İşlemcime overclock yapmak istiyorum aslında 2.13 den 2.81 yaptım ama daha fazla olmuyor.Sebebini sormak istedim sizlere.
Anakartım asus p5b Ramler Twinmoss ddr2 667 mhz 2x1
Şimdi overclock yaparken, 1)Ram timingleri 5-5-5-15 kullanıyorum. 2)Cie support Disable 3)Overclock bölümü manuelde,Ramler en düşük hızdan 533 den başlattım o/c ye,Cpu voltage 1.3125,Cpu frekans 100,Birde bi frekans vardı adını unuttum ama reset falan atarken kapanmayı önlüyor ve onun değeri 33.33 mhz
Şimdi arkadaşlar cpu core frekans 351 de ve 2.81 ghz oldu pc.Fakat pc daha fazla o/c olmuyor.Acaba düşünüyorum sorun anakartımmı kaldırmıyor diye,sonuçta hız artarken doğal olarak fsb hızıda artıyor ve anakartmı sorun yaratıyor.Yoksa ramlermi daha fazla gitmiyor.Ben netten baktığım da 800 mhz lik ramleri 1066 kullananlar var.Hadi onlar belki daha iyidir diye geçtim.Ama 533 mhz ddr2 rami 800 mhz olarak kullananda gordum 150 mhz artıyor bu nasıl iştir böyle.Benim pc 30 mhz ram artıyor 5-5-5-15 ile ve anca çalışıyor.4-4-4-12 yapınca çok az daha hız yapabiliyorum 2.88 e falan ama sonra az daha gidince bilgisayar açılmıyor ve 3 kere ötüyor.Bios pilini çıkarıp takınca eski haline geliyor.
Arkadaşlar lütfen bana bi yardım edin sistemi upgrade edene kadar azcık daha hızlı olsun.Çok fazla bir şeyde gözüm yok 3.2 ghz olsa yeter bana.
Unutmadan söyleyim stock fan kullanıyorum.%100 yükteyken crysis warhead,gta4,Far cry 2 fulldeyken test ettim ve core temp programından baktım.45-46 dereceyi geçmiyor ve 3.2 de de tahminimce 55 dereceyi geçmes.