Şimdi Ara

Intel 2020 Yılında Harici Ekran Kartı Pazarına Girebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube'ta Linus Tech Tips kanalının yüklediği bir videonun ön izleme görüntüsünde Linus'un elinde Intel yazan kocaman bir ekran kartı tuttuğunu görmüştüm. Demin bu durumu araştırmak için Google'a bakayım dedim, şöyle bir kaynak buldum. İngilizcesi olanlar baksın.
    https://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2018/04/11/intel-is-developing-a-desktop-gaming-gpu-to-fight-nvidia-amd/#78a486533578

    Kısaca Intel'in, harici ekran pazarına dönmek istediğini ve AMD ve nVidia duopolisine(iki kişinin tekeli) karşı savaşmak için 2020'de bu pazara gireceği yazıyor.

    Bence bu saatten sonra tutmaz gibi. Zamanında girip de fail olmuştu. Yapabilecek olsa şimdiye kadar yapardı diye düşünüyorum. 20 yıl önce falan AMD'nin patronunu kiralayarak ekran kartı yaptırdığı yazıyor kaynakta. Şimdi kimi kiralayacaklar bakalım. Aslında Intel gibi tek bir markadan CPU ve GPU görmek güzel olur. Intel zamanında kuru kafa temalı anakarrtlar da çıkarmıştı. Artık esamesi okunmuyor onların. Keşke anakart da üretse. Alırım şahsen. CPU'nun kullanması gereken bütün özellikler olur anakartta.







  • Bu sefer ciddiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen girme lan güvenlik uzmanı şey.
  • 2023 te bizim cumhuru reis te giriyor nolmuş yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Intel'in teknik avantajı var(EMIB), bu doğru; ama AMD ile kapışmak başka şey, Nvidia ile kapışmak başka şey. Popülerlikte Nvidia>Intel>AMD, mühendislikte ise AMD>Intel>Nvidia, 'ar-ge'deyse Intel>Nvidia>AMD. İş Raja dansözünü almakla bitseydi, Knight's Landing Labarree gibi fabrikasyon hezimetlerinin külfetini çekmek zorunda kalmazdı Intel şu zamana kadar. Intel'in zaten çok sayıda döküm fabrikası var, mesele kar getirecek üretim hatlarıyla bunları doldurabilmekte. Intel öyle değilmiş gibi bol keseden atsa da aslında tereddüt içindeler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel'in ekran kartı piyasasına gireceği haberleri çocukluğumdan beri var. Half Life 3 işine döndü bildiğin.
  • sen gelmelan dayı (intel)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Aynen. Girsin de rekabet ortamı kızışsın.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ooo bilgili reis gelmiş. EMIB nedir kısaca açıklar mısın? Google'a baktım ama hep yabancı kaynaklar çıktı. nVidia Intel'den daha mı popüler? Valla bence Intel daha popülerdir. İşlemci tarafındaki Intel fanları ekran kartı tarafındaki nVidia fanlarından daha çoktur. Yani kullanıcıların çoğunluğu işlemcide Intel'i desteklerken(Ryzen öncesi) ekran kartında her zaman nVidia ve AMDciler oldu. AMDciler her zaman Intelcilerden daha az sayıda oldu şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla. AMD'nin mühendisliği neden baş sırada? Neye istinaden? Raja dansözü kim? AMD çalışanı mı? Hiçbir şey anlamadım dediğinden.
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Raja, Intel'in AMD'den transfer ettiği kişi. AMD grafik biriminin başında idi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.