Şimdi Ara

Intel, Arc ekran kartları için büyük isimleri işe aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, Arc ekran kartları için büyük isimleri işe aldı



    Teknoloji devi Intel, Nvidia ve AMD’nin masaüstü ekran kartı pazarında rekabet edebilecek ARC GPU’larını piyasaya sürecek. Ekran kartı mimarisi üzerinde çalışmalar devam ederken, teknik ve oyun geliştirme konusunda EA ve AMD gibi şirketlerden yeni isimler kadroya katıldı.



    Büyük isimler dahil oldu



    Şirketin Oyun ve Grafik iş yükü mühendisliği başkan yardımcısı ve genel müdürü olan André Bremer, daha önce Amazon Web Services Game Tech yöneticisi ve Prime Gaming başkanlığı yaptı. Ayrıca Breemer, Zynga, EA ve LucasArts gibi şirketlerde geliştirme ve mühendislik yazılımlarını yöneten uzun bir geçmişe sahip.



    Intel, Arc ekran kartları için büyük isimleri işe aldı



    Oyun geliştirici araçları ve teknolojisinin yeni direktörü olan Micheal Heilemann ise, Electronic Arts’da teknoloji direktörü ve Sony Computer Entertainment America’da içerik yöneticiliği yapması ile biliniyor. Tüm bunlardan önce ise Vivendi, Dremworks Interactive ve Malibu Interactive gibi şirketlerde 90’lı yıllara uzanan oyun geliştirme kariyeri bulunuyor.



    Oyun ve yazılım için büyük yatırım



    Daha önce AMD’de çalışan Steve Bell, oyun geliştirici ilişkilerinin kıdemli direktörü olarak işe alındı. Tom’s Hardware’e göre, Steve Bell’in aynı pozisyonda 13 yıl AMD kariyeri bulunuyor. Son olarak şirket, Dünya çapında 15 yıl boyunca oyun ve yazılımlar ile kariyer yapan Rtche Corpus’u oyun ekosistemi iş geliştirme ve geliştirici ilişkilerinden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak işe aldı.



    Ayrıca Bkz.Intel Arc ilk etapta RTX 3070 ile rakip olacak



    Intel’in yeni yaptığı yatırımlara bakarsak, sadece grafik kartı oluşturmak dışında oyun altyapısında da büyük çalışmalar yürütüyor. DLSS ve FilelityFX’e rakip olacak XeSS teknolojisi üstünde çalışan şirket, sürücü sorunlarına ve oyun desteğine daha fazla odaklanacak. Intel'in yeni ARC mimarili ekran kartları bu yılın sonlarında veya gelecek yıl piyasaya sürülecek.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/91312-intel-hires-game-developers-ahead-arc-gpu-launch.html







  • İntel onboard gpu ile birlikte crossfire gibi çalışabilirse belki o zaman performanslı olabilir. Düşünsenize laptopunuzda 11.nesil i7 yada i9 işlemci var ve intel arc gpu'su da mevcut ve oyuna girdiğinizde ikisi de birlikte güçlerini birleştiriyor. Güzel olabilir

  • Daha önce denendi AMD tarafında SLI Crossfire gibi teknolojiler kazanımlarından çok daha fazlasını götürüyor genellikle. Eğer oyun değil de computational bir şey yapmıyorsanız pek bir mantığı yok.

  • IceRulez kullanıcısına yanıt

    AMD zaten bunun gibi birşey getirdi.


    Adı da AMD advantage gibi birşeydi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.