksa susun da sistemi olanlar testleri yapıp koysun. Aynı frekansta(4.4GHz) ön belleklerde pek fark yokken ram hızı %4-5 artmış durumda.

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)




  • 1000 lira limitli kredi kartım ve bide enpara kartım başkada bişeyim yok...adamlar tutupta benim asgari ücretten bile az limiti olan kartıma göz dikecek değiller ya biosu güncellemedim ve güncellemeyeceğim sizde güncellemeyin
  • Intel kullanıcısı olarak tırstım açıkçası. Gerçekten bu açıklar kullanılarak kişisel bilgilerimiz ele geçirilebilir mi? Yani bu durumdan muzdarip kimse olmuş mu şu ana kadar? Bu benim için çok önemli dünya kadar parayla uğraşıyorum ve para bana ait değil olası bir dolandırıcılığa kurban gitmem durumunda Spectre falan diye laf da anlatamam muhtemelen kimseye.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen bende windows güncelleştirmeleri hep kapalıdır, hep öyle kullanırım, şimdiye kadar da bilgisayarım durduk yere infilak etmedi. Ayrıca sosyal medyamdaki "x in relationship with kezban" ın başkaları tarafından öğrenilmesinin de sakıncası yok. Güncelleme yapıp bilgisayarın yavaşlaması riskine giremeyeceğim.
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Bi dunya parayla ugrasiyorsaniz bilgisayarinizi finans pc si yapacaksiniz tani is disinda hicbir yere girmeyin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be. Adam açık açık çıkıp "bilgisayarınızı güncellemeyin" diye akıl veriyor. Sen ne yaparsan yap kardeşim, seni ilgilendirir. Milleti gereksiz yere saçma sapan risklere girmeye teşvik etme hakkın yok. Bu kadar sorumsuzluk olur. Senin bilgisayarında önemli bir şey olmayabilir. Herkes sen mi? Bazı insanlar iş yapıyorlar bilgisayarlarıyla, dalga geçmiyorlar.

    Birileri de çıkmış önbelleğin kapatıldığını söylüyor. Herkes bir alem ya. Geçen çarşambadan beri durumu açıklamaya uğraşıyoruz ama nedense teknik bilgiye değil sansasyona inanmayı istiyorsunuz. Sağ olsun bir arkadaş bir sürü açıklama yapmış Spectre ile alakalı, kimsenin umurunda değil. Hala AMD-İntel kavgası.

    Açık ile saldırı farklı şeyler. Spectre'da kullanılan yöntem şeytanın aklına gelmeyecek bir şey. Hakikaten çok zekice bir yol bulmuş insanlar. Eğer o kadar kolay fark edilecek bir şey olsaydı zaten şimdiye kadar ortaya çıkardı. Keşfetmenin bu kadar zaman almış olması size ne kadar zor olduğunu göstermeli.

    Şu anda bu yöntemleri kullanan bilinen bir araç yok. Ama Spectre ve Meltdown makalelerinde kod örnekleri var. Kısa sürede diğer virüslere entegre edilecektir. O bir yana JavaScript ile çalışan bir örnek de var. Yani bir internet sitesini ziyaret ederek de bilgilerinizi kaptırabilirsiniz. Sonuç şu: eğer bilgisayarınızda herkesin eline geçmesini istemediğiniz bir bilgi varsa bu güncellemeleri (yalnızca BIOS ve İşletim Sistemi güncellemelerini değil, yazılım ve sürücü güncellemelerini de) YAPMALISINIZ. Intel ise de yapmalısınız, AMD ise de yapmalısınız. Bir haftadır insanları buna ikna etmek için dil döküyor olmam çok garip geliyor bana.

    Önce kendinizi güvenceye alın, ondan sonra Intel AMD kavgasına başlayın.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.